Размисли и страсти с Шепот

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти с Шепот

Мнение от Шепот »

:arrow: inc
1. Бележкарка ли си? :lol:
За някои предмети - искала съм 6 по предмети, които са ми много интересни или ми се виждат предизвикателство. Социология, народопсихология, авторско право. Много искам 3 при Кунчев. Ама много. И нагоре може, ама не знам не е ли нагло да се надявам...
2. Подреди по важност: Семейство, кариера (разбирай като уважение и формална йерархия в службата), приятели, пари, възможност да разполагаш със свободно време за себе си без някой да ти виси на главата, любов. Семейство, приятели и любов най-вече, след това възможността да разполагам със свободното време за себе си, после кариерата и на финала парите. За съжаление все някой ми виси на главата, с любовта нещата хич ги няма, а парите са вечният и постоянен проблем. За другите неща обаче не мога да се оплача^^
3. Би ли си отрязала косата?
НЕ!!!
В осми клас се бях много късо подстригала, ненавиждах това, че ми трябваха 3 години да ми порасте косата достатъчно дълга, че да мога да я връзвам. Оттогава се подстригвам минимално (т.е. колкото навия фризьорката да прежали :lol:)
4. Изобщо считаш ли се за суетна? Какъв компромис не би направила с външния си вид?
Донякъде суетна съм, макар че според колежките трябва още. :lol: Компромис... не знам, във всеки случай не бих се подстригала.
5. Кафе или чай?
Нито едното.
6. Шоколад или сладолед?
Според зависи.
7. Най-болезнената постъпка, която си прощавала? ( :oops: Тъй де, мн лично го давам, ама съм перде. )
Предателствата на една мното близка приятелка, докато не станаха твърде много и твърде подли. Мина повече от година, още ме боли като се сетя, считай за каква долна гадост иде реч.
8. Коя е последната книжка, която прочете извън сесийно-принудителните? :D
Препрочетох си поредицата "Ученик на джедая" и с изненада установих, че въпреки са минали години, още ме кефи. :mrgreen:
9. Към коя разновидност на изкуството имаш особено голяма слабост? (Изкл комикси -бтв, това не съм и предполагала. И вписваш ли го към графата изкуство въобще?)
Вписвам го, но много си зависи от комикса. Има комикси, които и в графата боклук едвам се вписват. Иначе влечение имам към фентъзито, доколкото се води изкуство.
10. Та в тази възка... От'де е тръгнало влечението към комикси?
В детската градина ми подариха един "Мики Маус", та оттогава. :lol: Минала съм през "Астерикс", през един куп комикси на Егмонт, после в гимназията се зарибих по MARVEL и по-конкретно комиксите за X-men (обожавам X-men!), имаше и един прекрасен период, в който Артлайн печатаха STAR WARS комикси, но после решиха, че им е под нивото и това не е изкуство, та се отдадоха на гадории като The Goon ( :puke:s ) и аз ги отписах.
11. Манга или западни?
Западни твърдо.

Оф.. леле, тея въпроси ги забърках като чорба от зелен боб с джанки. :geek: - много са си добре. ;)
Стига толкова, после пак. :mrgreen: - :mrgreen:
Усмихнат и хубав ден, нищо че е валежно. :flower: - усмихнато и хубаво ми е като вали (стига да не съм без чадър на пороя), така че не пречи, мерси^^
А, това ми напомни за един бонус въпрос: "Няма нищо по-хубаво от лошото време" - вярно или не? - И още как, обожавам да вали! :mrgreen:

(после ще отговоря и на другите въпроси, извинете, че на порции, ама имам да изчета купчина лекции по предмет, учен два семестъра, на който съм ходила точно три пъти и още не мога да зацепя какво уча, така че ще пооставя компа замалко^^ :lol:s
Благодаря за всички зададени въпроси, страхотни са ^^^^ Гледам на Лорда въпросите и се кефя, по-късно ги почвам ^^)
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

:arrow: Lord
1. Вегетарианка ли си?
Не. Понякога ям месо, макар и рядко. Не по идеологически причини (напротив, досега се дъвках с един веган във форума на Зелените, докато не ми писна и просто не го обявих за сектант и ненормалник :P ), просто не обичам.
2. Какво мислиш за факта, че от преди възникването на човечеството до сега има мнооого по-малко гори и много по-малко видово разнообразие, отколкото след това?
Ъм, не можем да знаем колко ще са след сегашния момент, живеем сега и от нас зависи ще оставим ли възможност на планетата да има още гори и видово разнообразие. Би трябвало да станат повече, защото не само човешкият вид еволюира, но ако продължим разрушителната си дейност, няма да има възможност да станем свидетели как това да се случва. Малък пример, за последните 50 години България е удвоила застроената за 1300 години площ.
3. Какво мислиш и за факта, че преди възникването на човечеството са изчезнали много повече животински видове, отколкото човечеството е имало възможност да срещне през цялото си съществуване?
Ами животът на Земята не започнава от появата на човека. Имало е достатъчно милиарди години преди нас, в които да се появяват и изчезват един куп растителни и животински видове, нашето съществуване е в един съвсем малък отрязък от време, сравнено с живота на планетата. Нормално е да сме срещнали съвсем мъничък процент от видовете, съществували някога на земята по чисто хронологични причини.
4. Имайки предвид факта от втори въпрос - означава ли, че "интересите" на природата и на хората са противоположни и несъвместими и че защитавайки природата човек се обръща срещу собствения си вид?
Всъщност е точно обратното, интересите на човека и природата са взаимосвързани, защото признаваме си или не, ние сме част от природата. Грешката ни е, че сме решили, че сме над нея, че сме й господари и затова я експлоатираме без да се замисляме, че унищожим ли я, унищожаваме и себе си, - без природа не можем да оцелеем. Колкото и да сме умни и изобретателни, си оставаме деца на природата и част от нея. Ако наистина сме умни, ще го осъзнаем и ще започнем да съобразяваме желанията си със заобикалящата ни среда. Вмомента не го правим и именно сега сме се обърнали срещу собствения си вид.
5. Защо си/сте срещу атомната енергетика?
Лично аз не съм от най-яростно отхвърлящите я и желаещите да изчезне цялостно, но признавам, че е опасна и според мен е важно да развием и алтернативни източници за добив на енергия, а не да разчитаме изцяло на нея. Евентуално с годините и напредване на този вид технологии, тя трябва да спре да бъде от такава важност, от каквато е сега. Против този вид енергия съм най-вече заради излъчванията на радиация, не говоря за случаи като Чернобил, дето един такъв стига да отрови цяло поколение, а и че принципно си има излъчвания, колкото и да ги изолират. Има и отпадъци и въобще си е опасна играчка. Хубаво е да се търсят по-безопасни източници на енергия.
6. Възможно ли е ж.к. Люлин да задоволява нуждите си от възобновяеми източници на енергия?
Засега твърдо не. Ное възможно да се задоволяват нуждите и с възобновяеми източници, така че да се ползва по-малко атомна енергия. А след 50 години може да е възможно, защо не:))
7. Какво му е възобновяемото на слънцето, при положение, че реално то има лимитиран живот и че един ден ще изчезне?
Ще изчезне след милиарди години. Ако действаме така, както сега, ние и стотици няма да оцелеем като вид, така че мисля, че този срок е доста приемлив:)))
8. Ще оспориш ли факта, че петролът не е свършил?
Не е свършил, но ще свърши и надали ще му отнеме твърде много време да го направи.
9. Ако отговорът на въпрос 6 е "да" - какво ще се случи ако денят се случи да е 100% без вятър, 100% облачен и мъглив и със 100 % липса на вълнение на морето?
Ако технологията е достатъчно напреднала, за да бъде отговорът „да”, трябва да е достатъчно напреднала и за да може да съхранява енергия за такива дни, а не само да я произвежда за настоящия момент.
10. Какво мислиш за репликата "There is plenty of space out in space" от филма WALL.E, във връзка с проблема за складирането на отпадаците?
Не съм гледала филма, а много ми харесва рекламката:))) Иначе, ако се има предвид да се изхвърлят отпадъците в космоса, трябва яко да сме закъсали, за да почнем да зацапваме и около планетата си, освен самата нея...
