Медицина 2009
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Медицина 2009
Мислите ли, че бал 33 за момиче стига за медицина, защото на някои места пише, че минималният миналата година е бил 32, а на други 33.30 ?
-
Rehabilitator_
- Пишете, о, братя
Минималният бал за медицина миналата година в МФ на МУ е 33,28, в СУ е бил по-нисък 32,26, за къде бала ти е 33- МУ или СУ?
СУ , и да- разбрах, ама понеже не съм оправна ми отне една година да разбера, че над 33 е в МУ-тоRehabilitator_ написа:Минималният бал за медицина миналата година в МФ на МУ е 33,28, в СУ е бил по-нисък 32,26, за къде бала ти е 33- МУ или СУ?
- ericsson
- От дъжд на вятър
- Специалност: Медицина
- Обратна връзка:
Здравейте,аз пък колкото и тривиално да изглежда имам да вземам трудно решение.Приеха ме Фармация в МУ София и Медицина в СУ/неофициално,но сигурно/ ,та съм под голямо напрежение кое да избера.Проблема е,че медицината ми е по сърце и знам ,че ще се справя ,но реализацията в България куца,имам познати много близки лекари които са добри специалисти ,но работят за смешни пари.От друга старана фармацията дава възможност за бърза и добре платена реализация,мисълта ми е ,че за старините по лесно се осигурява човек ,чиста и най спокойната работа.
Бих се радвал на градивна критика и положителни съвети,моля без обидни квалификации,и без това ми е трудно сега.
Бих се радвал на градивна критика и положителни съвети,моля без обидни квалификации,и без това ми е трудно сега.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
В твоят случай бих отишъл в МУ поради няколко причини причини:
1. Както спомена, по-доходното определено е фармация;
2. Фармацията дава по-широк обхват за развитие - освен в аптеки, може да се работи в лаборатории и други изследователски центрове;
3. МУ е по-добър от СУ в тази област;
4. Обучението е по-леко, в медицината ще ти скъсат д-то, и то много.
Все пак решението си е само и единствено твое
1. Както спомена, по-доходното определено е фармация;
2. Фармацията дава по-широк обхват за развитие - освен в аптеки, може да се работи в лаборатории и други изследователски центрове;
3. МУ е по-добър от СУ в тази област;
4. Обучението е по-леко, в медицината ще ти скъсат д-то, и то много.
Все пак решението си е само и единствено твое
- ericsson
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Благодаря ,за съвета.То преподавателите са едни и същи и на ФФ на МУ и МФ на СУ по общите мед . дисциплини,но именно в реализацията ми е стимула да избера Фармацията.Но ще помисля още ден два.Ще се радвам да чуя още мнения.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Реализацията е едно нещо. Погледни какво се учи в двете специалности, кое ще ти е по-приятно да учиш, най-вече - кое ще ти е по-приятно да работиш, когато завършиш. Не си струва заради едната реализация да се окажеш с професия, която не ти харесва.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- ericsson
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Благодаря и за твоя съвет Мидуинтърсън,така е не оспорвам,важно е какво иска човек да учи,проблема е ,че в момента съм доста емоционален , и се притеснявам да не объркам.
- Joanna_n
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: втори
Ами не знам, аз бих направила лесна дилемата, като преобразувам леко въпроса: "Кое ти харесва повече - химия, или биология (и като цяло анатомия сякаш, макар че представата ми за Медицина е доста бедна, никога не ми е била твърде интересна)?"
Между двете аз не съм сигурна кое бих избрала, но на първо място си харесай нещо, което наистина ти се учи. Независимо, че могат да ти скъсат д-то в Медицина, ако имаш желание - няма да ти е зле. Ако пък не ти се занимава с "гадости", нямаш желание да прекаляваш с ученето, искаш да си изкараш по-лек студентски живот и като цяло лекарската професия не ти е по сърце (защото за мен Лекар трябва да си по призвание, ще ме прощавате за някои остарели виждания) - избери Фармация; освен всичко не трябва да полагаш толкова много труд. Аз отдавна реших, че лекарската професия не е за мен, просто не ми пасва на характера. Определено се искат яки нерви, които нямам.
Между двете аз не съм сигурна кое бих избрала, но на първо място си харесай нещо, което наистина ти се учи. Независимо, че могат да ти скъсат д-то в Медицина, ако имаш желание - няма да ти е зле. Ако пък не ти се занимава с "гадости", нямаш желание да прекаляваш с ученето, искаш да си изкараш по-лек студентски живот и като цяло лекарската професия не ти е по сърце (защото за мен Лекар трябва да си по призвание, ще ме прощавате за някои остарели виждания) - избери Фармация; освен всичко не трябва да полагаш толкова много труд. Аз отдавна реших, че лекарската професия не е за мен, просто не ми пасва на характера. Определено се искат яки нерви, които нямам.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Прехвърлят се, ама знаеш ли после с какво лошо око се гледа точно на тия прехвърлили се елементи?
Моя приятелка категорично отказа да иде в Македония и да се прехвърля. Пропусна една година, за да се подготвя отново и сега си влезе в редовната бройка.
Иначе фармацията не е лека за учене. Нищо в МУ не е леко. А тази фармация каква зубращина е просто...
Изобщо, за която и от трите специалности там да е човек, трябва си някакво призвание. Иначе не можеш да се оправиш...
Моя приятелка категорично отказа да иде в Македония и да се прехвърля. Пропусна една година, за да се подготвя отново и сега си влезе в редовната бройка.
Иначе фармацията не е лека за учене. Нищо в МУ не е леко. А тази фармация каква зубращина е просто...
Изобщо, за която и от трите специалности там да е човек, трябва си някакво призвание. Иначе не можеш да се оправиш...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- ericsson
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Благодаря за съветите.Относно натовареното учене и на двете места е еднакво,във фармацията ми казаха ,че фармакологичната химия със хилядите формули росто не се научава,медицината не е по лека,като цяло предпочитам медицината и чувствам увереност ,че ще се справя , НО за съжаление има винаги едно но, имам много добри познати които завършиха медицина и са добри специалисти и си ОБИЧАТ работата , НО заплащането им е мизерно, е това ме отвръщава в България ,учиш много години яко ,а един строителен работник дето цял ден си слуша радио Сигнал +, пие си Арианки и пуши Мелник, и взима повече пари без нерви и напрежение.От там идва моята дилема,щото и семейство трябва да отглеждам в последствие,моя познат лекар Миро сега с дете и изплаща апартамент и му се е запалила главата,докато при фармацията е по лесно,та това се чуда дали да не се прежаля като го гледам как се мъчи тука в България където не се цени професионализма.И пак благодаря за съветите ,чета ги с огромно удоволствие.
-
Rehabilitator_
- Пишете, о, братя
Аз ще бъда категоричен МЕДИЦИНА, фармацията била по-печеливша дрън-дрън, аптекаря взема до 700 лева чисти пари, да не говорим за заплатите на лекарите, стига вече с тази налудничава историика от сорта на факултета на СУ е по-смотан, напълно невярно, добрите кадри си стават добри, ако ще и в Кърджали да учат..... Друг е въпроса, че ти дори не знаеш дали ще влезеш медицина, а ако не се запишеш Фармация ще ти свърши срока и следователно губиш студентските си права, и какво ще стане, ако не се запишеш и не влезеш медицина, бау не искам да съм на твое място, от два стола на земята

А относно местещите се от Скопие, мислите ли, че много ги интересува как ги гледат колегите, важното е че в учебен отдел ги гледат сладко, защото таксата им е 5000, а на българите 900, лошо а
А относно местещите се от Скопие, мислите ли, че много ги интересува как ги гледат колегите, важното е че в учебен отдел ги гледат сладко, защото таксата им е 5000, а на българите 900, лошо а
-
Rehabilitator_
- Пишете, о, братя
Всеки се оправя както може, това че искат да учат медицина, пропътували са пътя до Македония и са склонни да плащат такива такси, означава че имат желание и това не ги прави по-лоши от останалите, в никакъв случай не означава, че в Бг са ги скъсали на изпитите, просто например имат 5,00 и не им достига бал....... пък и не разбирам какво всъщност Ви бърка вас? Те не се приемат държавна поръчка, тъй че не заемат ничие място, оставете хората да дишат, не са виновни, че родителите им са богати, стига да имахме финансовата възможност, всички бихме направили това, без да ни интересува с какво око ни гледат

Такаааа, иска ми се и аз да изразя мнение относно тематаericsson написа:Здравейте,аз пък колкото и тривиално да изглежда имам да вземам трудно решение.Приеха ме Фармация в МУ София и Медицина в СУ/неофициално,но сигурно/ ,та съм под голямо напрежение кое да избера.Проблема е,че медицината ми е по сърце и знам ,че ще се справя ,но реализацията в България куца,имам познати много близки лекари които са добри специалисти ,но работят за смешни пари.От друга старана фармацията дава възможност за бърза и добре платена реализация,мисълта ми е ,че за старините по лесно се осигурява човек ,чиста и най спокойната работа.
Доста хора се насочват към фармацията, защото била по-перспективна...Дрън дрън....
Въпроса може да се погледне и от една друга страна: Медицината е равна на нулев личен живот, особено сериозните специализации ......Викат те по нощите,даваш дежурства, работиш по празници, за да си планираш една почивка със семейството трябва да се съобразиш с куп странични фактори....Макар,че и това е супер индивидуално.....
Изборът си е твой и не позволявай на някое мнение във форума да повлияе на него
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
- ericsson
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Благодаря за съветите отново и отново.Не остана време да решавам до ден два трябва одисеята да приключи.Оценавям мненията всички са позитивни и с различна гледна точка.