И как да я разпечатаме на две отделни страници или на една от двете страни?
Стипендии във ФМИ
Модератори: Methuselah, thegirl
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
Re: Стипендии във ФМИ
Молбата за стипендиите нали можем да си я разпечатаме и направо да я дадем попълнена, а не да чакаме от Учебния отдел да ни даде формуляр и тогава да си я попълним ?
- Miss Piggy
- В началото бе словото
- Курс: първи
Както сте видели, излезе класацията за стипендиите. Имам един въпрос към тези, които са си патили вече от това: Какво правим, когато балът ни стига за стипендия, обаче чертата е над нас понеже името ни започва с една от последните букви на азбуката? Ясно ми е , че бройката е фиксирана, обаче не е ли това един вид дискриминация - да определят кой да взема стипендия по това какво му е името?

"И тъй както умопомрачението в един висш смисъл е начало на всяка мъдрост,то шизофренията е начало на всяко изкуство"
Херман Хесе
Херман Хесе
- Methuselah
- Легендарен флуудър
И на мен ми е тера странно това. Най-добре питай в 111Miss Piggy написа:Както сте видели, излезе класацията за стипендиите. Имам един въпрос към тези, които са си патили вече от това: Какво правим, когато балът ни стига за стипендия, обаче чертата е над нас понеже името ни започва с една от последните букви на азбуката? Ясно ми е , че бройката е фиксирана, обаче не е ли това един вид дискриминация - да определят кой да взема стипендия по това какво му е името?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
[изтрито от автора]
Последно промяна от leia_loves_cats на 21 Апр 2009, 08:59, променено общо 1 път.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- nelicquele
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Имам аз едно запитване за стипендиите.
Винаги ли се е процедирало по следния начин: Подредени са хората от специалността по успех и азбучен ред, и тия, дето имат успех, достатъчен да вземат стипендия /макар и минимален, е достатъчен/, само че имащи нещастието да носят имена, започващи с няква буква, намираща се по-нататък в азбуката, получават не стипендия, ами един голям среден пръст?
Лично аз намирам тази практика за адски малоумна и, най-малкото, не особено справедлива. В крайна сметка, с главни букви в правилника пише, че се дава стипендия за УСПЕХ.
Винаги ли се е процедирало по следния начин: Подредени са хората от специалността по успех и азбучен ред, и тия, дето имат успех, достатъчен да вземат стипендия /макар и минимален, е достатъчен/, само че имащи нещастието да носят имена, започващи с няква буква, намираща се по-нататък в азбуката, получават не стипендия, ами един голям среден пръст?
Лично аз намирам тази практика за адски малоумна и, най-малкото, не особено справедлива. В крайна сметка, с главни букви в правилника пише, че се дава стипендия за УСПЕХ.
'Just I and the poetry of the night, now forever one..
The ensemble of silence plays so beautiful for me..'
The ensemble of silence plays so beautiful for me..'
- DayDream
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Както много други неща във факултета....затова се разправяй с отдел студенти ако си ощетена!Лично аз намирам тази практика за адски малоумна и, най-малкото, не особено справедлива.
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
- leia_loves_cats
- Да живей словото
[изтрито от автора]
Последно промяна от leia_loves_cats на 21 Апр 2009, 08:59, променено общо 1 път.
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Има начин ,сменете си името наприме ако сте се казвали Иван го сменете на _Иван и така ще сте 1-ви в списъка.
-
dorianna
- В началото бе словото
- Курс: втори
Аз имам малък въпрос: защо в класацията за стипендии на сп. Информатика влизат и магистрите? Или хората с номера мХХХХХ не са магистри? И нормално ли е успехът да е скочил с почти половин единица от миналата година по това време? Изобщо, има ли шанс нещо да не е наред с класацията и да го оправят? Защото класация за 2007/2008 с включени магистри и размер на стипендията 240лв, и с успех за Информатика 5.45 не ми се вижда нормално... Ако някой може да ми обясни, ще съм благодарна :}
Fairy tales, the stuff like dreaming. The problem is, fairy tales don't come true.
