е да... Capital Village е все пак...Methuselah написа:Между другото, София се пише с главна буква, така че някой да промени заглавието на темата.
град СОФИЯ!
Re: дайте мнението си за град софия!
Re: Дайте мнението си за град София!
кратък и изчерпателен пост по отношение на София... и аз бих реагирал такаkika_christina написа:хаха
- DADO
- Легендарен флуудър
Роден съм тук, обичам си града, но тия задръствания вече са по всяко време на деня! 
Ibiza DJ
- renesanz
- Легендарен флуудър
повечето казват,че идват само за да учат. обаче после остават да работят,после си купуват жилище и си раждат деца.... и същевременно сеят обиди за тоя град. много двулично....едно време си обичах града,но сега не виждам нито една причина,поради която да продължавам.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Аз съм оптимистично настроен както за София, така и за България.
В момента доста неща смучат тежко, но вярвам, че ще тръгне към по-добро.
В момента доста неща смучат тежко, но вярвам, че ще тръгне към по-добро.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
то целия град вече е едно голямо задръстванеDADO написа:Роден съм тук, обичам си града, но тия задръствания вече са по всяко време на деня!
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Като не ви харесва - какво правите тука?
camel написа:София има САМО една лоша страна - пренаселена е от високомерни провинциалисти, които си мислят, че градът им е виновен за проблемите, а не разбират, че именно те са причината животът в София да се е превърнал в ад последните няколко години.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Да не си малка - човек отива там където иска, било то в чужбина или в някой друг град.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Искаш да ми кажеш, че в другите градове е по-скъпо? 
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Проблемът е следният. София е пренаселена, защото, както веднъж Бойко Борисов се беше изразил в едно предаване, "София е град без безработица. Разходи се по улиците днес и ще намериш поне 5 лева." и човекът си е съвсем прав. Тук всеки с малко повече акъл може да си намери работа, а освен това, заплатите са много по-високи от колкото в другите градове. Естествено, че тук ще дойдат хора от кол и въже да си търсят препитанието, което води до пренаселване. За това не е виновен той, нито градът, а управляващите. Ако достатъчно добре се развиват останалите градове, далеч нямаше да е така. Вече няма закони, които да забраняват на хората да живеят в София, няма софийско гражданство (заради което баба ми се е омъжила за дядо ми
) и неизбежното се случва. Вече на който не му харесва, свободен е да си тръгне толкова, колкото е свободен да дойде.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- renesanz
- Легендарен флуудър
в северозападна България почти не е останало население,минавала съм покрай села,в които от 100 къщи се обитават 5 от разни бабки столетнички,а по-малките градове,които не са курорти не се развиват,щото общините нямат пари. за това тук е такава манджа с грозде. и да,работиш,но като магаре,по 10-12 часа на ден,взимаш пари колкото да ядеш и да си платиш тока (евентуално...) и дишаш отрова от сутрин до вечер. и после ще ми казват как в София имало "много възможности"....пълна експлоатация на хора,които се въобразяват,че са се уредили с хубава работа.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
София е една космополитна клоака
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Аз харесвам София, защото съм родена тук. Израснала съм в този голям град, близо до центъра и не мога да си представя да живея в малък град, където да познавам всички и всички да ме познават. Може би след 20-30 години големият град ще ми омръзне, ще искам да живея по-спокойно и ще се преместя другаде. Много зависи кой къде е отраснал и как е свикнал, аз много харесвам други български градове, и то много повече от София (като например Велико Търново). Далеч съм от мисълта, че София е най-хубавия град, напротив. Тук съм свикнала с шума, със задръстванията, с навалицата. Всеки шум ми е познат, трамваят който минава близо до нас от както съм се родила, подвикванията на строителите и като погледна през прозореца виждам Витоша, както съм я виждала и преди 10 години. Та затова ми харесва София, сигурно ако бях родена някъде другаде бих се чувствала зле тук.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Просто не ти прави чест да стоиш и да плюеш града в който живееш, независимо къде си родена. Безсмислено е. Ако не ти харесва - има достатъчно други алтернативи, които ще ти излязат по-евтино. Освен това единственото което можеш да направиш за да промениш София е да си пуснеш гласа - властта ти се ограничава дотам. Всичко друго са някакви слепи псевдоактивистски крясъци.