Франкофони,появете се!

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
borianka
В началото бе словото

Re: Франкофони,появете се!

Мнение от borianka »

coolman написа:Ако можеш да напишеш хубаво есе... не виждам защо се притесняваш от превода? Ако е заради думите - недей. Първо защото не дават особено сложни понятия и второ, защото дори и да дават можеш да ги "заобиколиш" някак макар и това да ти е в някакъв "минус".
Да, всички това ми казват, обаче нали знаеш, че като те е страх, каквото и да ти говорят, не ти минава :lol: Ето така се чувствам сега :roll: Сигурна съм, че ще ми мине като видя текста, ама до тогава :bounce:
Guardo il cielo e non vedo altro colore, solo grigio piombo che mi spegne il sole...L'unica cetezza è gli occhi che io ho di te
Аватар
silver_wings
Постоянно присъствие

Мнение от silver_wings »

Здравейте,аз също кандидатствах миналата година с френски и не беше особено труден изпита-приеха ме на първо желание.Ако имате някакви въпроси,ще се радвам да ви помогна :D
ПП-Нямаше превод на диктовката.
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Аватар
aozora
От дъжд на вятър
Специалност: Японистика
Курс: завършил

Мнение от aozora »

За пръв път чувам за превод на диктовката... Текстът за превод си е отделно.
Аз имах 5.32 навремето; есето ми беше голямо затруднение.
Успех с изпита!
晴耕雨読
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

borianka написа: Да, всички това ми казват, обаче нали знаеш, че като те е страх, каквото и да ти говорят, не ти минава :lol: Ето така се чувствам сега :roll: Сигурна съм, че ще ми мине като видя текста, ама до тогава :bounce:
Няма от какво да те е страх и до тогава. Щом си си взела В2, не би трябвало да имаш никави проблеми. Според мен е важно някой да те упражнява на диктовки, а също както е казала Димаж - пиши есета. Не знам дали си от езикова и как ви готвят, но изпитът е съвсем нормален. :)
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Аватар
borianka
В началото бе словото

Мнение от borianka »

Bety_ написа:
borianka написа: Да, всички това ми казват, обаче нали знаеш, че като те е страх, каквото и да ти говорят, не ти минава :lol: Ето така се чувствам сега :roll: Сигурна съм, че ще ми мине като видя текста, ама до тогава :bounce:
Няма от какво да те е страх и до тогава. Щом си си взела В2, не би трябвало да имаш никави проблеми. Според мен е важно някой да те упражнява на диктовки, а също както е казала Димаж - пиши есета. Не знам дали си от езикова и как ви готвят, но изпитът е съвсем нормален. :)
Да, от езикова съм-профила ми е френски с английски...Честно да ти кажа, подготовката са ни едни тестове, които класната подготвя :| Правихме и примерните матури...Ама, ако не я накараме нашата класна да правим диктовки и преводи, тя няма да се сети :( А това е в наш ущърб
Guardo il cielo e non vedo altro colore, solo grigio piombo che mi spegne il sole...L'unica cetezza è gli occhi che io ho di te
Аватар
silver_wings
Постоянно присъствие

Мнение от silver_wings »

Има едни книжки на СУ с примерни тестове,ако искате,ги потърсете.Аз лично по тях се готвих и мисля,че са действително полезни,защото помагат да свикнеш с формата на изпита.
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Борянке, много е лошо това, че класната ви не обръща достатъчно внимание на подготовката ви. От друга страна всеки сам отогваря за себе си. :) С диктовките е малко по-трудна ситуацията, но в действителност ти трябва някой, който просто може да ЧЕТЕ правилно на френски, а после и сама можеш да ги порвериш. :wink:

А и аз именно за тези книжки исках да кажа. На мен лично ми беше много полезна за подготовката "Reussir le concours de francais a l'universite" - 20 примерни варианта за конкурсния изпит в СУ. Има и теми за есета - дори да няма на момента кой да ти ги провери, пиши , пък все ще се удаде момент. :D И моят съвет е да не я четеш просто като романче, ами да пробваш да се вместиш с един изпитен вариант в 3те часа, с които ще разполагаш принципно.

