Най-после политически модел за народа!ШАХ-ШЕХ за политиците!
Re: Най-после политически модел за народа!ШАХ-ШЕХ за политиците!
Както можеш да чуеш на лекции в нашия факултет: Демокрацията е управление на некомпетентните, диктатура на бройката над здравия разум... 
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Вижда ми се по-добра от среда, в която неспособното малцинство се налага над всички останали, както става при повечето недемократични системи. Кастовостта в политиката е доказано неефективна.Scorpion написа:Среда, в която неспособното мнозинство не налага своята визия за социалната действителност и за политическата конюнктура на способното малцинство.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Така деScorpion написа:Среда, в която неспособното мнозинство не налага своята визия за социалната действителност и за политическата конюнктура на способното малцинство.
А по темата - Идеята е страхотна - всъщност това май е моята идея, но не мога да съм сигурен преди да съм прочел книгата
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
- FMI
- Плиний Стари
И пак същите нещастници(Гадни синчета на крадливи политици) плюят по човека, само дето този път не могат да се хванат за правописа му!
Просто подобни идеи се възприемат само от хора, които нямат елементарна политическа култура.FMI написа:И пак същите нещастници(Гадни синчета на крадливи политици) плюят по човека, само дето този път не могат да се хванат за правописа му!
Knights of the Cross
- FMI
- Плиний Стари
Нека е така - покажи ми място където тази идея работи и нещата са по зле от при нас...Tommy написа:Просто подобни идеи се възприемат само от хора, които нямат елементарна политическа култура.FMI написа:И пак същите нещастници(Гадни синчета на крадливи политици) плюят по човека, само дето този път не могат да се хванат за правописа му!
Тя не се прилага.FMI написа:Нека е така - покажи ми място където тази идея работи и нещата са по зле от при нас...Tommy написа:Просто подобни идеи се възприемат само от хора, които нямат елементарна политическа култура.FMI написа:И пак същите нещастници(Гадни синчета на крадливи политици) плюят по човека, само дето този път не могат да се хванат за правописа му!
Като питаш защо няма да работи, без да влизам в подробности, ще ти кажа- позволява огромно развитие на корупция на ниските нива, където кампанията от кебапчета ще определя правителството. Аналогично идва въпросът, че освен проблема с продаването на гласове, участието на целокупния български народ пряко в управлението, с цялата му компетентност, ще доведе държавата до фалит, защото ще бъде лесно манипулируемо.
Колкото до мажоритарната система, при броят на нашите партии, тя е неефективна.
Представи се, че разделиш България на петнайсет региона, при мажоритарна система на избори. При наличието на толкова много партии, тази, която събере 25% е фаворит. Представи се, че в тия, или повечето региони 25% от населението гласува за тази партия- тогава тя получава мандат. Остават 75% от населението без право на глас в парламента.
Противоречи си, според мен, с идеите ти за оптимизиране на броя на депутатите и контрола на обществото върху дейността на управляващите.
Knights of the Cross
- FMI
- Плиний Стари
Аз къде съм казал мажоритарна система? Аз дори нямам тази дума в речника сиTommy написа:Тя не се прилага.FMI написа:Нека е така - покажи ми място където тази идея работи и нещата са по зле от при нас...Tommy написа:Просто подобни идеи се възприемат само от хора, които нямат елементарна политическа култура.FMI написа:И пак същите нещастници(Гадни синчета на крадливи политици) плюят по човека, само дето този път не могат да се хванат за правописа му!
Като питаш защо няма да работи, без да влизам в подробности, ще ти кажа- позволява огромно развитие на корупция на ниските нива, където кампанията от кебапчета ще определя правителството. Аналогично идва въпросът, че освен проблема с продаването на гласове, участието на целокупния български народ пряко в управлението, с цялата му компетентност, ще доведе държавата до фалит, защото ще бъде лесно манипулируемо.
Колкото до мажоритарната система, при броят на нашите партии, тя е неефективна.
Представи се, че разделиш България на петнайсет региона, при мажоритарна система на избори. При наличието на толкова много партии, тази, която събере 25% е фаворит. Представи се, че в тия, или повечето региони 25% от населението гласува за тази партия- тогава тя получава мандат. Остават 75% от населението без право на глас в парламента.
Противоречи си, според мен, с идеите ти за оптимизиране на броя на депутатите и контрола на обществото върху дейността на управляващите.
Но да се върнем на хората и народните представители? Колко е заплатата на един народен представител? Аз разбира се не знам това, защото никога не си пълня главата с излишни неща и следователно съм некомпетентен и неграмотен! Но за да не говоря съвсем наизуст, веднага правя справка с google и ето най актуалното което намерих на първо четене: http://www.podlupa.bg/ShowPage.aspx?id=3942
Значи тези боклуци взимат от 2 до 5 хиляди и пак крадат?! А на хора като мен им минават по 50-100 тона на ден през ръцете за да вземат 400-500 лева и то в най добрия случай. Не съм съгласен! С което не казвам че интелектуалния труд не трябва да е по високо заплатен, а казвам че те такъв не извършват! Затова трябва да бъдат намалени и да останат само такива които си заслужават заплатата. Порових още малко с надеждата да намеря и точни цифри колко са глътнали за 2008, като цяло от парламента! Не намерих нищо конкретно, но ако съм разбрал правилно са били над 20 милиона! И в този ред на мисли, защо пък да не ги свалим на 4-5 млн., съкращавайки и без това излишно големият им брой! И случайно попаднах на нещо също доста интересно http://portal.standartnews.com/news/det ... те-заплати
Значи може едни да си ги режат сами по време на криза, а други най нагло да си ги увеличават с по 50%?! Е точно тези които си ги режат сами, когато се налага ни трябват на нас, а не наще! И не виждам как намаляването на разходите по депутатите и контрола на обществото върху дейността на управляващите си противоречат?
Колкото до твърденията че мнозинството от хората били идиоти и т.н. и това било големият проблем на демокрацията! Всъщност склонен съм да се съглася с това, защото за съжаление си прав. Но това е от моята и твоята гледна точка. Не знам за теб всъщност, но моето IQ ми стига за менса и винаги мога да го докажа
Мажоритарната система на избори е в основата на тоя политически модел и не- не си го казал ти- другият политически спец го е копирал от чуждите безумия на първата страница.FMI написа:Аз къде съм казал мажоритарна система? Аз дори нямам тази дума в речника сиИ затова ще разсъждавам върху написаното от теб за нейния смисъл. Не искам да се гласува по региони, проценти и т.н., казах само че искам да се гласува за личности(ако все пак съм използвал тази дума и аз, в което силно се съмнявам, но е възможно, защото някъде бях чел или чул, че това било мажоритарната система - последно?).
Образованието по тяхно време е такова, каквото са го заварили с леки оптимизирания. Докато образователните министри свикнаха да не правят големи промени със смяната на всяко правителство мина доста време, обаче образованието ни си е още на ниво- интерес няма. Хората са получавали и доста по- добро образование, или поне са били грамотни за собствения си език и в по- неудобни условия- основното отново е интересът.FMI написа:Всъщност сериозната ми липса на образование е придобита по време на управлението главно на сините и не съм имал достъп до качествено образование по време на ничие управление, с тази разлика че сега е и скъпо и некачествено...
Съгласен съм, обаче виж програмата на БСП за борба с икономическата криза- докато страните от ЕС, лошите демокрации намалят данъците и изнасят кризата върху държавата, без тя да трябва да разори гражданите, нашите социалисти трупат бюджетен излишък, за да го използват- къде?- ами в борбата с кризата естествено!FMI написа:Значи може едни да си ги режат сами по време на криза, а други най нагло да си ги увеличават с по 50%?! Е точно тези които си ги режат сами, когато се налага ни трябват на нас, а не наще! И не виждам как намаляването на разходите по депутатите и контрола на обществото върху дейността на управляващите си противоречат?
Не знам кой в твоите очи изглежда малоумен и не искам да знам. Нямам предвид, че са малоумни, а че не правят информиран избор, че нямат понятие върху рагадаване на логически заблуди и, че не са политически образовани. Да, те ще гласуват сега, обаче при система, в която са решаващ фактор се формира нещо подобно на пролетариат, тоест шайка многознаещи, неграмотни и, в някои случаи кръвожадни, негодници, които определят в голяма степен бъдещето на страната.FMI написа:Колкото до твърденията че мнозинството от хората били идиоти и т.н. и това било големият проблем на демокрацията! Всъщност склонен съм да се съглася с това, защото за съжаление си прав. Но това е от моята и твоята гледна точка. Не знам за теб всъщност, но моето IQ ми стига за менса и винаги мога да го докажаИ повече от 90% от хората в моите очи са малоумни! Но това не мисля че ми дава право да им отнемам правото на глас!!! Защото напрактика нещата не стоят точно така и всъщност хората които са толкова слабоумни че да не знаят кое е добре за тях и кое не, било то поради липсва на интелект, образование, старост, младост и каквото и да било друго едва ли са решаващ % ! Но всъщност този % така или иначе си гласува и ти не можеш да го спреш, а голяма част от него е в парламента и гласува И вместо теб, затова по добре всеки да има глас! И когато всеки има право на глас, тогава със сигурност няма да стане номера с кебапчетата, защото сега се раздават кебапчета един път на 4 години, а иначе ще трябва да се раздават всеки ден и ако не друго поне няма да сме гладни(това в кръга на шегата разбира се - нали ти е ясно че става нерентабилно и край на корупцията точно в този случай).
