Великотърновския

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
AILA
В началото бе словото

Re: Великотърновския

Мнение от AILA »

Жрецът на Болката написа:Не познавам хора, които учат там и не мога да събера никакви впечатления? Вие какво мислите?
Някой знае ли нещо за изпитите по английски език, история и български език?
Аз познавам една адвокатка, която е завършила ВТУ. Супер ерудирана е, доста пъти се е изявявала и в лекс-форума. Нейните постинги са четени с интерес. Естествено няма да кажа с какъв ник влиза там.
ZmEiaT
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ZmEiaT »

Знам че е готино , аз мисля да се ява и там на изпит :-)
България Над Всичко !
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

внимавайте с ВТУ, защото знам, че имат проблеми с акредитациите
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Аватар
Trisha
Драскач

Мнение от Trisha »

Аха и аз четох една доста "силна" статия по тоя повод, пък и по новините се казваха разни такива работи и ако са вярни бая ще се замисля дали въобще да се пробвам там и без това ВТУ не ми е приоритет...но ще помисля по въпроса
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Доколкото успях да усетя настроенията на преподавателите спец. по История в СУ към ВТУ не са съвсем благоприятни :lol: :oops: Сигурно е заради конкуренцията :roll: Даже един от тия,които ни преподаваха нарече унитата извън Сф /говорехме за ВТУ/- "напомнят ми за килийните училища и образование"- no comment
Изображение
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

Мда, ама сега нивото на образованието в СУ е на мноого ниско ниво. Елитен университет, в който преподавателите не си идват на лекции и по- корумпиран от "провинциалните" унита :P
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
Аватар
Astral4o
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Astral4o »

post-mortem написа:Мда, ама сега нивото на образованието в СУ е на мноого ниско ниво. Елитен университет, в който преподавателите не си идват на лекции и по- корумпиран от "провинциалните" унита :P
Това е пълна глупост :!:
Astral in da house...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:oops: Защо да е пълна глупост? Всички знаем че има такива преподаватели и дори цели специалности, където учебните занятия са твърде редки. Например в специалностите социология и политология.. В магистърската степен редовните занятия са изключение и в други специалности.. :(
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Аз малко късно я открих темата, но все пак.. Някой смята ли да се явява на изпит по немски в Търновския.. Аз се чудя дали си струва :)
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
viar4eto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от viar4eto »

и аз късно виждам темата обаче някой може ли да ми каже каква е програмата по география във ВТ защото в сайта не я намирам
Аватар
duffduff
От дъжд на вятър

Мнение от duffduff »

ra4e^f написа:Доколкото успях да усетя настроенията на преподавателите спец. по История в СУ към ВТУ не са съвсем благоприятни :lol: :oops: Сигурно е заради конкуренцията :roll: Даже един от тия,които ни преподаваха нарече унитата извън Сф /говорехме за ВТУ/- "напомнят ми за килийните училища и образование"- no comment
Те тея от курса нареждаха всички други университети, ама най-много УНСС :twisted: Сигурно ако преподаваха в УНСС или друг университет, щяха да имат това отношение и към СУ. Кво да се прави, никой не обича конкуренцията :twisted:
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

8)
offtopic ;)
Аз малко ще се отклоня от темата. Прекарах 3 дни в тоз хубав град,беше прекрасно, но наистина не си представям повече от седмица да издържа там ;) Може да е най-прекрасния университет, но ще полудея. В смисъл такъв, че много трудно сигурно ще се свиква с по-малък град :cry: :? :lol:
Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

ra4e^f написа:Доколкото успях да усетя настроенията на преподавателите спец. по История в СУ към ВТУ не са съвсем благоприятни :lol: :oops: Сигурно е заради конкуренцията :roll:
По принцип историческата школа на СУ и тази на ВТУ (която в доста отношения даже е по-добра) не се понасят :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
sisito
В началото бе словото

курса в Търново

Мнение от sisito »

някой да не би да е ходил на курса в Търново?
Аватар
du6ata
Пишете, о, братя

Мнение от du6ata »

ВТУ...
1- право се влиза доста по-трудно във ВТУ, отколкото В СУ. Голяма част от преподавателите по право, четат лекции и в СУ
2- филологиите са супер силни
3- историята също
4- в повечето специалности ги държат като ученици- проверява се присъствие; правят се контролни ( има шанс да се освободиш от някой изпит); преди да започне сесията има заверки (т.е. ако не ти дадат подпис,поради еди си колко отсъствия или нещо си друго там, не можеш да се явиш на изпита); по-голямата част от преподавателите обичат да работиш на лекциите им, да вземаш участие; запомнят ти името и се държат с теб като с човек (колега), а не както в СУ все едно са Господ!
5- по физкултура, ако на нормативите имаш 2, затова пък имаш 100% присъствие, оценката ти става 5
6- това с корупцията си го има!! обаче се казва "компютърно записване"...един познат миналата година отишъл да говори и му казали "2 000лв за компютърно записване"...проблемът е, че после трябва да "кихаш"ощедоста по 2000лв докато завършиш
7- по история не дават "приемниците на иван асен втори", "богомилство", "кирил и методий"
8- ако се сетя ще го напиша
9- миналата година канд.-студ. (какво съкращение!!!) бяха доста доволни от тестапо история

Велико Търново
1- малък град, но неповторим!!!
2- трябва да се знаят четирите посоки - нагоре, надолу, нагоре по стъпалата, надолу по стъпалата
3- ДОБРЕ ДОШЛИ на всички! :)
Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”