КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Teditooooo
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
Re: КСК- История 2010/ 2011
играем си на открии разликите ли?
"Блаженството на тялото е в здравето, блаженството на ума- в знанието". - ТАЛЕС
Заради тая грешка сега може да настояваме да не зачитат правописни и пунктоационни грешки, защото самите те ни дават лош пример

- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
омг
де това да ми беше проблема на темата
де това да ми беше проблема на темата
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Хахах, не се бях загледалаavocat_du_diable написа:Привет на всички.Известно време бях само читател във форума, но реших да се включа по-активно, защото това очакване на резултатите е ужасно изнервящо. Вярно, че Шампионската лига е в заключителната си фаза, но все пак едва ли всички проверители са мъже, гледащи футбол, нали така?
Както и хората, които правят разпределението по зали ... Остават по-малко от 4 дни до предварителния изпит по литература, а все още не е ясно къде точно в пространството ще ни ситуират.
Всъщност очаквах да има големи неуредици още когато забелязах, че върху пликовете, в които се подават заявленията за изпити, има мултиплицирана печатна грешка. Така ѝ тръгна на тази кампания още от самото начало ...![]()
Teditooooo, в предните страници точно това обсъдихме.
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
Международни отношения, I курс
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Лично според мен трябва да се набляга на източниците и по-малко да става въпрос за отделните историци. Хубаво е за повечето твърдения, да казваш кой източник ни дава данни за тях. А мнения на историци да се употребяват само когато има някакво противоречие или доста различна хипотеза. Но и в този случай може да кажеш "някой специалисти", а не да се тормозиш и да помниш допълнително имена.Teditooooo написа:Я да сменя малко темата с чакането.
Трябва ли да се използват сведения в темите по история от съвременните историци или е достатачно да се споменът изворите от дадения период?
Срещам на доста места противоречия спрямо този въпрос.В част от темите, които чета се надбляга над тезите на съвременните историци, а изворите и цитатите от тях се използват за доказване на твърдениятя . Докато в друга част се споменават само изворите без анализи на историци???
Има места обаче, примерно при противоречието за годината на покръстване или пък долната граница на Българското Възраждане, където е хубаво вече да се споменат различни имена.
_Stella_ , историография в началото не изискват да се пише, но е бонус и не е излишно, при положение че я знаеш.
- Teditooooo
- Пишете, о, братя
Deschain написа:Лично според мен трябва да се набляга на източниците и по-малко да става въпрос за отделните историци. Хубаво е за повечето твърдения, да казваш кой източник ни дава данни за тях. А мнения на историци да се употребяват само когато има някакво противоречие или доста различна хипотеза. Но и в този случай може да кажеш "някой специалисти", а не да се тормозиш и да помниш допълнително имена.Teditooooo написа:Я да сменя малко темата с чакането.
Трябва ли да се използват сведения в темите по история от съвременните историци или е достатачно да се споменът изворите от дадения период?
Срещам на доста места противоречия спрямо този въпрос.В част от темите, които чета се надбляга над тезите на съвременните историци, а изворите и цитатите от тях се използват за доказване на твърдениятя . Докато в друга част се споменават само изворите без анализи на историци???
Има места обаче, примерно при противоречието за годината на покръстване или пък долната граница на Българското Възраждане, където е хубаво вече да се споменат различни имена.
_Stella_ , историография в началото не изискват да се пише, но е бонус и не е излишно, при положение че я знаеш.
Точно за това питах, защото даскалката разправя, че не е нужно да да споменаваме мнения на историци ,ама пък аз една теме не прочетох ,където да няма мнение на специалист.
-
AlexCardo
- От дъжд на вятър
- Специалност: LAW
- Курс: втори
И аз съм на мнение че е нужно самите исторически извори,не днешни професори.Например за славяните Прокопий Кесарийски и Псевдомаврикий,нещо такова в този смисъл.Или пък за създаването на българската държава свидетелстват Теофан Изповедник и Патриарх Никифор.Само на спорните моменти как е,не ми е ясно.Сигурно тогава с по едно име да се защити даденото мнение и теза...Teditooooo написа:Deschain написа:Лично според мен трябва да се набляга на източниците и по-малко да става въпрос за отделните историци. Хубаво е за повечето твърдения, да казваш кой източник ни дава данни за тях. А мнения на историци да се употребяват само когато има някакво противоречие или доста различна хипотеза. Но и в този случай може да кажеш "някой специалисти", а не да се тормозиш и да помниш допълнително имена.Teditooooo написа:Я да сменя малко темата с чакането.
Точно за това питах, защото даскалката разправя, че не е нужно да да споменаваме мнения на историци ,ама пък аз една теме не прочетох ,където да няма мнение на специалист.
- Teditooooo
- Пишете, о, братя
То за изворите е ясно че са задължителни, а за историците излиза, че е избирателно и всеки трябва да прецени сам за себе си. 
Имайте търпение .. Изпитът по журналистика беше на 28 март , а резултатите излязаха вчера . Историята сигурно края на април
А пак и не искам да си научавам резултата, няма да е добър :д
Като сте тръгнали да говорите за грешки, някой забеля за ли, че на първата страница на изпита по история пишеше "Внимание кандидат-студенти!"

- avocat_du_diable
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Да, след като те са толкова стриктни към нас, няма как нищо такова да ми убегнеjulKATA написа:Като сте тръгнали да говорите за грешки, някой забеля за ли, че на първата страница на изпита по история пишеше "Внимание кандидат-студенти!"![]()
![]()
![]()
![]()
Иначе липсващите кавички върху плика според мен са част от антикризисните мерки на министър Дянков - да се спести малко мастило. По същата причина липсваха и печати на последните листа от подлистника по история.
- Teditooooo
- Пишете, о, братя
avocat_du_diable написа:Да, след като те са толкова стриктни към нас, няма как нищо такова да ми убегнеjulKATA написа:Като сте тръгнали да говорите за грешки, някой забеля за ли, че на първата страница на изпита по история пишеше "Внимание кандидат-студенти!"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Иначе липсващите кавички според мен са част от антикризисните мерки на министър Дянков - да се спести малко мастило. По същата причина липсваха и печати на последните листа от подлистника по история.
- Limelight
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
Wow!Kamity__ написа:Имайте търпение .. Изпитът по журналистика беше на 28 март , а резултатите излязаха вчера . Историята сигурно края на априлА пак и не искам да си научавам резултата, няма да е добър :д
Ye shall know the truth and be free
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Kато гледам каква масова сеч е паднала на журналистиката, надявам се по нищо да не си приличат двата изпита...Kamity__ написа:Имайте търпение .. Изпитът по журналистика беше на 28 март , а резултатите излязаха вчера . Историята сигурно края на априлА пак и не искам да си научавам резултата, няма да е добър :д
А и историците са пичове и ще проверят темите по-бързо, въпреки че кандидатите са два пъти повече и темите са много по-дълги!:)
Ох дано не си приличат , защото на журналистика очаквах 2, а имам 4
По история въобще не си харесвам темата, мога много повече, стига да уча хаха
Дано не е 2