Спам: Какво искате да не учите?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Спам: Какво искате да не учите?
Да си кажа и аз, въпреки че в този раздел темата добива съвсем друг смисъл отколкото в кандидатстудентския. Не мога да си представя да уча и да работя каквото и да е, свързано с числа и сметки - всякакви математики, информатики, физики, химии, икономики и разбира се ПРАВО! 
Into the endless we ride... 
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Не бих могла да уча нещо, което изисква помнене на голямо количество информация без логически връзки в нея (иначе казано - зубрене), затова имам проблемация с ученето на история и като попадна в кск при историците и чуя всеки колко десетки листа написва, направо cringe-вам, защото не мога да помня такива неща евър
. Също така не бих искала да уча нещо, което се оценява супер субективно, както за мен е литературата (каква литература, литературен анализ). Това литературните критици за мен са хората, които развалят кефа на другите. Химията и физиката са ми интересни, тъй като баща ми се е занимавал с тях и ми е разправял много неща, но не бих задълбавала много брутално в тях. Математиката донякъде ми върви и много се радвам, че няма никакви простотии за зубрене, а има логика зад нещата. Иначе едно време си мислех да уча психология, ама в последствие реших, че не искам да се занимавам с хора, камо ли такива, които евентуално имат някакви психични отклонения 
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
SSDDEtiainen написа:Не бих могла да уча нещо, което изисква помнене на голямо количество информация без логически връзки в нея (иначе казано - зубрене), затова имам проблемация с ученето на история и като попадна в кск при историците и чуя всеки колко десетки листа написва, направо cringe-вам, защото не мога да помня такива неща евър. Също така не бих искала да уча нещо, което се оценява супер субективно, както за мен е литературата (каква литература, литературен анализ). Това литературните критици за мен са хората, които развалят кефа на другите.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- white.kitty
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: white.kitty
За хората с психични отклонения си има психиатри, психологията е съвсем различно нещоEtiainen написа: Иначе едно време си мислех да уча психология, ама в последствие реших, че не искам да се занимавам с хора, камо ли такива, които евентуално имат някакви психични отклонения
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Не бих учил нищо, включващо математика, икономика и подобни. Иначе при различни обстоятелства бих учил история и нещо в ЦИЕК 
Strength and honor.
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Бягам от икономическите науки както дявол - от тамян. xD
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Че на мен би ми било по-лесно да изброя какво бих учила 
Да кажем, че не искам да учаааа...
икономика, финанси, филологии, компютри, математика, химия, биология, история, география, журналистика, философски дисциплини.
Т.е., бих се занимавала с физика, медицина, музика и визуални изкуства. Може би и PR.
Да кажем, че не искам да учаааа...
икономика, финанси, филологии, компютри, математика, химия, биология, история, география, журналистика, философски дисциплини.
Т.е., бих се занимавала с физика, медицина, музика и визуални изкуства. Може би и PR.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Разни химии, биологии и философии
Всичко друго бих опитала да приема и да ми е интересно, но тези - никога.
- Equilibrium
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: МО
- Курс: втори
Абе зависи, след ~ 4/5 различни разновидности на правни изпити...скука си е, ако желаеш мога да се обоснова защо, макар че понятията ще бъдат размити.Smoking Mirror написа:Да твърдят, че правото е скука могат само хора, които не са се запознали с него достатъчно добре
Частното право си има яките моменти обаче, държа да отбележа.
Мидуинтърка ме гръмна с това, че не би желала журналистика, не го очаквах о.О Сев, не с лошо за историята
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Аз бих добавила и реклама, сега се сетих
Просто има доста неща, с които вече съм се занимавала като работа. Оттам знам, че не са ми харесали и че не бих искала да ги уча.
А правото наистина може да бъде много интересно, стига да бъде изучавано като хората. Нормално е на не-правистки специалности като им тропнат няколко дисциплини, да гледат като гръмнати зайци и да се чудят откъде им е паднало на главите.
Просто има доста неща, с които вече съм се занимавала като работа. Оттам знам, че не са ми харесали и че не бих искала да ги уча.
А правото наистина може да бъде много интересно, стига да бъде изучавано като хората. Нормално е на не-правистки специалности като им тропнат няколко дисциплини, да гледат като гръмнати зайци и да се чудят откъде им е паднало на главите.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

За мене няма по - голяма гадост от Математиката. Само и единствено тя. Най - големият ми успех от гимназията по този предмет беше 5 при игра на тото на тест. Много бях доволен от този резултат. Даже и го снимах на телефона си, за да го показвам на наследниците си живот и здраве.
Право - II курс, 2-ри поток
- Siss
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
- Обратна връзка:
Противно на очакванията НЕ е задължително ако обичаш биология да ти върви и химията и обратното. Аз например втората направо не я понасям. По възможност бих избегнала и математиката и физиката, но... такъв ми бил късмета. Има да ги уча сега в комплект с биото поне 4 години

I'd rather be a climbing ape than a falling angel.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Психиатрията е направление на психологията. Не е толкова важно, исках да кажа, че не ми се занимава с хора, били те просто стресирани, объркани или направо патологично изперкали.white.kitty написа:За хората с психични отклонения си има психиатри, психологията е съвсем различно нещоEtiainen написа: Иначе едно време си мислех да уча психология, ама в последствие реших, че не искам да се занимавам с хора, камо ли такива, които евентуално имат някакви психични отклонения
For a moment your eyes open and you know
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Абе с оглед на отговорите дотук - никой не е казал, че спортната кариера или нещо в шоубизнеса не го влече... Яка нация сме! Всеки му се отдава, всеки би искал да го учи...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!