Джеймс, ако те интересува кои са Зелените, в сайта на партията има снимки и информация за част от тях, също така можеш да ги срещнеш на живо на щандовете, описани в първия пост на yas и да си поприказваш с тях надълго и нашироко. Аргументи "против" няма - никой не крие кой е.
Зелените
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Зелените
yas, това ти ли си? Уоу.
Джеймс, ако те интересува кои са Зелените, в сайта на партията има снимки и информация за част от тях, също така можеш да ги срещнеш на живо на щандовете, описани в първия пост на yas и да си поприказваш с тях надълго и нашироко. Аргументи "против" няма - никой не крие кой е.
~ Кътчето ~
Много хитро- когато събират подписи "за Странджа" и т.н. другите наболели екологични теми, а не казват на тия, които се подписват, че им трябват за избори. Жалко, според мен, че има толкова доверчиви хора.
Knights of the Cross
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Една такава партия може да управлява само заедно с компетентни политически сили - коалиционно правителство, в което "Зелените" да овладеят тези министерства, които са свързани с екологичните им цели. Всякакви други хипотези на "зелено" управление биха били природозащитнически експерименти.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Съгласен съм и не само експерименти, а и услуга, осъзната, или не, за тройната коалиция.
Knights of the Cross
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Изобщо няма такова нещо!!!! Ти минавал ли си през щандовете, преди да ги приказваш такива работи?Tommy написа:Много хитро- когато събират подписи "за Странджа" и т.н. другите наболели екологични теми, а не казват на тия, които се подписват, че им трябват за избори. Жалко, според мен, че има толкова доверчиви хора.
Има подписки за Странджа и Витоша, но те нямат нищо общо с подписките за изборите. Хората на щанда връчват подписките и изрично казват за какво са те. "Трябва ни подкрепа да се явим на изборите", а не "Ей едно екологично нещо тука разпиши". Обясняват всичко на тия, дето подписват. Да не мислиш, че лесно се навиват хората да подписват каквото и да било? И най-малкото, пише си с огромни букви на всяка подписка за какво е.
Томи, тройната коалиция краде гори и ниви и унищожава природа. Тройната коалиция ненавижда Зелените, защото й се бъркат в кражбите, протестирайки срещу безобразията им.
~ Кътчето ~
Съгласен съм, обаче дори "Зелените" да не са платена опозиция на тройната коалиция, когато се явяват самостоятелно на избори, техните гласове пълнят гушите на БСП, защото, в голямата си част, са от хора, които не са ги предпочели за сметка на комунистите, ДПС, или НДСВ.Шепот написа:Изобщо няма такова нещо!!!! Ти минавал ли си през щандовете, преди да ги приказваш такива работи?
Има подписки за Странджа и Витоша, но те нямат нищо общо с подписките за изборите. Хората на щанда връчват подписките и изрично казват за какво са те. "Трябва ни подкрепа да се явим на изборите", а не "Ей едно екологично нещо тука разпиши". Обясняват всичко на тия, дето подписват. Да не мислиш, че лесно се навиват хората да подписват каквото и да било? И най-малкото, пише си с огромни букви на всяка подписка за какво е.
Томи, тройната коалиция краде гори и ниви и унищожава природа. Тройната коалиция ненавижда Зелените, защото й се бъркат в кражбите, протестирайки срещу безобразията им.
Ето защо тройната коалиция има нужда от подобни партии и "Зелените", в случай, че не се включат в дясна предизборна коалиция, излиза, че са против нея.
Knights of the Cross
За съжаление е така, но не е лесно да се осъзнае, а по-късно и да се признае от участниците в това "Гражданско позорище". Затова по-горе писах, че навсякъде т.нар. зелени са апендикси на червените... 
-
Andrey Kovatchev
- В началото бе словото
- Специалност: екология
- Курс: завършил
ЗЕЛЕНИТЕ - реалната демокрация
www.bulgariangreens.org
С цялото си уважение, към тези които смятат,че единствената алтернатива на комунистите са тези които са в "десния" съюз. Аз съм зам. председател на ЗЕЛЕНИТЕ и бих попитал тези които смятат, така следното. Доколкото си спомням до последно за този съюз се спрягаха партии, като БНД например. Иначе казано тимаджии, като Борислав Ралчев, Яни Янев. Само това, че няма ясно разграничение от тях, вече е проблем за всеки, който не е червен. Както и да е - ЗЕЛЕНИТЕ решиха на национално събрание да се явят самостоятелно, като партия, но заедно с всички които искат радикална промяна. Понеже основната политическа кампания е тази за Връщане държавата на гражданите - изграждане на обществена платформа за преинсталиране софтуера на държавата, към граждански контрол, участие на гражданите във вземането на решения и пряка демокрация. Защото такава промяна е единственото нещо, което може да спре олигархията.
