Убиха от бой студент в Студентски град

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: Убиха от бой студент в Студентски град

Мнение от pora_e_priqtel »

Отвратителна история. За съжаление никога не може да има пълна гаранция, че някой идиот няма да направи някой глупост, която да завърши трагично. Между другото същата вечер щях да се сбия с един льольо в Крос пийнт, щото човекът беше твърде пиян и се беше взел за шефче на заведението. Смехория - на неговата реплика "не искам да ставам агресивен" му отговорих с "ама стани бе, не се притеснявай!" и човекът взе, че си седна кротко. Бас държа, че същата вечер в София е имало поне 50 подобни ситуации, от коиото към половината са завършили с бой.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Don Horhe написа:Всъшност не стават само у нас, просто в нормалните държави въпросните побойници вече щяха да имат сфинктери като попски ръкави.
Не че в "нормалните държави" такива инциденти не стават (често гледаме по новините как в една съвсем нормална държава като САЩ или Германия, ученик стреля ей така и убива свои съученици). Проблема е другаде.
Първо, в нито една от нормалните държави няма такъв феномен като Студентски град, заемащ огромно място (там обикновено всеки университет си има общежития, а студентските градчета са малки).
Второ, Студ.град отдавна се е превърнал в цирк. Нито една цивилизована държава не би допуснала такова струпване на заведения (оттук идва вечното пиянство, и вместо да се образоват, студенти завършват висшето си като алкохолизирали се пияници). В края на краищата един студентски град е създаден с приоритет учене, а не пиене и шляене из заведения. Кметът на въпросния район трябва да се подведе под наказателна отговорност и да бъде осъден, затова че е допуснал такъв бардак, като е взимал подкупи за разрешаване на откриване на заведения в района. Деба... и такива хора заемат високи места и взимат подкупи наляво и надясно... :evil:

Студентския отдавна вече е ГЕТО. Едно от най-големите ГЕТА в СТОЛИЦАТА. Излишно е да се споменава, че студентската престъпност е от най-развитите в България. Колко пъти съм чувал от различни колеги, как мобилните им телефони незнайно как изчезват след някой купон в общежитие... На бившата ми приятелка много пъти са й дърпали чанта на манджа-стрийт, а колко пъти са я закачали някакви пияни маймуни. Когато съм в Студентски, виждам достатъчно полицаи, но очевидно ще бъде трудно да се овладее сложната обстановка, която дойде в Студ.град.
Ibiza DJ
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Най-гадното е, че на повечето такива бабаити егото им се шири до небесата, та и отвъд, и дори леко да се бутнеш в него защото заведенеито е препълнено и друг начин няма, готов е веднага да скочи на бой, особено пък ако е с момиче и знае, че тя го вижда. Не помага и фактът, че най-вероятно е с дружина представители на същата порода, които само това и чакат, да се нахвърлят купом на 1, да го смажат от бой или по-зле, както е с въпросното момче, за да си избият комплексите и да си самодокажат, че са силни и мъжествени. А всъшност едва ли някога биха могли да осъзнаят колко са жалки.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Точно затова смятам че проблема трябва да се решава глобално (а не да се дълбае в конкретен инцидент като този). Виж предишното ми мнение в тази тема, за да разбереш какво по-точно имам предвид.
Ibiza DJ
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Да, съгласен съм с теб. Мнението ми беше нещо като допълнение към поста на Пора, иначе си прав в това, което си написал, че проблемът няма да се реши с едното влизане в затвор на някакви келеши (въпреки всичко, тяхното място е там) и трябва глобално да се решават такива проблеми.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Don Horhe написа:Най-гадното е, че на повечето такива бабаити егото им се шири до небесата, та и отвъд, и дори леко да се бутнеш в него защото заведенеито е препълнено и друг начин няма, готов е веднага да скочи на бой, особено пък ако е с момиче и знае, че тя го вижда. Не помага и фактът, че най-вероятно е с дружина представители на същата порода, които само това и чакат, да се нахвърлят купом на 1, да го смажат от бой или по-зле, както е с въпросното момче, за да си избият комплексите и да си самодокажат, че са силни и мъжествени. А всъшност едва ли някога биха могли да осъзнаят колко са жалки.
Напълно съм съгласен! По точно не може да бъде казано. Като допълнение, смятам, че е време Ст. град да бъде превърнат в зона за ядрени опити!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

С други думи - да бъде затрит от лицето на Земята?
Ibiza DJ
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър

Мнение от proUSA »

Не! Имам предвид научен полигон!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Идеята ми допада.

Най-възмутителното е че в полицията се чудят дали да пуснат оня, дето е нанесъл побой на момчето. Как могат да се чудят след като е убил човек? Измет като него трябва да се праща директно на електрически стол.
След тази трагедия нямам никакво настроение да празнувам 8 декември. За съжаление през последните години студентския празник в България все повече се асоциира с неприятни инциденти - напивания с фатални последици, сбивания, нелепа смърт и т.н. Тъжно, но факт.
Ibiza DJ
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър

Мнение от proUSA »

плюс затрупани студенти по хижите, но това е най-малката беда. То не зависи толкова от ченгетата колкото от прокурорите дали ще му повдигнат обвинение.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Някой ми каза, че ще има траурен митинг в Студентски град, в Петък...
...ако някой има повече инфо...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

В петък, 10.30 часа, пред зала "Христо Ботев".
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Какъв е смисълът от това шествие? Ще върне момчето ли?
Трябват реални мерки бе хора. Такива хора трябва да се пращат директно на електрически стол.
Ibiza DJ
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

За Студентски град мога само да кажа, че престъпността е по- ниска в сравнение с др. квартали на София, не знам от каде са вашите наблюдения. А относно прекомерното застрояване спор няма, но това го има из цяла София. Въпростът тук е за нелепо отнет човешки живот!И това, че в България правосъдие няма -"Софийски градски съд остави в ареста Вили Георгиев, обвинен в причиняване по непредпазливост смъртта на Стоян Балтов. На другия обвинен Александър Данаилов съдът постанови мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв."
Коментарите оставям на Вас!"
Последно промяна от Bethany на 11 Дек 2008, 10:49, променено общо 2 пъти.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Публикувай отговор

Обратно към “България”