11. Защо посланието на екологичните организации е "Да спасим природата, да се върнем в каменната ера!" ? Няма ли начин да не се отказваме от удобствата си и пак да живеем природосъобразно?
Аз такова послание не съм срещала, да ти кажа. Така го тълкуват предимно противниците на еколозите, за да демонстрират колко абсурдно е искането да се живее по-природосъобразно и по-щадящо околната среда. Или някакви екстрарадикални вегани, ама такъв май само веднъж съм срещата и то в нета. Никой не иска връщане в каменната ера, но ако я даваме така, докараме си екологична катастрофа и вземем, че успеем да оцелеем (малко вероятно) обаче, точно в каменната ера ще се върнем...
12. Харесваш ли Терминатор Спасение?
И това не съм гледала. :oops:
13. Исус Христос срещу Барак Обама - кой ще спечели? А на американска почва?
Единият е религиозен символ, а другият – политик. Кой ще спечели зависи от това колко са религизиони американците и колко са се фанатизирани на политическа тема.
14. Защо, при положение че граф Дуку е по-силен от Оби-Уан Кеноби и Анакин побеждава Дуку, Оби-Уан по-късно побеждава Анакин?
Защото Анакин се отдава на Тъмната страна, губи всякакъв контрол и най-вече, защото се главозамайва и атакува в момент, в който Оби е с предимство^^ STAR WARS rulezzzz^^ :l:s
15. Помниш ли, че сме се запознавали?
Да, в онова кафене с Мила^^ Помня и поводът. ;)
16. Познаваш ли тъмната страна на силата?
Да.
17. А светлата страна на силата?
Да.
18. Срамежлива ли си?
Дааа. :(
19. Знаеш ли точно кой от приятелите ти във фейсбук съм аз?
Димитър Гочев?
20. А кой от контактите ти в Скайп?
Ти ли ми обясни за гласуването на студентите? Ако да, значи знам. :blackeye:
21. Имаш ли опит в боравенето с ядрени оръжия?
Ахахах, не, ама има време:)))
22. Участвала ли си във въоръжен конфликт?
14-ти януари брои ли се? Верно, че само едната страна беше въоръжена и то другата, ама все пак? :lol:
23. Пренасяла ли си оръжие и други забранени стоки в страна с наложено ембарго?
Я да видим... май още не ми се е случило. :lol:
24. Ако има прераждане, като какво искаш да се преродиш? Можеш да избереш което си искаш същество и всякакви съдбовни предопределения/
Хм... В космически пътешественик примерно. :alien: Или пък в Дънкан Маклауд от клана Маклауд - та да не ми се налага скоро пак да се прераждам. :lol:
25. Ако можеше да избираш между синьо-зелено водорасло и зелена еуглена?
Еуглена да е! Не е ли сладка? :lol: :lol:
26. Какво искаш да ти подарят за 28-ия РД?
Собствено издателство! :twisted:
27. Ползваш ли Белана?
Не.
28. Смяташ ли, че Ариел изпира по-добре от обикновен прах за пране?
Не! Само Медикс! *скандира*
29. Ако хванеш златната рибка какво ще си пожелаеш? Загатвам ти, че можеш да избереш меча на Архангел Михаил.
Избирам го. Може да си избира и светлинен меч или библиотеката на Мила. Друг е въпросът, че нямам къде да я побера, но може да си пожелая и специална стая за целта^^
30. Ти архангел ли си? Или може би ангел? Изобщо, изясни какъв ти е статусът в небесното царство.
Архангел, много ясно. Трябва да съм шефче. ;)
(прозвучах почти като Ками :lol: )
30. Според теб защо учите КОК и какъв е смисълът от това? Какви дисциплини смяташ, че е необходимо да се изучават в спец. Книгоиздаване, а не се изучават?
Принципно КОК е интересна дисциплина за всички, ползващи компютри. Различен, специфичен поглед върху това, което правим ежедневно без да се замислим. Проблемът е, че наистина не ми остана време да уча по нея и не ми се мисли каква оценка ще имам. :/ Иначе, трябва ни практическа граматика. Много. Особено на мен. Вместо това учихме български език и стилистика суперспециализирано, в резултат на което аз още не знам къде се слагат запетайки и къде не и все имам ядове в работата по тоя повод.
31. Защо смъртта носи коса?
За да му я вземе Морт.
(четете Пратчет)
32. Няма 32 въпрос.
Няма 32 отговор. :)
33. Смяташ ли, че едноклетъчните, които се размножават чрез прищъпване, са постигнали безсмъртието?
Това е дълбоко философски въпрос от екзистенциално значение.
Или пък е дълбоко екзистенциален въпрос от философско значение, знам ли...
:angel:s
34. От горните въпроси имаше ли такива, които прие по-насериозно и такива, които прие на шега/с досада? По различен начин ли им отговори?
Да, ама без момента с досадата. ;) Бяха чудесни въпроси, най-интересните за отговаряне, благодаря за задаването им! Надявам се, че отговорите ще ти харесат, колкото на мен въпросите^^

