Коя е най-престижната спрециалност???

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Аз пък мъча МО-то вече четвърта година и се чудя какво точно му е елитното, супер неориентирано е всичко, мн несериозно се подхожда към нас, обаче пък каква обща култура само дава!!!! Къртииии!!!!Невероятно богати сведения по всички ВСИЧКИ сфери на живота! и нищо друго! супер безперспективно------дипломати ли??? да бе, ако сте политици може.....във външно търсят само икономисти с японски или поне суахили........ а и откакто е четиригодишно обучението, МО е един малък АД.....
НО: ако ЮФ и СУ не гледаха на нас като на "доведеното дете"//мн добричко и готино ама....не си е наше// щеше да е страхотна специалност. Кандидатствайте //бъдещи// колеги, самата специалност е замислена супер и е приятна като предмети, ако я вземат по-насериозно "шефовете" ще стане супер !!!! Успех на всички кандидат-студенти!!!
П.С. не искам с този пост да си оплювам специалноста, аз си я обичам,само да предупредя че не е толкова елитна за колкото я смятат всички....поне засега :P ....и пак: успешни изпити и следване на всички!!!!
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

О,колега,колко само си прав :)
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър

Мнение от Berserker »

creed написа:О,колега,колко само си прав :)
Ех, creed-че, колко само си знаеме.......... бтв, за бъдещите колеги-- специалностите от типа на Скандинавистика, Японистика са мн елитни и са мн мн мн търсени, само дето баловете са потресаващи...обаче си струват, и то как само...... по-редките филологии //Унгарска например// не са толкова елитни, но са търсени, и реализацията,дори в чужбина, доколкото знам е лесна, а работата лесно може да стане престижна......лично за мен //и за creed, нали така? // Скандинавистика е най-елитната!
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

абе какво значи "елитно" и може ли да се нарича някоя специалност в СУ така
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

абсолютно съм съгласна,Berserker :wink:
винаги сме на 1 мнение,а :wink:
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

twiggy написа:абе какво значи "елитно" и може ли да се нарича някоя специалност в СУ така
да,с много фантазия :D
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

^PrincessA^ написа:Че и аз агитирам за моята :!: :D
Е, да ама аз го правя нагло и безцеремонно :P 8)
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър

Мнение от Berserker »

creed написа:
twiggy написа:абе какво значи "елитно" и може ли да се нарича някоя специалност в СУ така
ще перефразирам моя приятел К.Вонегът---- не е нужно да си фантазьор за да си в Су //особено ЮФ// но сигурно помага.
creed, един курс, един вкус, едно мнение//още една перефраза//.......хайл хахаха
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

Temporary написа:
ама ти знаеш че съм съгласна с тебе относно това :lol:
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

Berserker написа:
creed написа:
ще перефразирам моя приятел К.Вонегът---- не е нужно да си фантазьор за да си в Су //особено ЮФ// но сигурно помага.
creed, един курс, един вкус, едно мнение//още една перефраза//.......хайл хахаха

хайл my brother from another mother хахаха
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

creed написа:ама ти знаеш че съм съгласна с тебе относно това :lol:
Дам, мерси за което :)

Макар че ако трябва да бъдем честни има един такъв момент, че голата филология, даже и от по-редките е от малко полза. Хубаво е да се комбинира с нещо друго - икономика, мениджмънт, etc. Което е бая трудно да се научи на курс, примерно. Докато вие можете със многото си придобити знания може спокойно да минете някой курс по език (или сами да се помъчите, както някои :wink: ) и да станете не по-малко, та даже и по-ценни.
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

така е,така е :wink:
hint-a е ясен в случая
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Temporary написа:
А аз подмолно и с психологически атаки- както ни учат всички :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
3UMF
В началото бе словото

Мнение от 3UMF »

То пък елитното вече май е като скъпото на циганската сергия... В смисъл - всеки налита на това дето се чуло, че е най-елитното и което годишно бълва 1000 'специалиста'... И след това бачкаш цял живот нещо което изобщо не ти е по душата и, в което не можеш да се реализираш никога(защото не можеш да се реализираш в нещо, което не ти е интересно да работиш). Разбира се, не казвам нищо против самите специалности... Естествено, че МО, наример, или право, или икономики разни са хубави специалности и на много хора найстина им се иска да ги учат. Но познавам съученици, дето записаха такива специалности само защото са най-елитни и за да удоволетворят мама и тате... И вместо, примерно, да станат страхотни историци или специалисти по "Автоматка" те стават поредния посредствен нотариус или чиновник някакъв...
Та идеята ми е, че според мен няма посредствена специалност и елитна... Ако аз искам да издавам кнги например ( хора всякакви ;) ) защо ще ми се казват, че е по-хубаво да уча Междунардни Отношения, което ми е супер далечно например... идеята ми е, че най-полезни бихме били и за себе си и за близките си, и за обществото ако учиме това, което искаме, и в което сме най-добри, а не това, което в справочника на СУ пише че се влиза с най-големи цифрички..балове :)
http://vtu-forum.hit.bg/ ---> Форум на Великотърновски Университет
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

3UMF написа:То пък елитното вече май е като скъпото на циганската сергия... В смисъл - всеки налита на това дето се чуло, че е най-елитното и което годишно бълва 1000 'специалиста'... И след това бачкаш цял живот нещо което изобщо не ти е по душата и, в което не можеш да се реализираш никога(защото не можеш да се реализираш в нещо, което не ти е интересно да работиш). Разбира се, не казвам нищо против самите специалности... Естествено, че МО, наример, или право, или икономики разни са хубави специалности и на много хора найстина им се иска да ги учат. Но познавам съученици, дето записаха такива специалности само защото са най-елитни и за да удоволетворят мама и тате... И вместо, примерно, да станат страхотни историци или специалисти по "Автоматка" те стават поредния посредствен нотариус или чиновник някакъв...
Та идеята ми е, че според мен няма посредствена специалност и елитна... Ако аз искам да издавам кнги например ( хора всякакви ;) ) защо ще ми се казват, че е по-хубаво да уча Междунардни
Отношения, което ми е супер далечно например... идеята ми е, че най-полезни бихме били и за себе си и за близките си, и за обществото ако учиме това, което искаме, и в което сме най-добри, а не това, което в справочника на СУ пише че се влиза с най-големи цифрички..балове :)
Едно много смислено мнение!Напълно подкрепям!
:thumbleft:
The empires of the future are the empires of the mind.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”