характер/музика

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Наистина е жалко.В/у това може да се изгради интересна дискусия,но явно пвечето са заети с сапунката която заформиха -кой кого обидил,как ,защо,за какво,поради какво,ама наистина ли....и т.н.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

К'во да ги правиш - хора на честта :)
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

що да определя, аз слушам викинг/блек/нео пък съм такова кротко дете....
Изображение

Изображение
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Значи не слушаш викинг, блек и нео.
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Циндил-Пиндил написа:Значи не слушаш викинг, блек и нео.
:lol: :lol:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Позьорче. Не е единственото...
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Честно казано не виждам никаква връзка между характера на човек и музиката, която слуша, освен ако не е психично болен, то в такъв случай се влияе както от музика, така и от всякакви други фактори.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Още едно позьорче...
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Циндил-Пиндил написа:Още едно позьорче...
Я се аргументирай :D
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Циндиле,стига с тези определения.

Със сигурност има пряка връзка между характер/музика,иначе как един човек ще предпочита един стил на музика пред друг.Тази тема ме накара да се замисля какви точно черти на характера ми изразява музиката,която слушам.След незадълбочени разсъждения :lol: (още не съм се разсънила,простено ми е :lol: )стигнах до следните изводи:
1.След като почнах да слушам рок,поради факта,че съм краен човек,беше логично да почна да слушам все по-тежка и тежка музика(направо се плаша какво ще слушам след година-две :? ).
2.Готика ми харесва,защото едновременно има нещо общо с класическата музика(която обожавам заради красотата,която съдържа(от тук май може да се направи извода,че съм естет :lol: ))и агресивността на метъла.
3.За агресията-ами аз съм агресивна,въпреки че се стремя да не давам воля на тази страна от характера ми
4.Чак в конфликт с обществото не съм,дори вече се спогаждаме :lol: ,но все пак мразя общоприетите правила,въобще всички правила,които не са наложени от самата мен.
5.Пета точка май се препокрива с четвърта-става въпрос за бунта срещу останалите.Интересното е,че,когато изживявах този период,не слушах такава музика.След това реших да стана по-кротка и улегнала и почнах да слушам метъл :roll: .Така че може би в момента музиката е
моят "бунт",единственото ми явно противопоставяне на обществото(ако не се брой дейността ми в БНС и излизането с хора,които искат да има гражданска война :lol: ).

Спирам да разсъждавам,че написах много глупости.Ще направя нещо по-умно-ще си доизпия кафето :lol: .
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

nightwish написа:и излизането с хора,които искат да има гражданска война :lol: )
К'во за мен (*много нахилен имотикон*) :D :P
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Паган написа:
nightwish написа:и излизането с хора,които искат да има гражданска война :lol: )
К'во за мен (*много нахилен имотикон*) :D :P
офф:Не говорих за теб :wink: .Теб бих те причислил към групата "хора,които искат да унищожат дадени народи и малцинства" :lol: .А ако ти харесва идеята за гражданска война в някоя от срядите или неделите ще ти осигуря интересни разговори със съмишленици :wink: .Нека само да се върна в Бургас и ще те правим кандидат-член :) .
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Тук някой спомена за позьорството и съм напълно съгласен с него. Супер много хора си мислят, че са големи разбирачи на музиката и ако не им слушаш стила те вземат за пълен балък. То и аз преди бях така, ама разбрах, че няма смисъл да се противопоставяш на музиката, която слушат другите. Ако музиката ти харесва истински, то няма значение дали слушаш Christina Aguilera или Tupac.
По повод за агресията - ми то Ханибал Лектър слуша класическа музика, която уж успокоява, ама няма да му мигне окото да ти хрусне белия дроб за закуска. Така че едва ли музиката оформя характера. По-скоро за мен музиката е допълнение, нещо като background за позициите, които човек заема. Аз например много се кефя на Rage Against The Machine заради музика, идеи, поведение на и извън сцената и т.н., ама не ми пречи да си пусна и Alanis Morisette, Vanessa Carlton и Michelle Branch, защото ме кефят като изпълнълнителки. То човек може да слуша Korn и Depeche Mode защото просто му харесва музиката. Не е нужно човек да става роб на един стил, но не е и нужно да става фурнаджийска лопата и да се отказва от това, което харесва.
А по повод битката м/у метъли и чалга - виждал съм толкова хора, които се пишат за болни метъли и ми се смеят, че слушам Red Hot Chilli Peppers, ама като вкарат 2 бири (то и толкова им стига, горките :lol: ) започват "изведнъж" да знаят текстовете на Ивана, Преслава, Калина, Малина, Кондьо, Тони Стораро и други "народни герои". Хайде сега ми обяснете - това не е ли чиста проба лицемерие?
ИзображениеИзображение
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

hazel написа:По повод за агресията - ми то Ханибал Лектър слуша класическа музика, която уж успокоява, ама няма да му мигне окото да ти хрусне белия дроб за закуска.
В този случай не става въпрос за агресия.
А по повод битката м/у метъли и чалга - виждал съм толкова хора, които се пишат за болни метъли и ми се смеят, че слушам Red Hot Chilli Peppers, ама като вкарат 2 бири (то и толкова им стига, горките :lol: ) започват "изведнъж" да знаят текстовете на Ивана, Преслава, Калина, Малина, Кондьо, Тони Стораро и други "народни герои". Хайде сега ми обяснете - това не е ли чиста проба лицемерие?
Тук вече си напълно прав :wink: .Като говорим за лицемерие и позьорство,ще разкажа една случка от преди една година.На Йес(за тези,които не са от Бургас-това е метълското кафе в града ни :) )се запознах с две момичета,които носиха типични метълски тениски с надписи и картинки на Dimmu Borgir и на Megadeath.Приятелката ми,която много харесваше и двете,се зарадва,че и те слушат такава музика.Когато ги попита кои песни са им любимите,те отговориха:"А,не знаем 'кви са тея.Просто картинките ни харесаха,пък и е яко да се обличаш така" :roll: .За сравнение приятелката ми не се облича като метълка,но пък е наясно с цялото им творчество .
levi nathan
От дъжд на вятър

единственото характерно за всички качество?

Мнение от levi nathan »

Дали е вярно наблюдението, че хората, слушащи метъл (какъвто и да е), по правило са доста общителни и социофилни, с ярко изразено (но не виаги напълно осъзнато) чувство на групова пинадлежност.
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”