:arrow: Мила
Ае, Вида, ти ме описа като доц. Т.
Ааа, не, никакви такива! Теб ще те правим директно ректор, няма да си губиш времето с деканство.
Защо все ни забиват на гадния четвърти етаж?
Все някой трябва да е прецакан там – за какво са добрите стари книгоиздатели иначе?
Кога ще свърши ремонта на ФЖМК?
Веднага щом завършим.
Как може да сложат оная джофра на мястото на Петев?
И аз се питам същото. Според мен направо трябва да махнат предмета. Малоумен е. Чудя се да се явявам ли на изпит изобщо. Възпира ме да отложа само опасността септември да съм направо при джофрата. Мила, ти откъде учиш въпросите от конспекта? Той има 10% засичане с лекциите от Криси Деспотова и горе-долу толкова с учебника...

:arrow: Markov
Марков, не е атеист, защото често споменава колко е ужасно, че сме загубили християнските ценности. И ни обвинява в нихилизъм. И аз не знам какъв е. Но за пръсването на мозъка съм сигурна, че ще се съгласи с теб. Иначе, Кунчев е уверен, че нищо няма смисъл, но това не му пречи да обожава Далчев, да си пази в тях запис на гласа му, книги с посвещения, предсмъртна картичка от болницата и сигурно още неща, за които е пропуснал да спомене.
Иначе за мен животът има смисъл, много смисъл, всякакъв смисъл. Стига да го потърсиш. (:
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

1. Ако любовта е инструмент на природата, то човекът обрави ли с този инструмент, или природата борави с инструмента, за да контролира хората?
2. Защо спонтанните дела, извършени под влияние на силни емоции, се оправдават като неумишлени? Не е ли точно в такива моменти, когато истинската същност на човека си проличава най-ясно; когато задните му мисли се появяват под прожекторите?
3. Колко струва едно приятелство? Би ли се отказала от любовна връзка, за да спасиш приятелство? Би ли се отказала от любовна връзка, за да спасиш роднинска такава? А от приятелска, за да спасиш роднинска или любовна? Спонтанно ли реагираш, когато имаш пред себе си съдбовен избор, относно кой и как да ти бъде спътник в живота, или предварително обмисляш на кое какво значение да придадеш?
4. Добрата слава по-ценна ли е от комфорта? Би ли влязла в затруднена ситуация, за да пазиш реномето си. Примерно да се захванеш с нещо голямо, което трудно би успяла да доведеш до успешен край, само защото хората около теб очакват много, или би предпочела да слезеш за малко от подиума и да си дадеш почивка?
5. Колко си висока и колко скачаш от място?
6. Колко секунди са ти необходими, за да избягаш 100м?
7. Има ли някой въпрос от горните, който да ти е харесал или да те е подразнил и защо така?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

:arrow: Norwegian Wood
Тъй... здрасти пак. :P
Здрасти! :handshake:s
Хм, първо ми се стори, че тоя Кънчев, дето е писал стихотворението, е тоя Кунчев, дето го обсъждаме. :bom:
Мнем, не е, нищо общо нямат.
я да видим какво още... хм
:nod:s
1. Искаш ли да ти задаваме още въпроси?
Искам, иска ли питане^^
2. Какви езици ползваш?
Айде на болната тема. Езиците са ми голям проблем. Мноого мъничко английски знам и разбирам отделни думи от руския, тези, които приличат на българските. Мъчила съм навремето малко японски и дори бях научила мъничко грамагика и стотина йероглифа (минимална грамотност :arrow: 3 000), ама вече всичко съм забравила. Сега всяка седмица се изприщвам, защото домашните по съвременно световно книгоиздаване са само преводни от чужд език и ако на колежките им стигат 1-2 часа, мен ми трябват буквално два дни. :x
3. А какви искаш да ползваш?
Идеален английски, също френски, руски, румънски, немски, италиански, гръцки - всякакви. :x
4. Ще посетиш ли протеста на 2-ри?
Да.
5. Оцени този клип и песента - http://www.youtube.com/watch?v=guh-VzM8rXo
(в случай, че поне горе-долу ти хареса мелодията, ето студийната версия, доста по-добре звучи)

Якоооо:)))) Песента не ми е съвсем по вкуса, но с клипчето си пасва много добре мелодията, ритъма, всичко. А то е много гот^^
6. Изреди някои балади, които те разчувстват.
Тоше Проески - „Боже, чувай я от зло" - защо такива момчета има само по песните? Истинските като скъсаш с тях те обиждат и унижават по всякакви начини, а не пеят "пази я от зло"...
Тодор Янкулов - „Любовта е живот“ - много, много красива песен.
Christina Aguilera - „Save me from myself“ - уникална песен, най-вече като звучене, мелодия, начин на изпяване. Да не повярваш коя е певицата. :lol:
Има и други, тия ми идват наум в момента.
7. Кои въпроси на Митака (без 32.) ти харесаха най-много?
Че какво му е на 32-ри въпрос?
А иначе, всичките. Ако трябва да откроя най-любими - екологичните^^
8. Новите Стар Уорси харесват ли ти?
Много. Най-вече „Невидима заплаха“.
9. Ако беше джедай, какъв цвят щеше да е лазерният ти меч?
Зелен като на Йода и Куай-Гон^^
10. Направи кратка характеристика на Мила. Джедай ли е, или сит? Какви оръжия и скрити сили има?
Един много щур джедай. Много. Макар че повече ми пасва за контрабандистка или бунтовничка, отколкото за джедай или сит. Весела, пийваща (онова РД на Миро никога няма да го забравя :lol:), в същото време много умна и безкомпромисна. И, няма да пропусна, пускаща яки лафове. :mrgreen: Нещо като днешното „Симпатичен пример за нервна криза”. :lol: Баба ми в космоса, само дето не ми е баба. :mrgreen:
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