Иначе СДС и ДСБ бяха единсвтените партии, които се отнесоха с цялата сериозност, към тази кампания. Аз само бих казал, че искрено се надявам те да не се свържат в "елементи", като БНД или да сложат в програмите си поредните "олиграхични" делавери - като продажбата на държавни гори. И ако стане така да се срещнем в следващият парламент.
Знаете ли кога аз престанах да гласувам за онова СДС - когато през 2000 година те продадоха Пирин на червената мафия. Когато мафията влизаше безпроблемно с пищовите за да тормозят държавните служители. Когато цялата медийна среда се нахвърли върху "продажните еколози". Всичко това стана в края на Костовото управление. А на този свят трябва да се носи лична отговорност.
Аз лично реших да се заема с политика, именно заради липса на алтернатива и заради липса на предствителство на стремежа за радикална промяна към граждански контрол и управление. Стремеж вече узрял в доста среди, включително и сред природозащитниците.
Който смята, че има друга "рецепта" за преборване с червената олигархия да я предложи.
А кого мразят червените олигарси най-много - ще познаете по тяхното мълчание
Андрей
С цялото си уважение, към тези които смятат,че единствената алтернатива на комунистите са тези които са в "десния" съюз. Аз съм зам. председател на ЗЕЛЕНИТЕ и бих попитал тези които смятат, така следното. Доколкото си спомням до последно за този съюз се спрягаха партии, като БНД например. Иначе казано тимаджии, като Борислав Ралчев, Яни Янев. Само това, че няма ясно разграничение от тях, вече е проблем за всеки, който не е червен. Както и да е - ЗЕЛЕНИТЕ решиха на национално събрание да се явят самостоятелно, като партия, но заедно с всички които искат радикална промяна. Понеже основната политическа кампания е тази за Връщане държавата на гражданите - изграждане на обществена платформа за преинсталиране софтуера на държавата, към граждански контрол, участие на гражданите във вземането на решения и пряка демокрация. Защото такава промяна е единственото нещо, което може да спре олигархията.
Иначе СДС и ДСБ бяха единсвтените партии, които се отнесоха с цялата сериозност, към тази кампания. Аз само бих казал, че искрено се надявам те да не се свържат в "елементи", като БНД или да сложат в програмите си поредните "олиграхични" делавери - като продажбата на държавни гори. И ако стане така да се срещнем в следващият парламент.
Знаете ли кога аз престанах да гласувам за онова СДС - когато през 2000 година те продадоха Пирин на червената мафия. Когато мафията влизаше безпроблемно с пищовите за да тормозят държавните служители. Когато цялата медийна среда се нахвърли върху "продажните еколози". Всичко това стана в края на Костовото управление. А на този свят трябва да се носи лична отговорност.
Аз лично реших да се заема с политика, именно заради липса на алтернатива и заради липса на предствителство на стремежа за радикална промяна към граждански контрол и управление. Стремеж вече узрял в доста среди, включително и сред природозащитниците.
Който смята, че има друга "рецепта" за преборване с червената олигархия да я предложи.
А кого мразят червените олигарси най-много - ще познаете по тяхното мълчание
Андрей
Аз смятам така. Преговори с БНД засега няма, а тези с вас, ако не се лъжа, бяха провалени от ваша страна. Добра борба с тройната коалиция, не мислиш ли?Andrey Kovatchev написа:С цялото си уважение, към тези които смятат,че единствената алтернатива на комунистите са тези които са в "десния" съюз. Аз съм зам. председател на ЗЕЛЕНИТЕ и бих попитал тези които смятат, така следното. Доколкото си спомням до последно за този съюз се спрягаха партии, като БНД например. Иначе казано тимаджии, като Борислав Ралчев, Яни Янев. Само това, че няма ясно разграничение от тях, вече е проблем за всеки, който не е червен. Както и да е - ЗЕЛЕНИТЕ решиха на национално събрание да се явят самостоятелно, като партия, но заедно с всички които искат радикална промяна. Понеже основната политическа кампания е тази за Връщане държавата на гражданите - изграждане на обществена платформа за преинсталиране софтуера на държавата, към граждански контрол, участие на гражданите във вземането на решения и пряка демокрация. Защото такава промяна е единственото нещо, което може да спре олигархията.
