Магистратури 2008-2009
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Re: Магистратури 2008-2009
Хм, аз знам за магистратури, които са си баш дневни. 
- PrincessSuperstar
- Драскач
Честно да ви кажа, малко ми омръзна да слушам колко зле бил СУ. ОК, наистина има специалности, където студентите си клатят краката, има и преподаватели, дето са ... за убиване. Факт! Но можете ли да ми кажете кой университет в България е на по-добро ниво от този? Може би УНСС? Или НБУ? Или някой от свободните, природните, пригодните и не знам си какви други из страната?
И какво сте седнали да се възмущавате от таксите за платени магистратури- ако бяхте погледнали какви са те в другите университети (пак за платено), щяхте да знаете че разликата не е особено голяма, и не винаги по-високите са в СУ.
Не съм фанатичен поколнник на Университета (като други потребители тук
), но вече наистина ми омръзна да слушам глулпости за СУ, които в повечето случаи обективно погледнато не са верни.
И какво сте седнали да се възмущавате от таксите за платени магистратури- ако бяхте погледнали какви са те в другите университети (пак за платено), щяхте да знаете че разликата не е особено голяма, и не винаги по-високите са в СУ.
Не съм фанатичен поколнник на Университета (като други потребители тук
-
Jenna
- От дъжд на вятър
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Аз уча две платени магистратури. Бачках яко преди това и дори имах средства сама да си ги платя, но нашите решиха те да "спонсорстват"
Само така може две, иначе по държавна поръчка само една.
Може да исках да съм Преподавател, но съм Студент. You know that i'm no good. 
Ейми
http://www.youtube.com/watch?v=dewtCShee04
http://www.youtube.com/watch?v=HFVM5pVT ... re=related
Ейми
http://www.youtube.com/watch?v=dewtCShee04
http://www.youtube.com/watch?v=HFVM5pVT ... re=related
-
todor_t
- В началото бе словото
- Специалност: История
Магистратури
Искам да попитам какъв е реда за подаване на документи и какви по-точно документи ми трябват? Мога ли например, да кандидатствам за една и съща специалност държавна поръчка и срещу заплащане? Какви са приемните изпити и кога се провеждат? Блегодаря предварително!
Re: Магистратури
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/magister.html
Това е правилника за прием за тази година. Там пише какви са сроковете, какви документи ти трябват и т.н.
Можеш да кандидатстваш за една и съща специалност и държавно и платено обучение. Желанията се попълват в молбата. Приемните изпити обикновено са събеседвания с кандидатите, но зависи от факултета и специалността. В някои факултети решават и тестове преди събеседването. Миналата година събеседванията бяха от 1 до 10 октомври. Информация за програмите за събеседванията, условията за прием в дадена магистърска програма може да намериш в справочниците за магистри. Те са в две части- съответно природни и хуманитарни факултети. Миналата година бяха по 7лв. Имаше ги в книжарниците в Ректората. Информация трябва да има и пред всеки учебен отдел на всеки факултет.
Това е правилника за прием за тази година. Там пише какви са сроковете, какви документи ти трябват и т.н.
Можеш да кандидатстваш за една и съща специалност и държавно и платено обучение. Желанията се попълват в молбата. Приемните изпити обикновено са събеседвания с кандидатите, но зависи от факултета и специалността. В някои факултети решават и тестове преди събеседването. Миналата година събеседванията бяха от 1 до 10 октомври. Информация за програмите за събеседванията, условията за прием в дадена магистърска програма може да намериш в справочниците за магистри. Те са в две части- съответно природни и хуманитарни факултети. Миналата година бяха по 7лв. Имаше ги в книжарниците в Ректората. Информация трябва да има и пред всеки учебен отдел на всеки факултет.

Дали справочникът е излязъл вече ?
