СПЕШЕН ВЪПРОС ЗА КАНДИДАТСТУДЕНТСКИЯ ИЗПИТ ПО ЛИТЕРАТУРА `06

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

Е, това за дължината на произведенията е супер субективно - по-дълги, по-къси - според мен няма значение. Сигурно темата (или по-точно автора) зависи до някъде от това какво им се чете на проверяващите. :?
П.С. Може и да греша, ама все пак има някаква логика, не мислите ли? :?:
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

какво стана с втория кръг при вас? класирани? оценки?
аз ще се пукна от яд... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Ами аз утре ще разбера. cappuccino, ти колко имаш? Ако е почти 5.50 не се ядосвай :wink: , то от последния кръг няма мн смисъл, защото в унито ще ти признаят само оценка 6.00 от националния, а сама се сещаш, че това е не много лесно постижимо. :idea:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

5.25, a грешките ми са на членна форма и една недописана дума и затова много ме е яд. А не е така... приемат всякакви оценки над 5.50 от национален кръг НО имат ограничен брой места. Казаха ми, че преди 2-3 години едно момиче е изкарало 5.85 и било 6то по успех на национален кръг, а от университета приели първите петтима... тъй че...

ама много ме е яд още!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

espiritusanto написа: Дали е по-малка вероятността да се падне тема върху някое кратко стихотворение отколкото някой роман да речем... :?
Ама то не се пада само едно стихотворение...Обикновено се пада обща тема, която те насочва дали да разглеждаш поезията или романите на автора, който се е паднал. На мен ми беше
"Свободата като избор в творчеството на Христо Ботев* - тук например можеш да си пишеш и за поезията, и за статиите.
Може темата да е и с конкретно произведение, но тогава е наистина за големите романи - *Под игото*, *Тютюн*, *Железният светилник* , където можеш да се разпростреш да напишеш 10 страници например върху едно произведение. Когато дават поезия , дават цялата стихосбирка или направо пак нещо за "творчеството".

А за вероятността не мога да ти отговоря, не ги разбирам тия неща.Май най-добре да питаш Айнщайн :wink: Учи си всичко и не се надявай на късмет. А тоя изпит,за съжаление, в голямата си част е до късмет в отношение на това кой ще те проверява после. Успех !
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

И аз имам 5.25. Няколко запетайки и една стилистична грешка...
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Аз не ходих, но тези от нашето училище, които се бяха класирали за 2ри кръг половината отиват на 3ти 8)

П.П. За тези, които не са забелязали оплакванията - уча в МГ, а във Варна си имаме и НГХНИ (Хуманитарна)
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мен яко ме прецакаха. А от моя град от 28 човека, само едно момиче ще ходи на 3-ти кръг. Е, при положение, че имам няколко запетаи, не мисля, че е било чак такъв проблем да ме пуснат, ама кво да се прави - такъв е животът. :cry:
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Добре де кога си разбрахте резултатите???На нас още не са ни казали.... :evil: Вече се ядосвам...Поне да знам,ама нееее....Бавна история...А кога е 3тия кръг знаете ли?
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Ами те резултатите трябва да се разсекретят чак другата седмица. При нас казаха само за момичето, което отива на олимпиадата, за да може да се подготви и на мен, защото явно ми е втората по успех работата. Това се знае за сега. А иначе 3-ят кръг е на 14 май в Кърджали. Успех на всички, които ще ходят! :)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

При нас ги пише на прозорците на Хуманитарната (там се провеждаше 2-рият кръг).
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Няма изобщо никакви изисквания за дължина на тема - не се подлъгвайте. Миналата година писах 28 страници тема за Димитър Димов, бях подготвена много добре и оценката ми беше 2. В УНСС се падна Славейков за който абсолютно нищо не знаех и разтягах локуми 12 страници и изкарах 4. Всичко е много субективно. Просто темата трябва да е точно и ясно формулирана и разработена, да следва зададената линия и може и 5 страници да е а да е за 6.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”