Knights of the Cross
- FMI
- Плиний Стари
Разбира се че това е много относително, но смело мога да заявя че спрямо мен над 90% от населението на планета са малоумни! Една голяма част от тях компенсират донякъде със знаение, но те са просто роботи, роботи които само в очите на другите роботи са компенсирали! Други и знанието не им помага! Освен това не мога да разбера защо си решил че знаеш всичко, а дори да беше така, защо си решил че ако всички знаеха и разбираха всичко, те щяха да са на твоето мнение. Теб едни неща ти харесват, на други им харесват други неща! И следкато ти се чустваш малцинство тук, защо трябва да ебаваш мнозинството, намери си място където ще си сред свой!Tommy написа:Не знам кой в твоите очи изглежда малоумен и не искам да знам. Нямам предвид, че са малоумни, а че не правят информиран избор, че нямат понятие върху рагадаване на логически заблуди и, че не са политически образовани. Да, те ще гласуват сега, обаче при система, в която са решаващ фактор се формира нещо подобно на пролетариат, тоест шайка многознаещи, неграмотни и, в някои случаи кръвожадни, негодници, които определят в голяма степен бъдещето на страната.
Освен това идеята е хората да започнат да взимат ако не друго, то поне информиран избор и ако зависи от мен, ще бъде точно такъв! Но човек винаги може да бъде информиран, това е най лесното. Дори смятам че и в момента избора си е достатъчно информиран, проблема е в способноста да се смели тази информация! И тук започваш да ми говориш за "разгадаване на логически заблуди" - така ли се обяснва за роботите? А как ще им обясниш че те ще си останат роботи? Защото когато един човек е тъп, той е такъв за цял живот, няма да поумнее. Може да се изучи много добре, може да си обърне мирогледа на 180°, но той си остава един скапан робот!
И въпреки всичко това, никой няма право да отнема правото на глас на друг!
Висока летва си слагаш, обаче това няма да го коментирам. Само ще ти кажа, че един истински умен човек, в условия, където може да развие потенциала си( тоест да се учи), няма да се оправдава с компенсирането на знание от "роботите", а ще има интереса сам да се учи. Интересът е основен принцип на интелигентния човек.FMI написа:Разбира се че това е много относително, но смело мога да заявя че спрямо мен над 90% от населението на планета са малоумни! Една голяма част от тях компенсират донякъде със знаение, но те са просто роботи, роботи които само в очите на другите роботи са компенсирали! Други и знанието не им помага!
Не съм решил, че знам всичко- далеч съм от подобна мисъл. Не съм решил кой трябва да е на моето мнение и не става въпрос за харесване, когато аз ти посочвам очевидни заблуди и грешки- това са твърдения основани на факти. Харесването е необосновано, в някои случаи, мнение, което не винаги е подходящо за идейно- политическа дискусия( ако в нашия случай въобще има такава).FMI написа: Освен това не мога да разбера защо си решил че знаеш всичко, а дори да беше така, защо си решил че ако всички знаеха и разбираха всичко, те щяха да са на твоето мнение. Теб едни неща ти харесват, на други им харесват други неща! И следкато ти се чустваш малцинство тук, защо трябва да ебаваш мнозинството, намери си място където ще си сред свой!
Не се чувствам малцинство,а дори да съм, само бих се радвал от този факт.
Не мисля, че "ебавам" каквото и да е мнозинство и място сред съмишленици имам, просто ще ти припомня нещо, което интелигентен човек, какъвто твърдиш, че си, няма как да не знае- говоренето само със съмишленици ограничава,а смислената дискусия със запознат с темата опонент, обогатява.
