Сталин-Хитлер?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

DID_miss написа:Какво за Втората световна война?
Какво ли... Днес получих пратка от едно момиче, с което си лафим често в чата. Не я познавам много добре, но и двамата обичаме книги за войната. И тя изненадващо ми изпрати преснимани няколко разказчета от една книга за Втората световна война. Четох ги преди малко и бях страшно развълнуван...Неописуемо! Повечето са от периода на ленинградската блокада...
Имаше един, дето ме порази невероятно! После може да го препиша и да ви го покажа, той май беше две странички. Приключенията на една курабийка... Покъртително! А като си помисля, че мама сега прави мекици в кухнята, ми става съвестно да ям... Ето един от моментите, в които се радвам, че живея ДНЕС и СЕГА.... а не в онова нечовешко време...
Деветстотиндневната блокада на Ленинград! Ето интересна тема, някой знае ли нещо ?! :roll:
Аватар
Lord de Sword
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от Lord de Sword »

DID_miss написа:Да,Сталин не е вярвал,че Хитлер ще го нападне,защото доколкото си спомням са сключили някакво споразумение.Ако се беше вслушал в собственото си разузнаване,нещата щяха да са доста по-различни.Но Сталин все пак се е борил срещу фашизма,както и цяла Европа,затова смятам Хитлер за по-голям изверг.Не,че да изтребваш собствения си народ не е извергщина...А Сталин е правил точно това...И в Ленинград,и в Сталинград...и въобще.Но пък е победил.Друг е въпросът на каква цена.
момее, какви са тия комунистически лозунги от теб?!?!?!?!?!?
аз по принцип съм историк, но се интересувам от средновековна история и мразя тази след "великите географски открития"
и въпреки това за вотрата световна знам няколко неща със сигурнот
1. на хитлер са националсоциалисти или накратко нацисти, фашистите са в италия, и тъй като те никога не са били кой знае колко силна армия и влияние (римската империя, сицилианската мафия и пицата не се броят, тъй като янмат нищо общо с фашизма)
2. Хитлер сам не е направил нищо кой знае какво (хапането на килима не се брои :lol: ) той е бил главнокомандващ, мразел е евреите и т.н., заповедите да ги заточат из концлагери са подписани от него, но на практика повечето гаври са ги правели неговите хора, а не той самият. Докато при чичко Сталин нещата са други, та той убива собствените си хора!!! Хитлер поне е искал да има само немци, докато Сталин е искал да има само Сталин. И най-много страдат хората от родната му Грузия, а житницата на СССР - Украйна е мястото, където най-много хора измират от глад!

Колкото до това кой са обичали повече - въпроса е доста спорен, защото все пак Хитлер е бил страхотен оратор и всяка една негова реч е била приемана с въодушевление от слушателите (или поне тези, които след нея не са били заточвани нейде;))

Едит: А да доколкото имам спомен, Сталин печели войната не заради друго, ами най-вече защото прави много ку*венски номер на Хитлер като унищожава всички провизии за да не попадне нищо в ръцете на врага и на практика немската армия, която е очаквала бърза попеда и се е надявала на плячката за да издържи похода нататък е останала без ресурс :?:
а Сталин не му е пукало особено от факта, че за всеки убит немски войник са падали поне по 3-4 руски!
Българино, помни своя род и родина!
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
For and with my Honor shall I die...
---><---
Тя не знае какво знае, но го знае по-добре от мен
Женен за жена с естествен силикон - 22.09.05
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Сталин е избил над 20милиона свои сънародници само заради параноята си...Той е бил болен.Подписвал е до :!: 6000 :!: смъртни присъди на нощ(това му е било хобито).Когато са били малко е питал за още :evil: .Той не е бил човек.
Хитлер може да е бил луд и изверг,но все пак се е борил за някаква(колкото и антихуманна и болна да е) идея(не го оправдавам :!: ).Управлвнието на Сталин е било по-страшно от фашизма.След 2рата Световна война(някъде около 50та год.),Сталин в търсене на нови врагове(тъй като той просто не е могъл да живее без такива)е решил да погне и еврейте на съветска територия(като ги обявил за американски подръжници).Добре ,че се е споминал ,защото иначе е щял да последва примера на Хитлер... :wink:
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Ленинград?Не знам много.Но мисля,че когато нацистите са тръгнали срещу града,Сталин е можело и да евакуира ПОНЕ жените и децата.Вместо това той е разчитал на жертвоготовността на всички,благодарение на което те са избити поголовно.После масови гробове и..картинката е ясна.
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

ами имам познати родом от Ленинград (днес - С. Петербург), на които да кажем родителите или бабите и дядовците им са преживели тоя ужас.. какво ли не са ми разправяли, не искам да изпадам в подробности.. добре че езерото (не помня кое беше точно) замръзвало през зимата та са си вкарвали провизии и са изкарвали деца и болни оттам - трудна работа, ледът се троши, фашистите бомбардират..

