Преьвърляне в СУ от университет в германия

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

goddess
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от goddess »

shaho написа:
goddess написа:
ако нямаш с какво да ми помогнеш не пречи поне

:
Пиленце,с радост ще ти помогна.Мога тържествено да ти връча моите теми по литература и история(и на двата изпита имам над 5,50) и то съвсем безплатно,защото уважавам хората,които се борят,а не тези,които използват евтини номерца и пороците на системата.
пиленце ама как от целия пост се хвана за едно изречение
относно предложението ти съм склонна да приема
кажи как да се свържа с теб щом си толкова благороден :))
mangasarka
В началото бе словото

Немечко

Мнение от mangasarka »

[quote="shaho"]Пиле,аз ако не учех право,нямаше да давам мнения.

Понеже уча право, имам право на мнение :lol:

Нещо май не ти понесе седемгодишното обучение в Германия май,а?

Там всички учат 7г. 8)

Знайш ли колко си ги имам такива в курса като тебе.

Всеки втори или трети в курса е учил в Германия :lol:

Дето влизате наготово без да знаете какво е това кандидат-студентски изпити.

И goddess се е засилила да влезе наготово. :lol:

не съм тръгнал да излизам в чужбина ей така ,за да се каже ,че съм в чужбина, а после да се връщам.

Изказването на деня! :lol: :lol: :lol:

You made ma day!
shaho
Пишете, о, братя

Мнение от shaho »

На това ли му викали " Да четеш между редовете"? :)
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Пиленца, много сте ми сладки, ей! :)
То не е по темата, ама не се стърпях да го кажа... 8)
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
zmey
Пишете, о, братя

Prehvarlqne v SU ot Germany(druga strana v 4ujbina)

Мнение от zmey »

Който се интересужа, да ми пи6е на майла и ще получи нужното му инфо.
Хайде бъдещи колеги и колежки, не се бутайте, места има за всички(особено за колежките)
Пишете ми на:
zmeyan@abv.bg
Успех!
zmey
Пишете, о, братя

Prehvarlqne v SU ot Germany(druga strana v 4ujbina)

Мнение от zmey »

Който се интересува, да ми пи6е на майла и ще получи нужното му инфо.
Хайде бъдещи колеги и колежки, не се бутайте, места има за всички(особено за колежките)
Пишете ми на:
zmeyan@abv.bg
Успех!
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Prehvarlqne v SU ot Germany(druga strana v 4ujbina)

Мнение от Raya_Alexandra »

zmey написа:Който се интересува, да ми пи6е на майла и ще получи нужното му инфо.
Пишете ми на:
zmeyan@abv.bg
Успех!
Който се интересува от какво?
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
zazu
В началото бе словото

Мнение от zazu »

shaho написа:Що не си стоиш в Германия ,бе?Като не ти харесва там,що отиде,а?Ай сиктир.Целият университет е пълен с такива авантаджии като теб.Тоя се прехвърлил от Германия,оня от Рим,третия от Занзибар.А заради ей такива като теб на правото му пада престижа.Айде стой си там и недей да припарваш насам.
На правото му пада престижът от преподавателите, а не от студентите
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Точно така е!!! :x
zmey
Пишете, о, братя

a be vie po kakva tema pi6ete?

Мнение от zmey »

Вие на каква тема пишете?
Доколкото видях основната тема е прехвърляне от Германия в СУ. Който се интересува как става, да ми пише на посочения по-горе е-майл. (Който се интересува от мнението на Хахо, да си пише с него - на мен не ми дреме)
На кратко - за да се прехвърли студент от чужбина в СУ му трябват 250лв такса за СУ, легализация и превод (пари за превода) на "академична справка от уни в чужбина" (в повечето случаи, това е просто уверение, че учите там), свободно време към средата на Август, за да подадете молба в СУ (свободен текст) и би трябвало да сте прехвърлени същата специалност в СУ.
Ако не ви прави впечатление, ще натъртя - не е нужно се представи документ за издържан кандидат-студентски изпит в СУ, за някакви издържани изпити в чужбина или да се класирате по някаква определена бройка. Класиране за прехвърляне няма, защото има 250лв официална такса на СУ (СУ печели от прехвърлянето и затова не го ограничава - аз поне не чух на някой да са му отказали миналата година(около 130 прехвърлени))
Който се интересува от подробности, да ми пише на мейла.
Успех на прехвърлящите се!
shaho
Пишете, о, братя

Мнение от shaho »

zazu написа:
shaho написа:Що не си стоиш в Германия ,бе?Като не ти харесва там,що отиде,а?Ай сиктир.Целият университет е пълен с такива авантаджии като теб.Тоя се прехвърлил от Германия,оня от Рим,третия от Занзибар.А заради ей такива като теб на правото му пада престижа.Айде стой си там и недей да припарваш насам.
На правото му пада престижът от преподавателите, а не от студентите
Тази мисъл е достойна да бъде увековечена , като се издяла на каменна плоча и се тури на входа на юридическия факултет.И между другото ,змей,още от малък се чудя каква е разликата между змей и ламя.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ae shaho, знаеш ли как ще вдигнат престижа на правото... Правят прием 1000 души и после яко секат тези, които не се справят... Не да ми приемат по-малко хора, от колкото завършват. То кандидатстването да е по трудно от ученето после не говори за никакъв престиж, а за деградация и предразсъдъци...

П.П. И аз право искам да уча и съм сигурен, че ще ми се отдава повече от колкото на всички зубари, които могат да помнят години и имена или които харесват стихчета и се изразяват с литературни термини, които в правото не са за предпочитане (както и сложните изричения от по 10 реда)
shaho
Пишете, о, братя

Мнение от shaho »

явор написа:Ae shaho, знаеш ли как ще вдигнат престижа на правото... Правят прием 1000 души и после яко секат тези, които не се справят... Не да ми приемат по-малко хора, от колкото завършват. То кандидатстването да е по трудно от ученето после не говори за никакъв престиж, а за деградация и предразсъдъци...

П.П. И аз право искам да уча и съм сигурен, че ще ми се отдава повече от колкото на всички зубари, които могат да помнят години и имена или които харесват стихчета и се изразяват с литературни термини, които в правото не са за предпочитане (както и сложните изричения от по 10 реда)
Яворе,правото е 50% зубрене.
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

shaho написа:
явор написа:Ae shaho, знаеш ли как ще вдигнат престижа на правото... Правят прием 1000 души и после яко секат тези, които не се справят... Не да ми приемат по-малко хора, от колкото завършват. То кандидатстването да е по трудно от ученето после не говори за никакъв престиж, а за деградация и предразсъдъци...

Яворе,правото е 50% зубрене.
абсолютно :thumbright: :thumbright: :thumbright:
както вече казах - на който не му стиска за два кандидат-студентски да седне да научи, закъде се е засилил въобще...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Ами да, вярно е това нещо...То нали с тази цел са кандидат-студентските изпити...Това все пак е някакво мерило...колкото и да е опорочено в днешно време... :roll: Ако ти стиска да учиш по такъв начин, значи ще се справиш и вътре като влезеш, много ясно...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”