1. Ако любовта е инструмент на природата, то човекът обрави ли с този инструмент, или природата борави с инструмента, за да контролира хората?
Не бих се наела да отговоря на този въпрос.
2. Защо спонтанните дела, извършени под влияние на силни емоции, се оправдават като неумишлени? Не е ли точно в такива моменти, когато истинската същност на човека си проличава най-ясно; когато задните му мисли се появяват под прожекторите?
Не. Под влияние на силни емоции не излиза наяве истинската същност на човека, а нейна изкривена версия - от силните емоции. Излиза наяве натрупване на гняв, болка, страх и т.н. Гневът, болката и страхът не изчерпват истинската същност на никого.
3. Колко струва едно приятелство? Би ли се отказала от любовна връзка, за да спасиш приятелство? Би ли се отказала от любовна връзка, за да спасиш роднинска такава? А от приятелска, за да спасиш роднинска или любовна? Спонтанно ли реагираш, когато имаш пред себе си съдбовен избор, относно кой и как да ти бъде спътник в живота, или предварително обмисляш на кое какво значение да придадеш?
Много зависи - дали любовната връзка е истински сериозна, дали човекът допълнително не ме е разочаровал в момента на дилемата, дали приятелството е истински силно - но по-скоро не, защото истинското приятелство не се налага над човек и не го кара да избира.
Досега съм реагирала по-скоро спонтанно и необмислено, и винаги с кофти последици, сега прекалено много му мисля и затова доникъде не съм я докарала. :lol:
4. Добрата слава по-ценна ли е от комфорта? Би ли влязла в затруднена ситуация, за да пазиш реномето си. Примерно да се захванеш с нещо голямо, което трудно би успяла да доведеш до успешен край, само защото хората около теб очакват много, или би предпочела да слезеш за малко от подиума и да си дадеш почивка?
Принципно реномето ми не ми е най-важното нещо. Когато не мога да се справя с нещо, просто не се захващам. Когато не съм преценила правилно и вече съм се захванала, се мъча да го избутам докрай. Да слизам от подиума за почивка не ми се е налагало, просто защото не съм се качвала на подиуми.
5. Колко си висока и колко скачаш от място?
Не съм се мерила, повечето момичета са по-високи от мен, макар че във факултета в групата има един куп по-ниски, което ме порази - в училище бях най-ниската от класа - от първи до дванайсети клас. :lol:
Не помня колко скачам.
6. Колко секунди са ти необходими, за да избягаш 100м?
Не помня и това, но бях сравнително добра на 100 м., на 3000 бях мнооого зле. :P
7. Има ли някой въпрос от горните, който да ти е харесал или да те е подразнил и защо така?
Тези дългите ми бяха малко странни, защото трябваше да ги изчитам по три пъти, докато зацепя какво ме питаш. Но струва ми се, че за това вината е в изпита, на който бях днеска, а не в теб. :oops: :lol:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Шматка ли си?
Кой от колегите виждаш с академична кариера?
Ако не беше Егмонт, кое издателство би си избрала?
Опиши идеалното издателство?
Опиши идеалната книжарница?
Кой от форума ти е направил най-силно впечатление? С какво?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Шматка ли си?
Какво точно ще рече "шматка", а. :lol: Човек ако те слуша тебе, съм най-голямата! :lol:
Кой от колегите виждаш с академична кариера?
.. добре, няма да кажа теб. :lol: Освен т... така, де, иначе май никой. :lol:
Ако не беше Егмонт, кое издателство би си избрала?
Някое, издаващо фентъзи, ама да имам някакъв допир до това фентъзи, а не просто да си има фентъзи, пък аз да нямам нищо общо с него. Само се чудя как - нито ставам за преводач, нито за редактор. Въобще, умряла работа съм. :(
Опиши идеалното издателство?
То е за всякакви книги, има си специално профил фентъзи. Има си обаче и профил комикси, и то комикси на MARVEL, които са повече от един вид и не са само от бебешките. И най-важното - направена е нормална маркетингова кампания и разпространение и комиксите не фалират след втория брой, а хората знаят, че съществуват и си ги купуват. Аз, разбира се, съм в този отдел. :)
Опиши идеалната книжарница?
Голяма, просторна, слънчева, с дървени лавици и много книги от всякакъв вид. И да ти дават да си седиш и да си четеш^^ *размечтава се*
Кой от форума ти е направил най-силно впечатление? С какво?
О, не знам. Много хора по различен начин. Най-първите, които ми направиха впечатление като се регнах, бяхте вие с Ники Руева, защото казахте, че сте първо желание Книгоиздаване. Също и Симион Патеев, чийто блог следях покрай протестите за Странджа, после Принцесата с облиците си на Луис Ройо... и така нататък, и така нататък, та чак до ден днешен. :)
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Шепот написа::

