даам, и понеже не съм усетила на 20 г. какво ми е призванието и дали въобще имам такова, дай да си клатя краката до 60 години, може пък дотогава да го открия...AILA написа:Ако не чувстваш дадена специалност като призвание, по-добре изобщо не кандидатствай за нея. Няма смисъл просто.
Защо е всичко това :)
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Това с призванието е вятър работа, ще знаете от кака си. И аз мислех, че е едно, пък то се оказа друго и май накрая ще излезе, че имам 4 призвания, кое от кое по-призвани и подходящи за мене.
Така че се ориентирайте според онова, към което ви тегли сърцето, така рискувате най-малко и ще се готвите с най-голямо желание, а ако в някакъв момент се окаже, че това не ви е "призванието", винаги може да се преориентирате, като получените до момента знания никога няма да ви бъдат излишни.
Никога обаче не давайте на някой да ви тъпче мечтите, като ви обяснява как това не било за вас или не било перспективно. Не се давайте на такива хора и най-демонстративно им доказвайте, че грешат - щом сърцето ви тегли натам, ако ще и грешка да е, тя ще си бъде ваша и няма да сте жертвали мечтите си.
Айде, че се отплеснах.
А, по темата - защо, аджеба, кандидатствах - учи ми се, какво да направя
Още повече, че специалностите ми са интересни (всичките). Натиск от родители и т.н.т. не е имало, нито уроци, нито нищо. Внимание в училище и желание за "наука".. и много волейбол.
Така че се ориентирайте според онова, към което ви тегли сърцето, така рискувате най-малко и ще се готвите с най-голямо желание, а ако в някакъв момент се окаже, че това не ви е "призванието", винаги може да се преориентирате, като получените до момента знания никога няма да ви бъдат излишни.
Никога обаче не давайте на някой да ви тъпче мечтите, като ви обяснява как това не било за вас или не било перспективно. Не се давайте на такива хора и най-демонстративно им доказвайте, че грешат - щом сърцето ви тегли натам, ако ще и грешка да е, тя ще си бъде ваша и няма да сте жертвали мечтите си.
Айде, че се отплеснах.
А, по темата - защо, аджеба, кандидатствах - учи ми се, какво да направя
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- явор
- Летописец Виртуоз
Винаги съм искал да бъда архитект, но явно ми е отредено само да се наслаждавам на архитектурата. Имам много добри виждания, но рисуването не ми се отдава. Не съм виновен, че кандидатстването при нас е такова (ама то може бии такова би трябвало да е).
Има и друго... отдава ми се много да споря, да защитавам гражданска позиция, да защитавам моята обществена група. Явно съм го наследил от родителите си (ако вярвате в такива неща) - баща ми и майк ми са юристи. Не избирам правото заради тях, то наистина ми харесва. Друг е въпросът, че литературата и историята въобще не ми се отдават (особено първото - така да го ненавиждам) - ученето на години, лит. термини, произведения и имена няма да ми е от полза
... Тук пак опира до кандидатстудентските изпити. Все пак сме в България.
Има и друго - винаги съм си мечтал за свои собствен бизнес. Хотелче, магазин, салон. Един ден като събера капитал от адвокатстването може и натам да се насоча... а искам и да стана министър на образованието, а сегашният е юрист
И въпреки всичко смятам, че не е грешка да получиш висше, защото така трябва. Просто не можеш така да лишаваш децата си от достатъчно средства. Трябва да търсиш максимална реализация, дори да ти харесва или не!
Има и друго... отдава ми се много да споря, да защитавам гражданска позиция, да защитавам моята обществена група. Явно съм го наследил от родителите си (ако вярвате в такива неща) - баща ми и майк ми са юристи. Не избирам правото заради тях, то наистина ми харесва. Друг е въпросът, че литературата и историята въобще не ми се отдават (особено първото - така да го ненавиждам) - ученето на години, лит. термини, произведения и имена няма да ми е от полза
Има и друго - винаги съм си мечтал за свои собствен бизнес. Хотелче, магазин, салон. Един ден като събера капитал от адвокатстването може и натам да се насоча... а искам и да стана министър на образованието, а сегашният е юрист
И въпреки всичко смятам, че не е грешка да получиш висше, защото така трябва. Просто не можеш така да лишаваш децата си от достатъчно средства. Трябва да търсиш максимална реализация, дори да ти харесва или не!
- svetlinka
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
за тези, които се обръщат директно към мен искам да кажа че не съм сложила тази тема защото очаквам някой от вас със личен пример или лично мнение да ме ориентира или нещо такова
сложила съм темата защото смятам че много от нас, сегашни студенти и кандидатстващи си задаваме тези въпроси и ако не е така - смятам че би трябвало да се питаме тези неща.
реших че ще е полезно да го обсъдим
аз също влезнах 1во желание на 1во класиране, и да, и аз се почувствах много удовлетворена.. но определено това нито е свъразано с някаква гениялност, нито е критерий за това какво искаш и/или можеш
дерзайте
сложила съм темата защото смятам че много от нас, сегашни студенти и кандидатстващи си задаваме тези въпроси и ако не е така - смятам че би трябвало да се питаме тези неща.
реших че ще е полезно да го обсъдим
аз също влезнах 1во желание на 1во класиране, и да, и аз се почувствах много удовлетворена.. но определено това нито е свъразано с някаква гениялност, нито е критерий за това какво искаш и/или можеш
дерзайте
Use Google before asking dumb questions