Размисли и страсти с Longbow

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Longbow
Паисий
Специалност: Право
Курс: втори

Re: Размисли и страсти с Longbow

Мнение от Longbow »

Търговецът на кристал написа:Бях се зарекла, че точно в тая тема няма да пиша, ама на... сега ми е еуфорично и май ще си изгубя бирата с любопитство.
Защо? Аз и на твоите въпроси разчитам (особено), за да се окаже интересна темичката... А бира от мен няма как да загубиш ;-) Даже се сдоби с още една (извън регламента на Р&С) ;-)
Търговецът на кристал написа:1. Защо си толкова свестен?
Такъв ли съм бил? :shock: Ами... Благодаря! В такъв случай - защото Вие, които ме определяте като такъв, ме определяте като такъв :-)
Търговецът на кристал написа:2. Ако можеш да върнеш нещата определен брой месеци назад (ти си знаеш колко), би ли променил нещо (оф, въпросът е зададен отвратително, но знам, че ще ме разбереш)?
Хм... само при няколко условия: 1) да си запазя придобитият досега опит и спомени <не за да мога да се облагодетелствам материално>; 2) да са между 26 и 28 месеца <приблизително>. Ако дори едно от двете не може да е изпълнено, не бих променил нищо. Иначе - да, бих.
Търговецът на кристал написа:3. Какъв искаш да станеш, като пораснеш?
Щастлив... :roll:
Търговецът на кристал написа:4. Тоя бих ти го задала лично, впрочем - само ми напомни.
Напомних. Отговорих ;-)
Изображение
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Kristo написа:Поправка към въпрос 6: Ще го обърна като идея по този начин - Кое от момичетата във форума, изпълнява всички налични критерии (няма нужда да ги обосноваваш) за да ти бъде интимна приятелка а.к.а. "нещо повече от обикновенна приятелка" или всички тези синоними на думата "гадже"...Демек кого харесваш, без значение коя дума употребя за този тип отношения?
Така по-може :-) Но не съвсем... Няма момиче от форума, което да "изпълнява всички налични критерии за да ми бъде интимна приятелка"... Виж, ако вземеш да попиташ "Кои в най-голяма степен ги покриват?", ще получиш отговор (само да уточня, че не е само една - няколко са и по различен начин покриват в еднаква степен съответните неуточними критерии)
Kristo написа:Уточнение към въпрос 8: Как мразиш да ти казват - обръщайки се към теб (пример - някакво странно производно име от твоето, някакво умалително, някакъв прякор и т.н.). Думата представлява обръщението към теб, показвайки недвусмислено, че ти си адресата на цялото смислово и определимо послание? Демек - кое обръщение към теб самия мразиш?
И това е по-добре. :-) Не се засягам от епитети и обръщения (само от сравнения). Позволявам си да цитирам героя на Вини Джоунс от "Гепи": "...You can call me "Suzie", for all I care..." Подчертано не се засягам, когато обръщението има за цел обратното. ;-)
Kristo написа:Добавка към въпрос 9: Нека обърнем нещата от страна: кое би накарало мнозина да не те харесват и под "кое" разбирай твоя черта от характера?
Ами...да ги обърнем освен... Отговорът ми е: твърде обсебващ съм (но си го контролирам) и твърде лесно се случва да влизам под кожата на тези, които имат допир с мен...
Kristo написа:Повторение на въпрос 10: Ок, в какво последно се провали, без значение другите думички казваш, за да отклониш идеята на въпроса?
Ок. РЧП. :-)
Kristo написа:Уточнение на въпрос 13: От всички, които са получи този въпрос, от теб най-малко очаквах да си затраеш. Разочарован съм. Но темата си е тема - ще се наложи да науча отговора на този въпрос, оставям на теб да прецениш как...
Поискай си го на ЛС след 2 дни - да отлежи и да си прецениш, дали на истина искаш да знаеш.
Kristo написа:Нов бонус-трак, защото ми стана забавно да попитам: Защо стила ти на общуване е някакси странен, в смисъл такъв - държиш се дръпнато, почтинадменно, сякаш общуваш с по-низши същества и говориш така, сякаш другия е "благословен" да се докосва до Теб? И понеже ползваш вратички, ще си го уточня в движение - "защо се държиш така, както се държиш, а не по друг начин с ХОРАТА?"
Радвам се, че се забавляваш - това е идеята! :-) Боя се че си останал с погрешно впечатление, породено от конкретният случай на общуване с теб. Имам всеки за поне равен на мен... А подчертано ироничният образ на "по-висш" е за забавата... Но да, мога да се вживявам в него изключително ефективно... ;-) А с ХОРАТА се "държа" както се "държа", защото това съм аз... What you see is what you get... And (almost) no one has ever seen even the half of me, ergo - no one "gets" me in full... ;-)
Kristo написа:
Да мразя - не мразя (много внимавам с думичките).
въпреки всичката (почти) неконтролируема ОМРАЗА и жлъч, която тая към един от участниците в ситуацията.
Бонус-въпрос - каква е разликата между "мразя" и "изпитвам омраза" и в крайна сметка мразиш ли някого/нещо, или просто имаш омраза към определни хора/неща?
(защо съм толкова сънен, че чак сега забелязах това?)
тнкс Б.
Допускам това излизане извън регламента. Няма разлика. Просто първият цитат е изваден от контекста си... Не мразя да ми викат. Изпитвам Омраза/Мразя точно две личности... Едината от които съм аз, а другият Човек (заради това "личности" не беше с главна буква - и аз участвам) продължавам да го Мразя, въпреки че Му простих несправедливата, но редна болка, която ми причини. Доволен? :-)
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Виж, ако вземеш да попиташ "Кои в най-голяма степен ги покриват?", ще получиш отговор
- Та, кои в най-голяма степен ги покриват и ако може - какви критерии покриват, да се изкефят момичетата...?
Отговорът ми е: твърде обсебващ съм (но си го контролирам) и твърде лесно се случва да влизам под кожата на тези, които имат допир с мен...
- Как се бориш с това и как го контролираш?
Боя се че си останал с погрешно впечатление, породено от конкретният случай на общуване с теб.
- Приемам поправката. Тогава въпроса е - от какво е породено конкретния тип общуване с мен? Имам предвид от твоя си страна, аз за моите си неща си ги знам.
Допускам това излизане извън регламента. Няма разлика. Просто първият цитат е изваден от контекста си... Не мразя да ми викат. Изпитвам Омраза/Мразя точно две личности... Едината от които съм аз, а другият Човек (заради това "личности" не беше с главна буква - и аз участвам) продължавам да го Мразя, въпреки че Му простих несправедливата, но редна болка, която ми причини. Доволен?
Допусках, че може да се отнася до конкретния въпрос, затова се чудех как да те попитам, ползвайки и двата цитата... Но този отговор е точно, такъв, какъвто го попитах, което ме прави доволен....
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

