И аз не виждам "не"-тоНе сме трибуна, на която абсолютно всеки може да застане, стига разбира се да е антиглобалист, националист, расист или комунист
e-comedia
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Re: e-comedia
- Donald_Duck
- В началото бе словото
1. Не е възможно да не го виждаш! "Не"-то е в началото на изречението!!!
"Не сме трибуна..."
Изречението наистина е подвеждащо, но всеки, който си направи труда да го прочете поне два пъти би
трябвало да го разбере... иначе положението е обезпокояващо
"стига разбира се да е" = "ако"
Изречението е разграничително и намеква за много други медии в България (сред които ние не искаме да бъдем), които дават трибуна предимно или само на националисти, расисти и комунисти...
2. Никоя "таргет-група" не е изчерпателна. Това, че на кутийките Лего пише "от 3 до 5" годишна възраст, не
означава, че няма хора на средна възраст, които да си играят със същия конструктор.
Това, че не харесваме изброените групи, не означава, че харесваме всички останали групи.
Анархо-комунистите също не ни кефят, но уви, не сме ги споменали. Срещу неолибералите-конформисти също имаме какво да кажем. Е, и? Ние сме и против човекоядството, но не намерихме за нужно да го пишем
"Не сме трибуна..."
Изречението наистина е подвеждащо, но всеки, който си направи труда да го прочете поне два пъти би
трябвало да го разбере... иначе положението е обезпокояващо
Изречението е разграничително и намеква за много други медии в България (сред които ние не искаме да бъдем), които дават трибуна предимно или само на националисти, расисти и комунисти...
2. Никоя "таргет-група" не е изчерпателна. Това, че на кутийките Лего пише "от 3 до 5" годишна възраст, не
означава, че няма хора на средна възраст, които да си играят със същия конструктор.
Това, че не харесваме изброените групи, не означава, че харесваме всички останали групи.
Анархо-комунистите също не ни кефят, но уви, не сме ги споменали. Срещу неолибералите-конформисти също имаме какво да кажем. Е, и? Ние сме и против човекоядството, но не намерихме за нужно да го пишем
А ти беше достатъчно хитър да напишеш това на предната страница, но без да упоменаваш, че си част от екипа, което става очевидно от горния пост.Donald_Duck написа:Очарован съм! Хора, влезте и вижте този сайт
Много умно.Donald_Duck написа:1. Не е възможно да не го виждаш! "Не"-то е в началото на изречението!!!
"Не сме трибуна..."
трябвало да го разбере... иначе положението е обезпокояващо![]()
Но подобни неща се считат за дезинформация, а това е синоним на манипулиране, попадащ в скобите на "лъжа".
Мда. Убеден бях. Но подобни евтини трикове не помагат на горната цел.Всъщност целта ни е да ви покажем действителността такава, каквато е, без преувеличения и лъжи.

- Donald_Duck
- В началото бе словото
Е, добре, признавам, беше грешка
Ентусиазма и желанието за успех понякога водят и до такива неща.
Склонен съм да споря за разликата между "манипулация" и "лъжа" (без да искаш, поставяйки знак за равенство между двете също извършваш манипулация, макар и по-безобидна), но няма да го направя, за да не
излезе, че се оправдавам.
Най-искрено моля за прошка и нека това не ви откаже от сайта завинаги
Ентусиазма и желанието за успех понякога водят и до такива неща.
Склонен съм да споря за разликата между "манипулация" и "лъжа" (без да искаш, поставяйки знак за равенство между двете също извършваш манипулация, макар и по-безобидна), но няма да го направя, за да не
излезе, че се оправдавам.
Най-искрено моля за прошка и нека това не ви откаже от сайта завинаги
Признанието е добродетел, разкаянието също.
Има обаче един малък проблем. Един уважаващ себе си (и уважаващ евентуалните си потребители) създател на сайт не би следвало да прибягва до подобни техники, които, макар и безопасни в общия смисъл, малко се различават от phishing мейли или изскачащи в нов прозорец предложения за регистрации за Зелена карта.
Самата тема-реклама не беше ли достатъчна?
А относно дефинициите и смислите на дезинформация, манипулация и лъжа... Това е друга тема.
