Това заповед ли е? Аз не съм от шпицкомандите, че да ми заповядваш.Ураган написа:Пийни една студено вода и лягай, де'а.
Дискусия в ИФ относно камерите (18.11)
Модератор: sientelo
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Re: Дискусия в ИФ относно камерите (18.11)
Не виждам какъв е смисъла там да водите дебат. Въпросът трябва да бъде решен от колективното ръководство на Университета и ефективната цел на такива срещи, като утрешната, може да бъде единствено взаимодействие и организацията за придвижване на въпроса до формално разглеждане от това ръководство. Общото събрание или Академическия съвет са местата, където трябва да се проведе дискусията, след като ректора си решава въпроса еднолично и самия той се опитва да го измести от формалното обсъждане в посока медии.prizivzaborba написа:Колега, аз мисля, че този път поне 1-2 привърженици на камерите ще се престрашат да изкажат открито позицията си. Така координирането може и да не стане точно в сряда. Надявам се най-сетне да стане истинска дискусия, каквато ни лишиха на 28 октомври нашите противници (защото си бяхме само наши хора).
Има смисъл и да се обсъди организацията на своеобразна университетска кампания, чрез събиране на подписка и т.н., в подкрепа на нашата позиция, която да послужи при решаването на въпроса.
Но що се касае за общия, неофициален дебат в Университета, то не виждам какво по-подходящо място има от настоящия електронен форум, който се вижда отвсякъде и където мненията остават, така че при достатъчно сериозни аргументи в едната или другата посока, след това, ще могат да бъдат използвани и при обсъждането преди гласуване на решението.
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Leom, според мен всякакъв вид дискисия, на всякакво ниво (форум, факултет, академичен съвет-студенти) е полезна. Важното е повече колеги да научат как стоят нещата (нещо което академичните власти "забравиха" да направят). Оттам-нататък самите студенти ще решат как да се процедира. Ако има воля за борба, ще има борба. Най-добре е да дойдеш на дискусията и да си кажеш мнението/предложенията. Мисля, че ще бъде полезно.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
prizivzaborba, позволи ми да не се съглася с теб. Има един вид дискусия, който е изключително безполезен - с невъзпитани наци гамени. Много безсмислена загуба на време. 
~ Кътчето ~
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Така е. Аз тях съм ги изключил по презумция.Шепот написа:prizivzaborba, позволи ми да не се съглася с теб. Има един вид дискусия, който е изключително безполезен - с невъзпитани наци гамени. Много безсмислена загуба на време.