аз оттеглям въпросите си.
Toto-I will remember
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Перефразирам си въпроса: Ако можеш да бъдеш някой от форума (физически, външност, глас, маниери, личност), но запазвайки своя разсъдък, кого би избрал?
Защо?
Какво би правил през тези 24 часа?
Защо китара а не примерно барабани?
За какво не ти стига времето?
Ако ей така утре, дойде шефа и ти каже: Виж, днес няма да работим, вземи си почивен ден, а освен това нямаш абсолютно никакви други задължения към никого, как ще прекараш деня?
Кое е любимото ти място в София (въпрос на заем от rueva)?
В светлината на снощния ни разговор промени ли се някак мнението ти за мен и в каква посока?
Предпочитана бира?
Предочитан цвят на стените?
Какво ти е мнението за модераторския екип?
Никога ли не те мързи?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Предизвикваш ме.

1. Смяташ ли, че си харесван от околните?
2. Кои твои отрицателни черти и слабости посочват най-често околните, когато те критикуват или разговарят с теб?
3. Кои твои отрицателни черти и слабости околните не виждат, нито усещат?
4. Защо изпитваш нужда да намираш "вратички" във въпросите и да отговаряш буквално?
5. Кое те кара да определяш себе си като "тъжен" (справка - Въпросника)?
6. Кое ти дава основания да твърдиш, че нараняваш околните и хората, с които си имал досег (справка - Въпросника)?
7. Представлява ли трудност за теб да бъдеш открит?
8. Определяш ли се като идеалист?
9. Считаш ли, че си емоционално слаб и уязвим?
10. Изпитваш ли нужда околните да виждат твоята истинска същност, такава, каквато и ти я виждаш?
11. Посочи 2 случая, в които си допуснал грешка в отношението с околните.
12. На кои въпроси не би желал да отговаряш публично?

