Размисли и страсти с Jamesmagno
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Re: Размисли и страсти с Jamesmagno
А Саут Парк ? 
The names of the future are stamping of impatience.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
1. Колко хора познаваш? Този въпрос ме гложди от много време насам
2. Изброй измежду всичките си познати хората, които смяташ за близки приятели. А сега изброй тези, които са го доказвали някога във времето. Бройката съвпадна ли?
3. Без какво никога не излизаш от вкъщи?
4. А какво никога не би донесъл вкъщи?
5. С какво толкова те дразни пушенето на хората?
2. Изброй измежду всичките си познати хората, които смяташ за близки приятели. А сега изброй тези, които са го доказвали някога във времето. Бройката съвпадна ли?
3. Без какво никога не излизаш от вкъщи?
4. А какво никога не би донесъл вкъщи?
5. С какво толкова те дразни пушенето на хората?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
1 ъъъъ опияняваш ли се като триеш мнения?
2 смяташ ли, че това да ти се случи нещо хубаво, което си си представял, е по-хубаво от това просто да ти се случи нещо хубаво?
3 създай нов клас жмуда - джеймс-жмуда. опиши я.
4 защо според теб пиша с толкова малко пунктуация в момента?
5 кои поети четеш? а кои си чел?
6 ъъъъ яки ли са филмите на клинт истууд?
7 кои национални нашенски ястия те кефят най-много (подсказка: пастърма, суджук, сланина, пататник, БАХУР...)?
8 какво свързва операта с бахура? очаквам нестандартна гледна точка каквато въпросът си и предполага.
още - познаваш ли някой такъв - http://www.youtube.com/watch?v=PdMzP3-P6rM
2 смяташ ли, че това да ти се случи нещо хубаво, което си си представял, е по-хубаво от това просто да ти се случи нещо хубаво?
3 създай нов клас жмуда - джеймс-жмуда. опиши я.
4 защо според теб пиша с толкова малко пунктуация в момента?
5 кои поети четеш? а кои си чел?
6 ъъъъ яки ли са филмите на клинт истууд?
7 кои национални нашенски ястия те кефят най-много (подсказка: пастърма, суджук, сланина, пататник, БАХУР...)?
8 какво свързва операта с бахура? очаквам нестандартна гледна точка каквато въпросът си и предполага.
още - познаваш ли някой такъв - http://www.youtube.com/watch?v=PdMzP3-P6rM
Последно промяна от Lord на 18 Фев 2010, 14:05, променено общо 1 път.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Cur, collega?
1. Коя общественополезна кауза ти е най-присърце?
2. Какво искаш да работиш след 10 години?
3. Представяш ли си да се ожениш? Ако да - кога?
4. А да имаш деца? Колко?
5. Изброй петима съвременни диктатори, които би искал да видиш да висят на ешафода - ако има такива де.
6. Имаш ли типови предпочитания към жените? Ако да - какви?
7. Какво би могло да предизвика агресивна реакция у теб?
8. Смяташ ли се за хедонист, или за евдемонист, или за нещо от тоя род?
9. Имаш ли любима група музикални жанрове? (Под "група" разбирам обширна категория като "рок", която включва какво ли не)
10. Каква според теб би трябвало да бъде ролята на парите в живота на един съвременен човек?
11. Ако можеше да извършиш една радикална промяна в образователната система, каква би била тя?
1. Коя общественополезна кауза ти е най-присърце?
2. Какво искаш да работиш след 10 години?
3. Представяш ли си да се ожениш? Ако да - кога?
4. А да имаш деца? Колко?
5. Изброй петима съвременни диктатори, които би искал да видиш да висят на ешафода - ако има такива де.
6. Имаш ли типови предпочитания към жените? Ако да - какви?
7. Какво би могло да предизвика агресивна реакция у теб?
8. Смяташ ли се за хедонист, или за евдемонист, или за нещо от тоя род?
9. Имаш ли любима група музикални жанрове? (Под "група" разбирам обширна категория като "рок", която включва какво ли не)
10. Каква според теб би трябвало да бъде ролята на парите в живота на един съвременен човек?