Аз само споделям своето негативно впечатление от случката, която за мене в никакъв случай не спомага за набиране на кредит на доверие пред непредубеден до момента потребител, какъвто се падам и аз.
Има обаче един малък проблем. Един уважаващ себе си (и уважаващ евентуалните си потребители) създател на сайт не би следвало да прибягва до подобни техники, които, макар и безопасни в общия смисъл, малко се различават от phishing мейли или изскачащи в нов прозорец предложения за регистрации за Зелена карта.
Самата тема-реклама не беше ли достатъчна?
А относно дефинициите и смислите на дезинформация, манипулация и лъжа... Това е друга тема.
Аз само споделям своето негативно впечатление от случката, която за мене в никакъв случай не спомага за набиране на кредит на доверие пред непредубеден до момента потребител, какъвто се падам и аз.

-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Аз не разбрах какво имате предвид под "антиглобалист", защо е лошо и дали го приравнявате с "алтерглобалист". А всъщност знаеш ли какво е анрхо-комунист или неолиберал? Ами конформист - щото да ви кажа точно на такива ми мязате? Изобщо в медиите единственото по-опасно от класификациите са претенциите, пък като гледам и двете не ги пестите 
п.п, Това уравнение не е вярно:
п.п, Това уравнение не е вярно:
Като спомена за човекоядство, вие какво сте имали предвид под "човеколюбив сайт""стига разбира се да е" = "ако"
- Donald_Duck
- В началото бе словото
Съгласен съм с всичко, което си написал.
Все пак трябва да се има предвид, че нямаме финансов ресурс за провеждане на рекламна дейност и засега единственият ни шанс са форуми, Фейсбук и т.н. В този смисъл, понякога в ентусиазма си, човек не усеща, кога е прекрачил границата.
Да не говорим, че самата идея да публикувам "възторжен отзив" от името на "трето лице" беше глупава
1/защото няма особен положителен ефект и 2/ защото разкритието `и може да има особен отрицателен ефект.
Може да се каже,че e-comedia се сдоби с първия си гаф. Жалко, че не сме достатъчно известни, за да ни покажат по "Господари на Ефира"
Все пак трябва да се има предвид, че нямаме финансов ресурс за провеждане на рекламна дейност и засега единственият ни шанс са форуми, Фейсбук и т.н. В този смисъл, понякога в ентусиазма си, човек не усеща, кога е прекрачил границата.
Да не говорим, че самата идея да публикувам "възторжен отзив" от името на "трето лице" беше глупава
1/защото няма особен положителен ефект и 2/ защото разкритието `и може да има особен отрицателен ефект.
Може да се каже,че e-comedia се сдоби с първия си гаф. Жалко, че не сме достатъчно известни, за да ни покажат по "Господари на Ефира"
- Donald_Duck
- В началото бе словото
Да речем, че имаме предвид тези, които чупят витрини на "Макдоналдс" просто за спорта, както и всички онези, които отричат дори очевидните факти за някои от положителните страни на глобализацията.Аз не разбрах какво имате предвид под "антиглобалист"
Като спомена претенции - може би имаме 1-2 текста, които звучат по-патетично от необходимото... но нямам усещането това да се отнася за повечето статии и сайта като цяло.
Знам, че на някои това може да прозвучи самохвално, но по мое мнение, голяма част от нашите материали с нищо не отстъпват и дори превъзхождат това, което масово се излива по печатните и ефирните медии в България. Защо един "Труд", който си е чиста проба жълт вестник може да има претенции, а ние не?
И ще се радваме ако занапред критиката ви не се отнася само до първите 3 изречения на Редакционното, а
включва и останалите статии
Като автор на текста за лъжите, цитиран от Боромир, се чувствам длъжен да се намеся. Боромир, приеми извиненията ми (и на колегите) - мисля, че в желанието си повече хора да научат за сайта, Теодор наистина прекали. От друга страна, тъй като не сме комерсиални и това няма да те удари по джоба, бих се радвал да прочетеш някои от материалите на сайта, преди да си вадиш генерални изводи. Моето мнение е, че те са добри и опитът ти ще си струва.
