Критик - да, циник - понягога така изглежда, но всъщност не съм, гангстер ... мисля, че не.
Иначе отговаряйки конкретно на въпроса ти многоуважаеми Boromirе - "ДА", не смятам, че човк може да живее спокойно в бантустан. Виж - да преживява - може, но не и да живее.
НО в крайна сметка всичко зависи от самия индивид - нали знаеш, за всеки влак си има пътници, въпроса, кой влак ти харесва повече.
Не си съгласен с това, което съм написал? Добре, но обясни защо.
C’est la vie, la concurrence. Je vais même vous dire mieux, moi, j’ai la concurrence dans les veines.
Абе в Европа отделните държави ще запазят автономия още 50-60 г. и след това ЕС ще стане държава от типа на САЩ или Канада ( тук по-скоро от езикова гледна точка).Така, че след време няма да има никакво значение дали си от БГ или от някъде другаде.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Нещо не разбрах защо написа това, което си написал Дори не съм споменавал за това как гледат на българите в чужбина. Говоря за това какво става в България, което няма нищо общо с това, кеото си написал. Но тъй като си направил умственото и физическо усилие да напишеш нещо - ще ти отговоря. От твоите думи става ясно, че нямаш особена представа какво става в света като цяло (слагайки в един кюп и Канада и САЩ), а още по-малко имаш представа какво става в Европа. Същевременно демострираш комплекс за непълноценност, тъй като смяташ, че бидейки българин ти си по-нисш от останалите нации, което, уверявам те, не е така.
C’est la vie, la concurrence. Je vais même vous dire mieux, moi, j’ai la concurrence dans les veines.
Мммммм като не разбираш едно изказване поне не пиши глупости по него.
Има връзка какво става с ЕС и България и състоянието и в момента.
Състоянието в момента се обуславя от вътрешните, автономни и местни фактори/личност/кръгове/интереси...
С процеса на глобализацията на този съюз и обезличаване на ролята на отделните правителства и засилване на централизираното управление на ЕС ( първата крачка се очаква да бъде направена с Лисабонския договор, ако Ирландия го приеме, а ако не го приеме се очаква вътрешно разделение на ЕС на централно ядро - държави, които ще заформят по-тесни отношения и периферия - като Ирландия) ще отслабнат и вътрешните интереси и в БГ за сметка на централното управление.Т.е. тука ще става, каквото се каже в централата.И не само в БГ, а навсякъде ще е така.Но до там ( ако не се разцепи съюзът) има поне 50-60 години.
Сега защо казвам всичко това.Ти изказваш мнение колко са зле нещата в БГ, как няма оправия и т.н.С тази забележка относно развитието на нещата в ЕС искам да ти оборя твърдението, че БГ ще продължава да бъде "кочина", защото това не се връзва с много по-големи геостратегически и политически интереси относно положението не само в България , но и в целия съюз.
От тази гледна точка песимистични изказвания като твоето не само звучат като оплакванията на някоя стара баба, но и не са съвсем коректни - верно че сега не сме цъфнали и вързали, но определени стандарти неумолимо навлизат и в БГ и няма кой да им се противопостави, защото са прекалено силни.
Никога не съм казвал, че българите са по низщи от други.Говориш тотални измишльотини.Въобще изказването ми е относно какви са тенденциите на развитие на българското общество в контекста на промените в европейското общество и институции.Няма висши или низши народи.Има само силни и слаби държава.Нашата не може да бъде силна защото ни липсва човешки потенциал, територия, огромен вътрешен пазар, огромно производство, изключително силна армия, ядрено оръжие и т.н. - все неща, които определят една силна страна от една слаба.Може да сме стабилна слаба страна, може да станем богата слаба страна, но силни в смисъла на велика сила никога няма да бъдем.Това е факт и не значи, че смятам българите за по-низши хора, а смятам България за малка държава, каквато тя обективно е.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Благодаря ти за подробното мнение. Сега разбрах гладната ти точка. Дали съм съгласен или не - едва ли има смисъл да се разписвам. Ще коментирам само едно твое изречение - за стандартите, които навлизат и за това, че нищо не може да им се противопостави. Искрено се надявам да си прав и това, което казваш да е така.
