Пиши на списание "Плейбой" за идеята си, може да спечелиш малко пиенеuser-1209 написа:Много често я чета тая класика...Himera написа:Е, за това е и Плейбой! Има и комикси из нета...user-1209 написа:Книга на сексуална тематика с повече картинки!![]()
Аз искам като тези детските книжки дето като разтвориш и са триизмерни - ама е такова - Плайбой.
Какъв сюжет на книга би Ви бил интересен?
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
хм, от изброените възможности ми е малко трудно да кажа точно кое би ме привлякло повече - зависи от много неща.....
(а и от настроението ми), но аз съм ти писала какво търся и очаквам от една книга и кое е важно според мен
. За да бъде оценена и четена една книга, тя трябва да е динамична, с цялостен замисъл, да бъде с добре развита идея, да притежава последователност на действието, но не и предсказуемост, да те кара да тръпнеш в очакване на това какво ли ще се случи, да бъде увлекателна, да допринася за твоето развитие, и т.н. А е ясно, че за една книга, респективно нейните автор и издател, е трудно да бъде възприемана от всички по един и същи начин т.е. би ти било по-трудно да напишеш стойностна книга, която да включва абсолютно всички жанрове(защото както забелязвам всеки форумец си има предпочитания), затова твори на воля, изразявай себе си и идеите си, мислите и мечтите си, убеждения и вярванията си, чувствата и бляновете си......пиши за онова, което те интересува, и което те влече 
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
П.П. а ако имаш желание да пишеш определено комерсиална, но все пак стойностна книга(знам, че веднага ще бъда апострофирана за това си описание комерс-стойностно, но би трябвало да има някакъв баланс
), то ще трябва да проучиш доста добре обществените нагласи и очаквания (сред различни групи от хора), да намериш своята идея и да я изложиш по такъв начин, че да допадне на широката публика и в същото време да изразиш себе си....трудна задачка и в повечето случай определено ще има превес или на комерсиалното, или на стойностното, но...всичко е в твоите ръце........УСПЕХ!
а, още нещо - не е задължително книга написана с комерсиална цел да бъде възприемана добре от публиката, както и книга, написана с некомерсиален замисъл в началото да се превърне в хит
.....така, че дерзай ( с това си изказване май пак дадох повод да ме цитират
)
а, още нещо - не е задължително книга написана с комерсиална цел да бъде възприемана добре от публиката, както и книга, написана с некомерсиален замисъл в началото да се превърне в хит
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
-
user-1209
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Хех колко малко...Himera написа:Пиши на списание "Плейбой" за идеята си, може да спечелиш малко пиенеuser-1209 написа:Много често я чета тая класика...Himera написа:Е, за това е и Плейбой! Има и комикси из нета...user-1209 написа:Книга на сексуална тематика с повече картинки!![]()
Аз искам като тези детските книжки дето като разтвориш и са триизмерни - ама е такова - Плайбой.хихихихи
Боянчо е пич! (дано се сещате за кого говоря)
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Хъстлър пробвай-наеш к'во е хубаво-мен лично по ме кефи от Плейбой...
А по темата -гласувах с фантастика,защото чета(макар и напоследък мноооого рядко) предимно фентъзи и хоръри.За да чета аз една книга в нея трябва да има напрежение,действие,малко за цвят някаква интрига и кръв/бой,абе мазало да става
А по темата -гласувах с фантастика,защото чета(макар и напоследък мноооого рядко) предимно фентъзи и хоръри.За да чета аз една книга в нея трябва да има напрежение,действие,малко за цвят някаква интрига и кръв/бой,абе мазало да става
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не съм отговорил на анкетата, защото няма отговор,
който да съчетава историческото със загадките и фантастиката.
Но въпреки всичко не мога да се огранича до определен жанр.
Бих чел всичко, освен любовен роман, което разнежва мъжете
и ги прави педерастични.
Искам да прочета нещо ново и свежо,
малко засягано в другите книги....нещо, за което никой не
говори в момента.Писна ми в най - критичния момент някой
от геройте да каже някаква шега, нищо че току що са му били
отнесени краката.Не само във филмите и в книгите има такива -
за мен тъпи моменти.
Искам интриги, заговори, дори войни.Но го искам в детайли.
Точно описание на всичко.Или не чак толкова точно, но
читателя да може да усети, дори да види това, което е в книгата.
Властелинът на пръстените - единствената книга, която ме накара
докато я четох да повярвам, че описановто в нея се е
случило наистина преди много години.После се осъзнавам и
си казвам, че това е просто книга.След малко отново ме
връхлитат мисли..."...и дали все пак не се е случило..."
Толкин ме накара да видя всеки герой като реално съществуващ.
Събитията като наистина случили се.
Това искам от всяка книга.
който да съчетава историческото със загадките и фантастиката.
Но въпреки всичко не мога да се огранича до определен жанр.
Бих чел всичко, освен любовен роман, което разнежва мъжете
и ги прави педерастични.
Искам да прочета нещо ново и свежо,
малко засягано в другите книги....нещо, за което никой не
говори в момента.Писна ми в най - критичния момент някой
от геройте да каже някаква шега, нищо че току що са му били
отнесени краката.Не само във филмите и в книгите има такива -
за мен тъпи моменти.
Искам интриги, заговори, дори войни.Но го искам в детайли.
Точно описание на всичко.Или не чак толкова точно, но
читателя да може да усети, дори да види това, което е в книгата.
Властелинът на пръстените - единствената книга, която ме накара
докато я четох да повярвам, че описановто в нея се е
случило наистина преди много години.После се осъзнавам и
си казвам, че това е просто книга.След малко отново ме
връхлитат мисли..."...и дали все пак не се е случило..."
Толкин ме накара да видя всеки герой като реално съществуващ.
Събитията като наистина случили се.
Това искам от всяка книга.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
да, детайлите - за тях съм напълно съгласна....по-реалистично и завладяващо описание на действието, героите и т.н. е изключително важно и за мен като читателПаган написа:Искам интриги, заговори, дори войни.Но го искам в детайли.
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
levi nathan
- От дъжд на вятър
Може и да ги редува. Изпърво внимателно проучва вкусовете и търсенето на пазара и набързо написва някоя увлекателна книжка, която да ги удовлетворява. Книжката се продава като топъл хляб, а Химера спечелва достатъчно, за да да й стигне за цял живот, че и да остане за внуците. После, в името на собственото достойнство в очите на предполагаемите бъдещи биографи-критици тя си измива ръцете с някой ироничен мизантропски анализ на съвременното консуматорско общество.tralala написа:комерс-стойностно
И тогава запретва ръкави и започва сериозно да се занимава с литература.
Whan pyes chatter vpon a house it is a sygne of ryghte euyll tydynges
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Хахаха... Да, ама не съм чувала някой в България да е забогатял от писането на книги...levi nathan написа:Може и да ги редува. Изпърво внимателно проучва вкусовете и търсенето на пазара и набързо написва някоя увлекателна книжка, която да ги удовлетворява. Книжката се продава като топъл хляб, а Химера спечелва достатъчно, за да да й стигне за цял живот, че и да остане за внуците. После, в името на собственото достойнство в очите на предполагаемите бъдещи биографи-критици тя си измива ръцете с някой ироничен мизантропски анализ на съвременното консуматорско общество.tralala написа:комерс-стойностно
И тогава запретва ръкави и започва сериозно да се занимава с литература.
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър