Журналистика Унсс или българска филология СУ ????
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Rehabilitator_
- Пишете, о, братя
Re: Журналистика Унсс или българска филология СУ ????
Е сега, бил икономически и какво от това, нали преподаватели от СУ ходят там.......все едно като има медицина във СУ да не я записва никой, защото първо че не е достатъчно специализирана или имат една-две университетски болници
- Mimmy
- От дъжд на вятър
Почти невъзможно е да се прехвърлиш от книгоиздаване в журналистика да кажем, а от други факултети е ИЗКЛЮЧЕНО просто.надето написа:Няма никакъв смисъл да се записваш в УНСС според мен. Изчакай всички класирания в СУ и се запиши по най-предното желание. Ще можеш и да се прехвърлиш журналистика.
Журналистика - oh yeah! 
-
Rehabilitator_
- Пишете, о, братя
Абе стига сте се заблуждавали с тези прехвърляния, едно е, че трябва да си е взел семестриалните изпити успешно, да няма поправки, друго е, че трябва да издържи приравнителни за журналистиката, и трето, но най-важното, може декана на единия факултет да не го пусне, или другия декан от другия факултет, въобще да не се съгласи за прехвърлянето..........това е толкова нерви
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Аз само казвам какво се говори.
Пък и аз познавам известен брой журналисти, които са си завършили филологии, някои от тях са известни... А не съм много убедена, че в Журналистиката ги учат на правилен български език, както биха ги научили в една филология, а това за един журналист е много важно. На мене ми писна да слушам и да чета простотии журналистически, породени от непознаването на елементарни правила в българския език. Но както и да е, аз само се изказвам за филологията, решението си е строго индивидуално. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

И аз имам подобен проблем...
В УНСС съм приет "Администрация и управление" и съм чувал, че това направлениe е много добро.
В СУ пък балът ми 23,01 евентуално ще ми стигне за Право - задочно, защото миналата година на трето класиране са приемали с бал 21,45 ,
но и това не е сигурно.
Тъпото е, че за следващите класирания и двата университета искат диплома оригинал, а аз нямам два оригинала , за съжаление
В УНСС съм приет "Администрация и управление" и съм чувал, че това направлениe е много добро.
В СУ пък балът ми 23,01 евентуално ще ми стигне за Право - задочно, защото миналата година на трето класиране са приемали с бал 21,45 ,
но и това не е сигурно.
Тъпото е, че за следващите класирания и двата университета искат диплома оригинал, а аз нямам два оригинала , за съжаление
-
Rehabilitator_
- Пишете, о, братя
Всички университети искат оригинал............тази година, баловете ще са високи, има много високи оценки, тъй че може да не ти стигне за право, ти знаеш ли колко прависти се дипломират на година? Ужасно много, бягай и ти в УНСС след като имаш сигурно място........ти ако чакаш до трето чак, може и да не станеш студент
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
което е аргумент срещу твоята теза, доктореRehabilitator_ написа:Познатата ми преподавателка по журналистика, каза че са махнали изпита по бел, защото на 80% от журналистите трябвало да пишат 2,00 само на правопис, били много неграмотни като цяло![]()
![]()
- Варненец
- Пишеща машина
- Курс: първи
Rehabilitator_ написа:Абе стига сте се заблуждавали с тези прехвърляния, едно е, че трябва да си е взел семестриалните изпити успешно, да няма поправки, друго е, че трябва да издържи приравнителни за журналистиката, и трето, но най-важното, може декана на единия факултет да не го пусне, или другия декан от другия факултет, въобще да не се съгласи за прехвърлянето..........това е толкова нерви
Когато си прав, си прав
И Мими го каза- това с прехвърлянията стана почти невъзможно,отделно,че коства нерви и си е стрес...