11. Ако можеше да извършиш една радикална промяна в образователната система, каква би била тя?
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
За какъв те мислят другите? Какъв си в действителност? Какъв искаш да бъдеш?
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
Защо би емигрирал...? И да не ме минеш с "Не бих!" ; )
За това се регнах, чувствай се полъскан
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
ЗОМГdexteriti написа:Защо би емигрирал...? И да не ме минеш с "Не бих!" ; )
След някой друг час ви почвам
-
dexteriti
- Да живей словото
Това очаквахJamesmagno написа:ЗОМГdexteriti написа:Защо би емигрирал...? И да не ме минеш с "Не бих!" ; )
За това се регнах, чувствай се полъскан![]()
След някой друг час ви почвам
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Я кажи, защо ми се дразниш? 
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
dexteriti
- Да живей словото
Щото е лудallshallperish написа:Я кажи, защо ми се дразниш?
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Norwegian Wood
Салве!
Ако ти се прииска да свалиш една жмуда, как ще действаш?
Ще се надявам и на нея да й се е приискало да я сваля, защото ако на нея не й се е приискало, на мен и да ми се е приискало, и да не ми се е приискало - все тая.
Кои ще вземат медалите днес в преследването на 12,5 км мъже?
То вече е минало, предполагам. Жмудите са спечелили 100%.
А ако не ти се прииска да свалиш жмудата?
Пак същото - ще се надявам на нея да не й се е приискало да я сваля, защото на мен и да не ми се е приискало, ако на нея й се е приискало, няма как да не я сваля - иначе противоречи на всякаква логика.
Напиши разказ, който да включва форумците светльо.варна, Elizabeth Bathory, косе босе, бавария, прудънс, феникс, мидуинтър сън и пинк флойд
После.
Ако беше мюсюлманин, как щеше да се казваш?
Мохамед, но щяха да ме наричат Момо. Или Мерлин.
А ако беше фараон?
Jamesmagno, Иво или Иван Попов. Ако бях жмуда - също.
Салве!
Ако ти се прииска да свалиш една жмуда, как ще действаш?
Ще се надявам и на нея да й се е приискало да я сваля, защото ако на нея не й се е приискало, на мен и да ми се е приискало, и да не ми се е приискало - все тая.
Кои ще вземат медалите днес в преследването на 12,5 км мъже?
То вече е минало, предполагам. Жмудите са спечелили 100%.
А ако не ти се прииска да свалиш жмудата?
Пак същото - ще се надявам на нея да не й се е приискало да я сваля, защото на мен и да не ми се е приискало, ако на нея й се е приискало, няма как да не я сваля - иначе противоречи на всякаква логика.
Напиши разказ, който да включва форумците светльо.варна, Elizabeth Bathory, косе босе, бавария, прудънс, феникс, мидуинтър сън и пинк флойд
После.
Ако беше мюсюлманин, как щеше да се казваш?
Мохамед, но щяха да ме наричат Момо. Или Мерлин.
А ако беше фараон?
Jamesmagno, Иво или Иван Попов. Ако бях жмуда - също.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Jamesmagno написа:Ох... Хора, трябва да спя. Сотранта обещавам.
1. Какво ти е мнението за неграмотниците?
2. Колко неграмотни заглавия на фейсбук групи знаеш? Цитирай най-големите.
3. Какво мислиш за Майкъл Джексън?
4. Ще ходиш ли пак в САЩ това лято?
5. Разкажи ми позитивните и негативните неща, които видя в САЩ?
6. И един интересен въпрос. Коя държава ще стане световната супер сила, след момента, в който силата на САЩ им изневери.
7. Колко дълго ще ме гъбаркаш за гейското знаме?
8. И понеже си пич, на ти един поздрав: http://vbox7.com/play:0bff2e9e
9. Оцени нивото на образование, предоставяно в НБУ от 1 до 10.
10. Кефиш ли се, че си за 10-ти път в Размислите.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- FightForFreedom
- Паисий
1. Ако си много зарибен по някое момиче, след като сте гаджета от 2 години и изведнъж тя те зареже, можеш ли, желаейки я силно, да бъдеш просто приятел с нея?
