[КСК 2011] Кандидати за МО
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Re: [КСК 2011] Кандидати за МО
Да,ама друго си е докато си караш стажа във Външно да кажеш на някоя мацка дето не разбира "ми аз бачкам във външно" или "абе бачках малко там, ама не ми хареса и се махнах"

здравейте.сега съм 11 клас в езикова гимназия и още не съм се ориентирала с какво да кандидатствам като завърша.по история съм добра и мисля да кандидатствам с този предмет.но не мога да реша къде и с каква специалност.повечето ми съученици искат право.и аз мислех така но литературата и бг език не ми вървят.други ме посъветваха международни отношения-с немски и история.стори ми се добра идея но имаше и много негативни мнения че това са глупости и че ще уча това напразно.наистина незнам като каква мога да работя след като завърша университета.моля който учи това да ме осведоми за професии,кой университет да избера и за изпитите какво представляват но най-много ме интересува реализацията.благодаря ви предварително.
Много наплив за това МО, бе:Д
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Почти като за правоCherinka написа:Много наплив за това МО, бе:Д
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
Понеже всеки го мързи да зубри по литература, се насочва към по-лесното - чужд език.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Аз съм от готините модове - не трия спам, ако темата не се о*ере напълно, ама айде все пак да не прекаляваме
Колко езика се учат в тая специалност? Гледах програмата - икономика,адм. право,политология ... за езици нищо не видях.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
А избирателни има ли и колко,щото гледах в ЮЗУ,че 4 се учат,а в УНСС нещо програмата не им намирам...
Здравейте, на мен ми остава още една година, та реших и аз от по-рано да се интересувам.
Влече ме точно МО или МИО. (знам, че м-у 2-те има съществена разлика)
Но все гледам, негативните постове на хората, това породи у мен много въпроси и ето защо се регистрирах.
Какво искате да кажете, с това, че трябва да имаш "хора" или роднини в МВнР?!?
Не мога да разбера тези ваши изказвания, като в сайта на МВнР си има и формуляри за работа, работа за стажанти, даже и изисквания. Зорих се над тях, гледах ги, сравнявах ги с мненията на многолюдието във форума и се зачудих, къде се наместват КОНТАКТИТЕ и ВРЪЗКИТЕ с РОДНИНИ и ПОЗНАТИ в МвнР???
И се чудя основателни ли са тези коментари, защото явно и точно те ме ОТКАЗВАТ от МИО/МО.
Наистина не знам кое друго е по-хубаво от МО/МИО при положение, че нямам хабер от математика.
Влече ме точно МО или МИО. (знам, че м-у 2-те има съществена разлика)
Но все гледам, негативните постове на хората, това породи у мен много въпроси и ето защо се регистрирах.
Какво искате да кажете, с това, че трябва да имаш "хора" или роднини в МВнР?!?
Не мога да разбера тези ваши изказвания, като в сайта на МВнР си има и формуляри за работа, работа за стажанти, даже и изисквания. Зорих се над тях, гледах ги, сравнявах ги с мненията на многолюдието във форума и се зачудих, къде се наместват КОНТАКТИТЕ и ВРЪЗКИТЕ с РОДНИНИ и ПОЗНАТИ в МвнР???
И се чудя основателни ли са тези коментари, защото явно и точно те ме ОТКАЗВАТ от МИО/МО.
Наистина не знам кое друго е по-хубаво от МО/МИО при положение, че нямам хабер от математика.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
МО е в СУ, МИО е в УНСС... Това също е от значение.
Иначе не обръщай особено внимание на всички тези приказки, ако се разровиш, ще видиш, че така се говори за реализацията в абсолютно всяка специалност. Аз следвам Право и преди да вляза доста се наслушах на такива неща, после се уверех, че те далеч не са празни приказки, но най-важното, което разбрах, беше, че всичко свързано с бъдещата ти реализация зависи от един-единствен човек - от теб.
Още повече, че самото общество като социална, икономическа и всякаква друга общност си има вътрешни механизми за саморегулация. Абсолютно всяка обществена сфера толерира вързкарите. Но абсолютно никоя сфера не може да понесе 100% присъствие само на връзкари, защото се пак са нужни и хора, които да вършат работа. И то са нужни доста такива.
Иначе не обръщай особено внимание на всички тези приказки, ако се разровиш, ще видиш, че така се говори за реализацията в абсолютно всяка специалност. Аз следвам Право и преди да вляза доста се наслушах на такива неща, после се уверех, че те далеч не са празни приказки, но най-важното, което разбрах, беше, че всичко свързано с бъдещата ти реализация зависи от един-единствен човек - от теб.
Още повече, че самото общество като социална, икономическа и всякаква друга общност си има вътрешни механизми за саморегулация. Абсолютно всяка обществена сфера толерира вързкарите. Но абсолютно никоя сфера не може да понесе 100% присъствие само на връзкари, защото се пак са нужни и хора, които да вършат работа. И то са нужни доста такива.
Ми аз освен пак да попитам - в целия период на обучение в МО колко езика се учат задължително и колко макс. може да ги направиш ако искаш с избирателните? Надявам се някой да може да ми каже,все пак това е стая,в която точно на такива въпроси би трябвало да се отговаря.
Мерси за инфото dimage. За "бюрокращината" (яка дума),знам.Бях една година славянска филология и там беше същото,както и предполагам,че е навсякъде другаде.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
А все пак може ли някой, който наистина е запознат, да каже какви са възможностите за реализация? [освен МВнР]
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Здравейте отново
@liv хубав въпрос, какъвто и аз бих задал!
Но нека не се лъжем, най-добре ще, да е, ако се "вредиш" в МВнР!
Аз бих искал да попитам, понеже изчезнаха квотите за прием в МВнР, някой може ли да каже колко човека се приемат? Стаж има ли през годините, през които се учи МО и въобще взимат ли те на такъв. Искам и да питам, всяка година ли има кандидатстване за работа в МВнР. Знам, че заплатите са много мизерни в началото, но все пак колко години трябва да си го работиш това, за да взимаш "големите пари" и да седиш на "удобния стол"
Хайде живи и здрави !
@liv хубав въпрос, какъвто и аз бих задал!
Но нека не се лъжем, най-добре ще, да е, ако се "вредиш" в МВнР!
Аз бих искал да попитам, понеже изчезнаха квотите за прием в МВнР, някой може ли да каже колко човека се приемат? Стаж има ли през годините, през които се учи МО и въобще взимат ли те на такъв. Искам и да питам, всяка година ли има кандидатстване за работа в МВнР. Знам, че заплатите са много мизерни в началото, но все пак колко години трябва да си го работиш това, за да взимаш "големите пари" и да седиш на "удобния стол"
Хайде живи и здрави !