Какво значи женското мълчание?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Какво значи женското мълчание?
Да ти кажа сега.. понеже не искаш да гадаеш.. поняга пък ми се ще да ме попитат : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
"Що мълчиш?"? Не звучи като въпрос, който нормален човек би задал непосредствено след като разговора е приключил
The more you want, the easier you are to exploit
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Най-харесвам да ме разбират прекалено буквално 
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
"Не искам да говоря повече на тази тема" е приключване на разговор. Тогава нормален човек няма да зададе въпрос "Що мълчиш?".
Мълчанието значи, че явно нещо не е наред и щом спокойно можеш да си гледаш мача, знаейки това, влошаваш проблема.
Мълчанието значи, че явно нещо не е наред и щом спокойно можеш да си гледаш мача, знаейки това, влошаваш проблема.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
E, нали се сещаш, че индивидье, които искат просто "спокойно да си гледат мача", няма да си "земат" мацки, които да им пилят на главата ИЛИ да мълчат драматично 
Ех, само ако имаше други... 
The more you want, the easier you are to exploit
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
Е, да де, сещам се. Точно затова се зачудих дали има смисъл да го пиша, ама реших, че трябва да си се изкажа 
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
A ето това за мен е сигнал за наистина кофти проблем. Какво означава, че не иска да говори, ами ако аз искам, какво правим? Въобще проблемите и драмите се обсъждат,за да престанат да бъдат такива. Макар че след страхотен скандал за глупости по правило следва и страхотно креватно сдобряване, затова има тръпка аххаsunny.v.b написа:"Не искам да говоря повече на тази тема"
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Аз ако се дразня на темата или на събеседника, просто казвам "Уф, айде да не го говорим повече това, защото се дразня". Ако млъкна, то е за кратко, обикновено, за да се успокоя и да не се нахвърля на отсрещната страна
.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
Ами, ако искаш, казваш, че искаш. И би било редно тя да се съобрази.Плазмодий написа:A ето това за мен е сигнал за наистина кофти проблем. Какво означава, че не иска да говори, ами ако аз искам, какво правим? Въобще проблемите и драмите се обсъждат,за да престанат да бъдат такива. Макар че след страхотен скандал за глупости по правило следва и страхотно креватно сдобряване, затова има тръпка аххаsunny.v.b написа:"Не искам да говоря повече на тази тема"
Трябва да се обсъжда, да. Аз много мразя, когато има проблем, да се опитват да се измъкват. Изречението, което цитира, обикновено го ползвам, когато съм изключително разочарована и не намирам смисъл да продължавам разговора, защото има опасност да се разочаровам още повече, ако е възможно. Другият вариант е, ако е нещо незначително и не си струва скандал, но пък натам отиват нещата.
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Пингвинке, идеята не е в това дали аз искам или не искам да говоря, а в употребеното изречение за край на разговора. Прекалено е рязко, егоистично и като цяло грубо. Ако не ти се говори, защото си разочарована, кажи му го. Ако пък смяташ темата на разговор за незначителна и не искаш да се превръща в проблем, хей изненада - пак му го кажи... Не е редно да генерализираш н-брой свои настроения с това изречение и да очакваш мъжа отсреща да гадае каква е причината ад го изричаш 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
Да. Абсолютно си прав. Обаче имам лошия навик просто да изключвам в такива моменти. Ужасно е, глупаво е, дразнещо и т.н. Ако можех да го променя, щях. Опитвам се. За щастие, рядко изпадам в ситуации, предизвикващи това ми поведение.
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хмм, женското мълчание е absolutely beyond my imagination! Всъщност, дори когато говорят пак не им се разбира какво искат да кажат... Тогава най-лесното е и аз да си замълча, а като ме обвиняват, че не ги разбирам как и защо мълчат, обяснявам, че съм явно по-тъп и разбирам мълчанието буквално... Понякога върши работа, но то нищо не върши работа постоянно...
Но, по мои наблюдения жените много повече се вбесяват от мълчанието на мъжете, отколкото обратното... Прочее, мълчете братя, да мълчим!
Наблегнете на действията, а не на приказките, нацията се топи! 
Но, по мои наблюдения жените много повече се вбесяват от мълчанието на мъжете, отколкото обратното... Прочее, мълчете братя, да мълчим!
Into the endless we ride... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не, моля ви се, не мълчете! Ако има нещо, което ме изкарва от равновесие в отношенията ми с настоящия ми приятел, това е именно мълчанието. Не бе, честно - тръгваме да се караме за нещо и аз установявам, че всъщност аз се карам на него, защото той просто седи, мълчи и ме гледа, все едно е в будна кома. Не е да ми се сърди, а просто си мисли, че като не подклажда огъня и като не ми отговаря, ще ми размине по-бързо. А мен това още повече ме вбесява - хубаво, станало е нещо, дай го изговорим, да го изясним, пък после ще се сдобряваме, дори и да сме се скарали (аз обикновено съм умерена и в скандалите, та няма опасност да си кажем особено тежки думи, които не мислим). Пък то човек с него просто не може да се скара и това ама наистина много ме ядосва, щото аз излизам скандалджийката, а той - невинното агънце, което чака да му се накарат и да се приключва. Ей това е отвратително - просто имам чувството, че усети ли, че се задава нещо такова, блокира и млъква.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Аз преди мълчах. И не само когато става въпрос за общуване с гаджето, ами и с останалите. Дразни ме нещо и решавам да го задържа, за да не провокирам конфликт. Е, тази тактика работи, само когато срещу теб стои някой сприхав и конфликтен човек - просто няма смисъл да хабиш думи и нерви, за да се изясниш с някой, който няма да вдене така или иначе. Когато обаче имаш разбран човек насреща, който ще те изслуша, ще разбере твоите доводи и ще се опита заедно с теб да намери изход от ситуацията, е абсолютно задължително да говориш.
Освен това мълчим, когато нямаме какво да кажем - представете си, понякога и това се случва
Освен това мълчим, когато нямаме какво да кажем - представете си, понякога и това се случва
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.