Колко струва доброто отношение?

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

:notworthy: Браво, nightwish! Много мерси :D
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

На "доброто" облужване отдавна обръщам внимание. Не знам има ли надежда да се спре...

Примерно влизам аз на Мария Луиза (в София) в едно магазинче да разглеждам блузи. И към мен идва една продавачка с думите "вие какво искате тука...нямаме нищо". Сърдита и направо си ме изгони, а аз й се усмихнах и й пожелах приятен ден.

А най-много, ама най най много мразя продавачките на дрехи, които напират да влязат в пробната, за да видят кое как стои. Била съм дори в ситуация, в която не са разбирали от дума като им кажа учтиво да се махат, ами аз държа перденцето, тя го дърпа :lol: Естествено остават без клиент.

А имам и един любим пример от Джимис от преди няколко години. :) Поръчвам си някаква напитка от многото им неща с кафе и шоколад, сервитиорката ми казва "нямаме я, защото млякото свърши". Очевидно нещото съдържало мляко, както и 80% от менюто. Тогава аз питам кои неща ги има, за да си избера друго. Отговорът : "Нямаме нищо с мляко, тва да не ви е сладкарница". Не, разбира се, Джимис е студентски стол :)
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Да, и на мен много пъти са ми досаждали с дрехите..." Пробвайте, пробвайте..." :roll:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

е, за тва не пикая в обществени тоалетни, ми си стискам :lol:
ще дам и по-сериозен коментар, обаче сега отивам на лекции :wink:
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Аз се сетих за още една история, става дума за

Студентското бюро по труда.

Влизаме ние, работно време е, не е в почивка, но мацката там заключила и седи и се тъпче с баница. След като отвън се събира групичка чакащи, тя отваря, показва се с баницата и сърдито пита "Кво!". След като с колегите й задаваме въпросите си и получаваме някакви отговори, си тръгваме.

След няколко дни аз идвам с книжката да се регистрирам, както ме инструктира служителката. Този път не яде баничка, а попълва данните безмълвно като сфинкс, като накрая ми трясва книжката обратно с думите "Въобще не се надявайте да си намерите работа. Никъде няма да си намерите и никой няма да ви вземе!" Какво отношение от мястото, което би трябвало да помага някакси на студентите, нали затова съществува и на тая мацка с баничката й плащат.
Ха! Аз пък си намерих после, но не чрез СБТ разбира се.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Като видях това с блузите , се сетих как веднъж ни изгониха от Бонжур.
Значи влизаме ние с моята приятелка да разгледаме и постоянно зад нас върви продавачка, все едно ще окрадем ценния и магазин.Стигаме до спиралите, които са примерно 3-4 вида, и аз се сещам,че нямам спирала, а като за в Бонжур, 4 лева си бяха прекрасна цена за туй козметично средство. Отварям аз една спиралка, за да и видя четчицата, отваря и приятелката ми една, при което продавачката се сопва "И сега какво, всичките ли ще ги отваряте?!". Аз я погледнах злобно, оставих ОТВОРЕНА спирала и излязох, тресяща се от яд :!: Приятелката ми излезе бавно и претенциозно, щото беше на токчета :lol: От тогава в Бонжур не влизам, няма и да вляза.
А мога да кажа,че има и клиенти, които просто си заслужават да им креснеш...На мен ми се е случвало да съм и от обслужващата страна :roll:
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

на един рожден ден на баба ми бяхме семейството на заведение...и там ни обслужваше някаква сервитиорка, която преди време била леко жлъчна спрямо брат ми...след като разказа на тати за какво ставаше на въпрос (беше нещо дребно) малко по-късно тати я накара да отвори 2 бутилки Троянска сливова отлежала, обяснявайки й, че това, което му налива в чашата не е троянска сливова,която всъщност тогава му беше любимо питие...онази се побърка горката още повече като тати назова собственика по име (всъщност наистина го познаваше) и каза, че иска да говори с него...дойде пребледняла като донесе третата бутилка и я отвори пред нас...стана луда и щастлива...а не ме питайте аз какво правех - бях залегнала под масата от смях :lol: :twisted:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Относно Бонжур - мислех, че само мен гледат в ръцете като крадец. :? Готин е магазинът, но наистина се държат много презрително.Затова почти никога не влизам, а козметиката ми е слабост...Страшно обичам да гледам в тия магазини... :(
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

на мен ми се случва същото в trendy...и понеже като вляза в подобен магазин и половин час буквално не ми мърда...да не говорим ако съм решила, че трябва нещо да си закупя...и като ми се весне някоя над главата, защото съм си избрала повече от една ластичка и си я държа в ръката, и продължавам да обикалям за още...ммм направо ми иде да се обърна и да й набия един лакът...много досадно...или пък от онзи тип продавачки, които ходят с теб из целия магазин и все повтарят :"Това не ви ли харесва? Сигурно ще ви седи добре?" или пък "С какво да ви помогна?" (и така много пъти) :evil: :x
Аватар
svetlinka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от svetlinka »

хм малко си прoтиворечите на моменти.. :roll:
в смисъл все пак това им е работата - да ни услужват да ни помагат, да се държат поне любезно...та в тоя ред на мисли "С какво да ви помогна" и "Това не ви ли харесва" и тн все пак им влиза в задълженията и е по скоро към нормалното отношение :)
Use Google before asking dumb questions
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

мисълта ми е такава...да го каже веднъж и когато види, че нещо съм си избрала да ме обслужи...така няма проблем...но да ми виси постоянно на главата...много дразни...или пък другата крайност - въобще да не ти обръща внимание, тъй като е сметнала, че маникюра й изисква повече внимание
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

everyday_ написа:на мен ми се случва същото в trendy...
Ела в Тренди-то в Студентски град- гарантирам, че изобщо няма да ти досаждаме! :lol: :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

при първия удобен случай :D последният път, в който го посетих беше бая отдавна - април мисля че мин. година...и имаше само една мацка, ама тя не досаждаше де...обикновено това ми се случва в Трендито на Графа и на Пиротска
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Тия на Пиротска са големи чуми :lol:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

аз затова не си купих нище последния път...само една щипка и то беше от този дето е в началото на графа (откъм Алабин)...мисля че и той беше тренди (сорка за оффтопика)
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”