Декларация за солидарност с родителите от Варна

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Декларация за солидарност с родителите от Варна

Мнение от Шепот »

Ураган от Кирки написа:Подчертаното са фрази използвани единствено от Федерация на Анархистите България, A-BG, някакъв си комитет 1-ви май (хората преди всичко) и останалите "обръчи от фирми" в които членуват все едни и същи хора ...
Аз пък това "да ви приседнат мръсните пари" го чувам много често от хора с абсолютно всякакви политически убеждения по абсолютно всякакви поводи, предимно насочено към политици и нечестни търговци. "Не на реституцията" пък съм го чувала в устата на студентски активисти от един куп студентски организации (не само от тази), особено по време на дискусиите за Студентски град. За другите лозунги не знам, не съм запозната.
Ураган от Кирки написа:В сайта на призив има и статия за "солидарност" с Кунева ... стриктно A-BG събитие на което бяха 50 човека.
И аз бях там и не знам колко хора от A-BG е имало, но имаше достатъчно жени, които не приличаха по никакъв начин на анархистки. Сигурно е имало анархисти, не съм се интересувала да питам хората един по един "Извинявай, пич, ти случайно да не си анархист или комунист??", но беше единственият протест в България срещу чудовищния атентат над сънародничката ни в съседна Гърция и според мен беше добре организиран, така че не виждам проблем кой с какви убеждения е бил, никой никакви дивиденти не е набрал от цялата работа. Като си спомня за медиците в Либия какво беше, какви медийни кампании, какво чудо, те май и виновни си бяха, но нищо, човешки живот е това, диви нрави и т.н., нека има помощ за тях. Но пък за това, което се случи на К. Кунева в България едва се чу и отзвук - никакъв.
Norwegian Wood написа:Но самият повод, по който пуска темата, е смислен, само фактологията да не отсъстваше за сметка на лозунгите. Даже ако взема да се заинтересувам допълнително, ще се окаже, че благодарение на тази тема съм научил нещо..
Да, наистина, поводът е важен и е хубаво, че има такава тема, за да осведомява такива като мене, дето иначе няма да седнат да следят информационния поток, та да попаднат на този проблем.

Ураган от Кирки, давай идеи за действие ти? Аз ще приветствам. :) То и аз не виждам какво можем да направим в София за детска градина във Варна, но ако има, казвай. :)
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Какво да направите - да попречите на човека да си вземе собствеността ли? Не ставайте за смях, детски градини има, няма кой и съществуващите да поддържа. Неусетно от "Призив" ги избива на праволинеен комунизъм. Глупаци! :)
Knights of the Cross
Аватар
the_oppressed
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от the_oppressed »

Tommy написа:Какво да направите - да попречите на човека да си вземе собствеността ли? Не ставайте за смях, детски градини има, няма кой и съществуващите да поддържа. Неусетно от "Призив" ги избива на праволинеен комунизъм. Глупаци! :)
И къде ги видя тия детски градини ?!? Явно живееш 20 години назад ;)
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от prizivzaborba »

Видео от случилото се във Варна (за тези, които не са запознати със ситуацията) http://www.dnes.bg/slideshow.php?id=1051
http://www.priziv.org

ЗА БЕЗПЛАТНО, ОБЩОДОСТЪПНО и КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ!

Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Напред, съюз неразрушим ! :lol:
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Аре стига с тия простотии вече, за детска градина ли говорим, или за комунисти. Който му си приказва за комунисти да се пренасочи към съответната тема, някой и линк даде. |(s
Аре спрете да месите нещата, че ме дразните вече.
Детски градини няма, признали са си, че не могат да разпределят по градини голяма част от децата. Това е проблем, дето ние не сме го имали, защото като сме били на възраст за детски градини ги е имало бол, а деца за детска нямаме още, щото и в тая възраст не сме. Ама някой ден ще допрем и ще видим дали тогава ще пишете за комунисти, анархисти, СССР-и и прочее или шумно ще се възмущавате от това и онова. |(s
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

И за това, че няма детски градини трябва не да ги построят, а да лишават грждани от собствеността им, така ли? :) Много демократични, не мислиш ли? Тия, които вдигат тоя джангър, защото общината не може да построи от кражби и подкупи една сграда са си пълни клоуни, мен ако питаш, а цялата работа е безсмислица.
happyswift написа:

Напред, съюз неразрушим ! :lol:
:cheers:
Knights of the Cross
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Шепот, като си такава филантропка, вземи навий хората от твоя блок да дарите площта, върху която е построен, за детска градина. Лиши се от твоята собственост, щом очакваш това от някой друг.

