Хайде на протест срещу спирането на топлата вода!!!!

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Хайде на протест срещу спирането на топлата вода!!!!

Мнение от RadoRado »

O|OeHukc написа:радко
точно лудите липсват в цялата общественост
подписките са ***!!!

подписват се
и с това 90 пр от подписалите се задоволяват с активността си
с един *** подпис
Не ! Добро и бързо планиране му е майката.

После идва ред на лудите глави, защото имат нещо солидно зад тях !

Пак казвам - ако пазите линкове за бюджета на СУ и за задълженията към топлофикация - поствайте.
Ще разчитаме за сега на медиите.
Утре ще видя дали при топлофикация е класифицирано какви сметки имат длъжниците им.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

за бюджета имам доста инфо
но ми е писнало
писнало ми е да ги мисля тия цифри 1 година
няма топла вода
няма топла вода
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Университета ще ви каже, че държавата е виновна, защото е орязала парите.
Държава ще ви каже, че университетът е виновен, защото не ги разпределя добре.
И двете твърдения са верни. И двете страни не са прави. По-склонна съм да се ядосвам на орязания бюджет, който по думите на Илчев с всички орязвания от началото досега вече е - 40%. Но и ръководството хич не е перфектно, примерно оня ден като ходих да си плащам таксата сменяха плочките на първия етаж в Северното крило, на които нищо им нямаше.
Трябва някак да се излезе от този затворен кръг на прехвърляне на отговорност, защото по този начин ни запушиха устите за стипендиите (които - пак по думите на Илчев - тази година ще бъдат още по-орязани), сега ще искат и за топлата вода. Студентски общежития без топла вода, скоро и без парно - просто не знам има такова чудо другаде. :| :?
Последно промяна от Шепот на 13 Сеп 2010, 21:17, променено общо 1 път.
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

Да... това с ремонта беше голяма изгъзица и глупост! Много ми е интересно какъв ли тъп отговор ще измислят на въпроса, който ми е в главата, а именно:

Как така имате пари за ремонт на Ректората, а пари за Топлофикация нямате??
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Сигурно ще кажат, че договорът е сключен преди орязването. Или че сумата за ремонта е несравнима със сметките на Топлофикация. Или нещо от сорта. Винаги ще имат отговор. И много ограничено време за отговаряне. И много административни лостове да ви мотаят при опит за искане на писмен отговор.
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

Е няма значение - аз само хипопетично говорех! Не ме интересува толкова ремонта, просто са ми смешни тъпите им отговори това е!
По-важното е сега Студентски град, а не Ректората.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Шепот написа:Университета ще ви каже, че държавата е виновна, защото е орязала парите.
Държава ще ви каже, че университетът е виновен, защото не ги разпределя добре.
И двете твърдения са верни. И двете страни не са прави. По-склонна съм да се ядосвам на орязания бюджет, който по думите на Илчев с всички орязвания от началото досега вече е - 40%. Но и ръководството хич не е перфектно, примерно оня ден като ходих да си плащам таксата сменяха плочките на първия етаж в Северното крило, на които нищо им нямаше.
Трябва някак да се излезе от този затворен кръг на прехвърляне на отговорност, защото по този начин ни запушиха устите за стипендиите (които - пак по думите на Илчев - тази година ще бъдат още по-орязани), сега ще искат и за топлата вода. Студентски общежития без топла вода, скоро и без парно - просто не знам има такова чудо другаде. :| :?
Така - твърдение 1 - държавата е виновна.
Защо само СУ преминава през такива сътресения ? А другите университети някак си се справят ? (изключваме МУ в Плевен, но там смучат много пари от индийците)
Орязаха бюджета и изведнъж изскочи такава сума към топлофикация ? Така сума не се прави лесно. И не само.
В СУ е пределно ясно, че се краде и то безобразно. Наливано е с години и с години е крадено ( е това трудно ще се докаже ), но фактът, че при орязване на парите СУ не може да се справи ==> държавата не е виновна.

СУ могат да имат отговор за всичко, но при една добра атака - и в медиите и с луди глави на протест нека да имат отговор. Проблемът е на лице. Цифрите са на лице - нека да отговарят.

Та давайте информация и за тези ремонти в крилото.
Интересно ми е СУ дали са прозрачни откъм това как харчат разпределените пари. Една извадка ще дойде много добре.

п.с. Надявам се, че Господари на Ефира ще проявят интересен. Това ще бъде една доста голяма стъпка за нас
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Ето тази справка за движението на бюджета бяха публикували от ръководството на ИУ като призоваваха към протест през май. Не включва част от орязванията, доколкото помня.
Бях засекла и броеве на Държавен вестник с бюджетите за 2009-та и 2010, ако искате ще потърся кои бяха и наистина разликата беше налице. И това преди последвалите орязвания.

