Айде малко за загрявка...
Ами айде.
1. На каква вълна си напоследък: работна, парти, спокойна, враждебна, уатева...?
Ами очевидното е, че работя повече, отколкото бях свикнал, и изглежда като да съм на работна вълна. Вътрешно обаче съм настроен приключенски и никак не ми се стои на едно място (във всички аспекти на израза).
2. Срещал нли си човек, който още от запознанството да ти напомня за друг познат? В такава ситуация доколко асоцияцията ти влияе на преценката за новия познат?
Срещал съм. Опитвам да се уча от грешките си, така че ако с новия вървим към ситуации подобни с тези, които съм изживявал със стария, гледам да не правя старите глупости. Понякога даже успявам.

Изобщо, ако новият и старият имат сходство в характерите действам някак, хм, обиграно и превантивно, защото знам какво да очаквам.
3. Кое е най-фрапантното нещо, което си забравял според теб? А според другите?
Кое е фрапантно не се наемам да кажа. А другите се изнервят като губя техни неща.
4. На какво се дължи честата смяна на квартири - стечение на обстоятелствата, перфекционизъм, вродено "номадско" поведение, въпрос на време или що?
От всичко изброени има, освен "вроденото" номадско поведение. Добре знам колко яко е да се установиш.
5. Каква част от времето си прекарваш "вкъщи" и кое е най-важно за теб по отношение на жилището? (Въх, все за къщи те питаме)
Не съм от тези, дето много се заседяват. Напоследък през почти целия ден съм по задачи и не прекарвам повече от 14 часа/денонощие в квартирата. Виж, дойде ли сесия, само притичвам до магазина веднъж-дваж дневно.
Кое е важно за едно жилище? Да не ми губи времето и съня. Искам да стигам бързо до местата, на които ходя често. Харесва ми да е просторно, да има високи тавани, слънцето да влиза директно през прозорците, a мебелите да се свеждат до необходимото (защото иначе няма да е просторно). Настилка - паркет, може и с килим. Не казвам "уют", защото това сам си го правиш.
6. Къде си почиваш? Ежедневно, сезонно, еднократно?
Без малко да отговоря "никъде", което би било гнусна лъжа.

Всеки ден пред компютъра, на бира с някого или с книжка. През топлите месеци гледам да си правя разходки по разни зелени места, а лятото съм си във Варна. Като цяло зимата почивам по-малко, орисия студентска.
7. Кое е най-рисковото нещо, което си правил;
- в емоционален план - не съм... май...
- във физически план - Между Малка Мусала и Голяма Мусала има един зъбер, дълъг около километър. В него е издълбана пътека, която на места е двайсе сантиметра широка. От едната страна на пътеката има скали, а от другата - двестаметрова пропаст. И така. По-голям страх не съм брал.
- във финансови - Случвало се - играх веднъж покер и изгубих два лева.

Давал съм заеми, знаейки, че е малко вероятно да ми ги върнат. Гледам да избягвам такива ситуации.
8. Доколко си редовен в уни?
Малко. Ходя на упражнения през седмица, а на лекции още по-рядко, понякога за да чета в библиотеката по същия предмет.
9. Какво е мнението ти за колегите (обширно)?
Диференцирано е. Има много интелигентни и разбрани хора, с които можеш да общуваш с кеф - както в университета, така и сред практикуващите. Една голяма част съжалявам - тези, които не харесват работата си, но я работят от нямане на какво друго, тези, които учат, но никога няма да се реализират и тези, които си мислят, че от право се забогатява лесно. Има амбициозни типажи, които възприемат всичко, което мърда като конкуренция, която трябва да бъде "сразена" (обратно на популярното разбиране, тези са мижаво малцинство) - те са ми забавни. Има и едни още по-амбициозни, които искат да се харесат на всичко, което мърда - те могат да са жалки в екстремни ситуации, но обикновено са фън и добра компания.
10. А за тези от работата?
Перфектни! Имаш нужда от адвокат ли?
11. Какво най-хубаво и най-лошо ти е дал (и/или отнел) форума?
Отнел ми е мноого време, прекарано в безсмислено висене пред компа. Даде ми бюро (поздрав за Косе Босе, ако чете

), ютия, нощна лампа (Мила, оле, оле), една квартира и трима съквартиранти. Също приятели, които ценя и обичам.
12. На кой форумец не симпатизираш, но уважаваш?
Май има такива, въпреки че не съм сигурен какво разбираш под "симпатизирам".
13. Припомни си последния път, когато не ти се е налагало да мислиш за задачи, ангажименти и т.н. - време за губене - с какво си запълни съзнанието?
Лесен въпрос. Ще ти отговоря с цитат от Параграф 22:
'I'd like to show you some ink blots now to find out what certain shapes and colors remind you of.'
'You can save yourself the trouble, Doctor. Everything reminds me of ....'
14. Подаряването на цветя на жени отживелица ли е? С повод или без?
Не, но го правя изключително рядко, обикновено с повод.
На любими, на разни близки или изобщо?
По принцип съм За да се подарява на всички по всяко време, но практиката ми е ограничена до "любими" и "разни близки".
Има ли значение какво обичат? В саксия или на букетче?
Има, разбира се, но тъй като обикновено не зная какво обичат, подарявам каквото дойде. И винаги букетче. В саксия давам само ако знам, че момичето обича/иска да си отглежда.
15. Какво чете последно за удоволствие? 
Братя Карамазови