Спорят смешник и сериозен човек.O|OeHukc написа:вие не спорите
спорят миналото и настоящето
Студентски съвет Ви кани на филма "Един народ сме"
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Студентски съвет Ви кани на филма "Един народ сме"
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Ох, още ли се джафкате на тая тема. Не приключи ли
.
Който иска да гледа филма. Обаче това е все едно да искаш да си върнеш македонците, само че те ни плюят и мразят, защото така ги учат още в училищата.
Който иска да гледа филма. Обаче това е все едно да искаш да си върнеш македонците, само че те ни плюят и мразят, защото така ги учат още в училищата.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Bushmen
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Урагане ще върнем ли парцелите на гърците по морето както си искаме обезщетения от Турция за Одринска Тракия? Ей така от чисто любопитство питам.
- the_oppressed
- В началото бе словото
- Курс: втори
Един народ , една борба - бира и шкембе чорба 
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ
- A place called home
- В началото бе словото
- Специалност: Културна и Политическа География
Българско малцинство не е признато официално в Гърция. Българи в Гърция все още са уволнявани от работа и са дискриминирани заради българското си национално самосъзнание. Да, дискриминирани от същата тази членка в ЕС и НАТО, която се пазим да не обидим. Какво толква скачате като попарени, че ще се покаже филм за тях?Bushmen написа:Какво смята Студентският съвет по въпроса, следващ от следната информация - "Той е сниман без разрешението на гръцките власти. Костадин Костадинов заедно с един оператор обикаля най-големите български градове в Егейска Македония - Лерин, Кукуш, Воден и др. " Най-големият държавен български университет ще излъчи филм заснет без съгласието на гръцката държава и предявяващ доста сериозни етнически ( а с тях винаги идват и териториалните) претенции към страна член на ЕС и наш съюзник в НАТО. Само аз ли се сещам, че в Пловдив е имало 30% гърци, а по морето 70-80% сигурно.
Не мога да разбера какво скочихте срещу човека така остро. Че и "провокациите били лошо нещо"... Какви провокации?? Българската държава е забравила сънародниците си в нашите етнически територии, в които граничим и сега след краха на комунизма е съвсем естествено да се сетим за тях. Отидете на прожекцията, може пък да се окаже че национализмът не е чак толкова лош, колкото го описваха комунистите?
"Любовта към Отечеството е най-божествената музика в света." (Парашкев Цветков - български учител по музика и войвода на ВМРО)
- SepulTeraHead
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Интересно как филм, който показва българите, които живеят днес в тези земи и още са българи, се определя като "минало". И интересно защо бягате от дебата, преди да се е състоял. Вижте филма, вижте каква информация и каква теза представя, после лейте умности. Може би и аз да не съм много обективен, защото родата на единия ми дядо, Бог да го прости, е от Ксанти, но наистина не разбирам тия мнения тип "по-добре да не се говори, че може да се предизвикат про-български настроения, а това е съюзник от НАТО и ЕС"... Да си заравяме главите в пясъка, за да не обидим някого? Все едно някой прави това за нас.O|OeHukc написа:вие не спорите
спорят миналото и настоящето
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Най- обичам такива като горните двама, всичко знаят, ама никой не ги слуша.
Хайде момчета, изръсете още някоя истина.
- SepulTeraHead
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Изръси ти. Виждам, че си конструктивно настроен.
редакция:
Между другото сега ми хрумна един въпрос. А именно - защо пък да искат разрешение от властите, за да снимат филм? Какво - военни обекти с ключово значение за гръцката национална сигурност ли снимат, или 3-4 баби и дядовци, които говорят български? Защото хората имат правото да не бъдат снимани и записвани, без тяхното съгласие. Но с него всичко е ОК. И къде в това уравнение въобще са властите? Сега гръците тайни служби трябва да ме преследват, защото съм се снимал на плажа на остров Тасос? Това да не ви е Северна Корея?
редакция:
Между другото сега ми хрумна един въпрос. А именно - защо пък да искат разрешение от властите, за да снимат филм? Какво - военни обекти с ключово значение за гръцката национална сигурност ли снимат, или 3-4 баби и дядовци, които говорят български? Защото хората имат правото да не бъдат снимани и записвани, без тяхното съгласие. Но с него всичко е ОК. И къде в това уравнение въобще са властите? Сега гръците тайни служби трябва да ме преследват, защото съм се снимал на плажа на остров Тасос? Това да не ви е Северна Корея?
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Не съм конструктивно настроен. Конструктивно настроен си ти, понеже даваш предложение и защитаваш позиция. Аз само ти се смея.SepulTeraHead написа:Изръси ти. Виждам, че си конструктивно настроен.
редакция:
И един съвет, не се филмирай толкова. С времето ще разбереш (може би) колко струват подобни каузи и усилия. С това не искам да подкопавам "ценността" на подобни мнения, а само да напомня, че тази ценност е продиктувана от личното отношение, което влагаш. Тоест може да го вложиш някъде другаде.
Не се чувствай длъжен да ми отговаряш!
- A place called home
- В началото бе словото
Марков, не разбрах кое е смешното? На кое точно се смееш?Аз само ти се смея.
Наистина не разбирам защо се опитваш да иронизираш?Най- обичам такива като горните двама, всичко знаят, ама никой не ги слуша.
"Любовта към Отечеството е най-божествената музика в света." (Парашкев Цветков - български учител по музика и войвода на ВМРО)
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Стефане, това ти ли сиSepulTeraHead написа:Изръси ти. Виждам, че си конструктивно настроен.
редакция:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
Всеки,който не е успял да присъства,може да изгледа това http://www.vmroyouth.org/edinnarodsme
Подобни инициативи са полезни и тъй като не можем да се надяваме ЕС и други подобни измислени образувания да ни подкрепят,изглежда сами ще трябва да поправяме несправедливостите,които миналото е заложило в наш ущърб.
Подобни инициативи са полезни и тъй като не можем да се надяваме ЕС и други подобни измислени образувания да ни подкрепят,изглежда сами ще трябва да поправяме несправедливостите,които миналото е заложило в наш ущърб.
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
беше интересно
добре направена прожекция и дискусия
хареса ми и позицията на автора на филма, която бе съгласувана спрямо сегашното време, а не като тези ретроградни мнения от по-горе в темата.
добре направена прожекция и дискусия
хареса ми и позицията на автора на филма, която бе съгласувана спрямо сегашното време, а не като тези ретроградни мнения от по-горе в темата.
- A place called home
- В началото бе словото
За кои по-точно твърдения говориш?хареса ми и позицията на автора на филма, която бе съгласувана спрямо сегашното време, а не като тези ретроградни мнения от по-горе в темата.
А относно позицията на автора - и аз отдавам моите поздравления именно защото националните интереси и въпроса за българската диаспора трябва да са съобразени с настоящето и с "международното статукво", както той се изрази. Още веднъж поздравления за хубавата дискусия и прожекция!
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
на са твоитеЗа кои по-точно твърдения говориш?