Искам, иска ли питане^^
Окей тогава. ;р
1. Познаваш ли някой що-годе нормален тип, дето да си търси съквартирант за семейни общежития?
2. Кой ще ти зададе повече въпроси - аз или Лордъ?
3. Ще ми повярваш ли, ако ти кажа, че много бързо ще стигнеш добро ниво с английския, като почнеш да учиш системно?
4. И че ще почнеш и с други езици скоро. И ще влезеш бързо в ритъм, дам?
5. И че пунктуацията се овладява за седмица без да се напрягаш, с учебниче?
6. Тоя аватар на Принцесата с червеното домино е много як, нали?
7. Нервиш ли се преди изпит?
8. Как мина абитуриентската ти вечер?
9. Кои са любимите ти животни?
10. Пет държави, които искаш да посетиш?
11. Лека вечер. :)
12. А, забравих. Мила в коя точно област ще специализира? Каква ще й е темата на докторската дисертация? Ама точно да я сформулираш.
13. Какво стана на изпита, на който бе днес?
14. Пак лека вечер. И за да не се повтарям, ти пожелавам и приятно утре.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

На 2 въпрос мога и аз да ти отговоря без да му мисля много. :P Този път имам един:

С какво Зелените превъзхождат останалите партии? Това, че били "млади", "честни" и "неопетнени" от политиката не се брои за аргумент.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Мислиш ли, че след няколко години Мила може да ти бъде шеф ? А ти на нея ? :D
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

:arrow: Norwegian Wood
1. Познаваш ли някой що-годе нормален тип, дето да си търси съквартирант за семейни общежития?
Мнем.
2. Кой ще ти зададе повече въпроси - аз или Лордъ?
Като ви гледам, усилено ще се съревновавате до последно. :lol:s
3. Ще ми повярваш ли, ако ти кажа, че много бързо ще стигнеш добро ниво с английския, като почнеш да учиш системно?Не. Пробвала съм. Е, не беше съвсем системно, но... Със системно учене ке оправя граматиката, ама проблемът с помненето на думите си остава. Иначе, че пак ще се пробва – ще, ама не знам кога отново ще имам време за това.
4. И че ще почнеш и с други езици скоро. И ще влезеш бързо в ритъм, дам?
Тук вече се оля. :P
5. И че пунктуацията се овладява за седмица без да се напрягаш, с учебниче?
:lol:
6. Тоя аватар на Принцесата с червеното домино е много як, нали?
Така е. Всичките облици, които съм й виждала, са много яки, в интерес на истината.
7. Нервиш ли се преди изпит?
Ужасно много. Винаги имам чувството, че нищо не съм научила, защото ми изпъкват в съзнанието нещата, които не съм успяла да науча и осъзнавам колко много са, вместо тези, които знам. На днешния изпит наистина ненаучените въпроси бяха ДОСТА повече от прочетените, но слава богу имах късмет.
8. Как мина абитуриентската ти вечер?
Приятно. Не беше нещо незабравимо и велико, но беше достатъчно хубава, за да си спомням за нея винаги с усмивка. :)
9. Кои са любимите ти животни?
Птиците.
10. Пет държави, които искаш да посетиш?
Да видим... Франция и по-конкретно Париж, Румъния и по-конкретно всичките им крепости (не само дракулските, не може да няма и други), Англия (и по-конкретно... цялата:)) ), някакви от типа Индия, Тибет (не, не съм някаква йога, двудневният ми фжмк-арски опит ме отврати завинаги, просто ми е интересна различната култура), Австрия и къде ли още не.
11. Лека вечер. :D
И на теб^^
12. А, забравих. Мила в коя точно област ще специализира? Каква ще й е темата на докторската дисертация? Ама точно да я сформулираш.
Ще специализира в нещо строго книжно и евентуално ще вземе после предметите на Цветкова. Или поне част от тях. Или ще си измисли свои, по-хубави. Предполагам второто. А иначе точната формулировка е невъзможна, защото Мила е една непредвидима и несформулируема личност. :toothy7:
13. Какво стана на изпита, на който бе днес?
ЙЕЙ, минааааааа^^^ Бях учила 4 или 5 въпроса и ми се паднаха два от тях!! Вярно, че той си беше казал кои ще са, но спиралата на мълчанието си беше изненада, а публичният дневен ред го бях учила тази сутрин в седем^^ Да не говорим, че единият въпрос на другата група не го бях учила въобще и ми го обясни Невена пред кабинета, ама не го запомних съвсем, та добре, че не се падна той.
14. Пак лека вечер. И за да не се повтарям, ти пожелавам и приятно утре.
Мерси, подобно^^
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Благодарение на вас и аз няма да го забравя това РД на Миро.
Днес ходихме на китайски след изпита.
Кое фентъзи искаш да прочетеш, но нямаш време?
Самостоятелни киниги ли предпочиташ или поредици?
Американско или английско фентъзи?
Много често обличаш зелено. Пристрастията ти към този цвят се дължат на?
Ако беше песен щеше да си...?
А аз?
А Стиви? Джо? Ива? Злати?
В битка от типа mortal combat кой би спечелил в следните мачове:
Злати срещу Стиви
Стиви срещу Ива
Ива срещу Невена
Миро срещу Стиви
Злати срещу Миро?
Ще се съгласиш ли с мен, че бохемската атмосфера във ФЖМК е с една идея повече, отколкото е необходимо?
Гришата или Милена Цветкова?
Има ли живот на Нибиру?
А жмуди? :mrgreen:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