Проста е сметката - колкото и заинтересовани хора да има в БГ системата да е скапана, да има корупция и щуробаджанащина те имат ограничени средства и ресурси.Ако става дума да се преборят за да си запазят кочинката с някой с по-малко пари и влияние от тях - това не е проблем.Например ако някоя партия от идеалисти се опита да направи нещо по-радикално за промяна , то тези действия ще бъдат саботирани, докато избирателите само решат, че нищо не става.
НО когато става дума за една изключително мощна финансова и политическа машина като ЕС, която има интерес да продължи процеса на централизация и респективно въведе определени стандарти за своето население от 500 000 000 души ( които между другото представляват огромен човешки ресурс, който дори и САЩ нямат, и съответно са и пазар и работна сила), да не говорим за амбициите на съюза да бъде играч в световната политика като единно държавно образувание, то в този случай местните интереси няма какво да противопостявят за да си запазят статуквото.Има само един начин - пълно подчинение при което няма поне да бъдат ометени от сцената.
Както е казал народа - "срещу ръжен се не рита" - срещу огромни финанси и политически интереси една малка страна няма как да се противопостави.НО хубавото тук, е че вскичко ще е в интерес на обикновения българин и в ущръб на местните феодали.Даже този процес може да се определи като една форма на модерна дефеодализация, на централизиране на властта от местните управители и големци към една много мощна централизирана управленческа система.Този процес, разбира се, не може и няма да стане за година-две, но натам вървят нещата.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Симона Д. написа:На 24 години съм,и ме влече политиката.Приятел на мой роднина беше министър преди няколко години.
Сега и мене ме цанят родителите ми да се занимавам с една партия,въпреки че сега уча друга специалност.Обаче те не знаят че като тийнейджърка аз съм имала буен живот.Дори продавах марихуана на приятели в средното училище,няколко години,и като станах на 18г. по стечение на обстоятелствата за щастие спрях да го правя.
Сещам се за известни политици които напр. в миналото си са имали конфликт с полицаи(напр. Йошка Фишер).
Мислите ли че тези неща от биографията ми могат да спрат един сериозен възход в една политическа кариера?Не мисля че мога да го обсъдя с родителите си,затова пиша тук... Благодаря на всеки сериозно отговорил много!
Ако решиш да се занимаваш с политика, признай си това за марихуаната и другите прегрешения предварително, защото няма как да избягаш от миналото си, когато си в светлината на прожекторите. Ако тези неща се разкрият по време на някоя предизборна кампания, това няма да помогне особено на кариерата ти. Пробвай! Ако партията, с която те карат да се занимаваш, е на власт, едва ли ще те арестуват
Ако не го направят - пиши ми и ме назначи за личен ПР с апетитно възнаграждение. До година и половина трябва да завърша. Обещавам ако го направиш, да не показвам тази тема на властите
Симона Д. написа:На 24 години съм,и ме влече политиката.Приятел на мой роднина беше министър преди няколко години.
Сега и мене ме цанят родителите ми да се занимавам с една партия,въпреки че сега уча друга специалност.Обаче те не знаят че като тийнейджърка аз съм имала буен живот.Дори продавах марихуана на приятели в средното училище,няколко години,и като станах на 18г. по стечение на обстоятелствата за щастие спрях да го правя.
Сещам се за известни политици които напр. в миналото си са имали конфликт с полицаи(напр. Йошка Фишер).
Мислите ли че тези неща от биографията ми могат да спрат един сериозен възход в една политическа кариера?Не мисля че мога да го обсъдя с родителите си,затова пиша тук... Благодаря на всеки сериозно отговорил много!
Ако го покриеш добре, няма да имат значение.
И аз съм имал бурни тийн години, но това няма да има никакво значение.
Важно е впечатлението, което ще направиш.
The names of the future are stamping of impatience.
Абе какво значение има какво си правил като млад и зелен.Стига да не си извършвал геноциди и т.н. - после няма значение.Ето го в това видео шефът на европейската комисия Хосе Мануел Барозу като разпален комунист-маоист в студентските му години.А сега говори за ЕС като империя - та значи от комунист към империалист.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...