Умствена девственост...
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
Re: Умствена девственост...
то хубаво има тъпи жени... ама... ама.... всичко е заложено от този мъжки свят.. дето се вика... не знам защо напоследък имам чувството, че светът се връща десетилетия назад в развитието си, като жените се опитват да се самоподчинят на някого, да не си тормозят много главиците и да си живеят спокойния живот, защото блаженни са незнаещите. от друга страна пък.. светът се напълни с простаци - където погледнеш простаци - един нормален човек не остана. смея да твърдя, че на младите господа доста им е паднал рейтинга, щом с най-голямо удоволствие разправят как са пребили някой само защото бил там или как, докато чакат някоя си да се изкъпе, по-добре да карат на ръчна... и все такива прекрасни неща, които вълнуват младежта. но за това е виновно единствено обществото...то създава култура, която може да превърне хората единствено в кухи лейки и празни маркучи, не задава елементарни жизнени устои, които са необходими, колкото и да се мислим за пичове, на които такива залъгалки не са необходими.
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Е, са кво име толкова на тъпите путки...Стига да не говорят са ок, а повечето по време на секс си траят. Кофтито е да се вържеш с някоя такава, защото тогава ....и секс не ти се прави, както съм имал не един случай.
Иначе за педалите, колкото повече , толква повече жени за мен
.
За обществото: затова съм асоциален алкохолик и мога да кажа ,ч еползата е по-голяма от безсмисления живот в блеене на стадото...
Иначе за педалите, колкото повече , толква повече жени за мен
За обществото: затова съм асоциален алкохолик и мога да кажа ,ч еползата е по-голяма от безсмисления живот в блеене на стадото...
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Добре де, може самите думи да са обърнати или да са други термини - интелигентност, умност, интелект, мозъчна активност... няма значение, важна е диференциацията, Ice Spirit.Ice_Spirit написа:Точно интелектът се развива, Кристо.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Приемам употребата на "омраза" само и единствено като комплимент в този случай. Благодаря.Kristo написа:Радвам се, че си го прочела, въпреки омразата, която струи от теб по повод този тип теми.Мила написа:Поредната вариация на тема "жените са тъпи пачи".
Честно казано, мразя подобни теми във форума, ама пък тази вечер ми е скучно.
....
Природното качество интелект също подлежи на развитие, но не пряко. Т.е. той се натрупва посредством житейски опит. "Умността" както я наричаш ти, са придобитите знания - те се натрупват предимно с четене на книжки.И умността и интелекта са 2 различни неща. Едното е заложено и не може да се развива наникъде (интелекта), а другото може само да се гради и надгражда. Нормално е, да има хора с различни нива на тези две качества.
Ето ти първото противоречие. Имаш поглед върху тъпите (нека използваме тази дума, за да ни е по-лесно) жени, но не и върху тъпите мъже. Защо? Защото "тъпотата" на жените е много по-забележима, очаквана и осмивана, че няма как да не бъде забелязана - у всяко девойче с определен имидж при комуникация се търси именно потвърждение на тази липса на "умност". Докато при мъжете едва ли не подобно отсъствие е оправдано и не се забелязва на първо време, а едва при по-задълбочено общуване.От друга страна, не казвам, че всички момичета са страдащи от умствена девственост, а една определена категория жени (сигурно и мъже, но няма как да знам за това, нямам наблюдения).
Знам, че става огромен цитат, но държа да присъства тук, за да отговоря на всички твърдения в него.Но не бих казал, че каквито жените - такива и мъжете. Напротив - независимо едни от други двата пола затъпяват. Верно има нагрухани мъжаги, дето горе са празни като мазето на дядо ми преди пенсия. Верно има и такива жени. Но това, че често се съчетават в двойка не е тенденция. Жени с умствена девственост, не са такива, защото такива се харесват. Нито умните, нито тъпите мъже харесват такива, но просто такива им се предлагат на "пазаря". Виждал съм доста умни мъже, с тъпи кравички да мучат покрай тях заради.... парите и възможностите им. Нали не мислите, че някоя от тях ше тръгне с комбайнер, с завършен 4 клас? Или с шлосер от завода за полупроводници в Исперих? А и мъжете не са по-долу, че избират такива жени... щото всички умни и красиви са предимно заети, това е логично. Но идеята ми беше, че не говори зле за мъжа, каква е жената му като умствен капацитет, говори зле ако той самия е зле. Както и не бива да оценяваме жената според мъжа до нея. Ей това вече е гадно...
Още докато са малки, на момиченцата им се набива в главичките, че имат само два житейски пътя - или да са красиви и с това да си изкарват хляба (разбирай го както искаш) или да бъдат умни и преуспели. Поотрасвайки, започват да забелязват, че категорията "красиви" получава някои бонуси - хубава кола, хубави дрехи, внимание от отсрещния пол, забавления, още от най-ранна (детска тук никак не е подходящо определение) възраст. Докато под "умна и преуспяла" се разбира жена на възраст около 35. Да, тя има хубава кола и хубави дрехи, но най-често е сама. Не се вихри всяка нощ по клубовете, защото на другия ден има работа за вършене и пари за печелене. Ти ако си пикла на 12, кой житейски избор ще предпочетеш?
