Кандидати за Право 2009-2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина
Курс: първи

Re: Кандидати за Право 2009-2010

Мнение от Anna-Molly »

Аз съм много съгласна с hromatid, тъй като за мен това може и да е напълно вярно, но е погледа не един човек само. Все пак завършващите тая специалност са малко повече. Аз лично познавам хора, който да завършили право и са страшно доволни от професията си. Пък и тук трябва да разграничим тези, който влизат по свое желание и го искат, и тези, чиито мама, тате, баба, вуйчо и така до 10 коляно, смятат, че те това трябва да учат. А има и изключително много, които просто не си знаят интересите и тук много приляга :"Интересът клади феса' тъй че... А ми се иска да чуя същия господин след 5 години така ли ще говори...
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право

Мнение от ShadowsInBlue »

chikchirik написа: Факт е :) Странното е,че напоследък не намирам много положители отзиви за тази професия сред практикуващите... Може би лустрото е вповече :) И все пак : успех на всички ,включително и на мен :)
Ама, ама... нали правото уж отваря всички врати? :cry:
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

hromatid написа:А ако правото е това, за което този господин го описва какво би казал за икономиката.Или пък може би трябва да ходим в Техническия ,където ще учим за жичкаджии.Неговото изказване за пореден път доказва ограниченото мислене и назадничавостта на българина .Правото е било, е , и ще бъде винаги много престижна специалност.Това е така, защото то ти дава много добра основа, върху която можеш да градиш и да учиш всякакви икономики,езици и т.н.А и на последно място, но не и по важностразбира се, това е наука, която те научава да мислиш рационално и да вземаш правилни решения в различни ситуации.Относно това, че имало много юристи-ако си кадърен и работиш с ентусиазъм и желание винаги ще бъдеш възнаграден подобаващо :cheers:

Много си прав.Трябва да гледаме по-оптимистично на нещата.В живота няма гаранции.Най-важното е да слушаме интуицията си :D
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

Моето мнение е,че всичко зависи от желанието и амбициите на даден човек. Ако има желание да се реализира и харесва професията си, вратите наистина ще се отворят, независимо дали говорим за юристи, лекари, финансисти или "жичкаджии".
А иначе, ако някой наистина си мисли, че същността на професията адвокат е ясно изразена в "Али Макбийл" , то значи има виждания за света, които са типични за дете на около 10 години.
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Във всяка професия човек може да се реализира или не, но разбира се идиличните мечти, че влезете ли потичат реки от мед и масло не са верни ( питайте някой приятел правист кой е Токушев :lol: )

Хахах оставете вие "Али Макбийл", в "Адвокатите от Бостън" какви са изроди :D :D
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Абе то всяка професия е кофти в началото...има н-брой такива като теб и си млад и неопитен...Не смятам,че има някой тук,който иска да стане адвокат ,защото харесва Алито или гледал Адвокатите от Бостън...на мен това нещо ми изглежда доста несериозно...И трябва да ви кажа,че след една стоматология например е много по-трудно да започнеш,тъй като трябва сам да си отвориш кабинет,да придърпваш пациенти и куп още неща..Така че няма лесно в старта на почти никоя професия...но сравненията със сериалчетата лично на мен ми изглеждат смешно...не сме на 5 години да не правим разлика м/у реалния и художествения свят !

На всички кандидат-студенти им пожелавам да учат това ,което искат и да постигнат всичките си цели :)
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
Policaikata
В началото бе словото
Специалност: ППООР

Мнение от Policaikata »

chikchirik написа:Да,разказа всъщност никак не е единичен случай :) Само исках малко да отворя очичките на кандидатстудентите ,които имат някаква нереална представа :) Хубаво е да са наясно :)
П.с. Лека вечер ,отивам на работа хаха :)
Да не би да се опитваш да откажеш бъдещата си конкуренция, поствайки мнението на този професионален юрист? :lol: :lol: :lol: Аз, като човек, който винаги е искал да учи право, който го приеха именно право и въпреки че се записа в АМВР, а не СУ, пак си учи това, ще се изкажа, че най-важно е призванието, колкото и изтъркано и глупаво да звучи. Ако не си готов да се занимаваш с нещо цял живот, защо аджеба го кандидатстваш? В България никоя професия не е лесна, човек трябва да има желание и амбиции, за да се движи напред, никой няма да го бута отзад. Най-силните пробиват, а мързеливите се оплакват колко малко печелели и как не е розово като по филмите. Розово със сигурност не е, но не е и черно.
Последно промяна от Policaikata на 17 Апр 2009, 18:07, променено общо 1 път.
Ръката на закона
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

