Мадарският конник за символ на България
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Re: Мадарският конник за символ на България
Аз гласувах за кирилицата. На второ място ми беше Мадарският конник. Добър избор!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Хубав символ, но тъпото е, че с всяка градушка изчезва... Кирилицата като нематериален обект е по-трайна. Да, много други народи използват кирилицата. Но я наричаме "кирилица" заради Св. Кирил, който е българин.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Абе тук може да се поспориJamesmagno написа: Но я наричаме "кирилица" заради Св. Кирил, който е българин.
По-скоро е сигурно, че не е! 
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Аз бях за розата. Кирилицата не може да е само български символ, когато още 15 държави я ползват, а в световен план въобще кирилицата се асоциира с Русия. Щеше да е трудно да се приеме навън като български символ. Изобщо според мен в това гласуване не трябваше да се изхожда от вечния мотив "Булгааар! Булгаааар!", а трябваше да се помисли кой от символите е най-познат в чужбина. От тези всичките Мадарският конник е най-малко познатият навън, там ходят най-малко туристи в сравнение с другите обекти. Също така си мисля, че киселото мляко и мартеницата можеше да намерят място в класацията.
Вижте обаче тази статия - чужденците в България ще гласуват за български символ, ето измежду кои 10 ще избират:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=240254
Вижте обаче тази статия - чужденците в България ще гласуват за български символ, ето измежду кои 10 ще избират:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=240254
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Не съм съгласен, че трябва да се избере това, което е най-познато в чужбина. Дори точно обратното - това е възможност да се популяризира или изтъкне нещо, което е българско, но примерно поради невежество не е известно като такова (или въобще не е известно). Именно в тази връзка кирилицата също би била много подходящ символ, за да разберат най-накрая чужденците, че тя не идва от руснаците.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

Кастелчо е прав за всичко казано тук! 
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
По тази логика можеха да изберат и най-малкия манастир или най-закътаното родопско село. Не мисля, че кампанията има рекламна цел, макар че точно туристически организации я проведоха.castelo написа:Не съм съгласен, че трябва да се избере това, което е най-познато в чужбина. Дори точно обратното - това е възможност да се популяризира или изтъкне нещо, което е българско, но примерно поради невежество не е известно като такова (или въобще не е известно).
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Каквото ние сме си избрали за символ, това ще бъде символът. Така е най-справедливо. Мадраски конник - Мадарски конник. Кой ти го дава? 
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Май не успях да обясна логиката си. Не казвам, че не трябва да се избере най-известното в чужбина, а че символът не трябва да се избере само или основно поради това, че е най-известен. Естествено, че няма как едно затънтено малко родопско селце или никому неизвестен манастир да бъдат национален символ.Александър написа:По тази логика можеха да изберат и най-малкия манастир или най-закътаното родопско село. Не мисля, че кампанията има рекламна цел, макар че точно туристически организации я проведоха.castelo написа:Не съм съгласен, че трябва да се избере това, което е най-познато в чужбина. Дори точно обратното - това е възможност да се популяризира или изтъкне нещо, което е българско, но примерно поради невежество не е известно като такова (или въобще не е известно).
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Наричаме те неук, защото ако бихме те нарекли консервативен, то тогава ти би се асоциирал с разни политически партии дето ги мразишJamesmagno написа:Наречете ме консервативен
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Искам и моят живот да е толкова лесенpora_e_priqtel написа:Каквото ние сме си избрали за символ, това ще бъде символът. Така е най-справедливо. Мадраски конник - Мадарски конник. Кой ти го дава?
Jamesmagno написа:Но я наричаме "кирилица" заради Св. Кирил, който е българин.
Не е българин, а ромей. Има шанс майка му да е славянка, но баща му няма как да е друго освен ромейски грък. Не че това е нещо лошо - аз заради този им произход още повече ги почитам Светите братя.

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Boromir написа:аз заради този им произход още повече ги почитам Светите братя.