Загрижените за Студентски град да дойдат!
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Загрижените за Студентски град да дойдат!
Според мен общежитията в Студентски град първо трябва да се оправят. Не ви ли е гадно да ви прескачат хлебарки?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аз в общежитие май един-единствен път съм влизал, засега, но за смислена кауза естествено, че бих проявил съпричастност.
Иначе това за хлебарките много съм го чувал, явно наистина си е тенденция да имаш такива допълнителни "нелегални" съквартиранти.
Иначе това за хлебарките много съм го чувал, явно наистина си е тенденция да имаш такива допълнителни "нелегални" съквартиранти.
Knights of the Cross
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Бях се засилил да трия, ама реших да не го правя, за да покажа нагледно моето мнение по въпроса.
Лозунгарското и призивно представяне на проблема не ме дразни толкова, колкото самият проблем. Който не е от днес, нито от вчера.
Докато масата студенти не ги боли к.ра за това, не очаквайте да има решение на проблема.
Утре обаче ще ли продължавате да не обръщате внимание, когато ЩурГрад се дозадръсти с паркирали коли на новодомци, баровци, които и сега си ги има само дето ще станат доооста повече. И 94 и 280 ще висят по 1 час щото не могат да се разминат. А сега харесва ли ви как е? Бетон примерно кара кола, доколкото знам. Дай мнение по въпроса. На вас самите не ви пука, като ви гледам и сега как паркирате. Еми търпете си последствията и не пречете на хората, които и заради вашия г.з се опитват да направят нещо.
Ще продължите ли да не обръщате внимание, като ви дигнат поредния блок или каквото и да е на 10м от прозореца и се гледате като в Биг Брадър щото няма пердета на прозорците.
Ще продължите ли да не обръщате внимание, когато Студентски град стане като Лозенец и не може да се мине не само по тротоарите, ами и по улиците. Да?
Ще продължите ли да си хвърляте боклука където ви падне, щото ви мързи?
Ще продължите ли да гледате на Студентски град като на временно евтино място за настаняване?
Мразите го, ама не можете без него щото уж не ви стигат кинтите, ама всеки вече си идва с колата и заведенията са постоянно пълни.
Еми от вас зависи. Даже и за хлебарките. Като си поддържате нормална хигиена, и хлебарките ще намалеят осезаемо. Аз като съм в панелка в Младост, хлебарки виждам през половин година. Никога в къщи не са идвали да слагат специални препарати или темподобни щуротии. Къде е разликата?
Лозунгарското и призивно представяне на проблема не ме дразни толкова, колкото самият проблем. Който не е от днес, нито от вчера.
Докато масата студенти не ги боли к.ра за това, не очаквайте да има решение на проблема.
Утре обаче ще ли продължавате да не обръщате внимание, когато ЩурГрад се дозадръсти с паркирали коли на новодомци, баровци, които и сега си ги има само дето ще станат доооста повече. И 94 и 280 ще висят по 1 час щото не могат да се разминат. А сега харесва ли ви как е? Бетон примерно кара кола, доколкото знам. Дай мнение по въпроса. На вас самите не ви пука, като ви гледам и сега как паркирате. Еми търпете си последствията и не пречете на хората, които и заради вашия г.з се опитват да направят нещо.
Ще продължите ли да не обръщате внимание, като ви дигнат поредния блок или каквото и да е на 10м от прозореца и се гледате като в Биг Брадър щото няма пердета на прозорците.
Ще продължите ли да не обръщате внимание, когато Студентски град стане като Лозенец и не може да се мине не само по тротоарите, ами и по улиците. Да?
Ще продължите ли да си хвърляте боклука където ви падне, щото ви мързи?
Ще продължите ли да гледате на Студентски град като на временно евтино място за настаняване?
Мразите го, ама не можете без него щото уж не ви стигат кинтите, ама всеки вече си идва с колата и заведенията са постоянно пълни.
Еми от вас зависи. Даже и за хлебарките. Като си поддържате нормална хигиена, и хлебарките ще намалеят осезаемо. Аз като съм в панелка в Младост, хлебарки виждам през половин година. Никога в къщи не са идвали да слагат специални препарати или темподобни щуротии. Къде е разликата?
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
Какво се ядосвате на паркираните коли. Вие или не виждате положението или се правите, че не виждате. Тръгнете от семейните, минете покрай Христо Ботев, манджата и слезте до 4-ката. Че то места не са останали, вече по главните улици гарират не за престой до 2 часа.