Както и да е, Кристо, противоречиш си сам. Ще те цитирам, за да го докажа:
и1. Но не бих казал, че каквито жените - такива и мъжете.
Напротив. Прочети някоя и друга книжка/статия за феминизма. Там ще ти обяснят що е то патриархално общество и какви културни ценности вменява. А именно - мястото на жената е у дома, тя не трябва да е умна, а само да може да води светски разговор, да изглежда добре и да ражда деца. Абсолютно никакво друго поле за изява не й е достъпно.2. А и мъжете не са по-долу, че избират такива жени.
И ако 20в. е бил белязан от идеята за отърсване от подобни културни окови, то в началото на 21в. все повече жени доброволно се превръщат в куклите от миналото - характерно за които, както знае всяко хлапе, извадило главата на своето Барби, Лусинда и прочее пластмасов боклук, е липсата на мозък.
Знаеш ли какво е "стъклен таван"? Ако не, тичкай да провериш линка.
Та така, не таван, а стъклени кутии - или, или. Или си умствено девствена, но заобиколена от леснодостъпен лукс и внимание, или си показваш интелекта и... трябва сама да си изработиш всичко. И все пак - не е необходимо да си ТЪПА, за да избереш първата опция - достатъчно е да нямаш самоуважение, да те мързи и да искаш всичко наготово. А по една случайност (дали) точно в товва са ценностите на едно ново поколение - онова, което в момента си избира гимназия, онова, което не знае какво точно е преход, не знае какво точно са идеали, но знае всичко останало - защото е възпитано от Телевизията и Интернета, защото е израснало в свят, където, борейки се да оцелят и да сложат хляб на масата, родителите са забравили, че "не само с хляб се живее". Е, според теб какъв житейски избор имат тези деца? И по-скоро какъв ще направят?
Дали е един или са много, за мен няма значение. Проституцията си е проституция.В общи линии, курвалъка и умствената девственост са близки, но не са 1 и също нещо. За да си курв@ не е необходимо да си тъпа, и обратното. Има си тъпи момичета, които си държат на положението и не хойкат по мъже... а са само с 1 заради самия него... демек заради колата, телефона му, заплатата му...
А това за кучките - не е необходимо да се събуждаш с бълхи, ако си ветеринар и си лягаш с кучки... просто въпрос на характер. Не всеки които ходи с тъпа пача е тъп пач... демек...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Мила, много си права, ама с някои неща не съм съгласен. И аз съм на мнение, че интелектът не се развива, амо е нещо, което си съществува като даденост. Въпросът е от него да има някаква практическа полза. Ще те цитирам по памет, че тъпотията на жената се забелязва много по лесно от мъжката такава. Еми, не е така. В днешни дни на едно момиче му стига да е красиво и натокано, за да изкласи в почти всяко отношение. Кой ти гледа интелект и душевност. Те не са на показ. Един мъж обаче не трябва да е красив и натокан, разбира се, ами да притежава качества, от които има някаква практическа полза и ако той няма достатъчно мозък за елементарни неща, това е смешно. Жалко, че в последно време нашето общество е твърде толерантно към "мъже", които принципно не могат да завият една крушка, но пък си скубят веждите, гримират се и т.н. Та, за да не бягам от темата да извлека една есенция: интелектът на жените се приема от повечето хора едва ли не като бонус(аз не съм от тия хора), докато един мъж, ако е тъп, това си се показва от всичко.
Едит: сега акто си го чета това и някакси не става съвсем ясно, какво искам да кажа, ама оставяш впечатление на умно момиче и ще го схванеш.
Едит: сега акто си го чета това и някакси не става съвсем ясно, какво искам да кажа, ама оставяш впечатление на умно момиче и ще го схванеш.
Ники, разбирам те исъм съгласна с това за приемането на ителекта като бонус. Именно
- много по-лесно е да приемеш, че красивото, натокано момиче е тъпо. И търсейки тази тъпота да я видиш.днешни дни на едно момиче му стига да е красиво и натокано, за да изкласи в почти всяко отношение. Кой ти гледа интелект и душевност.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
la douleur exquise
аз пък се чудя що ни е нова "терминология", като си имаме вече утвърден, признат и дълбокосмислен израз(куха лейка). Аман от пишман-езиковедиKristo написа:Днеска се чудих, какъв термин да използвам за т.нар "кухи лейки" с които е залята страната ни. Знаете...
за лингвист не ставаш! търси си друго амплоа!Kristo написа: Да, така стигнах до идеята за "умствената девственост".
