За правата на жените

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Re: За правата на жените

Мнение от rogertaylor »

emalfy написа:Чудя се ,Антоанета бъзика ли се с нас ... или животът се е избъзикал с нея ...
Просто понякога има живи примери, че и Този горе понякога препива и прави ужасяващи грешки.

Колкото до постовете на Антоанета - представям си след като група ПЪЛНОЛЕТНИ потребители(и то може да се каже "представителна извадка" - хора всякакви) не могат бъкел да хванат от това, което пише - как ли ще се чувстват дечица на максимална възраст 10 години.Та даже аз почвам да изпитвам психически отклонения и то само 3 дни след началото на активното й пребиваване във форума. :shock: :| Горките дечица :cry:
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Някой смята ли да обсъжда феминизма? Ако не, да затворя темата.
Антоанета може да обсъждате на лични съобщения.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

След този призив, за да се върнем по-лесно на темата:
Не само феминизмът не е отрицание на мъжете, но е смешно и да се разбира като опит на жените да станат и да правят като мъжете. Например в секса...
Равните права не означават равенство във всичко - напр. във възможността мъжете да раждат и т.н. Двата пола са равни, но много различни и добре, че е така! :wink:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Което ме навежда на мисълта защо има квоти за момчета и момичета в различните специалности?
В общия случай има доста прецакани.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Antoaneta
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Antoaneta »

Значи в СУ има много малко момчета (и недостатъчно мъже преподаватели).Просто това е голям проблем, извинявам се че го казвам по такъв начин. Жените там търсят опора в другите жени и в преподавателите, в случая и аз се явявам от потърпевшите, но поне на преподавателите им се заплаща (пак извинения за откровеното мнение и нищо лично към никого, само се опитвам да помогна.) Очаквам като се върна в СУ всички да се крият като ме видят :-) тъй като според мен има доста агресивни млади дами там. И нивото на шум е потресаващо. (Последната част може да се премести в темата "Какво не ви харесва в СУ") Не че не е прекрасно в университета.
Последно промяна от Antoaneta на 01 Авг 2008, 14:03, променено общо 8 пъти.
Притеснявам ли те?

То не е така, а е еди как си.

Не съм съгласен.

Ти какво правиш тук?

Това не е наша практика.

Ние сме в сферата на помагането.

Защо не си фотокопираш този списък?

Искам да ви подаря тези книги.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Зависи в кой факултет си. На места мъжете са повече. Зависи и от самата специалност :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Според мен е добре да има квоти. Иначе наистина ще има чисто женски и чисто мъжки специалности.
4 години с 30 момичета....Кошмар, само за гримове, прически, дрехи, мъже, изпити и преподаватели се говореше. Ако не бях спряла да ходя на лекции, сигурно щях да се заразя и превърна в някоя такава :roll:
Не искам това да се случи на цялото СУ :lol:
Аватар
Antoaneta
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Antoaneta »

Значи, просто е наводнено от жени в административните учреждения и в СУ, където аз съм била (не казвам където вие сте били!). Това не остава място за мъжете и тях ги виждаме по строежите, с други думи, навсякъде по улицата и по парковете. "С лопата да ги ринеш" сред охраната. Пребивават в едни малки стаички (за охранители става дума - има такава професия, никой да не се стряска тук). Въобще, навсякъде където не трябва да са. Смятам, че трябва да се приобщат мъжете към чисто женските работни заведения, за да се "махнат" от улиците, където са в момента. Дано всички да са разбрали директната феминистична насоченост на този пост.
Притеснявам ли те?

Не съм съгласен.

Ти какво правиш тук?

Това не е наша практика.

rogertaylor
Летописец Виртуоз

Мнение от rogertaylor »

Абе това беше абсолютно обратното на феминизъм, но ...не се учудвам :lol: Как е термина, обратен на феминизъм... :? Маскулинизъм? :? :shock: Защото ти защитаваш правата на мъжете в случая :lol: :mrgreen:
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

о.О горките мъже, живи да ги оплачеш .... и по шефските офиси.... ужас ти казвам - а те едни малки, тесни, столчетата едни неудобни ...
Изображение
Аватар
Antoaneta
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Antoaneta »

Имам много идеи, ако това не е някаква шега. На второ място, шефовете не си седят в офисите тихо и кротко години наред, ами вместо това създават предпоставки за завишено търсене поради липса на по-добър термин и им трябва друг човек да се оправя с мацките и пичовете, които идват да ги видят, а пък този човек може да е феминист или природозащитник, според мен и ето защо жените са ощетени: защото ако помощния човек не може да им помогне, те остават неудовлетворени, пак ще добавя, според мен.
Последно промяна от Antoaneta на 01 Авг 2008, 14:35, променено общо 4 пъти.
Притеснявам ли те?

Не съм съгласен.

Ти какво правиш тук?

Това не е наша практика.

rogertaylor
Летописец Виртуоз

Мнение от rogertaylor »

Pisobella написа:о.О горките мъже, живи да ги оплачеш .... и по шефските офиси.... ужас ти казвам - а те едни малки, тесни, столчетата едни неудобни ...
Мани бе, а и секретарките обикновено са едни едрогърди, готини, млади и напористи блодинки/брюнетки, самотни и с големи и влажни натъжени очи :lol: :lol: :lol:

Предлагам да отидем на митинг пред парламента! :lol:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Това е пълна идиотщина. Аз вдигам ръце от тази тема.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Methuselah написа:Това е пълна идиотщина. Аз вдигам ръце от тази тема.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

егаси! :shock:
И все пак отчетете, че положих усилия! :mrgreen:
Заключено

Обратно към “Мнения”