До сегашния ми блок има свободни по-малко от 5 места във всеки един момент, което е нищожно малко. Е, то правилото - "винаги може още един да седне на клона"... винаги-то в изречението дефакто е до време.
Вместо тревясалите и буренясали площи да се направят паркинги, искат намаляване броя на автомобилите. И как? Кой ще го върнеш в мизерния градски транспорт, колкото и кофти да звучи за тези, които всеки ден се тъпчат като цаци в консерви? Но това е истината. И аз съм се тъпкал, така че не да не ми е известно.
Ако ти си ги развъждаш, това е отделно. По тази логика и змии може да кажеш, че има.
До сегашния ми блок има свободни по-малко от 5 места във всеки един момент, което е нищожно малко. Е, то правилото - "винаги може още един да седне на клона"... винаги-то в изречението дефакто е до време.
Вместо тревясалите и буренясали площи да се направят паркинги, искат намаляване броя на автомобилите. И как? Кой ще го върнеш в мизерния градски транспорт, колкото и кофти да звучи за тези, които всеки ден се тъпчат като цаци в консерви? Но това е истината. И аз съм се тъпкал, така че не да не ми е известно.
Тия хлебарки вече не са интересни. Не съм виждал от 2007-ма.allshallperish написа:Не ви ли е гадно да ви прескачат хлебарки?
Ако ти си ги развъждаш, това е отделно. По тази логика и змии може да кажеш, че има.

- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бетоне, ти и да си от София и да не си, явно не си много наясно с нещата, които в Лозенец и други уж елитни квартали са ежедневие.
В Студентски град проблемите с паркирането са два: първият е при блоковете, вторият е при стопанските обекти.
Ясно е, че блоковете имат малки паркинги, които не достигат. Особено покрай по-старите. Просто навремето са така проектирани. Тогава студентите с коли са били единици.
Също толкова ясно е, че проектантите на новите сгради не предвиждат достатъчно място за паркиране, тъй като за тях е изгодно да имат по-голяма застроена площ. По този начин, изземвайки зелени площи за строителство на сгради, а не например за паркинги - разбира се, без да се прекалява (донякъде съм съгласен - да се увеличат паркоместата и да се затегне тотално контрола върху неправилното паркиране), допълнително се обръща т.нар. агломерационен ефект във вреда на всички. Т.е. имаш строителство на нови сгради - жилищни и стопански, които не само не проектират достатъчно паркоместа, но и допълнително усложняват обстановката. Резултата е двойно негативен - от една страна площите за паркинги намаляват, от друга - колите (и то на местни жители) се увеличават. Ела да видиш в Лозенец пред всеки чисто нов блок какво е. Правят по 2-3 етажа подземни паркинги и пак местата не достигат, щото отгоре имаш 5-6 етажа с апартаменти. Като купят някой парцел, го строят от граница до граница и зелена площ изобщо не остава. Центъра на Атина вече живее с това, скоро и в някои софийски квартали градинки ще има само на покривите.
Всяка нова сграда в Студентски град означава още паркирани коли, по-малко зелени площи, обременяване на инфраструктурата, затрудняване на нормалния живот там и т.н.
Това е само едната страна на проблема.
Има още много страни, но по тях не се смятам за достатъчно компетентен, за да ги поставям за аргументирано обсъждане. Разбира се, незаконните сгради и строежи следва да се сравнят със земята и да се възстанови теренът под тях. Това е начинът, по който трябва да се спазят законите.
В Студентски град проблемите с паркирането са два: първият е при блоковете, вторият е при стопанските обекти.
Ясно е, че блоковете имат малки паркинги, които не достигат. Особено покрай по-старите. Просто навремето са така проектирани. Тогава студентите с коли са били единици.
Също толкова ясно е, че проектантите на новите сгради не предвиждат достатъчно място за паркиране, тъй като за тях е изгодно да имат по-голяма застроена площ. По този начин, изземвайки зелени площи за строителство на сгради, а не например за паркинги - разбира се, без да се прекалява (донякъде съм съгласен - да се увеличат паркоместата и да се затегне тотално контрола върху неправилното паркиране), допълнително се обръща т.нар. агломерационен ефект във вреда на всички. Т.е. имаш строителство на нови сгради - жилищни и стопански, които не само не проектират достатъчно паркоместа, но и допълнително усложняват обстановката. Резултата е двойно негативен - от една страна площите за паркинги намаляват, от друга - колите (и то на местни жители) се увеличават. Ела да видиш в Лозенец пред всеки чисто нов блок какво е. Правят по 2-3 етажа подземни паркинги и пак местата не достигат, щото отгоре имаш 5-6 етажа с апартаменти. Като купят някой парцел, го строят от граница до граница и зелена площ изобщо не остава. Центъра на Атина вече живее с това, скоро и в някои софийски квартали градинки ще има само на покривите.