Първо, защото може би не Костов лично е продал Пирин, второ, защото не всички еколкози са неподкупни, трето, защото помня една Зелена партия, малко след това, която приемаше предложения от БСП. Трето, по времето, за което говориш, медийната среда се нахвърляше върху ОДС с всички сили. Четвърто никой обективен човек не отрича грешките на ОДС, а ги подкрепя, защото мисли рационално и не се хвърля на следващите нови, които възприема за поредните, които със сигурност без един специалист в политиката, ще оправят държавата с митинги.Andrey Kovatchev написа:Знаете ли кога аз престанах да гласувам за онова СДС - когато през 2000 година те продадоха Пирин на червената мафия. Когато мафията влизаше безпроблемно с пищовите за да тормозят държавните служители. Когато цялата медийна среда се нахвърли върху "продажните еколози".
Те мълчат, защото няма какво да кажат и защото когато кажат нещо, обикновено се излагат. Обаче не се заблуждавай- в случай, че вече не са ви купили, докато не влезете в силна коалиция, за да имате основание да искате министествата, които помагат на каузата им, вие не сте реална заплаха за тях. Ако толкова силно ги искахте, щяхте да водите преговори за предизборна коалиция.Andrey Kovatchev написа:А кого мразят червените олигарси най-много - ще познаете по тяхното мълчание
Андрей
Knights of the Cross
-
Петко Ковачев
- В началото бе словото
- Специалност: икономика
Здравейте. Не разбирам защо трябва да се поставя въпросът по начин, че "Зелените" са длъжни да отидат на предизборна коалиция с този или онзи. Първо - докато ние имаме ясна кауза и ако щете - идеология, много искам да видя носителите на дясната кауза или идеология (за лявата не говоря, те не са ми интересни в политически план). Някой може ли да ми посочи име, освен Мартин Димитров, който е десен по образование и разбирания и Иван Костов, който е доказал, че действа дясно в повечето случаи (но не всички, имам ясни спомени от подобни случаи от управлението 1997-2001)? Какво е дясното на останалите, къде са го написали или защитили в икономически и социален план? Второ - в СДС съм бил от 1989 г. докато стана единна партия и имам много повече въпроси към "десните" за уточняване от тяхна страна, отколкото те могат да имат към нас. И доколкото смятам, че съм си научил урока от това да те "прекарват своите", не бих отишъл на коалиция от типа: "Да се разберем за 4-5 неща, за останалото ще видим после". Няма "после"; казал съм го пред колегите и ще защитавам подобна позиция: коалиция се прави с договор в който са уточнени всички подробности (по германски модел, после възприет и в други страни) за това какво ще се прави и какво - не. Споразумението на СДС и ДСБ е прекалено общо и постно, за да гарантира сигурност, че целите ще бъдат общи и СЛЕД победата. Трето - нека да не говорим автоматично за "специалисти в политиката". Защото и нас са ни били с големи тояги в тая пуста политика, макар и без да сме били пряко в нея. Но знаем и другата политика, в по-нормални държави, за разлика от много домашни "специалисти". И сме готови да поемем риска от по-радикални промени, които други не направиха и не искат да правят: реформа на съдебната система, административно-териториална реформа, реформа на министерствата, на управлението на държавната собственост, на държавните агенции, на президентската институция, на Народното събрание. И накрая - критиците ни ще се съгласят, че не можем веднага да се "пришием" към когото и да било преди да се види колко можем и струваме самите ние. Защото е добре да си знаеш силата, макар че някои биха казали, че докато всички мислят, че имаме сила, можем да договорим повече.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Просто доста от хората тук оставаме с впечатление, че вашата партия се интересува само от екологични проблеми. Те са важни, но не са най-важното.
-
Andrey Kovatchev
- В началото бе словото
- Специалност: екология
Аз от името на моето НПО (Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, от 1991-2 г съм там) съм работил много с хора от СДС - ДСБ (предимно когато не са власт обаче). Например Манева. Така, че не съм от хората, които ще прекъснат изцяло контактите с тях. Но има нещо просто. Първо ние ясно сме ЗЕЛЕНИТЕ - това е нещо различно от това да си просто десен или просто ляв (в ервопейския смисъл на тези думи). Петко е прав - ние имаме ясно очертана идеология. Докато например нашите евентуални партньори не са категорични за постигане енергийна самостоятелност на домакинствата и сградите - няма как да сме заедно. Има обаче голям брой точки. Например само преди 2 месеца с гласовете на ДСБ и БСП се остави възможността в България да се добива злато с цианиди. Бизнес много опасен за здравето и околната среда, бизнес с мизерна добавена стойност за местните хора - основно бизнес на едрите и социално и обществено безотгворни мултинациоални компании. Е ЗЕЛЕНИТЕ сме с ясна идеология, която определено е по-скоро близка до тази на християн демократите, за разрвитието на средната класа и дребните производители, като се имат в предвид темите за устойчивостта (икономическа, екологическа и социална), отколкото до консерваторите и големите компании. Но къде са ДСБ, които оставиха тази опасна технология да застрашава всичко това (къде са БСП е ясно, поне от гледна точка на европейските критерии).
Второ - съжалявам, ние ръководствотона ЗЕЛЕНИТЕ, поставихме въпроса за да не се затваря вратата напълно за преговори за една обща про-европейска коалиция (при всички точки, което петко каза за конкретиката на едно споразумение), но събранието беше категорично. Това е проблема с недоверието, което вече е изградено. И повярвайте, проблема не е мой и на ЗЕЛЕНИТЕ. Така, че осъзнайте го и мислете какво трябва да се направи. Едно е сигурно - преодоляването му за Вас минава през нови лица - искате или не искате.
Затова, че ЗЕЛЕНИТЕ се интересуват само от "тревички и гущерчета" (имаше един общински съветник в Кресна, който каза навремето "Абе какви гущери пазите там да не изчнат бре. Не сте ли чували за еволюция. Неприспособените изчезват"). Да прекарвате ЗЕЛЕНИТЕ през пропагадния образ/и за "еколозите" сътворен/и в лабораториите на ДС още през 80-те години (много от тях създадени и ползвани от мултинационалните компании)- извинявайте ама какви анти-комунисти сте бре. Да ви ги кажа ли тези пропагадни образи: "платените еколози", "еколозите защитващи интересите на чуждите (импрериалистически) интереси на ски, морски курорти, компании, и т.н.; "лудите еколози" дето само зелените ливади ги интересуват. Знаете ли че 80-те години в часовете по политикономия са преподавали (сигруно го знам за Пловдивския унивесритет), че най-големите варгове на народа и опасност комунизма са синдикатите и еколозите. И че за да бъдат борени, трябва да се правят дублиращи контролирани организации, да се инфилтрират агенти, и да се гради негативен образ. Та мили мои, недолюбващи зеленото, повтаряйте си ченгеджийските клишета (съжалявам, че не съм предизборно мил).
Е по отношение на това как ще борим ламята. Заедно да. Но само с тези, които са готови да променят държавата - да се преинсталира софтуера за да се въведе граждански контрол и пряко участие във решенията. Защото това е начина за промяна. Така, че ние заявихме своята посока съвсем официално. СДС и ДСБ ни чуха. Но ги чакаме да заяват и те своята посока по този проблем. И дано да не чакаме Годо.
Андрей, ЗЕЛЕНИТЕ
Второ - съжалявам, ние ръководствотона ЗЕЛЕНИТЕ, поставихме въпроса за да не се затваря вратата напълно за преговори за една обща про-европейска коалиция (при всички точки, което петко каза за конкретиката на едно споразумение), но събранието беше категорично. Това е проблема с недоверието, което вече е изградено. И повярвайте, проблема не е мой и на ЗЕЛЕНИТЕ. Така, че осъзнайте го и мислете какво трябва да се направи. Едно е сигурно - преодоляването му за Вас минава през нови лица - искате или не искате.
Затова, че ЗЕЛЕНИТЕ се интересуват само от "тревички и гущерчета" (имаше един общински съветник в Кресна, който каза навремето "Абе какви гущери пазите там да не изчнат бре. Не сте ли чували за еволюция. Неприспособените изчезват"). Да прекарвате ЗЕЛЕНИТЕ през пропагадния образ/и за "еколозите" сътворен/и в лабораториите на ДС още през 80-те години (много от тях създадени и ползвани от мултинационалните компании)- извинявайте ама какви анти-комунисти сте бре. Да ви ги кажа ли тези пропагадни образи: "платените еколози", "еколозите защитващи интересите на чуждите (импрериалистически) интереси на ски, морски курорти, компании, и т.н.; "лудите еколози" дето само зелените ливади ги интересуват. Знаете ли че 80-те години в часовете по политикономия са преподавали (сигруно го знам за Пловдивския унивесритет), че най-големите варгове на народа и опасност комунизма са синдикатите и еколозите. И че за да бъдат борени, трябва да се правят дублиращи контролирани организации, да се инфилтрират агенти, и да се гради негативен образ. Та мили мои, недолюбващи зеленото, повтаряйте си ченгеджийските клишета (съжалявам, че не съм предизборно мил).
Е по отношение на това как ще борим ламята. Заедно да. Но само с тези, които са готови да променят държавата - да се преинсталира софтуера за да се въведе граждански контрол и пряко участие във решенията. Защото това е начина за промяна. Така, че ние заявихме своята посока съвсем официално. СДС и ДСБ ни чуха. Но ги чакаме да заяват и те своята посока по този проблем. И дано да не чакаме Годо.
Андрей, ЗЕЛЕНИТЕ
-
Lili Kostova
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
Аз съм от хората, които са при Зелените, защото не съм харесвала друга партия преди това. А съм далеч от идеята, че ще опазим Странджа, Карадере, Рила и Пирин, без да обуздаем момчетата с червени куфарчета. Или че ще развиваме възобновяеми енергийни източници, без да прекъснем топлата връзка между българската и руската енергийна мафия. Сигурна съм, че и други хора са като мен. Нека си изградим лице като партия - пък после ще мислим за сътрудничество с други. Твърде сме млади още, за да приставаме на някого.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Относно "Зелените"...мога да кажа, че идеята Ви е доста симпатична...
НО не мисля, че участието Ви на избори е полезно...
...малко ми се струва, че функцията на кажи речи всички партийки които искат да участват във вота (но им е ясно, че 4% няма да хванат)
а) ще спечелят от държавната субсидия
б) ще спечелят от евентуална благодарност (във парични измерения) от партията - столетница за туй, че изяжда процентите на десния алианс и ГЕРБ...
Честно..не съм много наясно с промените в избирателния закон...по едно време обаче Първанов имаше някаква инициатива за закон, според който се закриват партии които не изкарат (еди колко си) процента на изборите...
...с две думи...като не се подпиша може да Ви направя и услуга
Преди няколко месеца ми попадна някакво еко-химикалче направено само от рециклирани продукти...
Тва беше сууупер готина идея...свежа и представяща движението/сдружението/партията/идеята по много оригинален начин...
...ОБАЧЕ, когато реших да пусна един подпис на Орлов мост...ме посрещнаха със същите пластмасови/замърсяващи/гадни/токсични химикалки дето ги продават на всякъде....това ме отказа...
По простата причина, че се осъмних колко "Зелени" са "Зелените"
...та с всички тия опити за разсъждения по-горе искам да разбера...в крайна сметка "Зелените"...Зелени ли са...или просто всичко е бизнес...
НО не мисля, че участието Ви на избори е полезно...
...малко ми се струва, че функцията на кажи речи всички партийки които искат да участват във вота (но им е ясно, че 4% няма да хванат)
а) ще спечелят от държавната субсидия
б) ще спечелят от евентуална благодарност (във парични измерения) от партията - столетница за туй, че изяжда процентите на десния алианс и ГЕРБ...
Честно..не съм много наясно с промените в избирателния закон...по едно време обаче Първанов имаше някаква инициатива за закон, според който се закриват партии които не изкарат (еди колко си) процента на изборите...
...с две думи...като не се подпиша може да Ви направя и услуга
Преди няколко месеца ми попадна някакво еко-химикалче направено само от рециклирани продукти...
Тва беше сууупер готина идея...свежа и представяща движението/сдружението/партията/идеята по много оригинален начин...
...ОБАЧЕ, когато реших да пусна един подпис на Орлов мост...ме посрещнаха със същите пластмасови/замърсяващи/гадни/токсични химикалки дето ги продават на всякъде....това ме отказа...
По простата причина, че се осъмних колко "Зелени" са "Зелените"
...та с всички тия опити за разсъждения по-горе искам да разбера...в крайна сметка "Зелените"...Зелени ли са...или просто всичко е бизнес...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