Размисли и страсти с MidwinterSun

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти с MidwinterSun

Мнение от MidwinterSun »

Ама точно след 5 години ли? Мръзнеща от студ заради гадната зима, както сега. =Р
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от valandin »

е, хайде, днес имам свободно време...

1.Любима българска книга
2.Как е котката/котките (не съм сигурна колко бяха)
3.А Краси как е? (добре е, че не го слагам при котките :mrgreen: )
4.Какво ти се падна от баницата на Нова година?
5.Хубава ли беше 2008?
6.Имаш ли New Year`s resolutions? Сподели някое, което не е много лично
7.Марко, Оли или Captain? :P
8.И коя ти е любимата песен на Poets?
New jorney
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

:) напиши любимото си стихотворение тук и обясни защо :P
Искам подробен анализ :wink:
My will be done!!!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

valandin написа:е, хайде, днес имам свободно време...
То и аз така...

1.Любима българска книга - Все още смятам, че съм чела твърде малко неща от българската литература, но за момента си остава Железният светилник. След време може би някой друг роман на Талев ще ми хареса повече. =)
2.Как е котката/котките (не съм сигурна колко бяха) - 2 са :) Ами студено им е и когато видят някъде одеяло, веднага се присламчват на топло. Тази сутрин рижавият ме събуди като се превърна в мъркаща, любвеобилна и гальовна топка козина, която иска внимание.
3.А Краси как е? (добре е, че не го слагам при котките :mrgreen: ) - Амииии... тук е малко кофти, защото не знам. Болен е, стои си вкъщи, но поради твърде-сложни-за-обяснение-обстоятелства аз нямам скайп и само се чуваме по телефона. Вчера каза, че целия ден го е отдал на мързел... =)
4.Какво ти се падна от баницата на Нова година? - От форумната - пари :mrgreen: А от нашата си баница (чиито късмети бяха измислени от Любо и Иваел) - нещо за някакъв щастлив живот с нов идиот... абе римуваше се... :lol: Не можах да схвана какви точно планове има съдбата за мен... :P
5.Хубава ли беше 2008? - Средна работа. Обаче 2007-а беше много, много по-лоша.
6.Имаш ли New Year`s resolutions? Сподели някое, което не е много лично - По принцип нямам навика да си давам обещания... никога не съм го имала. Когато ми мине нещо през ума - просто започвам да работя по осъществяването му. За момента най-основните ми планове за 2009-а са да започна отново да се занимавам с някакъв спорт, а пък за май месец с Краси сме планирали да обиколим някои природни забележителности на България, където не съм била.
7.Марко, Оли или Captain? :P - Китарните сола са на Оли, нали? Но все пак не мога да пренебрегна и гласът и сценичното излъчване на Марко. Captain като цяло не ми е влизал в полезрението чак толкова много. : )
8.И коя ти е любимата песен на Poets? - Ей, като ми изпраскаш подобен въпрос, и посивявам :lol: Не мога да кажа коя ми е любимата. Мога обаче да ти кажа, че ги прослушах заради Sleep - впоследствие, още двама души след мен, които се чувствах задължена да зарибя :mrgreen: (За пръв път станах свидетел как само една песен е способна да накара някого да прослуша цялата група... :shock: )
Последно промяна от MidwinterSun на 09 Яну 2009, 13:42, променено общо 2 пъти.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

gogigagagagigo написа::) напиши любимото си стихотворение тук и обясни защо :P
Искам подробен анализ :wink:
Веднага ти го давам:
Повест на Атанас Далчев

Прозорците - затворени и черни
и черна и затворена вратата,
а на вратата - листът със словата:
"Стопанинът замина за Америка."
И аз съм сам стопанинът на къщата,
където не живее никой,
ала не съм аз заминавал никъде
и тук отникъде не съм се връщал.
Аз не излизам никога от къщи
и моите еднички гости са годините,
а много пъти пожълтяваха градините
и аз не съм навярно вече същият.
Отдавна всички книги са прочетени
и всички пътища на спомена са минати,
и ето сякаш сто години
как разговарям само със портретите.
И ден и нощ, и ден и нощ часовникът
люлее свойто слънце от метал.
Понякога аз се оглеждам в огледалото,
за да не бъда винаги самотен.
А по стената се изкачват бавно
и догоряват на потона дните ми:
без ни една любов, без ни едно събитие
животът ми безследно отминава.
И сякаш аз не съм живеел никога,
и зла измислица е мойто съществуване!
Ако случайно някой влезе в къщата,
там няма да намери никого;
ще види само прашните портрети,
коварното и празно огледало
и на вратата листът пожълтял:
"Стопанинът замина за Америка."