Аман от самаряни по протести и по форуми...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
the_oppressed
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от the_oppressed »

Eй големи разбирачи сте :) Говорим за криминална реституция ( поголомна кражба от хората за сметка на някакъв измамник) Демек , ако моя блок някой го обяви за свой и каже : "аз преди 1000години се бях изпикал тука ,вие живеете в моя писуар и сега си го искам обратно" Естествено държавата ще му го върне , не защото той се е изпикал там , а защото човека има роднини или приятели в администрацията и са му изкарали пълномощно за блока (доста често срещана практика за незаконно присвояване на имущество след 1990г) .
С други думи , говорим за открадната детска градина , а не "реституирана"
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Всъщност реституцията е един естествен процес и изклчително справедлив.Тя е връщане на отчуждените насила имоти от комунистическата власт след 09.09.1944г.
Преди да се надигат лозунги от завист, че някой получава собсъвеност, трябва да се пита какво е станало преди години, как са живели хората след като са им били конфискувани имотите след 9 септември унижението да се разкарваш на совята улица и да си гледаш къщата, която най-нагло са ти взели и са я дали на някакви "свои хора" и т.н. Обзалагам се че ако на тези родители които протестират им отчуждат имотите и после след години имат възможност да си върнат своето - не съдя изпълнители и полиция ще викат, а и армията ще искат да им съдейства.Защото ще имат пълното право.Но сега понее им се разрежда графика на гледане на детето - айде да мразим хората които са били жестоко репресирани и незвергнати преди време, само защото са си върнали това което е тяхно.Ако нямаше конфискация на първо място - нямаше и да има детска градина.След като вече сме демократична държава и конфискацията е обявена за незаконна - то хората си имат пълно право даси върнат собствеността.Не това е притеснителното в случая, защото частната собственост е неприкосновена според конституцията.Притеснителното е , че има хора които искат да поругаят този конституционен принцип, защото детето им няма да е в еди-коя си конкретна детска градина. :scratch: Ако започнем така да мислим и действаме в тази държава все ще се намери оправдание да нарушим принципите на демократичното общество и при други случаи и накрая ще станем като дивия запад - всеки ще гледа само своята изгода и ще си урежда споровете чрез сила.Това наистина е нещо за което си засклужава да се замислим. :!:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

the_oppressed написа:Eй големи разбирачи сте :) Говорим за криминална реституция ( поголомна кражба от хората за сметка на някакъв измамник) Демек , ако моя блок някой го обяви за свой и каже : "аз преди 1000години се бях изпикал тука ,вие живеете в моя писуар и сега си го искам обратно" Естествено държавата ще му го върне , не защото той се е изпикал там , а защото човека има роднини или приятели в администрацията и са му изкарали пълномощно за блока (доста често срещана практика за незаконно присвояване на имущество след 1990г) .
С други думи , говорим за открадната детска градина , а не "реституирана"
Преди да си толкова категоричен трябва да си запознат с фактите.Ако има документ за отчуждаването и след това собственикът или наследниците му искат връщане - всичко си е в реда на нещата.Ако има измама - това е въпрос с който трябва да бъде сезирана прокуратурата, а не да се правят протести и глупости.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
kyrtika
В началото бе словото

Мнение от kyrtika »

Що разбира прасе от кладенчова вода? :shock: :?: :lol:
Моля без лични нападки към останалите форумци! От модератора
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Мнение от Ураган от Кирки »

Ако има неправда - ще действаме. Обещавам ви, че ще съм сам на протест, но ще има.
Прости лозунги неподкрепени от факти работят върху простия селтак и работника във фабриката. Не на нас.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

the_oppressed написа:С други думи , говорим за открадната детска градина , а не "реституирана"
Аре не правете от мухата слон.

Да наливате вода в мелниците на тия смешковци. :evil:
Изображение
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от prizivzaborba »

Подписка с 10 700 подписа внасят в Община Варна родителите на 104 деца от ДГ "Теменужка"
23 септември 2009 11:41

Варна /КРОСС/ Подписка с 10 700 подписа внасят днес в Община Варна родителите на 104 деца от детска градина "Теменужка " в града. Имотът, където се намира детското заведение, е реституиран и трябва да бъде предаден на собственика. Искането на родителите е този имот да бъде отчужден или заменен с друг.
Очаква се искането да бъде разгледано на общинска сесия в началото на октомври и проблемът да бъде решен, защото възможностите, които ни се предлагат не ни устройват, каза за БНР един от родителите - Вълчан Вълчанов.

http://www.cross-bg.net/index.php?optio ... &Itemid=24
http://www.priziv.org

ЗА БЕЗПЛАТНО, ОБЩОДОСТЪПНО и КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ!

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”