За или против квотите по пол?
Подкрепям!Вижте сега, като смятате, че ученето е безполезно, мястото ви не е в Софийския унивесритет
Който смята, че може да си печели парите от най- обикновен труд, тогава за какво му е ??? Да си седи прост и тва е...Науката не е за всеки!Учат хора с интерес към нея...Затова по принцип съм против масовата достъпност на висшето образование. 
- fatalno_f
- В началото бе словото
Аз съм на принципа ,че човек влиза в университет, за да придобие знания и опит , които да му помогнат да се развие като личност. Това дали ще се реализира после си е чиста проба късмет. Важното е да учиш нещо , което ти харесва и да извлечеш максимална полза от него. Затова мисля , че не е честно хора , за които университета е начин да отложат казармата да влизат преди тези , които наистина имат желание да учат и всичко това заради въпросните квоти
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
-
ZmEiaT
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
twiggy написа:sorry за офтопика, но едно е да не спазваш пуктуация и т.н. това е форум все пак, друго е да пишеш Оправляват .
а що се отнася до разделението - явно момчетата не могат да преживеят факта, че момичетата се справят по-добре с изпитите. като не искаш да те управляват жени /не виждам нещо лошо в това аз лично/ седни си на д-то и учи!
чеки сега да ти обесня девйче сладко , защо по точно правя грешки. От около 5 години насам няма ден в който да не съм прекарал поне 2 часа пред компютъра чатейки с приятели... някак си това е важна част от живота.Когато дойде момента в който трябва да пишеш на кирилица и ти го изтипосат това се усещаш че пишеш доста грешно , по простата причина че 5 години си писъл на латиница на български език , а сега се мъчиш с кирилица на български... движениата останали от похвата "латиница- български" се изявяват по форумите като правописни грешки , защото аз виждам че греша ама не ми пука, защото когато пиша есе или тема например нямам грешки
и сега по темата... факт е че се справяте по добре и баловете го доказват но ти наистина ли твърдиш че жените са по умни от мъжете? кажи един велик мъж??? ....ще можеш да изредиш стотици
Кажи една велика жена... ... ...има... ма не чак толкова
България Над Всичко !
-
ZmEiaT
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ако си съгласна ще се оженя за тебе!CoHka написа:ZmEiaT, направо съм изумена![]()
Толкова наредби не бях чувала от доста време
![]()
. Уважавам правото ти на лично мнение, за това няма да говоря срещу теб, а за нещата по принцип. На първо място не мисля, че трябва да си част от така наречените "зубaри" за да имаш 6-ци в училище, достатъчно е да си поне мъничко природно надарен. На врото място 6-ците по никакъв ама НИКАКЪВ начин не могат да ти гарантират престижна работа със заплата от 1000$ т.е. оценките не са критерия. Хора, в университет не се влиза заради дипломата!!!В университет се влиза за да научите нещо, за да стане хора от вас..който не иска да учи просто не влиза и толкова...какво сте се хванали за гушите...Не мога да се съглася, че човек би бил доволен от себе си ако по цял ден седи в мръсни разкъсани дрехи и мъкне тухли и греди. В крайна сметка едва ли целия филм е за пари. Ето ви я разликата - човек трябва да работи това което му харесва, което му се отдава, а без знания и на второ място лисчето от университета на мен ми изглежда невъзможно . Извинявам се за оффтопика, аз съм против половото разделение, не смятам, че е честно някой, който има по-малко акъл от мен да има повече прaва само защото е от другия пол!!!
и след това самичка се поправяш казвайки "човек трябва да работи това което му харесва" , щото има хора които ги кефи да са мръсни
България Над Всичко !
-
ZmEiaT
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Казах ви... никой не влиза в Софийския за да се отърве от казарма!!! Има толкова хиляди начина да не ходиш в казарма , неща от рода на 200лв за да те пишат склонен към самоубийство и готово... или пък да влезеш в киевския уни , или пък ако имаш очила... това за казармата са глупости.
и между другото...
"Затова по принцип съм против масовата достъпност на висшето образование" би ли ми обяснила какво точно имаш впредвид?
и между другото...
"Затова по принцип съм против масовата достъпност на висшето образование" би ли ми обяснила какво точно имаш впредвид?
България Над Всичко !
Zmei първо не се обръщай към мен така ако обичаш. второ не съм казала че мъжете са по-умни или по-тъпи от жените /въпреки че като чета някои постове започвам да се замислям за второто/ а че трябва да учиш. в СУ не се влиза с IQ тест а с изпит за който очевидно момичетата са по-добре подготвени и ако няма квоти за момчета в много специалности просто няма да влязат. и не е лошо че си има такива изпити, защото може да си най-големия гений в света, обаче ако те мързи да седнеш да прочетеш няколко книги нищо няма да направиш.
а що се отнася за казармата - питай няколко момчета от преучилищна педагогика например /давам пример нищо лично към никого/ защо са се записали:
а. това ми беше първото желание или едно от първите, много искам да стана учител в детска градина
б. не ми стигна бала за друго, надявам се да се прехвърля догодина, но трябваше да запиша нещо за да не вляза в казармата
и последно - квоти за различните полове не трябва да има, защото не е честно едно момче да бъде прието с 3, а момиче с 4 да не бъде прието в една и съща специалност при положение че са се явили на 1 и същи изпит и при еднакви условия
а що се отнася за казармата - питай няколко момчета от преучилищна педагогика например /давам пример нищо лично към никого/ защо са се записали:
а. това ми беше първото желание или едно от първите, много искам да стана учител в детска градина
б. не ми стигна бала за друго, надявам се да се прехвърля догодина, но трябваше да запиша нещо за да не вляза в казармата
и последно - квоти за различните полове не трябва да има, защото не е честно едно момче да бъде прието с 3, а момиче с 4 да не бъде прието в една и съща специалност при положение че са се явили на 1 и същи изпит и при еднакви условия
-
ZmEiaT
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
аз пък не го подкрепям , демек защо пък всеки втори да не стане студент , така или иначе хората които завършат взимат дипломи с които после търсят работа.Ако според вас тези в групата на "всеки втори" има тъпанари , те просто няма да завършат , а ако завършат и вземат диплома значи няма да са тъпанарите които описвате, ами ще са умнички и интелигентни, все пак умен е не този който влезе , а този който устиска и мине всичките години без да прекъснеnrggirl написа:подкрепям абсолютно...got написа:Да, бих.Имам предвид това, че сега всеки втори е студент ...И това, че си висшист нищо не значи! Количеството е за сметка на качеството...
България Над Всичко !
- явор
- Летописец Виртуоз
Абсолютно съм съгласен!!!ZmEiaT написа:еми тогава мисля че трябва да обсъдим на какво ниско ниво е университета щом всички които влезнат избутват до края...
И не разбирам, когато има наплив към специалности защо не направят като в други страни - приемат много, завършват малко! Тогава образованието ще е качествено... Пък и всички ще се съгласите, че един изпит не дава оценка за вашите възможности дотолкова, колкото всичките Ви оценки във ВУЗ!
П.П. Има и още нещо. Жените са по-добри в зазубрянето, а мъжете в практиката. Докато в университетите има превес първото би било чиста проба дискриминация да бъдат премахнати квотите!