Защо:
1. Харесвам Далчев.
2. Това стихотворение изразява по изключително добър начин основната си идея. Позволява ти да го почувстваш - което според мен е основно за поезията.
3. И самите чувства, вплетени в него. Тъжно е, трагично и болезнено - и това ми харесва. Винаги съм се трогвала от идеята за самотата, още повече, когато тя е плод на себеизолация.
Изображение
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

:shock:
Много е добро, наистина, но защо?
Не разбирам момента, как някой би си причинил това...
My will be done!!!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

А на мен ми харесва да търся причината. ;)
Какво трябва да се случи на един човек, за да се затвори в себе си и да поиска да изчезне от света?
Отделен въпрос е, че не всички хора биха постъпили по подобен начин спрямо себе си. Все пак ми харесва да мисля, че само дълбока лична трагедия, може би съчетана с чувство за вина, би могла да подтикне някого към реакцията, описана в стихотворението.
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

1. В твоя клас имаше ли една Василена? Наскоро коментирах с нея, че тоя клас е навсякъде. :roll:
2. Как виждаш форум романа след 2 месеца?
3. Би ли се омъжила за негър?
4. А за евреин?
5. А за арабин?
6. Кои български лични имена харесваш най-много?
7. Каква е роднинската връзка между Билбо и Фродо?
8. Пиеш ли кафе?
9. Джони Деп кефи ли те?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

Norwegian Wood написа:1. В твоя клас имаше ли една Василена? Наскоро коментирах с нея, че тоя клас е навсякъде. :roll:
АхАХАХАХХХХхааааах :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Наистина ли сме навсякъде?

1.Силве, Кушлева комунистка ли е?
2.Опиши си роклята от бала( не че не си я спомням, просто момичетата ставаме забавно описателни в такива случаи, а помня, че ти се вълнуваше доста за нея)
3.Ти в крайна сметка получи ли си випускника? :shock:
4.Имала ли си една Мина в твоя курс по история? Тя ми е колежка и си говорехме и тя описа едно момиче, което подозрително много приличаше на теб
5.Пусни някой твой мотивиращ любим цитат от книга
New jorney
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

MidwinterSun написа: Мога обаче да ти кажа, че ги прослушах заради Sleep - впоследствие, още двама души след мен, които се чувствах задължена да зарибя :mrgreen: (За пръв път станах свидетел как само една песен е способна да накара някого да прослуша цялата група... :shock: )
И при мен стана същото :drunken: (Дарлинг, :hug:s )
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Norwegian Wood написа:...
1. В твоя клас имаше ли една Василена? Наскоро коментирах с нея, че тоя клас е навсякъде. :roll: - Да, тя ми е в кръга от най-близки приятели. =) И наистина, нашият бивш клас се оказа, че е навсякъде из ректората. Всъщност, една трета от него, което пак си е много, ние бяхме голям клас. С Clandestine наскоро коментирахме, че направо можем да сформираме форумна група :mrgreen:
2. Как виждаш форум романа след 2 месеца? - Малко по-напред в развитието си, но не прекалено. Ако успеем да се напаснем достатъчно добре, може в действителност да излезе нещо интересно и приятно за четене. И ще е хубаво, ако продължи повече време - този формат на писане и съответно на четене ми допадна изненадващо много.
3. Би ли се омъжила за негър? - Надали... На първо място, съмнявам се че бих проявила интерес, за да може евентуално да се стигне до точка, в която да се обмисля сватба и прочее. Не съм расист, просто когато говорим за физическо привличане, нямам предпочитания към кожа с по-тъмен тен. =)
4. А за евреин? - Стига да не възникват религиозни спорове. Особено за религията на детето.
5. А за арабин? - Пак казвам, не съм расист, но арабите са мюсюлмани... а мюсюлманите имат... да кажем, различно отношение към брака, към жената... с което аз надали бих се примирила на първо място, какво остава за женене.
6. Кои български лични имена харесваш най-много? - Като мъжки имена харесвам Стефан, Борислав, Красимир, а женски - Александра и Лилия.
7. Каква е роднинската връзка между Билбо и Фродо? - Не съм фен на Властелина. Единствените ми познания в областта се изчерпват с втората половина на третия филм по книгата, който съм гледала по диагоналната система. Май и двамата бяха хобити? :?
8. Пиеш ли кафе? - Не, не харесвам аромата и вкуса му.
9. Джони Деп кефи ли те? - О, да. Може да е позастаряващ, но е удивителна способността му да се преобразява изцяло за ролите си. Ако гледах филмите му поотделно без да знам, че един и същи актьор играе в тях, надали щях да предположа, че е той.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