Хайде късмет с подготовката! И някой ако има нещо да пита - смело. :thumbup:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Специалност: френска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Най-накрая!Малко раздвижване! :alien:
Борянке,няма какво да се притесняваш..Каквото стане,стане :drunken: А класната ви...извинявам се,но какво тогава прави?! Тестовете са...за подготовка с РУ,а има голяма разлика межу СУ и РУ... :albino:
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
Аватар
borianka
В началото бе словото

Мнение от borianka »

Bety_ написа:Борянке, много е лошо това, че класната ви не обръща достатъчно внимание на подготовката ви. От друга страна всеки сам отогваря за себе си. :) С диктовките е малко по-трудна ситуацията, но в действителност ти трябва някой, който просто може да ЧЕТЕ правилно на френски, а после и сама можеш да ги порвериш. :wink:

А и аз именно за тези книжки исках да кажа. На мен лично ми беше много полезна за подготовката "Reussir le concours de francais a l'universite" - 20 примерни варианта за конкурсния изпит в СУ. Има и теми за есета - дори да няма на момента кой да ти ги провери, пиши , пък все ще се удаде момент. :D И моят съвет е да не я четеш просто като романче, ами да пробваш да се вместиш с един изпитен вариант в 3те часа, с които ще разполагаш принципно.

Хайде късмет с подготовката! И някой ако има нещо да пита - смело. :thumbup:
Ами, щеше да е хубаво майка ми да си е вкъщи, защото тя с френския е на "ти", но е в чужбина...И така, май ще накарам някой от съучениците ми да ми диктува :lol:
А колкото до книжките, благодаря много за информацията-ще ми бъде от полза :drunken: Още днес възнамерявам да си я купя :roll:
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Bety_ написа:Хайде късмет с подготовката! И някой ако има нещо да пита - смело. :thumbup:
Имам,имам! :)) Ти ходила ли си на уроци?Частни...и другият ми въпрос е...как ти оценяваш съвсем нивото си?
Аватар
radunek
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от radunek »

абе, жабо...франкофоните се крият...иначе пак ще са много кандидатстващите като миналата и по- миналата година...просто се правят на интересни...аз да си ме видяла да се крия!!!

а на кандидатстващите пожелавам само да са спокойни, щото е много важно...аз се осрах откъм спокойствие на изпита и това ми попречи първата година :)
Ai, nossa!
Аватар
borianka
В началото бе словото

Мнение от borianka »

А може ли някой да ми сподели откъде да си купя този сборник с тестове за подготовка по френски?Днес проверих в пет книжарници тук, в Сливен, и няма :( Само в София ли го има? :bounce:
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

radunek написа:абе, жабо...франкофоните се крият...иначе пак ще са много кандидатстващите като миналата и по- миналата година...просто се правят на интересни...аз да си ме видяла да се крия!!!

а на кандидатстващите пожелавам само да са спокойни, щото е много важно...аз се осрах откъм спокойствие на изпита и това ми попречи първата година :)
Е ще извиняваш,но бройка като тази от по-по-по-по-минали години или като миналата въобще не се води за голяма!Хич даже...виж ги англо-кандидатите и виж френските сладури :) Срам ги е просто...

Втората 'щото беше много спокойна... :mrgreen: Изпит ли е...валериан,глог и мента да има!И ще се напием задружно...по френски :drunken:
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

borianka написа:А може ли някой да ми сподели откъде да си купя този сборник с тестове за подготовка по френски?Днес проверих в пет книжарници тук, в Сливен, и няма :( Само в София ли го има? :bounce:

Поръчай си го виртуално :D Не съм търсила,но предполагам,че в някоя интернет книжарничка ще ги има.Или просто отиди в чуждоезиковия ви център към библиотеката,попитай и после копирай на воооля :bounce:
Аватар
La_Perla
В началото бе словото

Мнение от La_Perla »

едно въпросче към тези, който са държали вече изпит по френски в СУ .... диктовката на запис ли се пуска или я чете някой :? и ако я четат бързат ли много, повтарят ли думите ...абе ,въобще какво представлява тази част от изпита, защото много ме притеснява :? :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”