Не знам как го правиш, но където се
появиш сееш смут, паника и спам...
Айде малко по-съществено, да обединим
темата за акотата и тази тук и да направим
АНТИ-кампания със стикери
Модератор: mebbeth
кАжи ми ('....')!!! , аз ше чуяmebbeth написа:Fak, иде ми да ти кажа '....', но не го правя.
(може би, защото думата е цензурирана)
fak написа: Според мене... Хората, които не са даскали по литература, секретарки, журналисти, политици и тям подобни(И нямат мераци за подобна служба!) не са длъжни да пишат или четатграмотно...
Всеки, който е с висше, предстои му в скорошните години, тоест приет е в СУ, може и в друг, независимо какво иска да прави по- нататък, трябва да е грамотен- задължително, което за съжаление е рядкост.fak написа:Иначе... хм... Според мене... Хората, които не са даскали по литература, секретарки, журналисти, политици и тям подобни(И нямат мераци за подобна служба!) не са длъжни да пишат или четатграмотно
alabalanica написа:Подкрепям всички изказани мнения за незадоволителното положение на езиковата култура на нашите колеги ( и не само на тях де ). Смятам, че всеки човек, независимо от професията, трябва да има основни познания в областта на пуктуацията и правописа на родния си език. Едно обаче, уважаеми колеги, изказващи се вещо по зададената тема, не подкрепям, не разбирам и питам: вие имате ли нужното ниво на езикова култура, че дръзвате да коментирате други?!?
За да съм по ясна привеждам един пример:
Tommy : Съгласен съм, защото всички грешки, следствие на неграмотност са недопустими за бъдещи вишисти. Като се огледам, обаче, абсурдът е пълен, защото липсва елементарната езикова култура на писане.
В този пост на колегата Tommi има цифром и словом три пунктуационни грешки.
Това ми хареса. Споделям напълно виждането, че за да съдиш или коментираш неудачите на другия трябва да си...от другия край на бариерата.alabalanica написа:Подкрепям всички изказани мнения за незадоволителното положение на езиковата култура на нашите колеги ( и не само на тях де ). Смятам, че всеки човек, независимо от професията, трябва да има основни познания в областта на пуктуацията и правописа на родния си език. Едно обаче, уважаеми колеги, изказващи се вещо по зададената тема, не подкрепям, не разбирам и питам: вие имате ли нужното ниво на езикова култура, че дръзвате да коментирате други?!?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...