Ако всичко това беше на живо, отговорите може би щяха да бъдат различни. :roll:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

1. Защо Offspring?
2. Защо ми писа онова, което ми писа :)?
3. Какво мислиш за Бургас?
4. А Варна?
medicate, medicate
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Ice_Spirit написа:аз оттеглям въпросите си.
Отхвърля се. Щом не желаеш да се съобразиш с допълнителните ми изисквания - отстъпвам от тях за теб.
Ice_Spirit написа:1.Когато "светът" иска нещо от теб, а ти не го даваш - защо го правиш?
Винаги съм се старал да давам възможно най-много... Когато не давам нещо на „светът“, то е поради една от следните три причини: 1) имам фактическата невъзможност да удовлетворя искането; 2) трябва ми, за да оцелея; 3) от мързел.
Ice_Spirit написа:2. Кога за последно си се почувствал с вързани ръце?
На едно погребение - имах още толкова неизживяни моменти с този роднина, които усетих че ми липсват страшно... Трудно понасям пропиленият потенциал...
Ice_Spirit написа:3. Какво искаш да промениш в себе си?
Искам повече търпение. Това и една-две физически корекции, но (понеже не се идентифицирам с тялото си) те са пренебрежима дреболийка...

Бонус: MERCES_LETIFER и Blood Countess
MERCES_LETIFER написа:Кое е най-хубавото нещо, което си правил някога за друг човек?
Бил съм нежен и съм го пуснал на свобода.
Blood Countess написа:Кога ще минеш да си вземеш китарата? :mrgreen:
При първа възможност - вече много ми липсва, но съм затрупан... Здраве да е :-)
Изображение
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

виждам,че си затрупан с въпроси,аз няма да те мъча много :)

кое е мястото,където смяташ,че ще се чувстваш в абсолютна хармония със себе си? от какво имаш нужда,за да я постигнеш?
като си помислиш,че след време няма да те има и всичко,което си изживял един ден ще се обезсмисли изпитваш ли страх и безсилие?
склонен ли си да се отдаваш безусловно на нови и изпепеляващи чувства?
и защо чакаш да станеш щастлив?може да няма утре.всичко е в теб,от теб зависи :)

и ако не се намери "породист" мъж за твоята лоша маца ще ставаме ли сватове? ;)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Kristo написа:
Виж, ако вземеш да попиташ "Кои в най-голяма степен ги покриват?", ще получиш отговор
- Та, кои в най-голяма степен ги покриват и ако може - какви критерии покриват, да се изкефят момичетата...?
Много удобно си пропуснал частта с „неуточними“, но да речем, че условното наклонение закърпва нещата... Пристъпвам към отговорът... В най-голяма степен, това са Blood Countess, dimage, ^PrincessA^, renesanz, Търговецът на кристал, Raya_Alexandra, Faith и Bety_ (подредбата е без никакво значение). Мога да ти подскажа за следващ въпрос в тази насока, но ще го оставя на теб - достатъчно креативен си... ;-)
Kristo написа:
Отговорът ми е: твърде обсебващ съм (но си го контролирам) и твърде лесно се случва да влизам под кожата на тези, които имат допир с мен...
- Как се бориш с това и как го контролираш?
Много е лесно... Първото го контролирам като умишлено държа дистанция от хората и си позволявам да комуникирам и контактувам с тях само при престация на такова желание от тяхна страна... Е, не винаги ми се получава, но в общият случай работи... Просто с практика и набиване в главата, че всеки е свободен да прекарва времето си както и с когото пожелае, освен с мен и независимо от моето отношение по въпроса... За второто, все-още не съм установил ефективна превантивна методика, та ми се налага да прибягвам до по-неприятният вариант - damage control... Там вече няма утъпкани пътеки и всичко зависи от конкретният случай...
Kristo написа:
Боя се че си останал с погрешно впечатление, породено от конкретният случай на общуване с теб.
- Приемам поправката. Тогава въпроса е - от какво е породено конкретния тип общуване с мен? Имам предвид от твоя си страна, аз за моите си неща си ги знам.
Това е директно следствие от отговорът на номерираният (неслучайно) като тринадесети твой въпрос.
Kristo написа:
Допускам това излизане извън регламента. Няма разлика. Просто първият цитат е изваден от контекста си... Не мразя да ми викат. Изпитвам Омраза/Мразя точно две личности... Едината от които съм аз, а другият Човек (заради това "личности" не беше с главна буква - и аз участвам) продължавам да го Мразя, въпреки че Му простих несправедливата, но редна болка, която ми причини. Доволен?
Допусках, че може да се отнася до конкретния въпрос, затова се чудех как да те попитам, ползвайки и двата цитата... Но този отговор е точно, такъв, какъвто го попитах, което ме прави доволен....
Радвам се, че си удовлетворен от този ми отговор! :-)
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Значи, аз си чакам само отговора на 13-тия въпрос веке... :mrgreen:

