Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Отрицателните мнения не са изказани само то хора,които не са успели да влязат , а и от хора ,които са прекарали 4 безмислени години в нея.
Много теми има за МО по-надолу в раздел Студенти , всичките от личен опит, няма какво пак да обяснявам колко е зле наистина и какво е огормно разочарованието от цялата история ...Пълна липса на обучение, на организация, бе...изобщо не знаеш къде си попаднал Но това е лично мнение. От сърце ви желая да не си давате зор, щото няма смисъл Аз влязох 2 пъти в болници, от преучване, преумора, притеснения по изпити...и накрая като влязох 7ма по успех, какво. Ами нищо-де да е имало някой тогава да ме спре, да не си хабя годините в Мо
Айде успех, следвайте мечтите, ама и умната
carved_inside написа:Тема N1 -> "Църква и култура през ХV-ХVІІ в."
Тема N2 -> "България в годините на Втората световна война (1939 - 1944 г.)"
Ето това ще е забавно според мен
Ако се бяха паднали миналата година, сега щях да правя дюнери в Несебър и единствения ми досег с правото, щеше да е ако някой немски адвокат заведе семейството си на почивка в Стария град...
а и от хора ,които са прекарали 4 безмислени години в нея.
Абе колкото и да си кривя душата, не мога да кажа, че МО е безсмислена специалност. Всичко си е въпрос на шанс и реализация... току виж някой станал министър на външните работи или посланник... това лошо ли е? Или си мислите, че тези хора ги събират от ТУ и ЛТУ и ги пускат по Западна Европа?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Кристо, говоря за прекарването на тия 4 години, момче-целия хаус, размотаването, липсата на обучение и дисциплина и т.н. Пък тва , за което говориш е друго, това е реализацията,която разбира се,че е прекрасна, ама ти можеш да я имаш и без да си завършил МО (в СУ):mrgreen:
Ами ти явно не си преценила правилно какво искаш да учиш (или поне искам да вярвам в това), но хаоса и дисциплината мисля, че на доста места е дори по-зле... А ми е интересно, след като е било "размотаване" в каква сфера ще се реализираш след като завършиш и в крайна сметка няма ли да решиш, че е имало полза от цялата глупост.
freaky_girl написа:Ами ти явно не си преценила правилно какво искаш да учиш (или поне искам да вярвам в това), но хаоса и дисциплината мисля, че на доста места е дори по-зле... А ми е интересно, след като е било "размотаване" в каква сфера ще се реализираш след като завършиш и в крайна сметка няма ли да решиш, че е имало полза от цялата глупост.
Това само времето и късметът ще покажат , и моя труд Силно е възможно да не са международните отношения,въпреки че ми се иска, все пак за това се води,че съм учила.
Ако реша,че е имало полза от цялата работа, непременно ще си кажа и се надявам да я открия ползата
В крайна сметка всичко е много субективно- всеки си казва мнението . Някои хора може да се чувстват добре в нашата специалност ( но досега не съм чула някой да не я критикува ) .
Аз лично ше съм в неделя 11 май пред СУ и ако видя някой да излиза в първия 1 час, ше го гърмя с пушката....
В смисъл, какви юристи/дипломати ше ми ставате ако се отказвате на 5-тата минута, не мога да ви разбера. Тука влизат хора, които трябва не само да си вярват, но хора, които изключително се борят до последната минута, при безнадежно положение. Лигльовците дето се отказват рано-рано не са за СУ, да не говорим за ЮФ...
Аз не бях учил темата на предварителния ми изпит по история... изкарах повече от колежката, дето я беше учила (3,25 за мен, при 3,00 за нея)... Но останах след нея на самия изпит. Дори против волята си се борих до край и както виждате, Съдбата обича смелите... двамата кандидатствахме в ЮФ, само мен приеха...
пс: пушката има и оптика!
Правилно е казал Кристо- никакво отказване ! Стоите до дупка, пишете до края, проверявате, мислите и пак пишете. Айде , успех , здрав сън, силна храна и спокойствие
*молотов= светът не свършва с 1 изпит, при тва предварителен.
**ма хубаво ше да си го изкарате силно, та после да веете дупетата по море и насам-натам, при нас нЕмаше такива предвартелни екстри- и ние карахме родилните мъки до август
що да не му стигне 3.25- то се сумира с литературата,пък и за момчета е по-нисък бал, а и ако останалите все 2ки имат, много ясно,че ще влезе като бързият влак .
Вие правете каквото ви душа иска, ние сме тук да помогнем с каквото можем,щото тоя път сме го минали и аз вече се връщам от него.
25 е минималният бал за 2007 за момчетата, специалност ПРАВО, което означава, че с 3.25 по история и 6-тици от дипломата, ще се нуждае поне от 6.50 по литература, а до сега такъв прецедент си мисля, че не е имало.
Не съм съгласен, че хората, които биха излезли в началото на изпита са лигльовци. Аз лично съм максималист и искам или всичко или нищо. В същото време съм реалист и съм напълно наясно от какво имам нужда и как да си го получа. За борба евентуално може да се говори на редовния изпит, при никакви други шансове (както преди е можело да се каже - "ако казармата чука на вратата") , да се бориш за някаква оценка, която все за някоя си специалност ще ти стигне. Но съм далеч от мисълта, че хора, които се готвят сериозно за ЮФ мислят по подобен начин или биха се нарекли "лигльовци". Така че Kristo по-добре да си пази патроните.
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие. Оскар Уайлд
Оценките ми бяха
4,50 по История на редовния
4,50 по литература на редовния
6,00 по история в дипломата
5,75 по литература в дипломата
5,61 оценка от дипломата като цяло (не че ми трябваше де)
тази 3,25 дето ви казах хич не ми беше най-слаба оценка, но ви я казах, за да си защитя тезата, че не бива да се отказвате на 10-тата минута. Двубоя с КСК не е 1 изпит, а няколко, и винаги имате шанс за реванш...
Бала ми за право беше 25,25 минималния на първо класиране.... разминал съм се на косъм от УНСС, но както виждате като не се отказах постигнах целта си. Винаги може да се влезе с късмет... не се предавайте
nadejda_mitova написа:Добре, Kristo, поздравяваме те за успеха. Само, че реалното това 3.25 не ти е оказало никакво влияние, зщашото не си влязал с тази оценка и дали си имал на предварителния 3.25 или 2.00 не е имало никакво значение, щом си влязал с оценката от редовния, която ти е 4,5?
Имаше психологически ефект