Цени на семестрите

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Китаистика
Курс: втори

Re: Цени на семестрите

Мнение от muligan-cho »

тая петя кога ще зацепи, че тука се пише на кирилица?! :lol:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

p_e_t_i_a написа:хахах да-що?
Браво.
Другия вариант беше да е някоя фолк певица, която не познавам :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

muligan-cho написа:тая петя кога ще зацепи, че тука се пише на кирилица?! :lol:
Загубена битка :twisted:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури

Мнение от muligan-cho »

:lol:
Аватар
Spondaic
Да живей словото

Мнение от Spondaic »

Не случайно има бан по ип на няколко други форуми ,ама тука нали си го караме на свободия, та още мята гащи :lol:
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
Аватар
p_e_t_i_a
Форумозавър Рекс

Мнение от p_e_t_i_a »

Мерси за комплимента ,бакалавъре
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
Аватар
khhh
От дъжд на вятър
Специалност: Социология
Курс: първи

Мнение от khhh »

Kremcheto написа:
khhh написа:ууу каква симпатична котя си имаш на аватар!
УЛАА, пък твойта хич, не изглежда гостоприемна :lol:
Еми да,нещо се е притеснила.

А сега по темата горе-доле:
Какво включват тези семестриални такси?
Карта за библиотека?За градски транспорт? Някви али-бали?
Изображение
PARTY HARD!!!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :connie_mini_rofl: :Laie_46: :rofl:s :rofl:s :laughing5: :laughing5: :laughing3: :laughing2: :laughing6: :laughing8: :laughing9:

Плащаш си само ОБУЧЕНИЕТО. Тва че учиш еди-каква-си-специалност в СУ. Тва е. Други екстри няма. :lol:
Карта за библиотеката си плащаш и изкарваш по желание. Както и за градски транспорт и т.н.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
khhh
От дъжд на вятър

Мнение от khhh »

Pisobella написа:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :connie_mini_rofl: :Laie_46: :rofl:s :rofl:s :laughing5: :laughing5: :laughing3: :laughing2: :laughing6: :laughing8: :laughing9:

Плащаш си само ОБУЧЕНИЕТО. Тва че учиш еди-каква-си-специалност в СУ. Тва е. Други екстри няма. :lol:
Карта за библиотеката си плащаш и изкарваш по желание. Както и за градски транспорт и т.н.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ............................... :roll:

е знаех за картата за градски транспорт но очаквах поне за библиотеката да е включена .............бахти тъпото. са си представям как като стана студент и ще направя нещо за да предизвикам реформи
ама...сигурно ще ме мързи или ще забравя де да знам...или нищо няма да стане и да опитаме...както и да е - това е идиотско просто! за сравнение,в германия където щях да кандидатствам тая година в семестриалната такса влиза освен "обучението" и ползване на библиотека,карта за градски транспорт ( а на някой места картата важи за пътуване из цялата провинция),ползване там на няква материална база,храна в стола на университета и още някви там екстри които не помня...
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
p_e_t_i_a
Форумозавър Рекс

Мнение от p_e_t_i_a »

Е много ясно,че се плаща само обучението
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

khhh написа: за сравнение,в германия където щях да кандидатствам тая година в семестриалната такса влиза освен "обучението" и ползване на библиотека,карта за градски транспорт ( а на някой места картата важи за пътуване из цялата провинция),ползване там на няква материална база,храна в стола на университета и още някви там екстри които не помня...
И да и не. Имай едно наум, че таксите които плащаш на едното и на другото място не са съвсем сравними. Ако повече те кефи, начисли си разходите, които ти идват от карта за библиотеката, таксата за храна в стола (а намалението за студенти), цената на карта за градски транспорт (с намаленията), ... и изобщо всичко, в което има студентско намаление, събери я с цената на таксата си за обучение, и гледай на тоя целия бюджет като на "такса за университет" - както би гледала в Германия. ;)
Тук просто ползваш разни отстъпки и те са on demand - ако искаш да ползваш карта за ЖП транспорт - отиваш и си изкарваш. Ако не - никой не ти ги удържа тези пари.
Ако искаш да пътуваш с намаление с автобус - носиш си студентската книжка. И така нататаък и така нататък. Просто правилата тук и там са различни :)

П.П. - Снимката на котката (мн здрава котка, мдд, иде ми да я размажа от мачкане) много си върви с
khhh написа: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
:cheers:
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
khhh
От дъжд на вятър

Мнение от khhh »

leia_loves_cats написа:
khhh написа: за сравнение,в германия където щях да кандидатствам тая година в семестриалната такса влиза освен "обучението" и ползване на библиотека,карта за градски транспорт ( а на някой места картата важи за пътуване из цялата провинция),ползване там на няква материална база,храна в стола на университета и още някви там екстри които не помня...
И да и не. Имай едно наум, че таксите които плащаш на едното и на другото място не са съвсем сравними. Ако повече те кефи, начисли си разходите, които ти идват от карта за библиотеката, таксата за храна в стола (а намалението за студенти), цената на карта за градски транспорт (с намаленията), ... и изобщо всичко, в което има студентско намаление, събери я с цената на таксата си за обучение, и гледай на тоя целия бюджет като на "такса за университет" - както би гледала в Германия. ;)
Тук просто ползваш разни отстъпки и те са on demand - ако искаш да ползваш карта за ЖП транспорт - отиваш и си изкарваш. Ако не - никой не ти ги удържа тези пари.
Ако искаш да пътуваш с намаление с автобус - носиш си студентската книжка. И така нататаък и така нататък. Просто правилата тук и там са различни :)

П.П. - Снимката на котката (мн здрава котка, мдд, иде ми да я размажа от мачкане) много си върви с
khhh написа: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
:cheers:
хехе мдам
много хубава котя
а защо да не за сравними таксите - в Saarland в Германия таксата е 150 евра - тук за моята специалност е 427 и нищо не получавам.
Аз предпочитам всичко да е уредено вместо аз да се мотая по разни учреждения за да си вадя разни карти вместо да си уча :geek:
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури

Мнение от muligan-cho »

Само как звучи "всичко уредено".. :D:D всеки предпочита така, ама...
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

khhh написа: а защо да не за сравними таксите - в Saarland в Германия таксата е 150 евра - тук за моята специалност е 427 и нищо не получавам.
Аз предпочитам всичко да е уредено вместо аз да се мотая по разни учреждения за да си вадя разни карти вместо да си уча :geek:
Защото и стандарта на живот е различен просто. И това да живееш там със и без тези "привилегии" и да живееш тук със и без тези "привилегии".... Не бих ги сравнявала с толкова лека ръка.
Иначе аз, както вече споменах, предпочитам "преференциите" ми да са при поискване - не да ми взимат някакви пари за услуги, които я ползвам, я не; а когато поискам да ги ползвам, тогава да си говорим за тарифи, отстъпки и привилегии. Но аз заради тази логика не одобрявам и системата за задължително здравно осигуряване, както и редица други характеристики на една "социална" държава.
А и всеки си преценява за себе си. Ако теб те кефи повече (и ти е по-изгодно в Германия) - отиваш там. Ако обстоятелства правят СУ по-добрия избор - идваш тук. Всичко обаче си върви със собствени правила. Аз лично не бих се въмущавала (аз и не се де... :)
khhh написа: хехе мдам
много хубава котя
Няма ли скоро да има нови поколения коти? Аз се оглеждам за таквози...
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

p_e_t_i_a написа:Е много ясно,че се плаща само обучението
Включват се и 15 входа през годината в Плаза в неделя, когато е свободен for all.
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”