Всяка нова сграда в Студентски град означава още паркирани коли, по-малко зелени площи, обременяване на инфраструктурата, затрудняване на нормалния живот там и т.н.
Това е само едната страна на проблема.
Има още много страни, но по тях не се смятам за достатъчно компетентен, за да ги поставям за аргументирано обсъждане. Разбира се, незаконните сгради и строежи следва да се сравнят със земята и да се възстанови теренът под тях. Това е начинът, по който трябва да се спазят законите.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тия, дето се оплаквате че няма паркоместа, ами елате довечера и попитайте - защо този ПУП не превдижда повече паркинги за сметка на нови сгради. Ама не платени паркинги. Щото нали знаеш, инвеститорите искат три неща - кинти, кинти и още кинти.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Бетон, в кой блок си? Понеже една моя колежка вече се мести на трето място, защото изпитва непоносимост, когато й се качват в леглото вечер. Пръскала е няколко пъти, но те не се махат. Другите в общежитието си били свикнали... Е, моля ви се, как можеш да свикнеш с подобно нещо, тия твари ходят по каналите, после да ми влизат в леглото, айде моля ви се. Не ми излизай с номера "вече няма хлебарки никъде", няма друг път. Като искат да им се плаща въобще за стая, поне да поддържат положението.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
В кой блок ли?
Помня в 51, както и през почти цялата година в 50А количеството хлебарки беше поносимо. Но като дойде лятото - юни, юли (2007-ма)... Знаеш ли за какво нашествие говорим? Навсякъде, човек. Шкафове, легла, отвориш чекмедже - извират. Примерно се прибереш вечер и като светнеш лампата - тръгват да се крият, цялата стая налазена от долни гадини.
Но оттогава взеха мерки клатиуеви от управата, трябва да им се признае, бях в
41А
50А
41Б - към момента
Хлебарки няма.
И недей да даваш за пример случки с твои колежки, защото женска стая и хигиена са две взаимоизключващи се понятия.
Помня в 51, както и през почти цялата година в 50А количеството хлебарки беше поносимо. Но като дойде лятото - юни, юли (2007-ма)... Знаеш ли за какво нашествие говорим? Навсякъде, човек. Шкафове, легла, отвориш чекмедже - извират. Примерно се прибереш вечер и като светнеш лампата - тръгват да се крият, цялата стая налазена от долни гадини.
Но оттогава взеха мерки клатиуеви от управата, трябва да им се признае, бях в
41А
50А
41Б - към момента
Хлебарки няма.
И недей да даваш за пример случки с твои колежки, защото женска стая и хигиена са две взаимоизключващи се понятия.

- allshallperish
- Легендарен флуудър
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Много са ви виновни дискотеки,кафета и нови блокове на вас. Дискотеките няма да коментирам кой ги пълни, ама ще ви кажа, че докато СТУДЕНТИТЕ си бичат музика в общежитието нощес и рано сутрин, докато СТУДЕНТИТЕ си хвърлят боклука където им падне (справка 7,8,9 блок на софийския) и СТУДЕНТИТЕ са решили че всеки с десет лева в джоба трябва да се разнася с дъртата кола на баща си, ще видим подобрение през крив хуй. Всеки обича да обвинява община, кметство и държава за щяло и нещяло. Студентски град се издържа от студентите, никой не се вдига примерно от люлин да ходи да хапне една флора. А стария закон за търсенето и предлагането си важи. Ако ще се оплаквайте - оплаквайте се, че района е зарязан откъм зелени площи,градинки,тротоари и други подобни. Ама то и градинки няма как да има,като са обърнати на паркинзи. Затова-контрол му е майката.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
В това няма нищо лошо. И аз така от време на време въртя врътката в посока макс. Идва ми кеф, какво сега? Около мен също от време на време понадуват... не ми пречат.deichevster написа:СТУДЕНТИТЕ си бичат музика в общежитието нощес и рано сутрин
Ще кажа друго. Точно затова са дискотеките, да купонясваш там. Значи не само в общежитията, ами във всеки един редови блок в който и да е град/кварватл/село не е прилично, а и не е редно да събираш приятели и да организираш запиваници, силни музики и пр.
Това е въпрос на култура.