:arrow: Lord
С какво Зелените превъзхождат останалите партии? Това, че били "млади", "честни" и "неопетнени" от политиката не се брои за аргумент.
Щом си го знаеш сам, няма да те повтарям, я:))) А иначе, превъзхождат ги по много причини. Например, произлизат от гражданите, а не от олигарсите и мафията. Те са създадени именно на базата на НПО-тата и на хора като теб и мен, които са излезли и са изразили несъгласието си с безумието, което се случва в държавата ни. Като започнем, разбира се, от безпрецедентното унищожение на природата в България, което беше спешната причина за поява на екологична партия. Но всъщност като погледнем Европа, всяка държава си има такава. Това си е необходима страна от политиката. Не мнозинство, но представителство в управлението на страната, което прокарва зелени политики и алармира за проблеми, на които повечето хора не обръщат внимание, а после всички патят. Всъщност, според мен с годините значението на екологията ще нараства все повече и повече, не само на политическата сцена, но и в живота на всеки от нас. Затова е хубаво да му мислим овреме^^
Но Зелените не са само екология. Пример, много от хората, които гласуваха за Зелените на евроизборите го направиха и защото това е първата партия, която подкрепи кампанията „Свобода, а не страх” срещу узаконяването на шпионирането и обигбрадъряването на Интернет. Те бяха първата политическа сила, която се обяви срещу промените на българското законодателство в посока обсебването на Интернет от МВР (после и други партии, слава Богу и от парламентарно представените го сториха).
Зелените не просто говорят за някакви идеи и ценности, те ги отстояват на практика. Примерно, когато започне строителна дейност на защитена територия те няма само да кажат „колко лошо” и да оплюят политическия опонент, те ще отидат на място, ще видят положението, ще вдигнат шум, ще направят петици, ще ги внесат в съответите институции, после и в европейските и няма да мирясат, докато престъплението не спре (както стана със „Златната перла” на „Краш 2000” във Варвара).
Зелените превъзхождат останалите партии, защото вярват в това, което правят и го правят с цел да променят нещата, а не с цел да се включат в олигархичната върхушка. Изцяло на доброволни начала, без финансиране и поддръжка от никой олигарх. Членовете и активистите не са сменили 15 политически сили преди това, за разлика от „сладурите” от другите партии. Вярват, че гражданската активност е начинът да се промени статуквото, а не идването на поредния месия, принц на бял кон, спасител и т.н.
И още нещо важно, по което превъзхождат останалите партии – не са лидерска партия. Не са партия на лицето-опаковка, което да я продаде, а партия на идеите, на общността, на общите цели, постигнати с общи усилия. Няма едноличен лидер, който да казва и всички да се кланят и да се подчиняват. Аман от лидерски партии.

Тъъъ такаа, Lord зададе по-малко въпроси, пък получи по-дълъг пост, нз как стана така. :lol:

:arrow: SeLby
Мислиш ли, че след няколко години Мила може да ти бъде шеф ? А ти на нея ? :)
Светът е малък, книгоиздателският още повече, защо не. :)) Малко ми е трудно да си се представя шеф на някого, така че сигурно първото би станало и ако трябва някоя колежка да ми е шефка, Мила определено е от добър вариант.