RadoRado, далеч не само СУ е в това положение. Моя приятелка учи театрознание в НАТФИЗ и вчера ми се оплакваше, че са почнали учебната година на 1 септември, за да свършат сесията до средата на октомври и да почнат втория семестър април. Поради липса на пари, не поради артистичност. :( Между другото, там таксите са четирицифрени, но даже с тези пари не могат да скърпят нещата. Този протест от юни е на студенти от Художествената академия, Музикалната академия и НАТФИЗ именно заради това орязване.

А сумата от Топлофикация е натрупана точно от тази година, преди са се покривали сметките. Най-много и от декември да има неплатени. Огромна е, защото това са огромно количество сгради и общежития.

С това далеч не искам да кажа, че смятам ръководството на СУ за честно, идеално и съвършено. Напротив, бас ловя, че са извнършили куп злоупотреби, които само са довлошили нещата. Освен това според мен един протест на 11-ти май е твърде малка реакция за тази убийствена за университета ни държавна политика. Дори да приемем, че не са правили злоупотреби (на мен ми е трудно това), са виновни за бездействието. Няколко интервюта на Илчев по вестниците колко е зле положението не е достатъчно.
angry_student
В началото бе словото
Специалност: Pravo

Мнение от angry_student »

Мога да организирам интервю по Нова телевизия. Ако има навити,които ще се изкажат без притеснения нека да се съберем и видим с тях! Не искам да се къпя с легени и кана, при положение, че съм платила 100лв общежитие!!!
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

За НАТФИЗ знам само, че им трябват бая пари за реквизит.

Относно топлофикация - пак казвам, ако при тях не е класифицирана информацията ще ги запитам за един екселски експорт с разплащания и информация.

А Илчев е една мишка, която до скоро си пълнеше гушата с пари, а сега, когато от него се изисква да управлява - бяга от отговорност.

Политиката на държавата си е политика на държавата(колкото и странно да звучи). Ако СУ покаже воля и решения за справянето с проблема, нещата ще потръгнат. Ако това не помогне - знае се на къде ще бъдат насочени вече протестите.
Но първо трябва да се изчисти управлението на СУ. Ако ли не, топката ще се прехвърля м/у правителството и ръководството, а ние ще бъдем без топла вода. ( и парно за през зимата )
За това според мен е хубаво първо да се излее цялата помия в/у СУ, за да не страдаме ние от некадърно управление.
Ако те не укажат съдействие ( а не опит за манипулация над нас ) - тогава хубаво.
Въпросът е, че не съм видял нито 1 официално тяхно иказване или решение за излизане от това положение.

@angry_student - може ли малко повече информация за това по Нова ТВ ?
Таксите са същите ? Поне тях можеше да вдигнат.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Имате моралната ми подкрепа
Дерзайте!
The more you want, the easier you are to exploit
angry_student
В началото бе словото
Специалност: Pravo

Мнение от angry_student »

Писах мейл на Нова телевизия и те казаха, че са готови да направят репортаж по темата. Така, че давайте да се събираме и да вдигнем малко шум. Моята домакинка вчера ми каза, че зам. ректора щял да се изказва по въпроса, защото са имали оперативка и само това са им казали, което е пълна глупост.
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Ами аз съм за това по Нова.
Дано и господарите да обърнат внимание!
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване

Мнение от george.merlin »

Здравейте всички,

Днес група студенти проведохме среща с Ректора и един от засегнатите въпроси (Боже, Сашо - почнах да пиша като теб :)) беше за топлата вода.

Не я открихме в кабинета на Ректора, но стана ясно, че се водят преговори с "Топлофикация", Бойко (!!! :cheers: :D ) , Сергей Игнатов и Симеон Дянков за разсрочка. Предполага се, не се знае, но се предполага, че към началото на годината ще имаме топла вода. Проф. Илчев отрече слуховете за спиране на парното - сметката била платена. Предполагам извън границите на официалния разговор, ректорът намекна, че ако не се реши проблемът, очаква протест от нас срещу държавните институции. В последното съм съгласен - ако има протест той трябва да е срещу Игнатов, не срещу СУ - орязването на бюджета става по средата на годината, когато всичко е разпределено, сключени са споразумения и договори.

Това е към момента - медии по този казус не присъстваха.
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Орязването на бюджета беше обявено от преди това ! СУ носят отговорност, че не са си направили точно сметката.
Илчев пак иска да ескалира проблема :/ Така до никъде няма да се стигне.
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”