2. Доколко възприемаш невъзможността си да преборваш някои желания като липса на свобода?
3. Смяташ ли, че свободата на мечтите може да задоволи всичките ти емоционални потребности в тази насока?
4. Обичаш ли баклава?
5. Колко цвята коне харесваш?
6. Искаш ли да имаш кон?
7. Колко пари искаш да имаш?
8. Ако имаш шанса да работиш за много пари, на цената на малко от времето ти, но работата ти сдъвква и изплюва душичката всеки ден, би ли жертвал душевния си комфорт за пари?
9. Опиши ми къде и какви апартаменти би си нагласил, ако парите не бяха от значение?
10. Нима е по-важно да си свободен, отколкото жив?
11. Ако свободата ти е в мечтите, предпочиаш ли да живееш в затвор пред това да живееш свободен живот в условия, точно обратни на мечтаните от теб? Ако затворът е 100% обратното на това, което мечтаеш- приемам въпроса за излишен, но първо формулирай една мечта и прецени какво е отрицанието й, без да се влияеш от идеята за затвора.
12. Лети ли ти се? Как?
13. Харесваш ли високите скорости?
14. Ако човек, когото много обичаш реши да рискува живота си, заради адреналина, как би се чувствал? Ако примерно любимо твое момиче, което ти е като сестра или повече, реши да ходи на скално катерене без предпазни средства? Ако друг твой приятел, който ти е като брат пък реши да скача от високо в някое езеро? Има ли разлика за теб в чувствата ти в това отношение към мъж или към жена? Чувстваш ли че жената е по-уязвима и изисква повече от твоето старание, за да я защитаваш? Ще се обвиняваш ли повече, ако пострада твоя приятелка, вместо твой приятел?
15. Колко и какви накити би носил по себе си ако парите нямаха значение? Защо? Символизират ли нещо?
16. Ходи ли ти се на море, планина, езера, палатки? Би ли риболовувал с мен, убивайки невинни рибчици?
17. Ако парите нямаха значение- опиши какво би представлявал социалният ти живот? Би ли ходил на различни заведения спрямо сега? А с различни хора? Би ли карал Мазерати или друга от най-добрите марки?
18. Ако имаше колкото си искаш пари, би ли вязъл в евтин магазин?
19. Би ли имал прислуга някой ден, ако парите нямат значение?
2. Доколко възприемаш невъзможността си да преборваш някои желания като липса на свобода?
3. Смяташ ли, че свободата на мечтите може да задоволи всичките ти емоционални потребности в тази насока?
4. Обичаш ли баклава?
5. Колко цвята коне харесваш?
6. Искаш ли да имаш кон?
7. Колко пари искаш да имаш?
8. Ако имаш шанса да работиш за много пари, на цената на малко от времето ти, но работата ти сдъвква и изплюва душичката всеки ден, би ли жертвал душевния си комфорт за пари?
9. Опиши ми къде и какви апартаменти би си нагласил, ако парите не бяха от значение?
10. Нима е по-важно да си свободен, отколкото жив?
11. Ако свободата ти е в мечтите, предпочиаш ли да живееш в затвор пред това да живееш свободен живот в условия, точно обратни на мечтаните от теб? Ако затворът е 100% обратното на това, което мечтаеш- приемам въпроса за излишен, но първо формулирай една мечта и прецени какво е отрицанието й, без да се влияеш от идеята за затвора.
12. Лети ли ти се? Как?
13. Харесваш ли високите скорости?
14. Ако човек, когото много обичаш реши да рискува живота си, заради адреналина, как би се чувствал? Ако примерно любимо твое момиче, което ти е като сестра или повече, реши да ходи на скално катерене без предпазни средства? Ако друг твой приятел, който ти е като брат пък реши да скача от високо в някое езеро? Има ли разлика за теб в чувствата ти в това отношение към мъж или към жена? Чувстваш ли че жената е по-уязвима и изисква повече от твоето старание, за да я защитаваш? Ще се обвиняваш ли повече, ако пострада твоя приятелка, вместо твой приятел?
15. Колко и какви накити би носил по себе си ако парите нямаха значение? Защо? Символизират ли нещо?
16. Ходи ли ти се на море, планина, езера, палатки? Би ли риболовувал с мен, убивайки невинни рибчици?
17. Ако парите нямаха значение- опиши какво би представлявал социалният ти живот? Би ли ходил на различни заведения спрямо сега? А с различни хора? Би ли карал Мазерати или друга от най-добрите марки?
18. Ако имаше колкото си искаш пари, би ли вязъл в евтин магазин?
19. Би ли имал прислуга някой ден, ако парите нямат значение?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Kose Bose
Джеймс.
M?
Правиш впечатление на доста емоционален човек. Самоопределяш ли се като такъв?
Става все по-сложно и за мен да го определя... Способен съм изключително много на положителни емоции, макар напоследък у мен да преобладават по-неутралните. Отдавам го на... замисляне. Надявам се да е така и да отмине. Не, че замислянето не е важно, просто носи не само неутрални чувства, а навлиза в отрицателните. Бих могъл да кажа следното, без да лъжа: имам много висока емоционална интелигентност, която съм градил непрестанно и последователно през целия си живот. В този смисъл нещо, което, без да имам други мотиви, освен чисто лингвистични, бих могъл да определя като "мъдрост", не ми позволява да изпадам в крайности. Например, не мисля, че вече мога да изпитам оргазмената радост от нещо хубаво, каквато изпитват по-спонтанните, а често и по-просто устроените (в най-добрия смисъл, клонящ към "чисти" и "неподправени") хора. Щастието ми е по-скоро дълбоко нирванично чувство на задоволеност и баланс и винаги е свързано с някаква проява на ДОБРОТО в чисто моралния му аспект и почти никога с лични постижения и придобивки. Негативните ми емоции пък са обратното - не съм способен да изпадна в истерия или паника, прекалено спокоен съм. Когато се натъжавам, то никога не се е случило заради мой личен пробем. Непукист съм в това отношение, даже прекалено малко амбициозен. Мога да се разстроя от някакви по-есенцални злини като неща, свързани с по-универсалните морални категории, например общочовешки трагедии, несправедливост, невъзможност да се помогне на всички и пр. глупости. Прекалено съм пасивен вътрешно към ежедневните преживявания. Особено напоследък. Не знам как точно да го обясня, задай ми по-конкретни въпроси...
Можеш ли да дадеш определение на думата свърхемоционалност и кога свръхемоционалността придобива патологическо измерение?
Свръхемоционалността е възможна при много висока емоционална интелигентност и при много ниска такава. Лошо е, когато започне да пречи на човека да мисли свободно и пречи на ежедневието му. Вероятно златната среда винаги е най-добрия вариант, но първото при всички случаи създава по-истинско усещане, колкото и да е близо до нихилизъм или пък крайна трагичност.
Къде точно в центъра на София има благоприятни условия за паша на кози и позволено ли е от закона? (Този въпрос отдавна ме гложди!)
Не знам къде е позволено, но аз съм пасъл в парка между Гео Милев и Редута, до който живея. Намира се точно до зала "Фестивална" и стадион "Академик". Леля Стефка, Бог да я прости, отдавна даде козите си някъде по Витоша, за да се грижат по-добре за тях, а по-късно почина
Но когато съм се разхождал с нея съм виждал и още една жена, която пасе кози там, както и в парка около Слатина. Луда работа... обичам кози.
Допълнение:
Как предпочиташ природата - насаме или споделена?
По принцип предпочитам всичко споделено. Не мога да разбера чувството на егоизъм, изразено в това, да искаш да запазиш някаква положителна емоция само за себе си. Струва ми се необяснимо, безумно, антиевклидово и ужасно. Това, разбира се, не означава, че не обичам или не мога да се наслаждавам на нещо сам - самотата си има големи предимства, но е също толкова важна, колкото и социализацията - просто двете са неоптимални едно без друго.
Дефинирай: музикално-нехигиеничен.