толкова бяха свикнали хората да не ядат, че чак генетично се е предало май.. колкото петербургци познавам (главно приятелки на майка ми; даскалката ми по руски също е оттам) все ядат малко :?
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

не бих избирала м/у двама диктатори, причинили толкова злини....и двамата са били жестоки и са "деца" на "болни времена"...
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

Без отварянето на западния фронт,победата на Сталин би била съмнителна.Ако Сталин не беше победил на нашата държава щяха да бъдат спестени 50 години безвремие.
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

от малкото нещо останало в главата ми от часовете по история в даскало, съм разбрал че отварянето на западния фронт е станало чак когато победата на СССР била сигурна - и е станало именно с целта да се намали влиянието на Сталин като единствен победител. ако тва не беше станало, светът щеше да е друг!

а пък америакнците кви са *********! после ще ми пеят за героизъм и патриотизъм.. те се включват във войната единствено и само от икономически цели. и сичките тия истории с Пърл Харбър и други са си чисти глупости!

за мен десантът в Нормандия си е чиста кражба на победа в една вече решена война :x

а, и Europa: не забравяй че точно Русия ни е покровителствала от освобождението насам.. може и да не ги е грижа много за нас, но поне имат полза от една силна България.. за разлика от западните държави :roll:
Последно промяна от Tripio на 30 Авг 2005, 23:04, променено общо 1 път.
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Europa написа:Без отварянето на западния фронт,победата на Сталин би била съмнителна.Ако Сталин не беше победил на нашата държава щяха да бъдат спестени 50 години безвремие.
А какво щеше да стане тогава? Замислял ли си се ако беше хитлер победил, дали щеше да е по-добре ? Малко се съмнявам... Войната е зло, тя не може да носи положителни последици...в никой случай...освен освободителните войни..Но дори и там положителното е в глобален мащаб, а за обикновения човек пак следват нещастия и беди...
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Tripio написа: а пък америакнците кви са *********! после ще ми пеят за героизъм и патриотизъм.. те се включват във войната единствено и само от икономически цели. и сичките тия истории с Пърл Харбър и други са си чисти глупости!
те по принцип само за това се включват, а и напоследък предизвикват войни :roll: ама оставям ви да си разисквате войната:)
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Американците...американците никакъв патриотизъм не ги гони-те знаят за какво водят войните-ПАРИ.Те практически живеят на гърба на целия останал свят(жалко ,че не бях америакнец :lol: )
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

+ това Хитлер предоставя Македония на България.Да, но само да я
управлява временно.В никой договор не пише, че тя вече е част от
България.Ако Германия беше победила всички ресурси на нейните
сателити щяха да се насочват точно към нея.Както и да беше свършила
войната, ние духаме под опашката.

mushroomhead - пепел ти на устата :evil:
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Tripio написа:а, и Europa: не забравяй че точно Русия ни е покровителствала от освобождението насам.. може и да не ги е грижа много за нас, но поне имат полза от една силна България.. за разлика от западните държави :roll:
Tук каза свещена глупост, Трипио!
Именно Русия подписва тайно споразумение с Австро-Унгария да не допусне голяма държава на Балканите след Освободителната война... и именно Русия винаги е искала да сме по-слабички, та да чувстваме нуждата от Големия брат. Не омаловажавам ролята й, напротив! Но нека гледаме с факти! Та тя дори не подкрепя Съединението!
В интерес на истината, след Втората световна май само България от победените държави излзиа с териториални придобивки - Южна Добруджа, а тя ни е "подарък" от Германия...
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Malizia,ние също не си избираме единия от двамата диктатори,просто обсъждаме.Всъщност идеята на темата ми не беше Сталин ИЛИ Хитлер,а сблъсъка помежду им и последиците от това,но няма значение.Така или иначе няма как да избягаме от въпроса за личностите им...
Vintersorg,кажи нещо за блокадата на Ленинград,и аз искам да поназнайвам нещичко... :)
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

мда, и на мен ми е интересно, ако и да съм изчел тонове литература по въпроса :lol:
бтв Винтерсорг, ти чел ли си "В списъците не беше зачислен"?

А от двамата диктатори гласувам за Хитлер с две ръце - някъде четох, че той уж бил прототипът за Саурон, бре-бре :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”