Re: магистратура психология
Категорично мога да ти кажа, че лекциите не са след 18.30 - по не и за Трудова и организационна психология. Всеки ден почти има лекции и упражнения, като обикновено само един ден в седмицата е свободен. Това не означава, че не можеш да си ходиш на работа и да се явяваш само на изпити, но ако искаш да присъстваш и се надяваш, че ще ги направят вечер или събота и неделя, съм длъжна да кажа, че никой не се съобразява със студентите и ще чуваш реплики от типа "всички знаете, че това е редовна форма на обучение".cappuchina написа:Съжалявам, ако повтарям темата.
Има ли задочна форма на обучение за която и да е от изброените профили - детско-юношеска и училищна, социална и юридическа, трудова и организационна, клинична и консултативна психология?
Защото съм държавна работа и няма как да запиша редовна форма, а много ме влече
Мерси предварително!
-
Александър
Колко жалко, точно тази специалност ми беше в wish list-ата. Няма как, изтривам я.
А за други специалности знаеш ли?
-
Еленаст
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: семестриално завършил
Често звъня на секретарката на филологически факултет и на учебен отдел за информация за кандидатстване за магистратури,но все още няма потвърждение,4е е излязъл справочникът(аз съм от Пловдив,за това не съм проверила собственоръчно)?
Интересъвам се дали са обявени дати за интервюта и изпити за 2008 и в какво се състоят те?
Необходимите документи до колкото разбрах са:1:диплома/академична справка;2:молба по образец и 3:квитанция за платени предварително изпитите,на които възнамерявам да се явя?Ако има нещо допълнително,моля пишете ми!
Ако има някоя полезна информация по тази процедура преди подаване на документи и интервюта,ще ми е полезна!
Благодаря предварително!
Интересъвам се дали са обявени дати за интервюта и изпити за 2008 и в какво се състоят те?
Необходимите документи до колкото разбрах са:1:диплома/академична справка;2:молба по образец и 3:квитанция за платени предварително изпитите,на които възнамерявам да се явя?Ако има нещо допълнително,моля пишете ми!
Ако има някоя полезна информация по тази процедура преди подаване на документи и интервюта,ще ми е полезна!
Благодаря предварително!
-
Александър
От правилника за прием на магистри, излиза следното - всеки може да кандидатства за платено и държавна поръчка едновременно, но класиранията и сроковете за записване са на различни дати за двете! В такъв случай на едното класиране можеш да се окажеш по-напред от предходното. Получава се следната схема:
Писал съм, да речем,
1-во желание - платено (някоя специалност)
2-ро желание - държавна поръчка (друга специалност)
3-то желание - платено (същата като 2-ро или съвсем различна)
На първо класиране участват само държавните поръчки, така че с малко късмет ме взимат по 2-ро желание. Дават ми три дни срок да се запиша. Ако не се запиша - губя. Обаче на второ класиране участват платените, и - хоп! - взели са ме по 1-во желание.
Тоест, трябва много да се внимава при подредбата и при записването, защото класирането съвсем не е по реда на желанията.
Писал съм, да речем,
1-во желание - платено (някоя специалност)
2-ро желание - държавна поръчка (друга специалност)
3-то желание - платено (същата като 2-ро или съвсем различна)
На първо класиране участват само държавните поръчки, така че с малко късмет ме взимат по 2-ро желание. Дават ми три дни срок да се запиша. Ако не се запиша - губя. Обаче на второ класиране участват платените, и - хоп! - взели са ме по 1-во желание.
Тоест, трябва много да се внимава при подредбата и при записването, защото класирането съвсем не е по реда на желанията.
Ти бакалавър по психология ли си или си от друга специалност? Ако си бакалавър по психология ще ти признаят част от дисциплините и не е необходимо да присъстваш на тези лекции. Ако обаче не си, важи това, което вече написах. Ако не си бакалавър по психология имаш право да кандидатстваш ОПКО (... и консултиране на организацията) - това е платена магистратура, за която обаче програмата е с подредбата и заетостта на Трудовата и организационна психология. С програмите на другите магистратури не съм запозната, за съжаление.Александър написа:Колко жалко, точно тази специалност ми беше в wish list-ата. Няма как, изтривам я.