- leia_loves_cats
- Да живей словото
[изтрито от автора]
-
dorianna
- В началото бе словото
Благодаря ти за подробния отговор, определено придава някакъв смисъл на нещата.
Само че все още не мога да разбера защо предишните два семестъра не са влизали магистри в класацията на бакалаврите и защо няма магистри в класацията на приложна математика, след като има такава категория? (утре със сигурност ще проверя дали не влизат, но съм почти убедена). И освен това си мисля, че не са увеличили бройките за стипендия - в момента са 115, а отново сериозно подозирам, че и миналия семестър бяха приблизително толкова...
Като цяло, явно има някакви промени в реда за класация, които аз обаче не намерих изрично написани никъде. Каквото-такова. Само че ме човъркат разни такива подробности.
А и аз също не смятам, че миналогодишните минимални успехи могат да служат за някакво сравнение, но успехът е качен толкова много от магистрите - понеже гледах и пълния списък на всички, подали документи, ако ги нямаше магистрите, щеше да е доста по-нисък.
Само че все още не мога да разбера защо предишните два семестъра не са влизали магистри в класацията на бакалаврите и защо няма магистри в класацията на приложна математика, след като има такава категория? (утре със сигурност ще проверя дали не влизат, но съм почти убедена). И освен това си мисля, че не са увеличили бройките за стипендия - в момента са 115, а отново сериозно подозирам, че и миналия семестър бяха приблизително толкова...
Като цяло, явно има някакви промени в реда за класация, които аз обаче не намерих изрично написани никъде. Каквото-такова. Само че ме човъркат разни такива подробности.
А и аз също не смятам, че миналогодишните минимални успехи могат да служат за някакво сравнение, но успехът е качен толкова много от магистрите - понеже гледах и пълния списък на всички, подали документи, ако ги нямаше магистрите, щеше да е доста по-нисък.
Fairy tales, the stuff like dreaming. The problem is, fairy tales don't come true.
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Добре,защо списъците са сменени ,това е подмяна на вота както бяхме с 5,50 сега станахме с 5,54 .Защото е така? Сега тези с 5,50 ще взимат ли?
- leia_loves_cats
- Да живей словото
[изтрито от автора]
-
dorianna
- В началото бе словото
Не, нямам списъци от преди. Мога да кажа само по лични спомени - миналия семестър взимах с успех 5.27, по-миналия не си спомням, но един колега взимаше с 5.00. Преди това бях първи семестър на първи курс :}
Всъщност, от няколко дни се ровя за всякаква информация, която би обяснила нагледно и просто защо успехът е толкова висок, но няма нищо. Абсолютно нищо. Нито списъци, нито бройки, нито срокове... Или поне са толкова старателно скрити, че ми беше невъзможно да стигна до тях. Не знам... нямам намерение да протестирам или каквото и да било - след като класацията е такава, добре. Но ме тормози тази липса на информация и, както казах вече, разни подробности, които мисля, че трябва да са иначе. Затова питах :}
Всъщност, от няколко дни се ровя за всякаква информация, която би обяснила нагледно и просто защо успехът е толкова висок, но няма нищо. Абсолютно нищо. Нито списъци, нито бройки, нито срокове... Или поне са толкова старателно скрити, че ми беше невъзможно да стигна до тях. Не знам... нямам намерение да протестирам или каквото и да било - след като класацията е такава, добре. Но ме тормози тази липса на информация и, както казах вече, разни подробности, които мисля, че трябва да са иначе. Затова питах :}
Предишните семестри стипендия получаваше всеки един от 3,82 студенти / за ФМИ броят беше 356/, сега промениха -стипендия получава всеки един от 5.39 студенти / за ФМИ-334 / съответно успехът е по-висок.Можеш да погледнеш в отдел Студенти-ред за предоставяне на стипендии.