Затова ви моля за помощ драги съфорумници и съфорумнички
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
-
Rehabilitator_
- Пишете, о, братя
Ейййййй, колко мило ми става когато ме наричат така "докторе", а дай боже..........сега сериозно, това къде да се запишеш е труден избор не прибързвайте, защото батко Ви Рехабилитатор първата година беше приет маркетинг и се записа, но се отказа след втората лекция, втората година логопедия се записах и пак се отказах, просто искам МУ, всеки си знае какво иска и сам преценява, но на твое място Варненец, при положение че искаш Журналистика и си приет бих се записал независимо къде, все едно аз както искам рехабилитация или медицина, да ме приемат в Пловдив или Плевен и да не се запиша, че не са утвърдени толкова като МУ-София

- Варненец
- Пишеща машина
Мерси за съвета- виж, че можело и нормално да се говори с теб, без да се заяждаш както в другата тема 
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
Варненец,по-добре разпитай дали някой от твоите приятели няма познати,които да учат журналистика в УНСС или българска филология в СУ и те да ти кажат дали са доволни и т.н.Единствено така можеш да си създадеш някакво впечатление какво предлагат двете специалности.Иначе решението е мн трудно наистина. 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
-
Rehabilitator_
- Пишете, о, братя
Само че в тази друга тема, ти си този който се заяжда.................ок
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
Да, най-добре е да се информираш от източника. Иначе за мене е изключително добър вариантът Българска филология + магистратура Журналистика. Просто ти го подхвърлям като идея.
Ти вече си разпитай и ако има достатъчно доволни хора от Журналистиката в УНСС и нищо не те притеснява, записвай се там. Аз имам един познат, който влезе там Журналистика и уж е доволен. Ама де да знам, да не те подведа, все пак не съм го видяла с очите си... 
Ето тук можеш да прочетеш за магистърската програма по Журналистика и медии: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/f ... ka_i_medii
Така в случай, че избереш БГ филология, ще си имаш някакъв изграден план за преследване на целта. Който е измислил магистратурите, е бил гений.
Ето тук можеш да прочетеш за магистърската програма по Журналистика и медии: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/f ... ka_i_medii
Така в случай, че избереш БГ филология, ще си имаш някакъв изграден план за преследване на целта. Който е измислил магистратурите, е бил гений.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Варненец написа: Иначе мечтата ми е да стана журналист- затова и искам толкова силно да го уча това-предполага се ,че като си го завършил е по-добре отколкото да си специализирал нещо друго, макар и да знам,че не е задължително за да си журналист да си завършил ФЖМК
Преди година и нещо имах за кратко възможност да се понавъртам из по-големите варненски медии и повечето от хората, които работят там, ме посъветваха да не следвам журналистика. Според тях би било по-добре да запиша нещо друго, а като журналист винаги мога да започна, стига да имам желание. Апропо, повечето, които работят из радиа и телевизии са с всевъзможни специалности: българска филология, педагогика, социология и какво ли не. Аз обаче съм на мнение, че ако мечтата ти е наистина да се реализираш като един добър журналист, би трябвало да учиш журналистика. Най-малкото българската филология ще ти се стори може би скучноватича, ако не е това, което искаш да учиш.
От друга страна, трябва да имаш предвид, че дори да завършиш журналистика, пак ще трябва да започнеш от някое малко вестниче или градска телевизийка. Едва ли веднага ще те грабнат от БТВ
И накрая само ще спомена, че аз лично не бих сменил СУ за УНСС, но това си е лично мое предпочитание.
Та това, което се опитвам да кажа, е че просто трябва да си прецениш кое е най-важно за теб (университетът, специалността, бъдещата реализация). Успех
- Ralie
- От дъжд на вятър
- Специалност: Международни отношения
Преди началото на кампанията в моето училище изнесоха презентация от СУ, където ни посъветваха, че напоследък много повече се ценяли журналисти, завършили българска филология, отколкото журналистика... Според мен няма изобщо какво да го обмисляш УНСС, щом става въпрос за неикономическа специалност... пълна шега е. А това дали за работодателите няма значение къде си завършил, щом е журналистика - за съжаление още има предразсъдъци по този въпрос и един филолог от СУ според мен би бил предпочетен 100 пъти пред журналист от УНСС
Но все пак решението е твое, разбира се... Ако имаш качествата, все ще успееш