ЗА или Против Промените в Образованието

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

За или Против промени в образованието

Мисля 4е трябва да има промени но не са наложителни
5
15%
Категори4но За
27
79%
Категори4но ПРотив
1
3%
Нямам мнение
1
3%

Общо гласове: 34

SpyBaby
В началото бе словото

Мнение от SpyBaby »

Хаха Яворе, ако ти станеш министър нали ще ме вземеш за заместник министър ... :)
Да ... прави сте за това за телевизията и за моми4етата и мом4етата , но децата не са виновни. Просто живеем в такова общество 4е всеки вместо да гледа себе си гледа другите и копира най-лошото. Като гледам на мен България копира не6то от шатите , само че лошите не6та.
Ние сме негативно настроен народ и мисленето ни трябва да се промени. Ако запо4нем да си гледаме работата както трябва и да не търсим само лошото в хората а да гелдаме и положителните страни , и си променим мисленето може би ще имаме успехи и в другите сфери...
В момента влизаме в ЕС и промени ще има , за добро или лошо.... само 4е нали ние сме си българи да не стане така 4е вместо ние (страната ни) да се променим към добро да направим ЕС като нас. Не говоря буквално разбирасе но ако успеем да се интегрираме правилно и тези пари и помощи да ги използваме правилно а не да попаднат в нето4ните ръце... това може да помогне за парите в образованието... Но има и друго в момента ме е яд като някой казва каква е ползата да у4а като ще съм без работа...и от една страна като се замисля.... ВИе какво ще предпо4етете да имате семейство да сте се блъскали 10 години пред книгите като ненормални за 2 висши.. и да ба4кате за 300- 400 лв. Или вси4ко да ви е осигурено, да карате последен модел Ферари или някое БЕнтли и да сте спокойни 4е децата ви ще са задоволени.... Е все пак 4овек трябва да има стимул да у4и, а последно време по филмите или по ТВ-тата показват 4е може да имаш пари и по друг на4ин... Е сега ще ме упрекнете сигурно 4е парите не са вси4ко .... е не са но без тях може ли да се живее??? За каквто ти е мозак за милиони като неможеш да го използваш или като само те тъп4ат на всякъде. ..... Сега е "модерно явно" да се прави6 на тъп, да носиш 1 тон злато, да вървиш по улицата все едно притежаваш целия свят и да караш последен модел кола или мотор.... Е това са днешните идоли на децата..... И докато не престане да се парадира 4е това е "хубавия и лесен живот" ....и с промени и без промени в образованието.... Кел файда
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

Паган написа:До колкото знам има циганка в учебника по музика.
По този случай трябва да организираме горене на учебници,
да скъсаме осквернената страница или просто да се издадат
нови учебници :wink:

За сега това, като ми се пише повече - още.
Циганите са десет пъти по-малко от българите, но пък поне 50-60 процента от българите слушат циганска музика... То ако се отразяват сегашните реалности, в учебника по музика Валя Балканска трябва да се спомената в два реда като някаква посредствена старица с безизвестни песни... Да не говорим, че точно в музиката цветът на кожата няма никакво значение- циганите музиканти често са виртуози.

А промени в образованието са нужни, макар че аз не мога да измисля какви. На учителите не им дреме за учениците, оправадават се с малки заплати, на учениците пък хич не им дреме за училището (което е повече от нормално, затова учителите трябва да са авторитетни и да смазват малките чавета от учене). Трябва да се направят и доста промени в университетското обучение- като се започне от тъпоумните кандидатстудентски изпити, които са върхът на идиотизма. Историята- пълна скръб- заучаваш стотици дати, събития и имена, 3/4 от които забравяш в деня след изпита и в главата ти остават само най-важните. Такива теми никъде по света не се пишат. Също и по литература- блъскаш 20 страници безсмилици, на някой приумиците, които нямат нищо общо с това, което е написано в произведенията. И пишеш, че авторите са използвали такива изразни средства, които самите те не са предполагали, че прилагат...
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

нямазначение написа:
Паган написа:До колкото знам има циганка в учебника по музика.
По този случай трябва да организираме горене на учебници,
да скъсаме осквернената страница или просто да се издадат
нови учебници :wink:

За сега това, като ми се пише повече - още.
Циганите са десет пъти по-малко от българите, но пък поне 50-60 процента от българите слушат циганска музика... То ако се отразяват сегашните реалности, в учебника по музика Валя Балканска трябва да се спомената в два реда като някаква посредствена старица с безизвестни песни... Да не говорим, че точно в музиката цветът на кожата няма никакво значение- циганите музиканти често са виртуози.
Дам...Дори Азис има много хубав глас, не го отричам, но е циганин
и няма място в БЪЛГАРСКИ учебник, точно както и Софито Маринова...
Като си направят държава да си ги слягат в каквито учебници искат.
Кой знае кой велик БЪЛГАРСКИ музикант са махнали от учебника по
музика, за да сложат това черно и противно нещо.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”