Policaikata написа:
chikchirik написа:Да,разказа всъщност никак не е единичен случай :) Само исках малко да отворя очичките на кандидатстудентите ,които имат някаква нереална представа :) Хубаво е да са наясно :)
Да не би да се опитваш да откажеш бъдещата си конкуренция, поствайки мнението на този професионален юрист? :lol: :lol: :lol: Аз, като човек, който винаги е искал да учи право, който го приеха именно право и въпреки че се записа в АМВР, а не СУ, пак си учи това, ще се изкажа, че най-важно е призванието, колкото и изтъркано и глупаво да звучи. Ако не си готов да се занимаваш с нещо цял живот, защо аджеба го кандидатстваш? В България никоя професия не е лесна, човек трябва да има желание и амбиции, за да се движи напред, никой няма да го бута отзад. Най-силните пробиват, а мързеливите се оплакват колко малко печелели и как не е розово като по филмите. Розово със сигурност не е, но не е и черно.
Не,в никакъв случай не искам да отказвам който и да е :) А пък и би било глупаво някой ,който е решил да учи това (иска го и е убеден ,че с това желае да се занимава) да се откаже, ПОВЛИЯН ТОЧНО ОТ ТОВА МНЕНИЕ на професионален юрист :) :wink:
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аватар
Policaikata
В началото бе словото
Специалност: ППООР

Мнение от Policaikata »

chikchirik написа:
Policaikata написа:
Не,в никакъв случай не искам да отказвам който и да е :) А пък и би било глупаво някой ,който е решил да учи това (иска го и е убеден ,че с това желае да се занимава) да се откаже, ПОВЛИЯН ТОЧНО ОТ ТОВА МНЕНИЕ на професионален юрист :) :wink:
И аз така смятам :wink: Затова ми се видя малко безсмислен този пост с мнението, но това си е лично мое виждане :)
Ръката на закона
ilia_n
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от ilia_n »

опа какво 6те кажете бе хора какво ни 4ака тази година някакви предположения за темата???
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина

Мнение от ShadowsInBlue »

ilia_n написа:опа какво 6те кажете бе хора какво ни 4ака тази година някакви предположения за темата???
Аз залагам на "Гнус в периода 681-1945 "
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

hromatid написа:А ако правото е това, за което този господин го описва какво би казал за икономиката.Или пък може би трябва да ходим в Техническия ,където ще учим за жичкаджии.Неговото изказване за пореден път доказва ограниченото мислене и назадничавостта на българина .Правото е било, е , и ще бъде винаги много престижна специалност.Това е така, защото то ти дава много добра основа, върху която можеш да градиш и да учиш всякакви икономики,езици и т.н.А и на последно място, но не и по важностразбира се, това е наука, която те научава да мислиш рационално и да вземаш правилни решения в различни ситуации.Относно това, че имало много юристи-ако си кадърен и работиш с ентусиазъм и желание винаги ще бъдеш възнаграден подобаващо :cheers:

Пресижна, престижна, ама не е съвсем така. Айде питай някой човек за синоним на адвокат примерно и виж, дали няма да каже мошеник, лъжец или нещо от сорта. Иначе който разбира, знае, че е престижна.
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

ShadowsInBlue написа:
ilia_n написа:опа какво 6те кажете бе хора какво ни 4ака тази година някакви предположения за темата???
Аз залагам на "Гнус в периода 681-1945 "
Зашо пък "гнус" ? Не ти ли се нрави Средновековието .... Наистина е малко скучновато ...........
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
WEEVIL
В началото бе словото

Мнение от WEEVIL »

Тук го обърнахте на кой е любимият адвокатски сериал :salute:
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Bushmen написа:Във всяка професия човек може да се реализира или не, но разбира се идиличните мечти, че влезете ли потичат реки от мед и масло не са верни ( питайте някой приятел правист кой е Токушев :lol: )

Хахах оставете вие "Али Макбийл", в "Адвокатите от Бостън" какви са изроди :D :D
Че какво му е на Токушев? Много си е готин даже!
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”