целият пролог е излишен според мене. Признай си, че не си се чудел, а идеята те е осенила, докато си слънчасвал в 280, съзерцавайки или още по-лошо - слушайки някоя мома, вписваща се в категорията, която визираш, използвайки тоя изпразнен от смисъл израз(умствена девственост)
Дразни те меркантилността на жените по простата причина, че не можеш да си осигуриш секс от жена по тоя начин... просто, защото не можеш да си го позволиш...
не те дразни толкова ограничеността...
Питам защо ви са умни жени. Че шах ли ше играете с тях?!или заедно ше си четете книжки и после ше обсъждате слабостите на сюжета?! или ше се надпреварвате кой пръв ше реши биквадратното с две неизвестни?!
за един мъж е достатъчно една жена да бъде красива и толкова. даже не толкова да бъде красива, а да показва женственост, загриженост, топлота... такива работи
Друг е въпросът, че за на някои от жените не им е достатъчно просто да бъдат красиви... те искат и да са самостоятелни... ма тва си е тяхна работа... аз не мога да ги разбера...
та от горното съвсем закономерно излиза, че за една жена, от тоя тип(амбициозна) е съвсем нормално да коментира, да с възмущава, да плюе против другия тип - тоя, който Кристо творчески нарече "умствено девствени"... Ма за един мъж да е нормално?! Тука тря'а да има некакъф проблем...
Мене ми е се тая кви жени или мъже има...Горе ви поздравих с един петричанин, който се вихреше в биг брадър 2(азе съм си куха лейка и гледам риалита)... да твърдиш, че жените са кухи лейки, а за мъжете "да нямаш наблюдение", говори за неподготвеност да се говори по зададения проблем... кой го постави въпроса,
че забравих(девствена съм, затова
бих ви почерпила и с още, ма рискувам да засегна някои индивиди.
Абсолютно съгласна. Имам една приятелка от УНСС, с която обожавам като седна някъде на кафе да подхвана темата за фон дьо тен-и, спирали, парцалки и обувки... И естествено да следя реакцията на околните, докато разпалено дискутираме по тия проблеми... тия около нас определено си мислят, че сме кухи лейки(девствеността не е толкова очебийнаМила написа: много по-лесно е да приемеш, че красивото, натокано момиче е тъпо. И търсейки тази тъпота да я видиш.
Определено!Kristo написа: А вие следвате ли тази мода?
на тебе кво ти пречи?
la douleur exquise
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Хехе, евала! Нещо подобно си мисля и аз всеки път, когато видя това противно заглавие! "Умствена девственост", пф! Наистина рядко ужасна колокация!!!fak написа:за лингвист не ставаш!
а това означава ли,че като жената достигне възраст,когато не е чак толкова привлекателно просто,защото е стара,тогава мъжът какво прави?Ами намира си любовница.Ти от тези жени ли искаш да бъдеш?един мъж е достатъчно една жена да бъде красива и толкова. даже не толкова да бъде красива, а да показва женственост, загриженост, топлота... такива работи
Иначе за всичко друго което каза.....само една дума от мен...АМИН!!!
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Ще ме прощавате, ама нямам време и нерви да отговарям на всички. Пък и не искам да влизаме в разни дискусии на дребно. Просто си изказах мнението по темата, и ви я завещах да си кажете вашето, за което съм благодарен. Не насочвайте мненията си към мен, няма да си променя възгледите, просто ще приема вашите като алтернатива.
А колкото до заглавието - мен си ме кефи, трудих се доста за да го измисля и да структурирам тезата си, така че поне заради това заслужавам респект и поклон. Останалото вече са възгледи...
А колкото до заглавието - мен си ме кефи, трудих се доста за да го измисля и да структурирам тезата си, така че поне заради това заслужавам респект и поклон. Останалото вече са възгледи...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Интересно ми е само защо битува мнението, че когато една жена иска да е самостоятелна задължително трябва да е самотна, нещастна и феминизирана до немай къде, а когато мъжът иска (и трябва) да е самостоятелен успява и да поддържа близост с индивид от другия пол. И не клишетата с домакинска работа, деца и прочие не ме убеждават в мисленето за жената като за жертва, поради простата причина, че когато двама души са решили да градя живота заедно, то подобни клишета са преодолими.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
умствена девственост..... мисля си за възможния термин умствена мъжественост и ми става смешно... 
- Reaver
- Да живей словото
- Специалност: История (СУ)
- Курс: втори
Само да отбележа в древна Месопотамия проституцията е била една от най - уважаваните професии , докато това да си бард или артист една от най - долнопробните.
В Рим жените не са имали собствени имена ,а просто са били с номера.Пример : Прима Окатавия или Секунда Октавия , или нещо от сорта.
П.С. Не можах да се сдържа , втори семестър при Мукарзел и първи при Митов.
В Рим жените не са имали собствени имена ,а просто са били с номера.Пример : Прима Окатавия или Секунда Октавия , или нещо от сорта.
П.С. Не можах да се сдържа , втори семестър при Мукарзел и първи при Митов.
S.D.M.F.
Бавария написа:Абе т'ва Тери Пратчет е егаси тъпата книга