Прехвърляне от една специалност в друга

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

jayjay
В началото бе словото

Re: Прехвърляне от една специалност в друга

Мнение от jayjay »

Така и така отворихте темата, както следва и аз няма да бъда приета желаната специалност и искам да попитам, ако запиша първи курс и го изкарам мога ли следващата година не да се опитам да да се прехвърля, а направо да кандидатствам на ново или и двете ? Благодаря предварително!
Аватар
Grimalkin
В началото бе словото
Специалност: Англйска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Grimalkin »

можеш:) Аз го направих тази година, и нямаше проблем. Просто попълваш една декларация като си взимаш дипломата, че ще я върнеш до 30.08 и си се записваш за изпит. После ако не влезнеш си връщаш дипломата и си подаваш документи за прехвърляне (те са, мисля, след кандидат-студентската кампания, към края на август)
И тъй, дано помогнах и успех!
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Интересен ми е следния казус - сега се записвам в дадена специалност в редовна форма на обучение. Възможно ли е след първи курс да запиша нова редовна специалност, а старата да премине в задочна? Надявам се да сме ме разбрали!
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури
Специалност: връзки с обществеността

Мнение от krinabs »

http://portal.uni-sofia.bg/docs/rules/p ... v08-09.pdf мисля,че този линк ще ти даде достатъчно изчерпателна информация за прехвърлянията :wink:
Soulmates never die
Аватар
be_naughty
В началото бе словото
Специалност: Психология

Мнение от be_naughty »

Предварително се извинявам ,ако питането ми не е по темата,но имам въпрос,свързан със записването на второ висше след първата година.На тази страница http://uni-sofia.bg/index.php/bul/stude ... pecialnost е дадено,че за специалностите публична администрация,психология,европеистика и БИН не се предлага второ висше и прехвърляне,a на този http://portal.uni-sofia.bg/docs/rules/p ... v08-09.pdf пише,че е възможно прехвърлането при тези специалности с нужния успех,а оттам логично следва според мен,че е възможно и записването като второ висше една от тези специалности....Та въпросът ми е някой има ли идея коя от двете информации е актуалната ? :roll: :roll: :|
jayjay
В началото бе словото

Мнение от jayjay »

И аз се издразних, защото влизам вчера в страницата на софийския и списъка с прехвърлените беше различен от този ,които гледах преди няколко дни, демек първия списък беше с прехвърлени от фнпп във фкнф и фф,а втория само фф във фф юристи в юридическия сменят редовното със задочно и обратно,демек не се дава шанс на хората с по - тъпи специалности като педагогиките да се прехвърлят нещо по-качествено,тва е супер гадна дискриминация, а се дава шанс на влезлите вече желаното да се дооправят както им е кеф!! :evil:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”