Аз съм против купоните в общежитията! Управата нали ги забрани, евала и единствено в читалните могат да се правят. Само че аз не одобрявам читалните, защото с тия пластмасови чашки се разлива яко, свинщината е налице, а в дискотеката с чашките трябва да се внимава, щото ще поизтрезнееш ако счупиш (или ще те изтрезнят).
И ако са платени ГО, данък, минала е ГТП, водача е правоспособен за съответната категория и е трезвен, някакво престъпление ли е или нещо аморалноdeichevster написа:СТУДЕНТИТЕ са решили че всеки с десет лева в джоба трябва да се разнася с дъртата кола на баща си
Да ти кажа дъртите коли не са много. Има така неподдържани като съм оглеждал, те създават впечатление, че са дърти, но иначе не. Да не говоря, че има и бърсак нови.
И не вярвам да са на бащите, щото толкова бащатковци да са се лишили от возилото си, не ми се вярва.

- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Снощи си пролича колко студенти са загрижени за положението. И тук си личи също толкова красноречиво.
Добре, че споменатите по-горе положителни промени в ПУП-а остават, иначе не си представям какво ще ви дойде на главите. Естествено, можеше и повече, ама няма кой да застане открито и да го поиска. И не си мислете, че сте "за малко" - познавам колеги, които бяха на общежитие 6 години и то в една стая. За 6 години много неща се промениха. Разбирам да не ви пука за тия след вас, въпреки че би трябвало, ама един ден и вашите деца може да са там.
Добре, че споменатите по-горе положителни промени в ПУП-а остават, иначе не си представям какво ще ви дойде на главите. Естествено, можеше и повече, ама няма кой да застане открито и да го поиска. И не си мислете, че сте "за малко" - познавам колеги, които бяха на общежитие 6 години и то в една стая. За 6 години много неща се промениха. Разбирам да не ви пука за тия след вас, въпреки че би трябвало, ама един ден и вашите деца може да са там.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
А учуден ли си?
Щом призовават митинг.ком не стана ли ясно, че посещаемостта ще е ниска.
Не става с CAPS LOCK: ON и размер на шрифт 150 да призоваваш загрижените за нещо (за което не са убедени, че са загрижени)
Щом призовават митинг.ком не стана ли ясно, че посещаемостта ще е ниска.
Не става с CAPS LOCK: ON и размер на шрифт 150 да призоваваш загрижените за нещо (за което не са убедени, че са загрижени)

На тези, чиято посещаемост се изразява само в кисненето във форумите и създаване на конфликти и напрежение с цел привличане на вниманието към собствените им асоциални персони, няма какво да кажа. Те не са коментирали темата по същество, а и надали могат да сторят това въобще.
Съгласен съм с peterdi, че само когато студентите масово се ангажират с решаването на проблемите в Студентски град, може да се очаква решението на въпроса, при това в полза на мнозинството. От „Призив” сме информирали и приканвали колегите ни към активност неведнъж. Ще продължим с масовата и открита дейност и занапред.
Отговарям на твърдението, свързано с обсъждането на ПУП от снощи в УНСС , че „можеше и повече , ама няма кой да застане открито и да го поиска” с това:
http://priziv.org/forum/showthread.php?p=2134#post2134
Съгласен съм с peterdi, че само когато студентите масово се ангажират с решаването на проблемите в Студентски град, може да се очаква решението на въпроса, при това в полза на мнозинството. От „Призив” сме информирали и приканвали колегите ни към активност неведнъж. Ще продължим с масовата и открита дейност и занапред.
Отговарям на твърдението, свързано с обсъждането на ПУП от снощи в УНСС , че „можеше и повече , ама няма кой да застане открито и да го поиска” с това:
http://priziv.org/forum/showthread.php?p=2134#post2134
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Офффффффффффф.......
Идеалът ни за
Група 5 напушени с трева и собствени мераци решават, че са месии и че "подобряват" живота на 50 000.
Пффф... смешка.
Иначе не ви ли биха, да ви отрезвят малко, доколкото се сещам.
Идеалът ни за
Група 5 напушени с трева и собствени мераци решават, че са месии и че "подобряват" живота на 50 000.
Пффф... смешка.
С което се доказва, че всички от инициативата са мишоци.peterdi написа:Естествено, можеше и повече, ама няма кой да застане открито и да го поиска.
Продължете спама с по-голям шрифт.Нарстуд написа:Ще продължим с масовата и открита дейност и занапред.
Иначе не ви ли биха, да ви отрезвят малко, доколкото се сещам.