Задължителни лекции за право?

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
Moriarty
Вазов

Re: Задължителни лекции за право?

Мнение от Moriarty »

хъ-хъ-хъ
критерият, който използваш, са оценките! само това обезмисля писанието ти...има маса студенти 4-5 курс неправещи разлика м/у владение и п-во на собственост, но балът им е 5.50 и нагоре...
Ubi concordia, ibi victoria!
kotio
В началото бе словото

Мнение от kotio »

И какво предлагаш, че със задължителни заверки оценките ще станат по-реални ли?
Не се сещам оценките да са били особен критерий в коментара ми, но ако не си схванал, акцентът е в отношението на колегите ни.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Moriarty написа:хъ-хъ-хъ
критерият, който използваш, са оценките! само това обезмисля писанието ти...има маса студенти 4-5 курс неправещи разлика м/у владение и п-во на собственост, но балът им е 5.50 и нагоре...
хахахахаха, тук ме разби! 8) 8) 8)
Toto-I will remember
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

kotio написа:И какво предлагаш, че със задължителни заверки оценките ще станат по-реални ли?
Не се сещам оценките да са били особен критерий в коментара ми, но ако не си схванал, акцентът е в отношението на колегите ни.
ЮФ е квазиобразователен коптор...събрали са се там "куцо, кьораво и сакато" (от студентите до преподавателите)...групите, които си извел са съдържателната страна проблема, важното е, че те не се различават същностно! т.е. няма разлика м/у тях...99% от студентите стряскат с плоскоумието си(1% са имали възможност да следват нещо друго преди да дойдат в ЮФ) и в комбинация с ежедневното помпане на самочувствие(без капчица покритие(отново студ. и препод.)) се получава това...бтв в другите ЮФ в страната (и особено тези, които нямат за ядро преподаватели от СУ) положението е още по-отчайващо, а бройката юристи излизащи всяка година е ненормална...3ти курс гоним 4 цифрено число, ами тези които си купуват дипломите...при това положение ще ти задам един въпрос Колко пъти си се сблъсквал с навалица в/пред библиотека на ЮФ?
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Moriarty написа:при това положение ще ти задам един въпрос Колко пъти си се сблъсквал с навалица в/пред библиотека на ЮФ?
продължаваш да ме убиваш :wink: 8) :twisted:
Toto-I will remember
SteelDragon
От дъжд на вятър

Мнение от SteelDragon »

Хмм. Заверките се очертават като все по-вероятна алтернатива! Днес преподавателят Х се изрази "сега като ви въведем заверките", само въпрос на некво формално гласуване било.
"What power has law where only money rules."
Gaius Petronius (~66 AD)
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

SteelDragon написа:Хмм. Заверките се очертават като все по-вероятна алтернатива! Днес преподавателят Х се изрази "сега като ви въведем заверките", само въпрос на некво формално гласуване било.
а сега,като ни построят по-големи помещения,не каза ли :evil: :evil: :evil:
Toto-I will remember
Аватар
barahona
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от barahona »

Ужас! :shock: На кого му е запритрябвало да прави задължителни упражненията :shock: ... Че то на незадължителните почти винаги идват хора, които си нямат друга работа, и решават, че най-доброто място да си поразвиеш социалните контакти, е университетът! :roll: То че е университетът е мястото няма да споря, има умници, които (както се изказа един сладур от коментарите по-горе) са се "отдали на науката с душа и тяло", ама защо трябва зорлем да натикват повече от този вид Хомо Сапиенс в стаите с упражненията :shock: ... На който му се ходи на лекции и упражнения - ходи, който не може/ не вижда смисъл/ не иска да ходи - свободна воля, в края на краищата всички на едни изпити се явяваме, уж едни критерии покриваме! Сега ще стане по-зле, току виж му дошъл ентусиазмът на народа - да ходи по упражнения, по лекции, че да няма къде да се седне из залите на ректората :alien: ...
"Може би съм търсил теб? Може би съм тук, за да те чакам винаги? Дали всеки път, когато съм те губел, не е било, защото не съм те разпознавал? Или всеки път съм те губел, защото съм те разпознавал, но не съм се осмелявал?
SteelDragon
От дъжд на вятър

Мнение от SteelDragon »

Нищо не разбираш!
Всяка свободна воля трябва да бъде смачкана! И трябва да бъде сринато самочувствието на тия жалки твари студентите!!!
"What power has law where only money rules."
Gaius Petronius (~66 AD)
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

Наистина ще има заверки, днес се осведомих лично. За ЮФ става въпрос само за упражненията, като всеки преподавател ще решава по какъв начин ще ги осъществи - тестове, колоквиуми, присъствия... В края на семестъра трябва да каже допуска ли те, или не до изпита. При отрицателен отговор, се явяваш направо през септември...
:( :( :(
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

Не СУ тотално се излагат с всяка изминала година...когато условията започнат да отговарят на изискванията може и да се съглася...Аз не работя, но все пак на повечето упр. не ходя, защото тази година колкото пъти се опитах асистента не идваше! Какъв е смисъла изобщо...
marie_france
В началото бе словото

Мнение от marie_france »

Ейййй, работещите!Преди всяка сесия ставате "най-добрите приятели" и се лигавите и просите лекциики.Тия, дето ходят на лекции и внимават какво им се чете не са по-будали от вас.
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Дам... ето за такива ставаше въпрос в по - предните постове... И какво като сме работещи? Кой, както може. Може и да си събираме материалите преди сесията, ама поне не се правим на 6 без 10 с "ми аз ги нямам...", "няма да ми разчетеш..." и пр. Жалки сте и такива ще си останете.
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Не че нещо, но, за да седне един студент да работи, значи, че му се налага. Не са виновни хората, че родителите им не могат да си позволят да им изпращат по 1000лв. на месец. И те имат право да се подготвят за изпита, въпреки че не са имали възможността да присъстват на лекции и упражнения. Защото присъствието и вниманието за тях са не "баламщина", а привилегия. Влизайте малко в положението на другите и, ако не друго, ще знаете, че ще можете да разчитате на подкрепата им, когато дотрябва.
Don't think you are, know you are!
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

SteelDragon написа:назад към соц-а!
И напред към капитализма с увеличаване на приемните бройки във факултета. Освен с повишаване на приходите не мога да си обясня по друг начин системното увеличаване на първокурсниците през последните години. Миналата година Ташев правилно каза ( с оглед препълването на 255, ако не се лъжа ), че след няколко седмици залата няма да е така пълна и ще има достатъчно места. Явно това ги успокоява и приемат ли приемат все повече студенти. Чудя се дали са определили някакъв таван, защото числата могат да си ги увеличават, колкото им душа иска, но Ректората няма как.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”