Да отговоря на Тамерлан. Първо, цитираното от теб изречение започва с "не" - не ми е съвсем ясно как си го пропуснал. Второ, целият коментиран текст е отговор на един друг текст, който се появи в altermedia.bg (или нещо подобно - не съм съвсем сигурен за името). Та, на този сайт първо ни обясняват, че са трибуна, на която мнението на "всеки" може да бъде чуто. Няколко параграфа по-надолу дефинират какво разбират под "всеки": антиглобалисти, националисти и пр. (не мога да дам точен цитат, съжалявам). Това за мен е доста дразнещо стесняване на понятието. Am I clear?
Да отговоря на Тамерлан. Първо, цитираното от теб изречение започва с "не" - не ми е съвсем ясно как си го пропуснал. Второ, целият коментиран текст е отговор на един друг текст, който се появи в altermedia.bg (или нещо подобно - не съм съвсем сигурен за името). Та, на този сайт първо ни обясняват, че са трибуна, на която мнението на "всеки" може да бъде чуто. Няколко параграфа по-надолу дефинират какво разбират под "всеки": антиглобалисти, националисти и пр. (не мога да дам точен цитат, съжалявам). Това за мен е доста дразнещо стесняване на понятието. Am I clear?
http://e-lect.net - избирай внимателно!
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
От видяното досега става ясно най-вече, че самите вие не сте наясно какви сте и за какво /или срещу какво/ се боритеAm I clear?
Може би ще подкрепиш думите си със силно подценяваните от хора като теб в подобни спорове... ъм аргументи.
Може би ще се опиташ да обясниш и защо ни смяташ за "конформисти" и дали знаеш значението на думата изобщо. Малко конкретика обикновено не е излишна в сериозни дискусии. Хората, които не умеят да си служат с нея. хвърлят гръмки фрази без покритие.
И само да те светна - знам какво означават всички категории, изброени от теб хора. Един приятел редовно ме снабдява със "Свободна мисъл", чел съм трудове от повечето големи мислители в различните течения на социалистическата идеология, и знам защо не са прави. Ти прочел ли си нещо различно от тях?
От видяното дотук не вярвам, че можеш да ми дадеш и един конкретен отговор, затова приеми въпросите ми за реторични
.
Може би ще се опиташ да обясниш и защо ни смяташ за "конформисти" и дали знаеш значението на думата изобщо. Малко конкретика обикновено не е излишна в сериозни дискусии. Хората, които не умеят да си служат с нея. хвърлят гръмки фрази без покритие.
И само да те светна - знам какво означават всички категории, изброени от теб хора. Един приятел редовно ме снабдява със "Свободна мисъл", чел съм трудове от повечето големи мислители в различните течения на социалистическата идеология, и знам защо не са прави. Ти прочел ли си нещо различно от тях?
От видяното дотук не вярвам, че можеш да ми дадеш и един конкретен отговор, затова приеми въпросите ми за реторични
http://e-lect.net - избирай внимателно!
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Аз не съм тръгнал да се рекламирам драги, вие го правите. Аз попитах какво точно покритие и съдържание има зад гръмките ви фрази и претенции, и все още не съм видял отговор. Както е казал поета: "Мъж ли си, жена ли, или хермафродит - звяр или риба?" Видели значи нещо на неонацисткото сайтче и решили да напишат обратното, ама не им се получило. Решили после да се рекламират във форума с евтини номерца и пак не им се получило. Решили да се правят на смели независими журналисти, ама се тръшкат като селски моми като видят критика. Разгледах сайта, видях конформизъм, повърхностен мироглед и най-вече яко преписване. Сори, ама ми е писнало от някакви типове, натякващи ми се като много истински, винаги прави, способни и т.н., като същевременно предлагат единствено презрение към чуждите принципи и липса на собствени такива. Просто не става да се изтипосаш и да кажеш "аз съм номер едно и затова трябва да харесвате какво правя". Първо докажи че си нещо, после претендирай.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Мале, кава каша стана!
Така, хора, ще се опитам да разплета някои възли. Доколкото разбирам Тамерлан се е подразнил от следното изречение: "Не сме трибуна, на която абсолютно всеки може да застане, стига разбира се да е антиглобалист, националист, расист или комунист." Всъщност текстът на първия пост в темата е съкратен от мен вариант на редакционната статия в сайта. В пълния си вариант изречението гласи: "Не сме трибуна, каквато се опитват да бъдат някои наши “колеги” и на която абсолютно всеки може да застане, стига разбира се да е антиглобалист, националист, расист или комунист". Вярно, значението е близко, но не е съвсем същото. Не исках да пускам цялата статия в темата, за да не става затормозяващо. Сега забелязвам, че малко механично съкратеният текст явно поражда асоциации, различни от желаните от мен.
Колкото до това "кой може да застане на нашата трибуна" - всеки, който реши, че иска да публикува при нас нещо, което ние харесваме. Всъщност няма нищо по-различно от политиката на останалите медии - те си харесват едни неща и си ги публикуват. Ние харесваме други неща и публикуваме тях. Разликата е, че ние сме по-готини
Опа, Тамерлан ме изпревари. С голяма част от нещата, които казваш, съм съгласен. Бих се радвал, обаче, да ми посочиш къде точно виждаш конформизъм и особено преписване. Материалите, които не са преведени, са си чисто авторски и мога смело да заявя, че не са плод на папагалщина.
И такова - не претендираме, че сме най-добрите. Претендираме, че сме готини, макар че май вече ще е трудно да те убедим в това
Така, хора, ще се опитам да разплета някои възли. Доколкото разбирам Тамерлан се е подразнил от следното изречение: "Не сме трибуна, на която абсолютно всеки може да застане, стига разбира се да е антиглобалист, националист, расист или комунист." Всъщност текстът на първия пост в темата е съкратен от мен вариант на редакционната статия в сайта. В пълния си вариант изречението гласи: "Не сме трибуна, каквато се опитват да бъдат някои наши “колеги” и на която абсолютно всеки може да застане, стига разбира се да е антиглобалист, националист, расист или комунист". Вярно, значението е близко, но не е съвсем същото. Не исках да пускам цялата статия в темата, за да не става затормозяващо. Сега забелязвам, че малко механично съкратеният текст явно поражда асоциации, различни от желаните от мен.
Колкото до това "кой може да застане на нашата трибуна" - всеки, който реши, че иска да публикува при нас нещо, което ние харесваме. Всъщност няма нищо по-различно от политиката на останалите медии - те си харесват едни неща и си ги публикуват. Ние харесваме други неща и публикуваме тях. Разликата е, че ние сме по-готини
Опа, Тамерлан ме изпревари. С голяма част от нещата, които казваш, съм съгласен. Бих се радвал, обаче, да ми посочиш къде точно виждаш конформизъм и особено преписване. Материалите, които не са преведени, са си чисто авторски и мога смело да заявя, че не са плод на папагалщина.
И такова - не претендираме, че сме най-добрите. Претендираме, че сме готини, макар че май вече ще е трудно да те убедим в това
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Абе не че толкова съм се подразнил, но това обявление с изброените изми ми прозвуча доста неадекватно. Иначе напоследък се нароиха доста електронни медии с претенции, че са независими и различни от комерсиалните медии - индимедия, алтермедия, е-вестник... е-комедия, купища блогове и т.н. Някой са откровено пристрастни и посредствени, в други може да се срещне по някое попадение, но като цяло никое от тези издания не може да ме убеди, че е особено готино
А на вашия сайт доста от материалите са като исторически докладчета, има и някакви не особено сериозни неща които отдавна циркулират из интернет, като съвпаденията между Kенеди и Линкълн да речем. Сигурно има и по-интригуващи неща, но като цяло не съм впечатлен.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Ние не претендираме да сме безпристрастни от идейна гледна точка. Иначе откъм политическо влияние сме съвсем независими. То която и партия да реши да ни използва, с нашата посещаемост само ще си хвърли парите в на вятъра
И да, различни сме от комерсиалните медии най-малкото с това, че не сме комерисални, поне засега. Това за Линкълн и Кенеди наистина циркулира из нета, но ние сме си го посочили най-открито. Не претендираме за авторство в случая, пък е любопитно и може да предизвика интерес. Иначе уважавам мнението ти, макар и да не го споделям.
И да, различни сме от комерсиалните медии най-малкото с това, че не сме комерисални, поне засега. Това за Линкълн и Кенеди наистина циркулира из нета, но ние сме си го посочили най-открито. Не претендираме за авторство в случая, пък е любопитно и може да предизвика интерес. Иначе уважавам мнението ти, макар и да не го споделям.