Проблем със смилането на информацията има и официозните медии добре се справят с него- докато го правят достъпно, почти напълно го изкривяват.FMI написа:Освен това идеята е хората да започнат да взимат ако не друго, то поне информиран избор и ако зависи от мен, ще бъде точно такъв! Но човек винаги може да бъде информиран, това е най лесното. Дори смятам че и в момента избора си е достатъчно информиран, проблема е в способноста да се смели тази информация!
Не смятам, че човек има информиран избор, първо защото мисли емоционално за рационални неща, второ, защото сред най- четените и гледани медии информацията е корумпирана в недопустиомо голям брой случай и, за съжаление, няма тенденция това да се промени.
Не раздавам квалификации толкова лесно, колкото ти. Що се отнася до това, какъв е роден един човек- умен, или глупав, винаги можеш да провокираш в него интереса и да го образоваш. Повечето хора имат интереси, независимо какво мислиш ти и другите неразбрани гении. На твое място не бих говорил толкова за "роботи", защото един интелигентен човек, какъвто претендираш, че си ти нямаше да взима уверено страна в спор, с който не е запознат, щеше да има елементарна езикова култура и щеше да напише поне едно обосновано мнение.FMI написа:И тук започваш да ми говориш за "разгадаване на логически заблуди" - така ли се обяснва за роботите? А как ще им обясниш че те ще си останат роботи? Защото когато един човек е тъп, той е такъв за цял живот, няма да поумнее. Може да се изучи много добре, може да си обърне мирогледа на 180°, но той си остава един скапан робот!
И въпреки всичко това, никой няма право да отнема правото на глас на друг!
Knights of the Cross
- FMI
- Плиний Стари
Добре, да предположим че мненията ми са крайно необосновани и не ме е обрало правителството на Костов. А ти знаеш всичко или поне що се отнася до политика. Хайде тогава ми обясни кой ме обра? Ама не ми обяснявай колко били виновни комунистите, царете преди тях, турското робство, проблемите в каменната ера и последвалите от това проблеми на първите човекоподобни заселници на балканския полуостров...
Да допуснем че Костов, приближените му и останалите отговорни за деноминацията не са се облагодетелствали по абсолютно никакъв начин от нея! Да допуснем че това не беше схема за източване на спестяванията на честните хора, защото само те бяха останали! Да допуснем че не Костов и компания ни изпиха кръвчицата - КОЙ ТОГАВА - ти нали знаеш всичко? Обясни ми защо сега са гарантирани влоговете при тази криза, въпреки че българския лев все още няма златно покритие. Защото ти тогавашната какафония я обясняваш точно с липсата на златна клауза в България! Кажи ми колко трябва да си прост за да махнеш ей така 3 нули от живота на човек, на всеки човек, да му махнеш нулите при капитализъм? Това не беше ли геноцид? И виновните трябва да понесат последствията си, законът трябва да е равен за всички! Те не само че са най големите престъпници на нашето време, не само че въпреки това са на свобода, но имат наглоста да продължават да крадат безнаказано - КАКВО ПРАВИМ НИЕ ПО ВЪПРОСА? - от нас се краде и от теб също, а ти ги защитаваш?! Утре ще измислят нещо с което да ти го начукат и на теб и ще те видя как ще говориш тогава!
Да допуснем че Костов, приближените му и останалите отговорни за деноминацията не са се облагодетелствали по абсолютно никакъв начин от нея! Да допуснем че това не беше схема за източване на спестяванията на честните хора, защото само те бяха останали! Да допуснем че не Костов и компания ни изпиха кръвчицата - КОЙ ТОГАВА - ти нали знаеш всичко? Обясни ми защо сега са гарантирани влоговете при тази криза, въпреки че българския лев все още няма златно покритие. Защото ти тогавашната какафония я обясняваш точно с липсата на златна клауза в България! Кажи ми колко трябва да си прост за да махнеш ей така 3 нули от живота на човек, на всеки човек, да му махнеш нулите при капитализъм? Това не беше ли геноцид? И виновните трябва да понесат последствията си, законът трябва да е равен за всички! Те не само че са най големите престъпници на нашето време, не само че въпреки това са на свобода, но имат наглоста да продължават да крадат безнаказано - КАКВО ПРАВИМ НИЕ ПО ВЪПРОСА? - от нас се краде и от теб също, а ти ги защитаваш?! Утре ще измислят нещо с което да ти го начукат и на теб и ще те видя как ще говориш тогава!