valandin написа:
Norwegian Wood написа:1. В твоя клас имаше ли една Василена? Наскоро коментирах с нея, че тоя клас е навсякъде. :roll:
АхАХАХАХХХХхааааах :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Наистина ли сме навсякъде?
Наистина, Лили, наистина... :lol:

1.Силве, Кушлева комунистка ли е? - Е па отде да знам? :lol: Последните ми новини за нея са, че питала какви късмети се паднали на Тони от баницата... :lol:
Не, не мисля, че мога да я определя като комунистка.
2.Опиши си роклята от бала( не че не си я спомням, просто момичетата ставаме забавно описателни в такива случаи, а помня, че ти се вълнуваше доста за нея) - Е как няма да се вълнувам, цял Лондон обиколих, за да си я намеря :mrgreen: Да, момичетата сме интересни, само че аз вече толкова пъти съм я описвала, че се научих да съкращавам описанието:
Прилепнала по тялото, до земята, с гол гръб и дълбоко V-образно деколте, 1 презрамка, минаваща зад врата. Основният плат е плътен, с телесен цвят, върху който има втори - черен тюл с нашивки от черни мъниста.
3.Ти в крайна сметка получи ли си випускника? :shock: - Ми получих си го. Само че моят е с корици от черна кожа и така и не се огънаха, защото бяха направени като хората. Докато при всички останали можете да забележите, че всъщност е взет випускник с меки корици и върху тях са залепени твърдите. И става мазало.
Половин година по-късно осъзнавам безсмислието на тези випускници. Трябваше да си ги направим сами, ама пустите страхливци от Д клас...
4.Имала ли си една Мина в твоя курс по история? Тя ми е колежка и си говорехме и тя описа едно момиче, което подозрително много приличаше на теб - Мда, тя е едно такова много хубаво момиче, с разкошна тъмна коса. Доста пъти съм я виждала облечена в лилаво и този цвят й стои страхотно. Не знаех, че е влязла политология. : )
5.Пусни някой твой мотивиращ любим цитат от книга - Ами то ще си е баш цитат:
The problems of the world cannot possibly be solved by skeptics or cynics whose horizons are limited by the obvious realities. We need men who can dream of things that never were.
John F. Kennedy
На български звучи:
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните ралности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Цитатът е от "Малка книжка за мечтите". Като цяло много харесвам серията "Малки книжки" и често ги чета за вдъхновение. Също много харесвам "Пясък и Пяна" на Джубран, но нея още не я знам наизуст до такава степен, че да мога да я цитирам. :D
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

^PrincessA^ написа:
MidwinterSun написа: Мога обаче да ти кажа, че ги прослушах заради Sleep - впоследствие, още двама души след мен, които се чувствах задължена да зарибя :mrgreen: (За пръв път станах свидетел как само една песен е способна да накара някого да прослуша цялата група... :shock: )
И при мен стана същото :drunken: (Дарлинг, :hug:s )
Станахме общо четирима :) А Valandin, ако си спомням правилно, ги е прослушала от Carnival of Rust.
(Може би трябва да основем вътрешнофорумен фен-клуб на Поетите :roll: )
Изображение
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

MidwinterSun написа:[
Станахме общо четирима :) А Valandin, ако си спомням правилно, ги е прослушала от Carnival of Rust.
(Може би трябва да основем вътрешнофорумен фен-клуб на Поетите :roll: )
Е па, много правилно си спомняш.Последва Late Goodbye и после се натъкнах на my all-time favorite -Staaaaaaaay.
За клуба- :mrgreen:

1.Какво е настроението ти точно в този момент, в тази минута
2.Греша ли иили като хлапе си живяла в Тунис.Разкажи малко затова.
3.Верно ли баща ми ти е взимал да гледаш ``Цар Лъв`` като си била в нас като малка
New jorney
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Била си у Лили? :scratch:
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение