Има ли разлика между любовта и обичта?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- arielle
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
всичко е относително.. всъщност само тецитирам, но отговарям на файър.. за мен пък обичта е много по-силна от любовта.. за мен любовта е преходна и бързо може да отмине.. въпрос на светоглед и възприемане..Паган написа:Обичам си приятелите, но не бих преспал с тях.
=> няма любов
"Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката" ("Алхимикът")
- fire
- Живее, за да пише
Почерпете се докато не е прелетял покрай вас Купидон, защото след това ще трябва да се разминете с биричката
Аз все пак ви пожелавам да замените бирата с голяма любов!
Аз все пак ви пожелавам да замените бирата с голяма любов!
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
- Flor
- В началото бе словото
Еми това се учи още в гимназията, май по психология...
Обич можеш да изпитваш към родителите си, сестра си, брат си, приятелите си...
А любовта си е вече между мъж и жена (е, има и други комбинации
) , които могат да се привличат и сексуално 
Обич можеш да изпитваш към родителите си, сестра си, брат си, приятелите си...
А любовта си е вече между мъж и жена (е, има и други комбинации
Ти имаш право да ме ругаеш,
аз имам право да не те слушам!
аз имам право да не те слушам!
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
pregnant
ами подкрепям те, nelikp, действително можеш да обичаш каквото ти душа иска- всичко...
вече между мъж и жена разликата между любов и обич е болезнено голяма просто...
любовта е когато ти ТРЕПЕРИ ОТВЪТРЕ не само когато виждаш твоя човек но и когато НЕПРЕКЪСНАТО МИСЛИШ ЗА НЕГО/НЕЯ, ама наистина усещаш това чувство пълноводно да тече в тебе, да те кара да си мечтаеш, да се чувсваш 100 пъти по-красив, по-добър, по-готов да направиш абсолютно всичко, ЕХОООООООООООООО- АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, без условия , без да мислиш какво е нужно да дадеш от себе си- без УСЛОВИЯ И БЕЗ ДА ИСКАШ НИЩО ДА ТИ СЕ ВРЪЩА, когато сложиш снимка на товя човек на телефона си, или не може6 да се спре6 постоянно да му пращаш дяволски нежни смс-си , или да се обажда6 просто за да каже6 ...ами 4е го обичаш с цялото си същество
и когато вървиш самичък по улиците , по коите някога сте мина
вали заедно...да усещаш дъха и /му , да вижда6 всичките мигове в студените плочки по тротоара.....
а обичта е когато всичко това го няма вече , да-искаш твоя човек да е добре и да не умира скоро, но като се връщаш по улиците по които някога сте вървели заедно, си мислиш как просто иска6 да се прибереш без да я/го виждаш защото нищо не те тегли.....докато телефона продължава да звъни.
вече между мъж и жена разликата между любов и обич е болезнено голяма просто...
любовта е когато ти ТРЕПЕРИ ОТВЪТРЕ не само когато виждаш твоя човек но и когато НЕПРЕКЪСНАТО МИСЛИШ ЗА НЕГО/НЕЯ, ама наистина усещаш това чувство пълноводно да тече в тебе, да те кара да си мечтаеш, да се чувсваш 100 пъти по-красив, по-добър, по-готов да направиш абсолютно всичко, ЕХОООООООООООООО- АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, без условия , без да мислиш какво е нужно да дадеш от себе си- без УСЛОВИЯ И БЕЗ ДА ИСКАШ НИЩО ДА ТИ СЕ ВРЪЩА, когато сложиш снимка на товя човек на телефона си, или не може6 да се спре6 постоянно да му пращаш дяволски нежни смс-си , или да се обажда6 просто за да каже6 ...ами 4е го обичаш с цялото си същество
и когато вървиш самичък по улиците , по коите някога сте мина
вали заедно...да усещаш дъха и /му , да вижда6 всичките мигове в студените плочки по тротоара.....
а обичта е когато всичко това го няма вече , да-искаш твоя човек да е добре и да не умира скоро, но като се връщаш по улиците по които някога сте вървели заедно, си мислиш как просто иска6 да се прибереш без да я/го виждаш защото нищо не те тегли.....докато телефона продължава да звъни.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Господи, kokteil_molotow, адски си прав!
Любовта те кара да летиш...., това чувство те кара да се чувстваш недосегаем...., да изгаряш от страст по този човек...., да усещаш парфюма му и да си мислиш: "Господи, аз съм най- щастливия човек на тази земя!"...... Много ми е трудно да го опиша, но да си влюбен е най- хубавото нещо, което може да се случи на някой. А колкото до обичта, според мен тя идва с времето. След време усещат, че този човек е и твой най- добър приятел и би му казал всичко и знаеш, че той ще те разбере...
Любовта те кара да летиш...., това чувство те кара да се чувстваш недосегаем...., да изгаряш от страст по този човек...., да усещаш парфюма му и да си мислиш: "Господи, аз съм най- щастливия човек на тази земя!"...... Много ми е трудно да го опиша, но да си влюбен е най- хубавото нещо, което може да се случи на някой. А колкото до обичта, според мен тя идва с времето. След време усещат, че този човек е и твой най- добър приятел и би му казал всичко и знаеш, че той ще те разбере...
Днес дочетох "Захир" на Паулу Коелю, в която с общи думи се разказва, че трябва да следваме "пътя на любовта". Аз и без това цял живот съм го правила, но е довеждало само до болка. Така че не знам каква е разликата между това да обичаш и да си влюбен, само знам, че и двете могат да донесат разочарования, за които никога не съм готова. ВСЕ ПАК
аз продължавам да обичам и да се влюбвам.. 
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
"да си влюбен е най-хубавото нещо ,което може да се случи на някой..."-толкова ясно го каза raya alexandra и то си е така.да си пожелаем да сме по-дълго време влюбени
после е ясно че ще боли.да не мислим за после
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!