Биотехнологии - 1 курс

Подфорум към Биологическия факултет
Lizichka
В началото бе словото

Re: Кой ще става биотехнолог?

Мнение от Lizichka »

Ами изчакай до 3-то класиране,все пак нищо не губиш :)
RiotGirl
В началото бе словото

Мнение от RiotGirl »

Хей и мене ме приеха :) Вече с гордост заявявам, че ще стана биотехнолог! Много много се радвам :D
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

3то класиране мина, местя темата във факултетния раздел.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
nelitaank
В началото бе словото

Re: Биотехнологии - 1 курс

Мнение от nelitaank »

Здравей, RiotGirl, много се радвам, че са те приели биотехнологии, значи сме си колежки :D
И аз много исках БТ, само че първото ми желание беше БТ задочно и следващото редовно... ти как ще бъдеш?
Engel
В началото бе словото

Мнение от Engel »

Е,здравейте и от мен :) Аз също записах биотехнологии,на 1во класиране Много се чудя обаче за разликите с молекулярна...така и не можах да разбера къде какво по-специално се учи ...имам идеята евентуално да се прехвърлям,но май трябва да изкарам цялата 1ва година в БТ,а не само 1 семестър?
nelitaank
В началото бе словото

Мнение от nelitaank »

Да, за да се прехвърлиш трябва да изкараш първата година и евентуално да държиш приравнителни изпити :) А ти искаш само формата на обучение ли да смениш или специалността?
Engel
В началото бе словото

Мнение от Engel »

Е само специалността...редовно ще съм при всички положения. :mrgreen: Едно поне е хубаво,че май първата година няма особена разлика в материала за БТ и МБ,може и да ми се разминат приравнителните :D Стига да взема всички останали :lol:
nelitaank
В началото бе словото

Мнение от nelitaank »

Относно преместването, аз също обмислям такъв вариант, ако се окаже вярно, че на задочниците гледат с лошо око и не ги зачитат за студенти- ще се преместя или БТ редовно или МБ(зависи кое ще се окаже по-перспективно)... по принцип и аз не зная в подробности кое е по-добро, но съм чувала много хубави думи за БТ и за предимствата и пред специалността МБ
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

nelitaank написа:Относно преместването, аз също обмислям такъв вариант, ако се окаже вярно, че на задочниците гледат с лошо око и не ги зачитат за студенти- ще се преместя или БТ редовно или МБ(зависи кое ще се окаже по-перспективно)... по принцип и аз не зная в подробности кое е по-добро, но съм чувала много хубави думи за БТ и за предимствата и пред специалността МБ
Като биотехнолог ще ти кажа какво е предимството, с риск да се обидят колегите молекулярци- един биотехнолог може да работи като молекулярен биолог, но на един молекулярен биолог ще му бъде трудно да бъде биотехнолог. Моля, колегите молекулярци да не обиждат :D
ИзображениеИзображение
nelitaank
В началото бе словото

Мнение от nelitaank »

Europa, и аз бях чула това :wink:
А иначе каква е разликата, зная че дисциплините са горе-долу еднакви, но наистина не знам какво точно ги различава :roll:
Бях чела някъде коментар, че едните клатят колбите, а другите бъркат цистерните... :lol: ... но това е мноооого общо казано :lol:
и все пак...
Не ме бийте, моля ви, знам че е питано много по този въпрос, чела съм и аз но наистина не зная какво ги различава :roll:
RiotGirl
В началото бе словото

Мнение от RiotGirl »

nelitaank, аз съм редовно, но въпреки това се радвам, че ще сме колеги :) Още повече, че разбирам, че ти искаш да се прехвърлиш редовно и след една година ще се виждаме, стига да не отидеш в МБ.
Аз до последно се чудих дали все пак да не се запиша МБ, ама като ми казаха, че това било по-добрата от двете специалности за момиче и се отказах, защото колкото и да си се харесваме винаги е по-добре, ако момичетата са по-малко (за съжаление тук и момчетата са по-малко). Това малко от шеговитата страна го казвам за момчета и момичета, но все пак до някъде е вярно.

Аре и ако някой молекулярен биолог също разясни какво става в специалността ще е добре, особено за ония дечица, който мислят за прехвърляне от задочно в редовно (и обратно) или от МБ в БТ (и естествено обратното)!
nelitaank
В началото бе словото

Мнение от nelitaank »

Не знам какво ще става за напред, всичко ми е мъгливо... първо не знам дали ще се сформира група, второ не знам какво ще учим по време на очните(имам предвид нямам учебната програма), не ми казаха на 8-ми в колко часа започваме, нямам инфо по колко часа дневно са лекциите, нямам идея къде ще спя, тъй като съм от Варна.... всичко е мнооого неясно... :(
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

За прехвърлянето най-добре се поинтересувайте в учебен отдел. 1та година предметите ни (на МБ и БТ) бяха еднакви, само че молекулярните учим нещата от тази година по-разширено. Хорариумътот часове по математика, органична химия, неорганична и физика е по-голям. Зоология на гръбначните и безгръбначните учим 2 семестъра, а БТ само 1. Ако искате да видите разликите най-добре да разгледате учебните програми на двете специалности
http://bio.topvisia.net/coursework/U4eb ... Y_2007.doc
http://bio.topvisia.net/coursework/U4eb ... o_2007.doc
И все пак мисля, че за нашите специалности магистратурата е от значение :)
welcome to the jungle :twisted: :twisted:
http://viewsofia.com/
one sick bastard
Аватар
DeRiL
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: първи

Мнение от DeRiL »

Значи с Лизичка сме колеги... По принцип исках молекулярна биология, а накрая преди записването почнах да се замислям дали не сбърках и дали не трябваше да запиша биотехнологии... а бях приет и за двете.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

'се същото
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “БиоФ”