Имам информация от миналата година - справочникът излезе около 10-12 септември. В него обаче няма повече информация отколкото в сайта - поне за ФФ. Всъщност мога да говоря само за този факултет. Интервютата и изпитите бяха между 1 и 10 октомври. Мисля, че и за тази година ще е така. Ако те интересува нещо за ФФ можеш да питаш.Еленаст написа:Често звъня на секретарката на филологически факултет и на учебен отдел за информация за кандидатстване за магистратури,но все още няма потвърждение,4е е излязъл справочникът(аз съм от Пловдив,за това не съм проверила собственоръчно)?
Благодаря предварително!
-
Еленаст
- В началото бе словото
ФФ-филологически факултет ли значи?Точно той ме интересува.Интервютата и изпитите в какво се състоят?
Днес звънях пак в СУ и тъй като моят университет ПУ"Паисий Хилендарски" още не е връчил дипломите и мога да взема само академическа справка,ми казаха,че тя не е достатъчна.А в сайта е опоменато,че ако все още нямам диплома,но съм семестриално завършила,мога да представя акад.справка като документ за кандидатстване,равностоен на дипломата.Имате ли информация по този въпрос,тъй като аз подадох молба за издаване на академична спр. и тя ми коства 50лв.Дано не е било напразно:)
Има ли ограничения ако съм завършила английска филология каква магистратура да карам?
Мерси предварително!
Днес звънях пак в СУ и тъй като моят университет ПУ"Паисий Хилендарски" още не е връчил дипломите и мога да взема само академическа справка,ми казаха,че тя не е достатъчна.А в сайта е опоменато,че ако все още нямам диплома,но съм семестриално завършила,мога да представя акад.справка като документ за кандидатстване,равностоен на дипломата.Имате ли информация по този въпрос,тъй като аз подадох молба за издаване на академична спр. и тя ми коства 50лв.Дано не е било напразно:)
Има ли ограничения ако съм завършила английска филология каква магистратура да карам?
Мерси предварително!
ФФ е философски факултет. Нямам представа как е при филолозите, но при нас академичната справка вършеше работа.
Приемът за магистърските програми е съгласно утвърдения Правилник за приемане на студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за образователно-квалификационната степен магистър през учебната 2008/2009 г. - виж го в сайта на СУ
За Философски факултет документи за кандидатстване ще се приемат в работните дни от 15 до 26 септември 2008 г. (включително) от 9.00 до 18.00 часа. Вероятно това са датите и за другите факултети, но не е сигурно.
Необходими документи:
• Молба по образец - може да се изтегли и от сайта, но можете да я получите и при подаването на документите. Не е необходимо да купувате готови бланки от уличните търговци - при кандидатстването си ще получите безплатни.
• копие от дипломата за завършена бакалавърска или магистърска степен на образование и оригинал, (оригиналът се връща веднага след сверяване)
• касов бон за платена такса за явяване на конкурсен изпит.
Графикът за изпитите ще бъде известен на 15 септември 2008 г. Можете да го научите и при подаването на документите. Периодът за провеждане на изпити е от 2 до 10 Октомври.
Приемът за магистърските програми е съгласно утвърдения Правилник за приемане на студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за образователно-квалификационната степен магистър през учебната 2008/2009 г. - виж го в сайта на СУ
За Философски факултет документи за кандидатстване ще се приемат в работните дни от 15 до 26 септември 2008 г. (включително) от 9.00 до 18.00 часа. Вероятно това са датите и за другите факултети, но не е сигурно.
Необходими документи:
• Молба по образец - може да се изтегли и от сайта, но можете да я получите и при подаването на документите. Не е необходимо да купувате готови бланки от уличните търговци - при кандидатстването си ще получите безплатни.
• копие от дипломата за завършена бакалавърска или магистърска степен на образование и оригинал, (оригиналът се връща веднага след сверяване)
• касов бон за платена такса за явяване на конкурсен изпит.
Графикът за изпитите ще бъде известен на 15 септември 2008 г. Можете да го научите и при подаването на документите. Периодът за провеждане на изпити е от 2 до 10 Октомври.
-
Еленаст
- В началото бе словото
Някой знае ли в какво се състоят интервютата за магистратури във филологическия факултет?