Кандидатстване с БЕЛ и журналистика

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
samodiva_yana
В началото бе словото
Обратна връзка:

:)

Мнение от samodiva_yana »

Здравейте,
На мен пък ми харесват разработките на В.Стефанов.Повечето са разбираеми и можеш да проследиш мисълта му.вие да видите в моите теми какви бисери има...понеже са сбор от умните мисли на редица не до там умни професори и е станала една каша...Но просто нямаме друг избор и ги учим.само ще ви кажа 2 цитатчета,че да се посмеете преди да почнете пак маратонското учене-помага :D
Този ми е един от любимите:"Вълкадин мълчи от мъка,но това не е само мъка от изгубените без време синове,не е мъка от това,че границата разделя на две нивите и рода му.вълкадин мълчи от мъка от мъка по СВЕТОНАТА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ,по липсата на добро!"
Другия е много депресиращ и уби доста от и без това оскъдните ми мозъчни клетки :oops:
"С образа на планината в "Старопланински легенди" се префункционализира характерният за Йовковия художествен свят двуизмерен пространствен модел,като към хоризонтално разгъващата се опозиция център-периферия се прибавя вертикализиращото измерение горе-долу..." :dontknow:
Каква е ползата от всички тези чужди думи и как успяват да направят от един такъв прекрасен предмет пълна какафония?
А можеше да бъде толкова хубаво...
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка той не те наказва,а просто изпразва ръката ти,за да получиш нещо по-голямо!
Аватар
Green Eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

критическата литература!

Мнение от Green Eyes »

не, никой не отрича ползата от критическите статии на Стефанов, поне аз открих доста полезни неща, които наистина ми помагат. :)
друго какво четете като критика? намерих едно помагало на Елка Димитрова - някакво по-компетентно мнение за нея?? чета също и Никола Георгиев, Николай Чернокожев..
има случаи обаче, когато госпожата ми дава само някои цитати от критически статии или пък просто ми казва накратко идеята им, защото повечето са ужасно дълги и невинаги от началото до края са супер важни!
при вас как стоят нещата? :?: :)
Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно!
samodiva_yana
В началото бе словото
Обратна връзка:

Аз вече се отказах окончателно да чета каквито и да било анализи.Разчитам само на темите,в които има включени цитати,а има и доста преписани,което си е чиста кражба на чужди мисли и е доста неприятно.Преди време попаднах на анализи по литература за кандидат-студенти,в които пишеше,че през първите 4 години от живота си Яворов не казар нито дума,защото ОБМИСЛЯЛ ТЕМИТЕ НА ТВОРЧЕСТВОТО СИ.Да се чуди човек да се смее ли или да плаче...но иначе е хубаво това,че можеш да си свериш часовника,а и да видиш твоят преподавател от къде е преписвал :twisted: което хич не е малко.
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка той не те наказва,а просто изпразва ръката ти,за да получиш нещо по-голямо!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

За мен най-добрите разработки с остават дело на Миленааааааааа...ама как й беше фамилиятааааааа... Има издадено помагало "120 литературни разработки", само нейния стил признавам.

Стефанов се люшка в двете крайности - или пише като дрът професор :) или като наш връстник, понякога му се радвам, интересен е.

За стажовете - през лятото. Никой нищо не ти урежда, харесваш си една редакция и им чукаш на вратата, ако те вземат - честито. При мен бе точно така. Започват от средата на втория семестър (ако ти се занимава), по принцип се води лятна учебна практика, така че би следвало да е лятото, ако те харесат, оставаш и повече от уречения месец. Това е.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
samodiva_yana
В началото бе словото
Обратна връзка:

"120 литературни разработки" са на Милена Цанева,ако се не лъжа...
А това със стажодете звучи наистина интересно,но да ме приемат първо пък тогава ще му мисля.Решила съм да се тревожа поетапно,защото иначе ми идват малко в повече тревогите и опасенията и спирам да пиша,което за мен е равностойно на духовно умиране.
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

:)

Мнение от Johana Jotkova »

Ми то е ясно, че и Валери Стефанов като един нормален човек понякога може да пише и глупости. То за това трябва да си пишем сами темите, защото ако имаше идеален критик и идеално написани теми, то тогава щяхме да учим всичко наизуст и щяхме да сме като коне с капаци. А така, като вземем от всеки критик по нещо и като го напишем по наш си начин се получава нещо ново, оригонално и различно. То точно това и е хубаво на литерарурата, че всеки може да изрази мнението си.:)
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
Al-x4o
От дъжд на вятър
Специалност: Публична комуникация
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Al-x4o »

от мен да знаете - с Валери Стефанов се влиза в СУ!!!! и този курс по литература не е чак толкова важен за влизането Журналистика. но на курсовете по Ж е мн-по важно ( не и задължително;) да се отиде, понеже там наистина има реален шанс за предварително изпъкване. не си мислете, че преподавателите не си набелязват хорица. важно е само да попаднеш на правилната комисия :oops:
Животът е кратък, чети повече!

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com
samodiva_yana
В началото бе словото
Обратна връзка:

Знаете ли къде има специалност Журналистика освен в СУ,УНСС и Шуменския?Дали и тази година датите,на които ще се проведат изпитите по литература в първите два университета ще съвпаднат?
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

1. Варненски Свободен Университет

2. Датите - ще разберем....
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Al-x4o
От дъжд на вятър
Специалност: Публична комуникация
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Al-x4o »

май и в НБУ има, ама не съм сигурен. мисля си, че миналата година на борсата във ВТ представителя на ПУ ми подхвърли нещо за предстоящо откриване, но не съм сигурен
Животът е кратък, чети повече!

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

НБУ имат Масови комуникации, добри преподаватели, част от тях са от ФЖМК, но готвят основно ПР.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Green Eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Green Eyes »

искам мнение - кои са събитията на 2005/2006 (до момента), които трябва да имаме предвид, отивайки на изпитите по журналистика??
:roll: аз все още обмислям и после ще напиша това, което съм се сетила!
Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

хора, може ли само да се размили някойд да ми каже - "120 литературни разработки" на Милена Цанева или на Милена Васева е (защото имам някакви подозрения, че е на втората, а тук някой спомена за първата)...
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Васева е, браво! Аз тъкмо се мъчех да се сетя... :!:
Много са хубави, аз лично ги харесвам като стил и като НАСОКА, но нищо повече. Не разчитайте на разработки прекалено.
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Много съм зле - Милослава Стойкова е, а аз съм идиот. 8)
В края на ноември
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”