// какво толкова ти пречи да го изтипосаш тук след 2 дни, аз нямам какво да крия, предполагам ти също. И все пак е част от официалните въпроси, по принцип трябва да си е в темата. Или да очаквам да кажеш, нещо което форумците, не бива да научават? Или е тайна?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Мила написа:Перефразирам си въпроса: Ако можеш да бъдеш някого от форума (физически, външност, глас, маниери, личност), но запазвайки своя разсъдък, кого би избрал?
Защо?
Какво би правил през тези 24 часа?
Да бъда „нагости“ у нечие тяло? Хм... Много форумци... Но нека пак е dimage... Защото искам да я опозная... Хм... Ако съм „нагости“, не мога да „бъда“... А ако „съм“ - не съм „нагости“... Т.е. - в единият случай нямам контрол и мога само да съпреживявам, а в другият - имам контрол и мога аз да направлявам преживяванията... Да приемем за малко, че спонтанно ми се е предоставила и втората възможност... Списъче: 1) Да се среша (не защото dimage е рошава - просто искам да видя защо мрънкате); 2) да преброя и запомня белезите; 3) да се обадя на мама и тати; 4) да изследвам гардероба и всички шкафове; 5) ще изчета всички достъпни „собствени“ стихотворения и разкази; 6) ще разгледам всички снимки; 7) ще си поговоря с приятелят „си“; 8) ще дремна; 9) ще си взема душ; 10) ще се гримирам; 11) ще ида на дискотека с приятелите „си“; 12) ще се прибера с приятеля „си“ и...абе, дайте да го видим този прословут женски оргазъм... :oops: Не, сериозно - дреболийките и прищевките ги оставете - искам да изчета всичко нейно и да опозная най-близките й - това е същественото...
Мила написа:Защо китара а не примерно барабани?
Усещам китарата по-емоционална и изразителна... Може да се смее с теб, а може и да плаче... Когато си ядосан, ядосано дрънчи, а когато си весел медно се смее... И още много...
Мила написа:За какво не ти стига времето?
Да бъда със Хората, с които искам да съм (не ме разбираите погрешно - обожавам си колегите на работа и без тях бих бил тотално смачкан - но съм с тях по цял ден...)
Мила написа:Ако ей така утре, дойде шефа и ти каже: Виж, днес няма да работим, вземи си почивен ден, а освен това нямаш абсолютно никакви други задължения към никого, как ще прекараш деня?
Шефки са :lol: Вероятно бих се наспал, бих помързелувал малко, бих се помотал из форума, а после бих се уговорил с възможно най-много от Хората да се видим поотделно и после вкупом (ама и колоритна компания бих събрал :lol: ), нататък бих се видял с Нея, а след това... След това бих останал малко сам... :roll:
Мила написа:Кое е любимото ти място в София (въпрос на заем от rueva)?
Мястото на първата ми истинска целувка... Направо нереално красиво място е (/беше?)... :-) :oops:
Мила написа:В светлината на снощния ни разговор промени ли се някак мнението ти за мен и в каква посока?
Мъничко. В положителна ;-)
Мила написа:Предпочитана бира?
Амстел, Загорка и Столично тъмно ;-)
Мила написа:Предочитан цвят на стените?
Непретенциозен и ненатрапчив... Небесно-синьо :-)
Мила написа:Какво ти е мнението за модераторския екип?
Предимно положително :-)
Мила написа:Никога ли не те мързи?
Аз съм основател на клуба „ММММ“ - „Мене Много Ме Мързи“... Ама никой от Вас не го знае, защото не сте живели в „Студентски град“ преди „Мегалан“ да окупират де-що има мрежа... ;-)
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Longbow написа:да преброя и запомня белезите
Оппа, ето, че и те излязоха. :) Нека позная.... 6?
