Студентски протест: 20-ти октомври (сряда) от 12:00 ч.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот

Публикувай отговор
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Re: Студентски протест: 20-ти октомври (сряда) от 12:00 ч.

Мнение от george.merlin »

Селин е отговорила на неинформираното мнение на един от форумците относно "измислената" дървена ваканция, но нека и аз ви отговоря:

Такова решение е взето като една от антикризисните мерки, изпратени на МОНМ още юни месец. Ръководството на СУ потвръждава за съществуването на подобна мярка тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... ni/vazhno2 Към момента избягват прилагането й. Датите за затваряне на СУ Ректорът обяви на заседанието на ФС в моя факултет. Повече информация тук: http://initsiativa.wordpress.com/2010/1 ... ite-vrati/
Аватар
Тайфун
Пишете, о, братя

Мнение от Тайфун »

Хайде още един да се изкаже със същата връзка? :)
Пустите клисурци, станали московци,
а панагюрци- донски казаци!
Аватар
george.merlin
Драскач

Разбира се, който иска. На когото не му се чете - да не чете. Ако някой се чувства гузен, че разпространява грешна информация и непукизъм за бъдещето на колегите си - нека се консултира със специалист.

Тайфун, така и не се извини. Не че е нужно, но поне е доблестно. :) Мълчанието не е върши тази работа.
Аватар
Тайфун
Пишете, о, братя

Мнение от Тайфун »

Абре, да... събраха ми се две да ден, че трябваше и на Zahariev да му казвам "пардон", че "той не учел само в СУ".
Та казвам да не ви стане навик. :D

Та хайде, официозно, пардон!
Ама т'ва не променя, че затваряне едва ли ще има и че в крайна сметка студентите не са се притеснили, а вие ги карате и се надявате да се притесняват.
Пустите клисурци, станали московци,
а панагюрци- донски казаци!
Аватар
george.merlin
Драскач

Съгласно плана, ако не настъпи промяна в образователната политика, ще затворим врати. А дали ще стане наистина - не съм врачка. Това зависи, все пак, и от нашите действия или бездействия. :D
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Не ми се вярва СУ да затвори врати, все ще има изход от положението. Въпросът е, че всички смятат, че държавата иска СУ да затвори врати, оттам се вдигат студентите против правителството, студентите свършват черната работа с протести, и ректора отново е ни лук ял, ни лук мирисал. Моето питане е , защо СУ си глътна граматиката, когато назначиха прокуратурата да разследва къде са потъвали парите. Моето питане е защо имаше ремонт цяло лято в СУ при положение, че още от тогава се знаеше, че пари няма да има, или и това е едно от безчетните "прикривания" на крадене на пари. Ако наистина това е университетът в който уча, нека затвори врати.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Въпросът е, ще дойдете ли или не?
Ще сме единни или ще ставаме за смях?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

По-скоро "Ще ставате" за смях. ;)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Deschain написа:Въпросът е, ще дойдете ли или не?
Ще сме единни или ще ставаме за смях?
Ще кажа - аз НЯМА да дойда. И една от причините е, че докато "ревяхме" преди повече от 1 година какво се случва в СУ никой не ни отбеляза, когато трябваше да се направи нещо, ректорът ни се изсмя в лицата - каза - "Моля ви се... нямам време" и ни изгони най-безцеремонно от своята "обител". Съжалявам, но не искам да съм оръжие в ръцете на такъв човек и такова ръководство, защото сега опряха на нас, защото имат нужда. И ако мога да си послужа с израза на г-н бившия зам.ректор Попиванов който беше така добър да ни каже що аджеба не сме казали, че 120лв тогава са ни много, аз да кажа - защо господа от академичното ръководство още като ви даваха по 50млн не казахте, че са ви много, а трябваше да ги претопите под формата на какви ли не тъпанарщини, мерцедеси и пр. Най-старата част - централната- в СУ се разпада, а се разпада не защото не е имало пари за ремонт. Като най-елитно учебно заведение в България 120 години нямаме пари да си подредиме нещата ли? Аз по-скоро мога да закълна всеки, който ще отиде на тоя протест, не и да поущрявам подобно мачкане на собственото достойнство на човека. Както казах, ако това, ако тази измет ми е преподавател наистина, ако тия хора очакват да ме научат как да съм не-човек, а машина-за-пари, или не - машина-за-крадене-на-пари, просто наистина предпочитам СУ да затвори врати. Казвам го с най-чисто сърце и съвест.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Dark Harvest
Пишете, о, братя
Специалност: Биотехнологии

Мнение от Dark Harvest »

Не съм от разбирачите по разни политически интрижки като тази с парното, субсидиите и т.н, наречете ме тъп, незаинтересуван за бъдещето, както щете.
Едно не разбрах, защо да пречи ходенето на училище с липсата на парно. В гимназията съм ходил, мръзнал съм, пък и сигурно не съм единствен. Тогава не ни пуснаха ваканция. Не виждам причина и сега да ни пускат. Живеем в лош свят хора, трябва някак да се справяме, в това е силата на българина :D
Но, вече казах, подобни неща са доста далече.
Изображение

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Това е, за да се обърнат студентите към държавата, не ти ли е ясно. Понеже кой ще мръзне, кой ще губи материал - и на ректора му е през *ура, и на всички останали. Въпросът е да се насъскат студентите, това е.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Абе ти запозната ли си въобще с проблема, говориш абсолютни глупости!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Deschain написа:Абе ти запозната ли си въобще с проблема, говориш абсолютни глупости!
Моето момче, запозната съм с повечето проблеми в СУ, дори преди да почнеш да се интересуваш от СУ, така че си трай, като не знаеш.
Аватар
Dark Harvest
Пишете, о, братя
Специалност: Биотехнологии

Мнение от Dark Harvest »

Всъшност, не ми е особено ясно allshallperish, защото ми искат добри пари за семестрите, а пак няма парно. а за насъскване няма начин, поне при мене, само с пари може да ме насъскаш. Какво да правиш, такъв е живота.
А и това Скастер по аватара ти идеално се вписва със страшничката картинка и ник :D . Без майтап, много добра комбинация.
Изображение

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

allshallperish написа:
Deschain написа:Абе ти запозната ли си въобще с проблема, говориш абсолютни глупости!
Моето момче, запозната съм с повечето проблеми в СУ, дори преди да почнеш да се интересуваш от СУ, така че си трай, като не знаеш.
Малоумното ти изказване показва че не си запозната с нищо!
Публикувай отговор

Обратно към “Инициатива против орязването на парите за Образование”