Точно комунистите източиха ресурса на държавата, а тя още не се е разпаднала, заради царете си преди него и либералното и консервативното правителство на България, които я налагат в Европа, като авторитетна държава.FMI написа:Добре, да предположим че мненията ми са крайно необосновани и не ме е обрало правителството на Костов. А ти знаеш всичко или поне що се отнася до политика. Хайде тогава ми обясни кой ме обра? Ама не ми обяснявай колко били виновни комунистите, царете преди тях, турското робство, проблемите в каменната ера и последвалите от това проблеми на първите човекоподобни заселници на балканския полуостров...
Деноминализацията, както ти казах по- рано е, както за спестяванията, така и за цените- тоест стойността им се запазва. Инфлацията(вече започвам да се повтавям), е причината за обезценяването на спестяванията. Причина за инфлацията е кризата в страната. Кризата вече няма да обяснявам кой я води със себе си.FMI написа:Да допуснем че Костов, приближените му и останалите отговорни за деноминацията не са се облагодетелствали по абсолютно никакъв начин от нея! Да допуснем че това не беше схема за източване на спестяванията на честните хора, защото само те бяха останали! Да допуснем че не Костов и компания ни изпиха кръвчицата - КОЙ ТОГАВА - ти нали знаеш всичко? Обясни ми защо сега са гарантирани влоговете при тази криза, въпреки че българския лев все още няма златно покритие. Защото ти тогавашната какафония я обясняваш точно с липсата на златна клауза в България! Кажи ми колко трябва да си прост за да махнеш ей така 3 нули от живота на човек, на всеки човек, да му махнеш нулите при капитализъм? Това не беше ли геноцид? И виновните трябва да понесат последствията си, законът трябва да е равен за всички! Те не само че са най големите престъпници на нашето време, не само че въпреки това са на свобода, но имат наглоста да продължават да крадат безнаказано - КАКВО ПРАВИМ НИЕ ПО ВЪПРОСА? - от нас се краде и от теб също, а ти ги защитаваш?! Утре ще измислят нещо с което да ти го начукат и на теб и ще те видя как ще говориш тогава!
И не съм твърдял, че знам всичко, просто се опитвам да ти обясня елементарни неща, като това, че от деноминализацията нищо не губиш, доколкото разбирам ситуацията.
Knights of the Cross
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Tommy, стига с тая деноминализация... Правилно е ДЕНОМИНАЦИЯ.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- FMI
- Плиний Стари
Луд ли си бе 
Вкарваш в банката едни пари цял живот и то в държавна банка, и изведнъж тези пари изчезват, но те изчезват заради някаква инфлация получила се за 1-2 години, а тези пари са трупани 10-20... Добре че нищо не губиш...
И не ми трябва да съм завършил икономика за да знам че това за да се случи трябва държавата да е фалирала, т.е. да я няма! Или в най добрия случай поне банката да фалира, а и двете в момента ги има, но парите ми ги няма, какво правим?
Да речем че са ми внасяли по 10-20% от заплатите си, 5 души. Да речем че са внасяли от средната работна заплата(СРЗ), а те би трябвало да са били и над, но със сигурност не по малко! И айде да закръглим по 1 СРЗ на месец, общо от всички. Сложи 10-15 години(преди да започне хипер инфлацията) по една СРЗ на месец влогове и добави към това и 25 години лихва до сега... Мисля че това не са по малко от 500 СРЗ х 600 лева трябва да е в момента СРЗ = 300 000 лева! Само толкова са ми откраднали... Това е нищо за твоята фирма, нали?
Вкарваш в банката едни пари цял живот и то в държавна банка, и изведнъж тези пари изчезват, но те изчезват заради някаква инфлация получила се за 1-2 години, а тези пари са трупани 10-20... Добре че нищо не губиш...
И не ми трябва да съм завършил икономика за да знам че това за да се случи трябва държавата да е фалирала, т.е. да я няма! Или в най добрия случай поне банката да фалира, а и двете в момента ги има, но парите ми ги няма, какво правим?
Да речем че са ми внасяли по 10-20% от заплатите си, 5 души. Да речем че са внасяли от средната работна заплата(СРЗ), а те би трябвало да са били и над, но със сигурност не по малко! И айде да закръглим по 1 СРЗ на месец, общо от всички. Сложи 10-15 години(преди да започне хипер инфлацията) по една СРЗ на месец влогове и добави към това и 25 години лихва до сега... Мисля че това не са по малко от 500 СРЗ х 600 лева трябва да е в момента СРЗ = 300 000 лева! Само толкова са ми откраднали... Това е нищо за твоята фирма, нали?