Хм, да кажем, вкус, който включва тенденцията от време на време сред качествените предпочитания да се вмъкват разни нелогични и низки музикални настроения. Човек, който слуша класическа музика или джаз, но тук-таме си пее весело някоя долна чалгия, например, но това може и да е широка скроеност, каквато обикновено одобрявам. Чалгата е едно от малкото изключения, за които не правя никакви изключения. Без нея и точка.
Джеймс.
M?
Правиш впечатление на доста емоционален човек. Самоопределяш ли се като такъв?
Става все по-сложно и за мен да го определя... Способен съм изключително много на положителни емоции, макар напоследък у мен да преобладават по-неутралните. Отдавам го на... замисляне. Надявам се да е така и да отмине. Не, че замислянето не е важно, просто носи не само неутрални чувства, а навлиза в отрицателните. Бих могъл да кажа следното, без да лъжа: имам много висока емоционална интелигентност, която съм градил непрестанно и последователно през целия си живот. В този смисъл нещо, което, без да имам други мотиви, освен чисто лингвистични, бих могъл да определя като "мъдрост", не ми позволява да изпадам в крайности. Например, не мисля, че вече мога да изпитам оргазмената радост от нещо хубаво, каквато изпитват по-спонтанните, а често и по-просто устроените (в най-добрия смисъл, клонящ към "чисти" и "неподправени") хора. Щастието ми е по-скоро дълбоко нирванично чувство на задоволеност и баланс и винаги е свързано с някаква проява на ДОБРОТО в чисто моралния му аспект и почти никога с лични постижения и придобивки. Негативните ми емоции пък са обратното - не съм способен да изпадна в истерия или паника, прекалено спокоен съм. Когато се натъжавам, то никога не се е случило заради мой личен пробем. Непукист съм в това отношение, даже прекалено малко амбициозен. Мога да се разстроя от някакви по-есенцални злини като неща, свързани с по-универсалните морални категории, например общочовешки трагедии, несправедливост, невъзможност да се помогне на всички и пр. глупости. Прекалено съм пасивен вътрешно към ежедневните преживявания. Особено напоследък. Не знам как точно да го обясня, задай ми по-конкретни въпроси...
Можеш ли да дадеш определение на думата свърхемоционалност и кога свръхемоционалността придобива патологическо измерение?
Свръхемоционалността е възможна при много висока емоционална интелигентност и при много ниска такава. Лошо е, когато започне да пречи на човека да мисли свободно и пречи на ежедневието му. Вероятно златната среда винаги е най-добрия вариант, но първото при всички случаи създава по-истинско усещане, колкото и да е близо до нихилизъм или пък крайна трагичност.
Къде точно в центъра на София има благоприятни условия за паша на кози и позволено ли е от закона? (Този въпрос отдавна ме гложди!)
Не знам къде е позволено, но аз съм пасъл в парка между Гео Милев и Редута, до който живея. Намира се точно до зала "Фестивална" и стадион "Академик". Леля Стефка, Бог да я прости, отдавна даде козите си някъде по Витоша, за да се грижат по-добре за тях, а по-късно почина
Допълнение:
Как предпочиташ природата - насаме или споделена?
По принцип предпочитам всичко споделено. Не мога да разбера чувството на егоизъм, изразено в това, да искаш да запазиш някаква положителна емоция само за себе си. Струва ми се необяснимо, безумно, антиевклидово и ужасно. Това, разбира се, не означава, че не обичам или не мога да се наслаждавам на нещо сам - самотата си има големи предимства, но е също толкова важна, колкото и социализацията - просто двете са неоптимални едно без друго.
Дефинирай: музикално-нехигиеничен.
Хм, да кажем, вкус, който включва тенденцията от време на време сред качествените предпочитания да се вмъкват разни нелогични и низки музикални настроения. Човек, който слуша класическа музика или джаз, но тук-таме си пее весело някоя долна чалгия, например, но това може и да е широка скроеност, каквато обикновено одобрявам. Чалгата е едно от малкото изключения, за които не правя никакви изключения. Без нея и точка.