Благодаря за отговорите, впрочем.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Александър написа:Предизвикваш ме.
Чудесно!
Александър написа:1. Смяташ ли, че си харесван от околните?
Не смятам. Смятането е за неща, които могат да се пресмятат... И...имам непоносимост към математиката и дори аритметиката... Мисля обаче, че съм успял да заблудя някои хора, до степен, в която да ме харесат... ;-) :twisted:
Александър написа:2. Кои твои отрицателни черти и слабости посочват най-често околните, когато те критикуват или разговарят с теб?
Това, че имам много комплексно чувство за хумор, което убива всяка шега... И че изпадам в твърде големи подробности... (колко обичам играта на думи :lol: )
Александър написа:3. Кои твои отрицателни черти и слабости околните не виждат, нито усещат?
Тези, които искам да запазя като невидяни и нечути... Виж петият въпрос на Kristo ;-)
Александър написа:4. Защо изпитваш нужда да намираш "вратички" във въпросите и да отговаряш буквално?
Това е директно следствие от нуждата ми да стимулирам интелекта на задаващите ги... ;-)
Александър написа:5. Кое те кара да определяш себе си като "тъжен" (справка - Въпросника)?
Това, че допуснах твърде много грешки, които съзнавах че правя, още навремето... И сега си нося последствията.
Александър написа:6. Кое ти дава основания да твърдиш, че нараняваш околните и хората, с които си имал досег (справка - Въпросника)?
Опита - емпирично установено е.
Александър написа:7. Представлява ли трудност за теб да бъдеш открит?
Съвсем не. Просто избягвам да го правя.
Александър написа:8. Определяш ли се като идеалист?
Да.
Александър написа:9. Считаш ли, че си емоционално слаб и уязвим?
Пак със тези сметки... Уязвим - да. Слаб - не.
Александър написа:10. Изпитваш ли нужда околните да виждат твоята истинска същност, такава, каквато и ти я виждаш?
О, да - несъмнено. Но не бих причинил (почти) никому това, да ме види.
Александър написа:11. Посочи 2 случая, в които си допуснал грешка в отношението с околните.
Веднага - идентични случаи, но два отделни. Свалих си гарда и две форумки, през интервал от 2-3 месеца, се „опариха“ на мен... Успях някак да позакърпя положението, но и двете, колкото и да са добронамерени към мен, напоследък избягват да си контактуваме...
Александър написа:12. На кои въпроси не би желал да отговаряш публично?
На тези, чиито отговори биха могли да накърнят достойнството и/или доброто име на някого. (Kristo, четеш ли? :lol: )
Александър написа:Ако всичко това беше на живо, отговорите може би щяха да бъдат различни. :roll:
Прав си - никой няма нерви да ме слуша да се обяснявам толкова много... :lol:
Изображение
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

phoebe написа:1. Защо The Offspring?
Едновременно ме грабват и текстовете, и музиката... Както писах в една друга тема - винаги са успявали да изпеят живота ми... А тези текстове, които са неприложими към отделни личности, имат социален смисъл, в хармония с моите разбирания... Мога да изброявам... ;-)
phoebe написа:2. Защо ми писа онова, което ми писа :)?
Защото обичам да се крия в сенките. ;-)
phoebe написа:3. Какво мислиш за Бургас?
Родното място на много и хубави хора, които се радвам, че познавам!
phoebe написа:4. А Варна?
Точно същото, каквото и за Бургас... Само дет' я харесвам повече, поради едни незабравими преживявания там... :oops:
Изображение
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”