(Мила утре сутринта :cheers: )
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Шепот написа: 6. Тоя аватар на Принцесата с червеното домино е много як, нали?
Така е. Всичките облици, които съм й виждала, са много яки, в интерес на истината.
Мерсиии :flower:

И малко въпросчета и от мен :D

1. Името ти е много хубаво :D На кого си кръстена или има ли някаква по-специална история около избора му?
2. От къде си?
3. Любима музика?
4. Как обикновено си прекарваш времето, когато си цял ден вкъщи?
5. А кои са любимите ти места 'навън'?
6. 'Нощен живот' - къде, с кого, по колко? :P
7. Три неща, поради които избра СУ? И три, поради които си още тук?
8. Защо 'Шепот'?
9. До каква степен показваш емоциите си?
10. Кои приказки най-много обичаше да ти четат /още преди ти да можеш сама/ като малка? :D
11. В коя друга професионална област можеш да си се представиш? :D
12. Какво те впечатлява/привлича у мъжката половина? :D
13. Има ли нещо, към което си изпитвала силен интерес преди време, който след това е отмрял? Как си го обясняваш?
14. Какво може да те 'спечели' категорично при първа среща с някого? А да те отблъсне? Доколко важни са ти първите впечатления?
15. Разкажи за работата си :D
16. Подреди в хронологичен ред първите неща, които правиш, когато се прибереш в стаята си/вкъщи, след като цял ден си била навън? :P
17. Последното нещо, на което се усмихна днес? :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

:arrow: Мила
Благодарение на вас и аз няма да го забравя това РД на Миро.
Нали! {{{}}}
Днес ходихме на китайски след изпита.
Мисля, че знам и къде^^ Ама е ВКУСНО, нали?
Кое фентъзи искаш да прочетеш, но нямаш време?
„Дюн”!! Също и последната излязла част на „Колелото на времето” (както и цялата поредица, защото тотално съм я забравила, а е огромна и ще ми трябва наистина МНОГО време).
Самостоятелни киниги ли предпочиташ или поредици?
Предпочитам хубави книги. Ако са хубави книги в поредици е бонус, защото са повече^^
Американско или английско фентъзи?
Хубаво фентъзи. :)) Може би все пак английското си е класиката. Толкин, Роулинг, Пратчет...
Много често обличаш зелено. Пристрастията ти към този цвят се дължат на?
Не знам, обожавам го от малка. Разлистването на дърветата напролет, красотата на поляните, спокойствието, което този цвят ми носи, независимо дали ще е в растителен или в някакъв друг вид.
Ако беше песен щеше да си...?
По изпитно време – „Уморени крила” на Дони и Момчил.Само крилата нещо ги няма. Като мине Кунчев и преспя, ще видим.
А аз?
Ох, трудно ми е това с оприличаването на песни. :/ Ти си МНОГО песни едновременно. Но да видим... Pink Floyd – The Great Gig In The Sky, заглавието много ми се връзва, иначе не знам дали самата песен би ти харесала.
А Стиви? Джо? Ива? Злати?
Стиви – нещо на Аеросмит задължително!! Може би Run DMC ft. Aerosmith – „Walk This Way”.
Джо – някаква латино или индийска песен. Нещо романтично. Нещо на Талия.
Злати - Pink – „Funhouse” (като звучене, не като развой)
Ивето – нещо испанско, нещо лирично, нещо красиво.
В битка от типа mortal combat кой би спечелил в следните мачове:
Злати срещу Стиви
Много са бойки и двете. Може би все пак Стиви, като по-нахална. :P
Стиви срещу Ива
Пак Стиви. Горкото Иве!
Ива срещу Невена
Хм, под въпрос. Зависи в какво настроение са. Ако Невена е в добродушно настроение, Ивето ще я бие, но ако е бесна за нещо, Ивето и минутка няма да оцелее. :)
Миро срещу Стиви
Миро ще бъде кавалер.
Злати срещу Миро?
Стиви ще му се е подигравала дълго, че го е била, той ще се ядоса и ще си го отнесе Златото^^
Хм. Всъщност виждали ли сме ядосан Миро?
Ще се съгласиш ли с мен, че бохемската атмосфера във ФЖМК е с една идея повече, отколкото е необходимо?
На моменти и аз се дразня. Но иначе ми харесва^^ Мого повече, ако бяхме в някой дисциплиниран факултет. Била съм в дисциплинирано училище и знам, че не ми харесва да ме дисциплинират отвън, предпочитам аз да си леша дали и колко дисциплинирана да бъда. Но някаква елементарна организация на изпитите ще ни дойде добре, а не да висим като вчера.
Гришата или Милена Цветкова?
Гришата ТВЪРДО.
Има ли живот на Нибиру?
Има, анунаци, родители на нефилимите, създатели на човека, чиято атмосфера е от злато... Бах мааму, аре не и тука:))))
А жмуди? :mrgreen:
Виж жмуди има, за тях няма съмнение! :lol:
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”