Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
споделям напълно мнението на dkny при ученето за самия изпит най-важно като че ли не са цифричките..
пък ако питате мен даскалиците в училище са неизчерпаем извор на помощ и подкрепа или поне при мен е така.. те са една въжможност за получаване на примерни теми или корекции върху вече написани такива..
някой някви впечатления от кандидатстудентските по география във СУ да сподели?
благодаря предварително
Kато преодолеем пространството, едничкото, което всъщност ни остава, е Тук. А преодолеем ли времето, едничкото, което ни остава, е Сега. И не мислиш ли, че насред това Тук и Сега не бихме могли да се виждаме от време на време?
ако сте решили да ходите на курсове - мога да споделя най-добрите - Образователни технологиил Имат site, ако искате, го вижте: http://www.edutech.bg
на мен те ми помогнаха невероятно много като кандидатствах и съм много доволна
нали видяхте, че много теми отпадат от конспекта по география?
успех в подготовката!
Ами до никъде само съм ги попрегледала и имамм само 6 но след 5 дни ще ми дадат останалите сега не уча много шото имам шофьорски и нещо ни гърчат в училище...
Nothing stays the same...seasons,seasons change!!!
Аз лично в момента уча "География на Стопанския Туризъм" , и ми остават Районите + Дунавска Равнина и Черно море. Другите географици до къде са стигнали ?
kleopatra87 написа:ами аз съм научила до тук 13 теми но да си кажа честно много не ги знам остават ми да науча районите,дунавска равнина,челно море,релеф
искам да ви попитам вярно ли е че от темата "Релеф и полезни изкопаеми" полезните изкопаеми остава само релефа
Ами докато не излезнат ей сега скоро точните конспекти .. никой неможе да ти каже ... това го има това го няма
здравейте и мерси за информацията която поствате защото си е добре да знаеш от къде е най добре да се подготвяш.
Аз имам 'зеления' учебник и искам да питам дали ще ми е достатъчен за висока оценка или трябва да си взема още някой и ако да кой ?
и ако може някой да обобщи кои 20 теми остават и само 5 региона ли твърди отпадат,мерси .
и още нещо ,щях да забравя.Интересуваме за статистиката от къде мога да нямеря най точна и достоверна информация защото в този учебник някои данни ме смущават и си противоречят.
За статистиката: ако ти трябват най-точните данни, има една книжка на НСИ - Статистически справичник 2005. 6 лева струва, продава се в книжарница 2 в Ректората и сигурно и на други места. Справочникът изглежда ето ТАКА обаче имаш един малък проблем - ако учиш по социално-икономически райони, данните не съвпадат с тези за всичките райони за планиране.
Зеленият учебник Дончев/Каракашев е добър като структура, но данните му не са особено точни. Все пак обаче най-важното са закономерностите, а не цифрите след десетичната запетая.